☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wczoraj miałam donieść wyniki Pappy swojemu prowadzącemu, wyliczył mi ryzyka preklampsji, ale jedyna, która mi wyszła dość kiepska 1:35 to ta przed 42 tygodniem ciąży
Jak mi skacze ta przewidywana data porodu 😅 Z om 19.12, po pierwszej wizycie stwierdził 23.12,
tydzień temu na usg wyczytałam 16.12, a wczoraj już 6.12 🤣
Wiem, że należy trzymać się daty z pierwszego usg, ale też macie aż takie rozbieżności? -
Kam.ila wrote:No czosnek jest takim naturalnym antybiotykiem i rozgrzewa ale moim zdaniem pomaga bardziej jak go pijesz np w herbacie z miodem i cytryną jak to pisała wcześniej któraś dziewczyna. Nacieranie to tylko rozgrzewa ale nie rozwiązuje problemu . Trzymam kciuki żeby szybko minęło ✊
To właśnie mi pomogło przy zatokach takie jedzenie czosnku, ale nigdy nie zdecydowałam się na nacieranie czy wkładanie do ucha, jakoś nie miałam odwagi 😉
PS. Czosnek jest super, ale pod warunkiem, że później nigdzie się nie wychodzi, bo później mega to czuć 🙈🤭Sandrix, rybka8, Mami_35, Aune lubią tę wiadomość
-
Hej, wczoraj byłam u lekarza rodzinnego..
powiedział, że wg niego to nie jest półpasiec, ponieważ jedyne objawy jakie mam to swędząca skóra. Moją fryzjerka niedawno przechodziła półpasiec, pytałam się jakie miała objawy - ogromny ból jakby ktoś jej mięśnie rozrywał i ból jakby kości.
Na szczęście chyba moja "swędziawka" powoli jakby odpuszcza. Zresztą rodzinny jak i dzień wcześniej endokrynolog powiedzieli, że nie mogą noc mi dać że względu na ciążę
Czytaliśmy razem o substancji czynnej leków na opryszczkę.
Chyba coś nade mną wisi.. ok.3 wstałam do łazienki, a ok.4 obudził mnie straszny ból brzucha z bólem aż do lędźwi... nawet przeszło mi przez myśl, żeby jechać do szpitala. Poszłam znów do toalety, coś jakby przejście z zaparć do biegunki. Udało mi się przysnąć jeszcze na jakąś 1h, bo później musiałam wstawać już do pracy...bprzrd pracą znów biegunka... Zobaczę jak w ciągu dnia będzie wyglądała sytuacja.👩💼'89
- kilka lat po konizacji szyjki macicy
- niedoczynność tarczycy + Hashimoto
- PCOS (własne owulacje+ brak policystycznych jajników na USG)
- podwyższona prolaktyna (chociaż w grudniu była bardzo ładna po środku widełek)
- początek IO (mama od 2019 ma cukrzycę typu 1 + choroba Addisona)
👨💼'86
08.03.24 OM 🐒
10.04.24 ⏸️ beta 914.4
🤰13.12.2024
-
Nina_02 wrote:Możesz możesz, tylko koniecznie powiedz że jesteś w ciąży 😊 ja byłam na leczeniu tydzień temu i jestem umówiona za 2 tyg 😊 bez znieczulenia nie dam sobie nic zrobić 😬 choć moja wspaniała pani dentystka zawsze mnie namawia bez i obiecuje że nie będzie bolało 😅 ale to chyba ta trauma z dzieciństwa siedzi w głowie i nie wywalisz jej stamtąd 🙈 zapisz się koniecznie 😊
Ja też zawsze biorę znieczulenie i potwierdzam - w II trymestrze można leczyć zęby ze znieczuleniem, trzeba tylko powiedzieć o ciąży, bo jest to inna substancja 🙂 W drugiej ciąży niestety musiałam kilka zębów wyleczyć, mimo przeglądu przed - ale ja już pisałam, że mam słabe kłaki 😊 -
Margo007 wrote:Heja dziewczyny 👋
Mało mnie tu ostatnio, bo w piątek mam ślub i jest trochę do ogarnięcia 🫣 ale dzisiaj miałam wizytę i chciałam tylko napisać, że wszystko jest okej, mała ma się dobrze, mierzy 9,50cm i waży 113g, czyli idealnie jak na 15+1 tc 🥰
Tym razem dla odmiany proszę o kciuki na piątek, żeby wszystko dobrze poszło i żeby dopisała nam pogoda, bo ślub mamy w plenerze 🤞
Jak się trochę u nas uspokoi to będę tutaj częstszym gościem 😊
Super, że z maluszkiem wszystko w porządku 🥰
Mocne kciuki ✊✊✊Margo007 lubi tę wiadomość
-
KoKos wrote:To widzę, że nie tylko ja mam takie przerwy między wizytami. Mam teraz właśnie 4 tygodnie i to dla mnie długo. Po 2 zaczynam odliczać i myśleć czy wszystko okej i kombinować czy nie iść gdzieś indziej prywatnie 😝 gdyby wizyty w Wawie były tańsze to nic by mnie nie powstrzymało. Mag_len kciuki 🤞🍀 czekamy na płeć
Mam to samo, a teraz mam przerwę u swojego gina, która będzie trwać 5 tygodni 🤯 Na szczęście po drodze jeszcze idę na NFZ, no i mam detektor, także trochę się uspokajam 😊 -
Malinowa _Mamba wrote:Hej, wczoraj byłam u lekarza rodzinnego..
powiedział, że wg niego to nie jest półpasiec, ponieważ jedyne objawy jakie mam to swędząca skóra. Moją fryzjerka niedawno przechodziła półpasiec, pytałam się jakie miała objawy - ogromny ból jakby ktoś jej mięśnie rozrywał i ból jakby kości.
Na szczęście chyba moja "swędziawka" powoli jakby odpuszcza. Zresztą rodzinny jak i dzień wcześniej endokrynolog powiedzieli, że nie mogą noc mi dać że względu na ciążę
Chyba coś nade mną wisi.. ok.3 wstałam do łazienki, a ok.4 obudził mnie straszny ból brzucha z bólem aż do lędźwi... nawet przeszło mi przez myśl, żeby jechać do szpitala. Poszłam znów do toalety, coś jakby przejście z zaparć do biegunki. Udało mi się przysnąć jeszcze na jakąś 1h, bo później musiałam wstawać już do pracy...bprzrd pracą znów biegunka... Zobaczę jak w ciągu dnia będzie wyglądała sytuacja.
Martwi mnie tylko ból podbrzusza.. w nocy wydawało mi się, że jest podobny do takich bolesnych miesiączek👩💼'89
- kilka lat po konizacji szyjki macicy
- niedoczynność tarczycy + Hashimoto
- PCOS (własne owulacje+ brak policystycznych jajników na USG)
- podwyższona prolaktyna (chociaż w grudniu była bardzo ładna po środku widełek)
- początek IO (mama od 2019 ma cukrzycę typu 1 + choroba Addisona)
👨💼'86
08.03.24 OM 🐒
10.04.24 ⏸️ beta 914.4
🤰13.12.2024
-
Mag_len wrote:Już po 🥰 mamy zdrowa,ważąca 151g dziewczynkę🥰
Dostałam skierowanie na darmowe połówkowe i udało mi się od razu zapisać na 23 lipca😉 a kolejna wizyta 15 lipca,także trochę krócej czekania.
Dzidziuś znow odwracał się do nas plecami więc mam tylko zdjęcie jak macha małą rączką 😍
Cudownie, że wszystko w porządku ♥️ -
Ojej jak się cieszę, że statystyka dziewczynek się powiększyła i to masowo. Aż mam takie lekkie uczycie zazdrości (takiej pozytywnej oczywiście) jak się dziś potwierdzę, że nosze kolejnego chłopca to wiadomo, że będę starać zaraz o 3cie ale już Was poproszę o przepis na dziewczynkę 😂 duzo przed owulacją serduszkowaliscie Czy w sama owu ? 🤣
meowne, Aune lubią tę wiadomość
👱♀️ 34l. 🧔♂️28l. 👶 02.12.2022 💙
🩺08.05.24r. 10tc+0 2,93cm ♥️
🩺03.06.24r. 13tc+5 8,02cm chłopczyk?🩵🦋
🩺19.06.24r. 16tc+0 🩵Chłopiec na pokładzie🩵
🩺17.07.24r. 20tc+0 🥰 321g słodyczy
🩺23.07.24r. 20tc+6 II prenatalne 🫶 392g
🩺21.08.24r. 25tc+0 740g🩵
🩺18.09.24r. 29tc+0 1360g🤗
🩺16.10.24r. 33tc+0 2200g 🫢🩵
🩺06.11.24r. 36tc+0 3015g 🫣
Ja z niedzieli na pon obudziłam się z cmieniem zęba wiec odrazu zadzwoniłam do dentysty i jeszcze w pon mnie przyjęła i mam dwa ząbki do leczenia i na piątek na 19 mam wizytę wiec dobrze ze tak szybko zareagowałam bo kolejnej nocy mogłabym zdychać z bolu
Ja mam w domu detektor ale go ani razu nie użyłam , boje się ze spanikuje jak nie znajdę serduszka 🙈
Gratuluje udanych wizyt ♥️
Super ze grono dziewczynek się powiększa ciekawe co będzie u nas , jeszcze troszkę i 14 lipca i będziemy wiedzieć 🩵🩷
Życzę miłego dnia, ja zaraz lecę do prackiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca, 09:20
rybka8, Aune lubią tę wiadomość
Mama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
18.07 - VII USG ⏳
06.08 - POŁÓWKOWE
-
Megipta wrote:Ojej jak się cieszę, że statystyka dziewczynek się powiększyła i to masowo. Aż mam takie lekkie uczycie zazdrości (takiej pozytywnej oczywiście) jak się dziś potwierdzę, że nosze kolejnego chłopca to wiadomo, że będę starać zaraz o 3cie ale już Was poproszę o przepis na dziewczynkę 😂 duzo przed owulacją serduszkowaliscie Czy w sama owu ? 🤣
U nas starania to totalny spontan,w sensie,że nie przywiązujemy wagi ile przed,czy w trakcie czy po owulacji. Jedynie przy synku byłam u gina tuż przed owulacja i działaliśmy 😉
Radość mojej młodszej córki była nie do opisania jak się dowiedziała że jest dziewczynka, taka dziecięca radość jest niesamowita. A młody chodzi i mówi,że on chce chłopczyka 😅🙈Megipta, KarolinaAnastazja, Dariaa29, Wikta06, MummyYummy, Merida Waleczna, Aune lubią tę wiadomość
-
Mag_len wrote:Już po 🥰 mamy zdrowa,ważąca 151g dziewczynkę🥰
Dostałam skierowanie na darmowe połówkowe i udało mi się od razu zapisać na 23 lipca😉 a kolejna wizyta 15 lipca,także trochę krócej czekania.
Dzidziuś znow odwracał się do nas plecami więc mam tylko zdjęcie jak macha małą rączką 😍
Super❤️ gratulacje🩷30.03.24 ⏸️ 5cs
02.04💉beta 261🥳/04.04💉beta 539💪🏻
18.04🩺 2,8mm🥰
29.04🩺 jest ❤️
13.05🩺 3,22cm😍
28.05🩺 1.prenatalne - pomiary prawidłowe🥹 termin porodu z OM-10.12/z usg 13.12.😁
06.06💉wynik testu podwójnego PAPP-A i czynnika PLGF - niskie ryzyka🎉
24.06🩺chłopczyk(70%)🩵
22.07🩺 jednak dziewczynka🩷
05.08🩺 2.prenatalne - pomiary prawidłowe, na 100% chłopczyk🩵
26.08🩺 już ponad 800g Henia😃
23.09🩺 około 1500g kawalera🤩
30.09🩺 3.prenatalne - wszystko prawidłowo i 1783g Henia💙
21.10🩺 około 2450g mojego Szczęścia🍀
18.11🩺
-
Megipta wrote:Ojej jak się cieszę, że statystyka dziewczynek się powiększyła i to masowo. Aż mam takie lekkie uczycie zazdrości (takiej pozytywnej oczywiście) jak się dziś potwierdzę, że nosze kolejnego chłopca to wiadomo, że będę starać zaraz o 3cie ale już Was poproszę o przepis na dziewczynkę 😂 duzo przed owulacją serduszkowaliscie Czy w sama owu ? 🤣
Mocne kciuki za dzisiejszą wizytę🤞🏻🤞🏻🍀🍀🍀🍀Megipta lubi tę wiadomość
30.03.24 ⏸️ 5cs
18.04🩺 2,8mm🥰
29.04🩺 jest ❤️
13.05🩺 3,22cm😍
28.05🩺 1.prenatalne - pomiary prawidłowe🥹 termin porodu z OM-10.12/z usg 13.12.😁
24.06🩺chłopczyk(70%)🩵
18.11🩺
-
My skrupulatnie co dwa dni od zakończenia miesiączki, więc tak naprawdę to loteria u nas i nie da się stwierdzić który raz zrobił robotę 😅Megipta, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
A i oczywiście trzymam kciuki za wizyty zawsze! I czekam z niecierpliwością na wieści 🥰
Megipta lubi tę wiadomość
-
Malinowa _Mamba wrote:Hej, wczoraj byłam u lekarza rodzinnego..
Chyba coś nade mną wisi.. ok.3 wstałam do łazienki, a ok.4 obudził mnie straszny ból brzucha z bólem aż do lędźwi... nawet przeszło mi przez myśl, żeby jechać do szpitala. Poszłam znów do toalety, coś jakby przejście z zaparć do biegunki. Udało mi się przysnąć jeszcze na jakąś 1h, bo później musiałam wstawać już do pracy...bprzrd pracą znów biegunka... Zobaczę jak w ciągu dnia będzie wyglądała sytuacja.
Dużo zdrówka.
Wysypki w ciąży zdarzają się bardzo często tK samo biegunki...obyś miała z górki!Malinowa _Mamba lubi tę wiadomość
-
Ja Wam powiem, że jak mam tydzień zapierdziela to nie myślę o wizytach ale tak jak wiem, że mam ją za tydzień i to będzie rowny miesiąc to jeeejuuu jak mi się dluuuzyyy🤣
Dzisiaj rano mnie obudził per bąbel, że swoimi fikołkami..a wczoraj mówiłam do niego, żeby dał o sobie znać bo nic już dawno nie było 🤭
Teraz będzie u mnie super, bo co 2 tyg będę mieć wizytę w lipcu bo wpadną mi połówkowe i znowu wizyta u doktorki wiec jest super
Z mniej przyjemnych rzeczy czeka mnie zaraz Krzywa cukrowa...😮💨😮💨😮💨😮💨😶🌫️ -
Co do wizyty też mam teraz aż 4 tygodnie przerwy i to zdecydowanie za długo🫣 miałam nawet się gdzieś zapisać w międzyczasie, ale z drugiej strony bałam się, że jednak dalej mi nie potwierdzą płci albo będą gdybać a chciałam już wiedzieć na pewno, więc stwierdziłam, że poczekam, bo raczej wtedy to już gin powinna mi powiedzieć.
Ale czas do tego poniedziałku już strasznie mi się dłuży...🫣 Dziś siedzę w domu, bo od wczoraj wymiotuję, musiałam wcześniej wyjść z pracy, nie mogłam funkcjować. Dziś jak się uda telefonicznie załatwić receptę na xonvea to wykupię i mam nadzieję, że będę mogła wrócić do pracy, chociaż pewnie zwolnienie wypisze mi do końca tygodnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca, 11:15
30.03.24 ⏸️ 5cs
18.04🩺 2,8mm🥰
29.04🩺 jest ❤️
13.05🩺 3,22cm😍
24.06🩺chłopczyk(70%)🩵
18.11🩺
-
Kciuki za dzisiejsze wizyty! Ja też wizytuję dzisiaj popołudniu, zobaczymy co powie na wyniki PAPPy. Muszę dopytać też o morfologię, bo hemoglobina na granicy, erytrocyty i hematokryt lekko poniżej. W pierwszej ciąży miałam już żelazo włączone. Jednak inny lekarz i widzę różnicę w prowadzeniu ciąż, każdy po swojemu.
Dentysta jeszcze przede mną. Czekam na termin i załatwię, żeby z głowy było.
Ostatnio nie mogę się ogarnąć, jestem rozkojarzona i zmęczona. Mam nadzieję że to minie, chociaż już II trymestr wybił. Czekam na ten słynny przypływ energii 😉
Margo007 mocne kciuki! Powodzenia! Będzie pięknie ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca, 10:00
Megipta, Wanda_89, Mami_35, Aune lubią tę wiadomość