☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane, a czy któraś z Was ma wiedzę z doświadczenia/polecajek o laktatorze dla małych piersi? Moje sutki (samo to co sterczy) to są mikrusy, może 5 mm.... Siara już się pojawila, co napawa mnie nadzieją że będę mogła karmić jednak myślę czy jakikolwiek laktator będzie na takich mikrusach dawał radęPCOS od 2015
10.2023 odstawienie anty
28.03.2024 ⏸️❤️
16.04.2024 4,4 mm cudu, jest serduszko ❤️
22.05.2024 NIFTY
28.05.2024 prenatalne 🥼 zdrowy chłopak, ryzyka niskie🩵
Termin 09.12.2024 -
Hej hej ! Ja już po wizycie..
Otóż szew na szyjce się trzyma. Lejek się powiększył niestety ale no do obserwacji i tyle.
Zobaczymy za dwa tygodnie na razie stabilnie.
Młoda 506g więc już niezły klocek 😁.
Ja po dzisiejszym ważeniu od początkowej wagi przytyłam kilogram a od wagi z przed dwóch tygodni dwa kilo więc teraz zaczyna się jazda.
Nie mam żadnego zakażenia nacisk na pęcherz i upławy to normalne. Ilość wód płodowych w normie.aambrozjaa93, Dariaa29, Koku, Zagadka919, spineczka, Elewina, Megipta, KarolinaAnastazja, Merida Waleczna, Księgowa, Mala_Kasija, Holibka, Amra, meowne, Aune, Wanda_89, Rita 💋, mar.1 lubią tę wiadomość
-
Ja też już po wizycie...
Miałam jeszcze miesiąc pracować, wczoraj podpisałam umowę od 01.08 na czas nieokreślony (początkowo miałam do końca października), ale od jutra jestem na L4.
Szyjka mi się skróciła przez 3 tygodnie z 3.9 na 2.6 i jest jakaś miękka (jak dobrze zrozumiałam). Mam się oszczędzać, nie dźwigać, więcej leżakować, ale nie muszę całkowicie leżeć. Zakaz głaskania brzucha i współżycia co najmniej do wrześniowej wizyty.
Dodatkowo brzuch mi się napina, więc dostałam nospe i magnez, a na szyjkę luteinę dopochwowo.
Zmartwiło mnie to trochę, ale są priorytety.
We wtorek mam prenatalne i muszę przypilnował, żebym miała zbadaną szyjkę. Jeśli będzie mniej niż 2.6 to za 2 tygodnie mam dodatkową wizytę i swojej prowadzącej.
Młody waży ok.370 gmeowne, Wanda_89 lubią tę wiadomość
👩💼'89
- kilka lat po konizacji szyjki macicy
- niedoczynność tarczycy + Hashimoto
- PCOS (własne owulacje+ brak policystycznych jajników na USG)
- podwyższona prolaktyna (chociaż w grudniu była bardzo ładna po środku widełek)
- początek IO (mama od 2019 ma cukrzycę typu 1 + choroba Addisona)
👨💼'86
08.03.24 OM 🐒
10.04.24 ⏸️ beta 914.4
🤰13.12.2024
-
Nie pamiętam której z Was obiecałam, ale pytałam mojej pani doktor o to uczucie wypychania dołu brzucha i wystających górek.. powiedziała, że na tym etapie macica jest jeszcze mała i maluch może układać się nisko, rozpychać i jest to normalne
Mandoriana lubi tę wiadomość
👩💼'89
- podwyższona prolaktyna (chociaż w grudniu była bardzo ładna po środku widełek)
👨💼'86
08.03.24 OM 🐒
10.04.24 ⏸️ beta 914.4
🤰13.12.2024
-
Jeszcze pytanie do dziewczyn z IO.. po odstawieniu metforminy miałam robioną krzywą, co prawda po 1h i po 2h byłam jeszcze w granicach normy, ale już przy górnej granicy.
Przed następną wizytą znów mam zrobić krzywą. U Was też to badanie jest jeszcze raz wykonywane?👩💼'89
👨💼'86
08.03.24 OM 🐒
10.04.24 ⏸️ beta 914.4
🤰13.12.2024
-
Malinowa_Mamba ja metformine zaraz po pozytywnej becie odstawiłam na polecenie lekarza i w okolicy 10tc miałam robiona krzywa i niestety doktor mówił, że w ciąży będę miała ja 2 razy, druga wtedy kiedy jest zalecane wszystkim kobietom w ciąży, a ta pierwsza to z uwagi właśnie na wcześniejsze problemy. A jeśli chodzi o szyjkę to mamy podobne zalecenia także łączę się 😌 i też mimo planów musiałam iść z dnia na dzień na L4. Dobrze, że zdążyłaś podpisać umowę 🩷
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 20:22
-
Kamila dobrze ze szew trzyma, on ma takie zadanie żeby trzymać tą szyjkę praktycznie do końca ciąży. Też się spodziewam że zrobi mi się lejek predzej czy później ponieważ w tamtej ciąży ze szwem również tak było. Dziecko zaczyna rosnąć i zaczyna robić się większy nacisk na tą szyjkę.
Malinowa_Mamba trzymaj się zaleceń lekarza a będzie dobrze:) dużo wypoczywaj. Damy radę te parę miesięcy wytrzymać 🙂Czekamy na ciebie córeczko 🩷 20.12.2024r.
👨👩👧+🐕+👵= 🏠 -
Malinowa _Mamba wrote:Ja też już po wizycie...
Miałam jeszcze miesiąc pracować, wczoraj podpisałam umowę od 01.08 na czas nieokreślony (początkowo miałam do końca października), ale od jutra jestem na L4.
Szyjka mi się skróciła przez 3 tygodnie z 3.9 na 2.6 i jest jakaś miękka (jak dobrze zrozumiałam). Mam się oszczędzać, nie dźwigać, więcej leżakować, ale nie muszę całkowicie leżeć. Zakaz głaskania brzucha i współżycia co najmniej do wrześniowej wizyty.
Dodatkowo brzuch mi się napina, więc dostałam nospe i magnez, a na szyjkę luteinę dopochwowo.
Zmartwiło mnie to trochę, ale są priorytety.
We wtorek mam prenatalne i muszę przypilnował, żebym miała zbadaną szyjkę. Jeśli będzie mniej niż 2.6 to za 2 tygodnie mam dodatkową wizytę i swojej prowadzącej.
Młody waży ok.370 g
Trzymam kciuki za tą szyjkę ✊ niestety jest to temat stresujący i niestety strasznie nie pewny. Na szczęście masz duży zapas więc teraz tylko pilnować tematu 💪 -
Koku wrote:Kamila dobrze ze szew trzyma, on ma takie zadanie żeby trzymać tą szyjkę praktycznie do końca ciąży. Też się spodziewam że zrobi mi się lejek predzej czy później ponieważ w tamtej ciąży ze szwem również tak było. Dziecko zaczyna rosnąć i zaczyna robić się większy nacisk na tą szyjkę.
Malinowa_Mamba trzymaj się zaleceń lekarza a będzie dobrze:) dużo wypoczywaj. Damy radę te parę miesięcy wytrzymać 🙂 -
Malinowa _Mamba wrote:Jeszcze pytanie do dziewczyn z IO.. po odstawieniu metforminy miałam robioną krzywą, co prawda po 1h i po 2h byłam jeszcze w granicach normy, ale już przy górnej granicy.
Przed następną wizytą znów mam zrobić krzywą. U Was też to badanie jest jeszcze raz wykonywane? -
businesscare wrote:Kochane, a czy któraś z Was ma wiedzę z doświadczenia/polecajek o laktatorze dla małych piersi? Moje sutki (samo to co sterczy) to są mikrusy, może 5 mm.... Siara już się pojawila, co napawa mnie nadzieją że będę mogła karmić jednak myślę czy jakikolwiek laktator będzie na takich mikrusach dawał radę
businesscare, Mala_Kasija lubią tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:I mam jeszcze pytanie do mam z terminem na sam początek grudnia: ile Wasze maluszki ważą w 23 tygodniu?
Kam.ila, aambrozjaa93, MummyYummy lubią tę wiadomość
🧬Pai-1, MTHFR
08.23r 💔 19 tc, synek
24.03.24r ⏸ -
businesscare wrote:Kochane, a czy któraś z Was ma wiedzę z doświadczenia/polecajek o laktatorze dla małych piersi? Moje sutki (samo to co sterczy) to są mikrusy, może 5 mm.... Siara już się pojawila, co napawa mnie nadzieją że będę mogła karmić jednak myślę czy jakikolwiek laktator będzie na takich mikrusach dawał radę
Nie chodzi kochana o laktator lecz o rozmiar lejka który przykładasz di brodawki. Można dobrać różne średnicębusinesscare lubi tę wiadomość
-
Malinowa _Mamba wrote:Jeszcze pytanie do dziewczyn z IO.. po odstawieniu metforminy miałam robioną krzywą, co prawda po 1h i po 2h byłam jeszcze w granicach normy, ale już przy górnej granicy.
Przed następną wizytą znów mam zrobić krzywą. U Was też to badanie jest jeszcze raz wykonywane?
Tak. Pierwsza miałam około 10/11tc teraz.mam drugą zrobić 25tc -
Hej, czy któraś z Was czuje ból w okolicy pod żebrami? Od kilku dni mnie męczy głównie z prawej strony, zdarza się z lewej ale dużo lżejszy.. czy to wątroba? Trochę się zestresowałam 😬
Umówiłam się na wizytę na poniedziałek do prowadzącego może wyśle mnie na jakieś badania 🤔 -
Karolina i Sisi, dziękuję❤️❤️ 🙏
Takie kłóćcie pod żebrem też czasem czuję jak sobie dam za ostro ze schylaniem🤔🤔PCOS od 2015
10.2023 odstawienie anty
28.03.2024 ⏸️❤️
16.04.2024 4,4 mm cudu, jest serduszko ❤️
22.05.2024 NIFTY
28.05.2024 prenatalne 🥼 zdrowy chłopak, ryzyka niskie🩵
Termin 09.12.2024 -
Hejo, podczytuję Was jako styczniówka z terminem cc na grudzień
Trzymam kciuki za wszystkie niesforne szyjki! Mi w pierwszej ciąży nieco się skróciła w drugim trymestrze, ale jak poszłam na zwolnienie i zmniejszyłam aktywności to się uspokoiła. Oby i u was tak było. No niestety, pracy szkoda - rozumiem to, ale nie ona jest teraz najważniejsza.
Ja wczoraj poznałam płeć i już jest pewne, że będziemy mieli chłopca
Dziewczyny z planowaną cc ze względu na wcześniejsze cc: jak Wasi lekarze szacują termin cięcia? Ja dostałam info, że tydzień lub dwa przed terminem, ale nie pomyślałam aby dopytać od czego dokładny termin będzie zależał.🙋🏻♀️ 37.
👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa
-
Holibka wrote:Hejo, podczytuję Was jako styczniówka z terminem cc na grudzień
Trzymam kciuki za wszystkie niesforne szyjki! Mi w pierwszej ciąży nieco się skróciła w drugim trymestrze, ale jak poszłam na zwolnienie i zmniejszyłam aktywności to się uspokoiła. Oby i u was tak było. No niestety, pracy szkoda - rozumiem to, ale nie ona jest teraz najważniejsza.
Ja wczoraj poznałam płeć i już jest pewne, że będziemy mieli chłopca
Dziewczyny z planowaną cc ze względu na wcześniejsze cc: jak Wasi lekarze szacują termin cięcia? Ja dostałam info, że tydzień lub dwa przed terminem, ale nie pomyślałam aby dopytać od czego dokładny termin będzie zależał.
W moim szpitalu robią CC prywatnie tylko w poniedziałki 😄
Więc wiem, że będzie to tydzień przed terminem 😄
Holibka lubi tę wiadomość
-
Nina_02 wrote:Hej, czy któraś z Was czuje ból w okolicy pod żebrami? Od kilku dni mnie męczy głównie z prawej strony, zdarza się z lewej ale dużo lżejszy.. czy to wątroba? Trochę się zestresowałam 😬
Umówiłam się na wizytę na poniedziałek do prowadzącego może wyśle mnie na jakieś badania 🤔