☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
aambrozjaa93 wrote:Ja od niedzieli odstawiłam xonvea, bo drugi trymestr niedawno się zaczął, ale już stwierdziłam, że wybiorę do końca opakowanie i zobaczę jak będzie. No i od wczoraj mdłości mam znowu i odruch wymiotny przy myciu lub płukaniu zębów od razu😔
Ja próbowałam też od razu odstawić nie wyszło. Obecnie biorę jedną na noc i polecam stopniowe odstawianie po jednej albo nawet po pół tabletki. 👌aambrozjaa93 lubi tę wiadomość
-
Kam.ila wrote:Dziewczyny podziwiam Was z tym dentystom.
Ja jedyne co bez znieczulenia robię to czyszczenie z kamienia hahaha 🤣. Więc teraz to bardzo mi nie po drodze . Też wypadało by iść ale nie podołam chyba mam za duży uraz z dzieciństwa.
Ale możesz mieć znieczulenie w ciąży!!! 😊 znam traumę z dzieciństwa, ale teraz medycyna poszła bardzo do przodu, i nie boli nic, ostatnio zasnełam na fotelu 😅
A zdecydowanie lepiej wyleczyć zęby teraz niż nie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca, 20:19
meowne, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny:-) w końcu i ja po 1 prenatalnych dzisiaj a widzę, że niektóre z Was już są na połówkowe umówione:-) ciężko uwierzyć że mamy rodzicielskim w tym samym miesiącu:-)
Usg bez zarzutu, przeplywy w normie, krew oddana. Za tydzień będą wyniki i lekarz mnie od razu uprzedził że z uwagi na historię w 1 ciąży ryzyko preeklampsji i hipotrofii może być wysokie. Ale biorę już acard więc nic nowego nie wymyślimy:-)
No i na 75% dziewczyna;-)
Wanda_89, Aune, aambrozjaa93, KarolinaAnastazja, Elewina, Skryta19, Nina_02, Amra, spineczka, Dariaa29, Megipta, KoKos, MummyYummy, mar.1, Likela, Merida Waleczna, Wikta06, Paula9463 lubią tę wiadomość
💗 -
Nina_02 wrote:Ale możesz mieć znieczulenie w ciąży!!! 😊 znam traumę z dzieciństwa, ale teraz medycyna poszła bardzo do przodu, i nie boli nic, ostatnio zasnełam na fotelu 😅
A zdecydowanie lepiej wyleczyć zęby teraz niż nie!Mami_35 lubi tę wiadomość
-
Kam.ila wrote:Na też w ciąży miałam zapalenie ucha i byłam u laryngologa. Powiedziała mi, że kropelki do ucha nie szkodzą w ciąży i przepisała mi lek. Po dwóch dniach przeszło i nic się nie wydarzyło. 😉 Radzę skorzystać z wizyty u laryngologa bo czosnek i nie pomaga jedynie łagodzi na chwilę.
Byłam u lekarza dzisiaj i dostałam antybiotyk i jakieś dodatkowe kropelki bo twierdzi, że jej to grzybiczo wygląda 😵💫 nie wiem skąd, w życiu nie miałam takich akcji. No ale zaaplikowałam wszystko i czekam aż zadziała, za rady z cebulą i czosnkiem tym razem podziękowałam - w sensie byli ludzie, którzy sugerowali jakieś nacieranie ucha sokiem z cebuli 🫣🫣🫣13.03 wyjęcie implantu anty
17.04 ⏸
17.04 beta 6,56
19.04 beta 42,87
26.04 beta 1585,24
29.04 🩺 widoczny pęcherzyk ciążowy
10.05 🩺USG, jest ❤️
22.05 2 cm bobasa
Sanco wynik prawidłowy, chłopiec
17.06 prenatalne
28.08 🩺 II prenatalne, ponad 500 g zdrowego synka
02.10 kolejna wizyta
16.10 & 22.10 III prenatalne
💊
Euthyrox N50
-
Sandrix wrote:Byłam u lekarza dzisiaj i dostałam antybiotyk i jakieś dodatkowe kropelki bo twierdzi, że jej to grzybiczo wygląda 😵💫 nie wiem skąd, w życiu nie miałam takich akcji. No ale zaaplikowałam wszystko i czekam aż zadziała, za rady z cebulą i czosnkiem tym razem podziękowałam - w sensie byli ludzie, którzy sugerowali jakieś nacieranie ucha sokiem z cebuli 🫣🫣🫣
No czosnek jest takim naturalnym antybiotykiem i rozgrzewa ale moim zdaniem pomaga bardziej jak go pijesz np w herbacie z miodem i cytryną jak to pisała wcześniej któraś dziewczyna. Nacieranie to tylko rozgrzewa ale nie rozwiązuje problemu . Trzymam kciuki żeby szybko minęło ✊Sandrix, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Kam.ila wrote:O to mnie zaskoczyłaś ! To muszę się zapisać 😁 ja już byłam załamana że nie mogę 🤣
Możesz możesz, tylko koniecznie powiedz że jesteś w ciąży 😊 ja byłam na leczeniu tydzień temu i jestem umówiona za 2 tyg 😊 bez znieczulenia nie dam sobie nic zrobić 😬 choć moja wspaniała pani dentystka zawsze mnie namawia bez i obiecuje że nie będzie bolało 😅 ale to chyba ta trauma z dzieciństwa siedzi w głowie i nie wywalisz jej stamtąd 🙈 zapisz się koniecznie 😊MummyYummy lubi tę wiadomość
-
Heja dziewczyny 👋
Mało mnie tu ostatnio, bo w piątek mam ślub i jest trochę do ogarnięcia 🫣 ale dzisiaj miałam wizytę i chciałam tylko napisać, że wszystko jest okej, mała ma się dobrze, mierzy 9,50cm i waży 113g, czyli idealnie jak na 15+1 tc 🥰
Tym razem dla odmiany proszę o kciuki na piątek, żeby wszystko dobrze poszło i żeby dopisała nam pogoda, bo ślub mamy w plenerze 🤞
Jak się trochę u nas uspokoi to będę tutaj częstszym gościem 😊Mami_35, aambrozjaa93, Księgowa, Kam.ila, Mag_len, businesscare, Elewina, Amra, spineczka, Dariaa29, KoKos, Kasiaanna, MummyYummy, Nina_02, KarolinaAnastazja, mar.1, Likela, Merida Waleczna, Wikta06, Skryta19, Aune, Paula9463 lubią tę wiadomość
-
Kto jutro wizytuje ze mną? A właściwie to już dzisiaj🫢. Jakoś tak się stresuje ta wizyta,że nie mogę spać. Ponad 3 tygodnie przerwy to zdecydowanie za dużo. Całe szczęście,że wizyta z samego rana,liczę,że poznamy płeć dlatego idę razem z mężem 🥰
businesscare, Wanda_89, spineczka, Dariaa29, Megipta, MummyYummy, aambrozjaa93, Evelle28, Nina_02, KarolinaAnastazja, mar.1, Wikta06, Mami_35, Merida Waleczna, Aune lubią tę wiadomość
-
Mag_len wrote:Kto jutro wizytuje ze mną? A właściwie to już dzisiaj🫢. Jakoś tak się stresuje ta wizyta,że nie mogę spać. Ponad 3 tygodnie przerwy to zdecydowanie za dużo. Całe szczęście,że wizyta z samego rana,liczę,że poznamy płeć dlatego idę razem z mężem 🥰
Trzymam kciuki za wizytę
Też teraz mam 4 tygodnie przerwy miedzy wizytami i uważam ze to za długo dlatego w polowie zapisałam sie na dodatkowe USGAune lubi tę wiadomość
-
Margo007 wrote:Heja dziewczyny 👋
Mało mnie tu ostatnio, bo w piątek mam ślub i jest trochę do ogarnięcia 🫣 ale dzisiaj miałam wizytę i chciałam tylko napisać, że wszystko jest okej, mała ma się dobrze, mierzy 9,50cm i waży 113g, czyli idealnie jak na 15+1 tc 🥰
Tym razem dla odmiany proszę o kciuki na piątek, żeby wszystko dobrze poszło i żeby dopisała nam pogoda, bo ślub mamy w plenerze 🤞
Jak się trochę u nas uspokoi to będę tutaj częstszym gościem 😊spineczka, Aune, Margo007 lubią tę wiadomość
-
To widzę, że nie tylko ja mam takie przerwy między wizytami. Mam teraz właśnie 4 tygodnie i to dla mnie długo. Po 2 zaczynam odliczać i myśleć czy wszystko okej i kombinować czy nie iść gdzieś indziej prywatnie 😝 gdyby wizyty w Wawie były tańsze to nic by mnie nie powstrzymało. Mag_len kciuki 🤞🍀 czekamy na płeć
Wanda_89, MummyYummy, Mami_35, Aune lubią tę wiadomość
Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
15+4 🐔 około 10cm
20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
termin: 02.12.2024 🤭
-
Dzień doberek Kobietki 💐
Mag_len trzymam kciuki ja też wizytuje o ile mój ginekolog będzie łaskaw przyjść i nie odwola kolejnej wizyty, wiec poprosze o kciuki, u niego bylam 7 tygodni temu 🫣😅😁
Co do dentysty, jeśli normalnie są takie długie kolejki to ciężarne muszą wpisać na szybciej?meowne, Wanda_89, aambrozjaa93, KoKos, Mami_35, Aune lubią tę wiadomość
👱♀️ 34l. 🧔♂️28l. 👶 02.12.2022 💙
🩺08.05.24r. 10tc+0 2,93cm ♥️
🩺03.06.24r. 13tc+5 8,02cm chłopczyk?🩵🦋
🩺19.06.24r. 16tc+0 🩵Chłopiec na pokładzie🩵
🩺17.07.24r. 20tc+0 🥰 321g słodyczy
🩺23.07.24r. 20tc+6 II prenatalne 🫶 392g
🩺21.08.24r. 25tc+0 740g🩵
🩺18.09.24r. 29tc+0 1360g🤗
🩺16.10.24r. 33tc+0 2200g 🫢🩵
🩺06.11.24r. 36tc+0 3015g 🫣
KoKos wrote:To widzę, że nie tylko ja mam takie przerwy między wizytami. Mam teraz właśnie 4 tygodnie i to dla mnie długo. Po 2 zaczynam odliczać i myśleć czy wszystko okej i kombinować czy nie iść gdzieś indziej prywatnie 😝 gdyby wizyty w Wawie były tańsze to nic by mnie nie powstrzymało. Mag_len kciuki 🤞🍀 czekamy na płeć
Ja nawet nie mam umówionego terminu, bo próbuje złapać wizytę z list rezerwowych w aplikacji, ale od 2 tygodni ani razu żadna się nie pojawiła. Mój lekarz ma duże oblężenie i mega mnie to martwi na przyszłość. Chyba już czas zadzwonić na infolinie. Ot taki obraz jak funkcjonują pakiety medyczne i to te najwyższe.. 🫠 -
KoKos wrote:To widzę, że nie tylko ja mam takie przerwy między wizytami. Mam teraz właśnie 4 tygodnie i to dla mnie długo. Po 2 zaczynam odliczać i myśleć czy wszystko okej i kombinować czy nie iść gdzieś indziej prywatnie 😝 gdyby wizyty w Wawie były tańsze to nic by mnie nie powstrzymało. Mag_len kciuki 🤞🍀 czekamy na płeć
W Lublinie tez tanio nie jest, jeszcze jak chce sie pojsc do kogos lepszego, ale zawsze jak pojde na taka wizyte i sie uspokoje to mowie ze to najlepiej wydane pieniadze w moim zyciu. -
Megipta wrote:Dzień doberek Kobietki 💐
Mag_len trzymam kciuki ja też wizytuje o ile mój ginekolog będzie łaskaw przyjść i nie odwola kolejnej wizyty, wiec poprosze o kciuki, u niego bylam 7 tygodni temu 🫣😅😁
Co do dentysty, jeśli normalnie są takie długie kolejki to ciężarne muszą wpisać na szybciej?
Powodzenia na wizycie 😊🤞🍀Megipta lubi tę wiadomość
-
meowne wrote:Ja nawet nie mam umówionego terminu, bo próbuje złapać wizytę z list rezerwowych w aplikacji, ale od 2 tygodni ani razu żadna się nie pojawiła. Mój lekarz ma duże oblężenie i mega mnie to martwi na przyszłość. Chyba już czas zadzwonić na infolinie. Ot taki obraz jak funkcjonują pakiety medyczne i to te najwyższe.. 🫠
Też mam pakiet najwyższy, ale aby umówić sie z niego do wybranego lekarza to graniczy z cudem 😕
Gdyby nie to ze na badania w miarę sprawnie można wykonac to już dawno bym zrezygnowała.
Ale do lekarzy tylko odpłatnie. -
Wanda_89 wrote:Też mam pakiet najwyższy, ale aby umówić sie z niego do wybranego lekarza to graniczy z cudem 😕
Gdyby nie to ze na badania w miarę sprawnie można wykonac to już dawno bym zrezygnowała.
Ale do lekarzy tylko odpłatnie.
Mnie trzyma to, że zawsze finalnie udaje mi się umówić i dzięki aplikacji mam dużą swobodę z terminami pobrania krwi, ale sam proces umawiania do swojego lekarza i na niektóre badania to męka. Problem z terminami jest mega powszechny. Dużym plusem jest jeszcze to, że dla mnie wszystko jest darmowe, bo to pakiet od pracodawcy. Mimo wszystko zastanawiam się nieustannie, czy nie znaleźć jeszcze czegoś. -
Już po 🥰 mamy zdrowa,ważąca 151g dziewczynkę🥰
Dostałam skierowanie na darmowe połówkowe i udało mi się od razu zapisać na 23 lipca😉 a kolejna wizyta 15 lipca,także trochę krócej czekania.
Dzidziuś znow odwracał się do nas plecami więc mam tylko zdjęcie jak macha małą rączką 😍Wanda_89, Megipta, MummyYummy, aambrozjaa93, Evelle28, Nina_02, meowne, Elewina, KarolinaAnastazja, mar.1, Likela, Dariaa29, spineczka, Wikta06, Mami_35, Kasiaanna, Merida Waleczna, Skryta19, Aune, Paula9463 lubią tę wiadomość