X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • Nina_02 Autorytet

Wysłany: 10 października, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Chyba namówiłaś 🤭 A rozmiar 2 też się wlicza? Nie chcę przegiąć z 1.
    Wydaje mi się że wszystkie rozmiary 😊
    Ja ostatnio kupiłam tylko 2 😅

👩33l ❤️🧑34l
    Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍
    25.05.2024 nifty- niskie ryzyka 💙

Czekamy na Ciebie Synku 🥰

preg.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 10 października, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagadka mam nadzieje, że zrobią Ci badania i będzie wszystko ok i Cię wypiszą.🙂

Kurcze mi też od wczoraj często twardnieje brzuch. Wieczorem rozważałam nawet wzięcie nospy ale ostatecznie poszlam spac bez.
    Chyba to już taki okres się zaczyna gdzie tych skurczy będzie trochę ale mimo wszystko czekam z niecierpliwością na poniedziałkową wizytę.

Wczorajsze skurcze mnie zmotywowały i.zrobilsm zamówienie apteczne w końcu 😃

Powiedźcie w co się pakujecie do szpitala? Walizki? Torby podróżne? Ja jak zawsze mam dylemat w co będzie wygodniej.

preg.png
  • Malinowa _Mamba Autorytet

Wysłany: 10 października, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    No właśnie z lekarzami w szpitalu to tak jest, że nie zawsze wiadomo, o co im chodzi i czy gadają dla gadania, czy jest się czym martwić. To smutne, że pasją wielu z nich jest straszenie pacjentek...

Grunt, że masz prowadzącego, któremu ufasz i tego trzeba się trzymać 💪

A mówią coś, do kiedy planują Cię zostawić?

Ojjj tak, czasem mam wrażenie, że oni straszą pacjentów dla własnej wewnętrznej radości.
    Jak byłam na patologii ciąży to na przyjęciu jeden lekarz powiedział, że moja szyjka jest takiej dramatycznej długości, że już nawet na pessar się nie kwalifikuje. Tak mnie tym zestresował, że nawet nie byłam w stanie zapytać jak to możliwe, że przez 2 dni leżenia z poduszką pod biodrami szyjka skróciła się z 2 cm do dramatycznego stanu. Kazał mi przejść do gabinetu gdzie musieli mnie wprowadzić do systemu i zrobić wywiad. Tam lekarka zrobiła USG i szyjka wyszła jej na takim samym poziomie jak 2 dni wcześniej u prowadzącej i dodała, że lekarz na oddziale założy mi pewnie pessar. Kolejny lekarz na obchodzie po badaniu powiedział, że tragedii nie ma i że może nawet pessara nie trzeba będzie zakładać. I to wszystko usłyszałam w ciągu ok.24h.

Koleżanka w styczniu rodziła na Karowej w Warszawie i co obchód słyszała inne informacje. Jeden lekarz mówił, że będzie wychodzić, inny że ją jeszcze z 1-2 dni zatrzymają w szpitalu. Mimo, że wszystko było prawidłowo. W sumie po szybkim porodzie naturalnym spędziła jakieś 5 dni. A po pierwszym porodzie w innym szpitalu po CC wyszła po 3 dniach.

👩‍💼'89
    - kilka lat po konizacji szyjki macicy
    - niedoczynność tarczycy + Hashimoto
    - PCOS (własne owulacje+ brak policystycznych jajników na USG)
    - podwyższona prolaktyna (chociaż w grudniu była bardzo ładna po środku widełek)
    - początek IO (mama od 2019 ma cukrzycę typu 1 + choroba Addisona)

👨‍💼'86

08.03.24 OM 🐒
    10.04.24 ⏸️ beta 914.4
    🤰13.12.2024

preg.png
  • Nina_02 Autorytet

Wysłany: 10 października, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa _Mamba wrote:
    Jak dobrze kojarzę to w Lidlu na Lupilu też jest jakaś promka.. chyba druga -50%.
    A i 2+1 na chusteczki wodne.

Oni się już tak ścigają w tych promocjach, że weszłam na lidla a tam też lupilu 1+1 gratis tylko dziś 😊

👩33l ❤️🧑34l
    Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍

preg.png

Wysłany: 10 października, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:
    Zagadka mam nadzieje, że zrobią Ci badania i będzie wszystko ok i Cię wypiszą.🙂

Kurcze mi też od wczoraj często twardnieje brzuch. Wieczorem rozważałam nawet wzięcie nospy ale ostatecznie poszlam spac bez.
    Chyba to już taki okres się zaczyna gdzie tych skurczy będzie trochę ale mimo wszystko czekam z niecierpliwością na poniedziałkową wizytę.

Wczorajsze skurcze mnie zmotywowały i.zrobilsm zamówienie apteczne w końcu 😃

Powiedźcie w co się pakujecie do szpitala? Walizki? Torby podróżne? Ja jak zawsze mam dylemat w co będzie wygodniej.

Ja planuję spakować się w walizkę, wydaje mi się wygodniejsza. Jak ją otworzę to będę miała wszystko na widoku bez zbędnego przerzucania wszystkich rzeczy, żeby znaleźć jedną potrzebną.
    Jak byłam na patologii z miesiąc temu to spakowałam się właśnie w torbę i mimo małej ilości rzeczy ciężko było mi w niej grzebać.
    Dziewczyny które przychodziły na CC spakowane były właśnie w walizki, ewentualnie jakaś dodatkowa torba. Jedna co przeniosła się z innego szpitala, bo tam przy białkomovzu i po operacji na oczy chcieli poród SN, miała 2 walizki i dodatkową torbę, ale ona miała do domu ponad 100 km.

👩‍💼'89
    - podwyższona prolaktyna (chociaż w grudniu była bardzo ładna po środku widełek)

👨‍💼'86

08.03.24 OM 🐒
    10.04.24 ⏸️ beta 914.4
    🤰13.12.2024

preg.png
  • Nina_02 Autorytet

Wysłany: 10 października, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar zapakować się w walizkę na oddział i dodatkowo torba na sam poród 😊

Amra, aambrozjaa93 lubią tę wiadomość

👩33l ❤️🧑34l
    Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍

preg.png
  • KoKos Autorytet

Wysłany: 10 października, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam walizkę do szpitala na poporodowy, a typowo na poród plecak ;)

Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
    2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
    3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
    Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
    🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
    6+1🥚4,4mm
    8+4 🐥 1,87cm
    12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
    15+4 🐔 około 10cm
    20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
    26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
    30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
    35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
    termin: 02.12.2024 🤭
    preg.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 10 października, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tak mysle i chyba walizkę spakuje już na po porodzie a w jakąś nieduża torbę tylko rzeczy na poród.

preg.png
  • Aune Autorytet

Wysłany: 10 października, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zagadka, współczuję, że musisz leżeć w szpitalu i jeszcze oglądać "szkołę rodzenia" na żywo, mam nadzieję, że szybko Cię wypiszą i wszystko ok, trzymaj się! 🫂

Wczoraj się zmobilizowałam i spakowałam już prawie wszystko do szpitala, mam małą walizkę kabinową i do tego torbę, ale i tak jakoś wydaje mi się wszystko upchane na styk, bo u mnie dużo wymagają w szpitalu ubranka, pampersy, podkłady, rożek, mam grubszy kocyk, szlafrok, kubek, sztućce i jak to wszystko zmieścić 😅 zostały mi do dołożenia mała kosmetyczka dla mnie i ładowarka do telefonu.

Nie wiem ile zestawów ubranek spakować, na razie mam 4, a rzeczy na wyjście przywiezie mąż jak będzie nas odbierał, w razie czego zawsze może coś dowieźć, najwyżej zostawię przygotowane w domu.

Ogólnie jestem taka zdolna, że przy pakowaniu torby uderzyłam się sama ręką w brzuch, bo koszule do karmienia, ręczniki itd. wkładałam w woreczki, mam takie o pojemności 10L na rolce i jak odrywałam sobie jeden woreczek to jakoś tak mocno trzymał, pociągnęłam i jak się oderwał w końcu to ręka mi odskoczyła na brzuch dość mocno 🤦‍♀️ Pewnie jakbym miała starsze dziecko to nie raz przypadkiem by mnie uderzyło w brzuszek, ale oczywiście się zestresowałam, chociaż czułam normalnie ruchy i było niby ok. Podjachałam dzisiaj po pobraniu krwi do mojej położnej, sprawdziła mi detektorem tętno i ruchy maluszka i wszystko w porządku, więc będę spokojniejsza do poniedziałkowej wizyty 🙂

Wow, wszędzie dużo promocji, trzeba korzystać, ale na pewno jeszcze będą się takie promocje zdarzać 😀

Zagadka919 lubi tę wiadomość

👩34+🧔40 +🐈‍⬛
    endometrioza (2015 laparoskopia - usunięcie torbieli i zrostów)
    antyk. hormonalna(evra) 2014-01.2024

⏸️31.03.2024
    04.04.2024 beta HCG 980

🩺16.04.24 - crl 0.43 mm, jest serduszko
    🩺 7.05 crl 2.47
    🩺 27.05
    🏥 USG prenatalne 3.06
    crl 7.04 cm NT 1.9 mm/ Pappa ryzyka niskie ❤️
    🩺24.06 synek 💙 2.07 230g
    Połówkowe 30.07 i 12.08
    🩺 26.08 💙🐻 800 gram
    🩺 echo serca 16.09 - prawidłowe, 134/min, 💙🐻1471 g
    🩺23.09 szyjka 4.1cm
    🩺 14.10 💙🐻2300 g
    🩺 7.11 💙🐻 3400 g
    🩺 18.11

preg.png
  • meowne Autorytet

Wysłany: 10 października, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką damską torbę sportową do porodu, a na oddział walizkę :) Na ten moment mam średniego rozmiaru walizkę, ale jak się uda to wezmę małą kabinówkę, choć nie planuje na siłę się ograniczać, ale in mniejsza tym wygodniej się z taką poruszać. Mam zamiar wyposażyć bagażnik auta w rzeczy, które nie będą potrzebne od razu i zapas wody i co tylko mi wpadnie do głowy, żeby czuć się komfortowo ☺️

Mi też od kilku dni zaczął twardnieć brzuch i w niedziele w nocy miałam pierwsze lekkie skurcze, a w kolejnych dniach czułam je znów bardzo delikatnie. Na szczęście jesteśmy już na ostatniej prostej jeśli chodzi o wyprawkę i wkrótce bede mogła trochę zwolnić. Ostatnie tygodnie z uwagi na mnóstwo wizyt i szkole rodzenia są jakieś intensywne. Mamy jeszcze trochę pracy z pokojem dziecka, ale przynajmniej podjęliśmy jakieś decyzje co wbrew pozorom u mnie jest częścią najtrudniejszą 😅 Cieszę się, że to już ten etap, bo przyznaję, że powoli tracę cierpliwość do tej listy permanentnej zadań w swojej głowie i chciałabym już pójść dalej 🤪

Mami_35, Aune lubią tę wiadomość

24.03.2024 - II kreski ✨❤️
    25.03 beta-hcg: 203
    27.03 beta-hcg: 464
    2.04 beta-hcg: 4795
    09.04 🩺 (6+1) ❤️
    24.04 CRL: 1,70 cm
    20.05 NIFTY
    22.05 usg prenatalne crl: 6cm ☺️
    25.05 niskie ryzyka u dziewczynki 💗

preg.png
  • Amra Autorytet

Wysłany: 10 października, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny 🌸
    W końcu i ja się odzywam. Miałam dziś wizytę u lekarza. Z małą wszystko ok, ale szyjka się skróciła na ten moment ma 2,75 cm 🙈 zwiększona luteina magnez 6 tabletek dziennie i duuuuuzo odpoczynku.
    20 października mamy ostatnie genetyczne.
    Mała niestety ma główkę na górze, więc nie przekręciła się i chyba jej szanse na przekręcenie maleją. Lekarz twierdzi, że teoretycznie może się jeszcze obrócić ale chyba się na to nie zanosi skoro głowę ma cały czas na gorze. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Może jakieś doświadczenia z poprzednich ciąż?

I jak u Was szyjki? Jak wróży ta długość 2,75 cm ?

Buziaki dla Was i dzieciaczków 🩷

Sandrix, Mami_35 lubią tę wiadomość

preg.png
  • meowne Autorytet

Wysłany: 10 października, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aune wrote:
    @Zagadka, współczuję, że musisz leżeć w szpitalu i jeszcze oglądać "szkołę rodzenia" na żywo, mam nadzieję, że szybko Cię wypiszą i wszystko ok, trzymaj się! 🫂

Wczoraj się zmobilizowałam i spakowałam już prawie wszystko do szpitala, mam małą walizkę kabinową i do tego torbę, ale i tak jakoś wydaje mi się wszystko upchane na styk, bo u mnie dużo wymagają w szpitalu ubranka, pampersy, podkłady, rożek, mam grubszy kocyk, szlafrok, kubek, sztućce i jak to wszystko zmieścić 😅 zostały mi do dołożenia mała kosmetyczka dla mnie i ładowarka do telefonu.

Nie wiem ile zestawów ubranek spakować, na razie mam 4, a rzeczy na wyjście przywiezie mąż jak będzie nas odbierał, w razie czego zawsze może coś dowieźć, najwyżej zostawię przygotowane w domu.

Ogólnie jestem taka zdolna, że przy pakowaniu torby uderzyłam się sama ręką w brzuch, bo koszule do karmienia, ręczniki itd. wkładałam w woreczki, mam takie o pojemności 10L na rolce i jak odrywałam sobie jeden woreczek to jakoś tak mocno trzymał, pociągnęłam i jak się oderwał w końcu to ręka mi odskoczyła na brzuch dość mocno 🤦‍♀️ Pewnie jakbym miała starsze dziecko to nie raz przypadkiem by mnie uderzyło w brzuszek, ale oczywiście się zestresowałam, chociaż czułam normalnie ruchy i było niby ok. Podjachałam dzisiaj po pobraniu krwi do mojej położnej, sprawdziła mi detektorem tętno i ruchy maluszka i wszystko w porządku, więc będę spokojniejsza do poniedziałkowej wizyty 🙂

Wow, wszędzie dużo promocji, trzeba korzystać, ale na pewno jeszcze będą się takie promocje zdarzać 😀

Ojej, też tak zrobiłam raz :( Nic złego się nie wydarzyło, ale trudno szybko zapomnieć. Mimo wszystko mamy jeszcze sporo amortyzujących wód płodowych, więc myślę, że Twój maluszek mógł ledwo odczuć jakiś wstrząs.

Aune lubi tę wiadomość

09.04 🩺 (6+1) ❤️
    20.05 NIFTY

preg.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 10 października, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    A mówią coś, do kiedy planują Cię zostawić?
    Właśnie jestem po wizycie, posiew moczu ujemny. Także dostanę ostatnie przeciwbólowe o 14 i zobaczymy jak bez leków będę się czuła. Rano będą powtarzać wyniki krwi, jeśli wyjdą dobre a ból nie wróci to jest szansa na powrót do domu 🥳🙏

Malinowa _Mamba, Sisi1905, MummyYummy, Mami_35, Aune lubią tę wiadomość

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 🧚🩷
    Szyjka pod obserwacją ⚠️
    22.11.2024 wizyta

PTP 13.12.2024 piątek 😃

preg.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 10 października, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spakowana torbę na poród, taka damska sportowa i średnia walizkę na pobyt w szpitalu.
    Tym z Was, które nie mają motywacji do pakowania, to powiem że we wtorek w nocy jak się tak źle czułam to tylko spakowałam do tej porodowej torby, kilka par bawełnianych gaci, małą kosmetyczkę, ładowarkę, szybki prysznic i mogliśmy jechać :) a gdybym miała w tych bólach szukać co gdzie jak, to by mi nie pomogło. Wiadomo że wiąże się to z tym, że po powrocie będę musiała wszystko wyprać i wyprasować na nowo ale już baza jest :)

Amra ja szyjkę 2.7 miałam w 16 tygodni i na luteinie do dzisiaj wytrwałam. Także nie martw się na zapas ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października, 11:42

Amra, Aune lubią tę wiadomość

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 🧚🩷
    Szyjka pod obserwacją ⚠️
    22.11.2024 wizyta

PTP 13.12.2024 piątek 😃

preg.png
  • Nina_02 Autorytet

Wysłany: 10 października, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amra wrote:
    Cześć Dziewczyny 🌸
    W końcu i ja się odzywam. Miałam dziś wizytę u lekarza. Z małą wszystko ok, ale szyjka się skróciła na ten moment ma 2,75 cm 🙈 zwiększona luteina magnez 6 tabletek dziennie i duuuuuzo odpoczynku.
    Mała niestety ma główkę na górze, więc nie przekręciła się i chyba jej szanse na przekręcenie maleją. Lekarz twierdzi, że teoretycznie może się jeszcze obrócić ale chyba się na to nie zanosi skoro głowę ma cały czas na gorze. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Może jakieś doświadczenia z poprzednich ciąż?

A próbowałaś tej takiej pozycji mamy do zmiany pozycji dziecka. Chodzi o to żeby klękać tak żeby głowa była w dół, pupa na górze, dziecko wtedy naciska głową na twardą przeponę i się obraca. Mi się udało jakiś czas temu, codziennie podczas ćwiczeń tak leżę i młody ma cały czas głowę na dole.
    Nie jest to wymagające fizycznie więc szyjce chyba nic nie szkodzi 😊

Atika, aambrozjaa93 lubią tę wiadomość

👩33l ❤️🧑34l
    Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍

preg.png
  • mar.1 Ekspertka

Wysłany: 10 października, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam walizkę, wygodna, łatwo trzymać porządek, nie trzeba jej później targać. Przy synku wszystkie ciężarne miały walizki. Dobrze jest posortować rzeczy w woreczkach i je opisać, bo czasami położna coś nam chce podać albo partner i wtedy od razu wiadomo gdzie co jest.

U mnie też twardnieje brzuch. Jak mam intensywny dzień lub stres to tych napięć jest więcej i są mocniejsze.

Z wyprawki aptecznej jeszcze nic nie mam 🙈 ale w przyszłym tygodniu już to ogarnę. Na razie piorę i prasuję, żeby trochę pogonić przygotowania, póki pogoda sprzyja 🙂

aambrozjaa93 lubi tę wiadomość

06.04 ⏸️ 💕

24.02.2022 17:50 53 cm 3020 g 👶T💙

preg.png

Wysłany: 10 października, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amra wrote:
    Cześć Dziewczyny 🌸

@Amra ja w 26 TC miałam szyjkę ok.2 cm o decyzja o założeniu pessara, więc i Ciebie ta długość nie jest zła.
    Dużo odpoczywaj, nawadniaj się.
    Dziecko nawet do 34 tygodnia może jeszcze się obrócić.

@Nina ostatnio fizjo uro pokazywała mi tą pozycję jako taką która przegoni dziecko trochę wyżej, żeby nie naciskało na dół. Mój Młody od początku usadowiony jest nisko i jak tylko wyjdę na spacer to czuję ciągnięcie po bokach. Powiedziała, że jest to pozycja bezpieczna przy szyjkach, pessarach itp.

Amra lubi tę wiadomość

👩‍💼'89

👨‍💼'86

08.03.24 OM 🐒
    10.04.24 ⏸️ beta 914.4
    🤰13.12.2024

preg.png
  • Dariaa29 Autorytet

Wysłany: 10 października, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amra wrote:
    Cześć Dziewczyny 🌸

U mnie synek na wizycie w 27 tygodniu był ułożony miednicowo, a dosłownie kilka dni później poczułam, że się obrócił i na ostatniej wizycie się to potwierdziło :) czasem warto się wybrać do fizjoterapeuty/ osteopaty żeby rozluźnił mięśnie i zrobił dzięki temu miejsce dla maluszka na obrót

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października, 12:38

Atika, Amra lubią tę wiadomość

preg.png
  • Atika Autorytet

Wysłany: 10 października, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie 🙂

Zauważyłam pewną zależność.
    Jak malutki rusza się, odkrywam brzuch, mówię do niego a on zastyga w bezruchu, słucha mnie, jak przestaje mówić to jeszcze chwilę czeka i znowu zaczyna się ruszać i tak w koło. 😁

Co do parkowania to wczoraj po tych częstych bólach świadomiłam sobie, że muszę zacząć się pakować. 🫣
    U mnie walizka na kółkach i mała torba na porodówkę. Ubranka na wyjście ze szpitala będą czekać w domu.
    U nas szpital zapewnia ubranka i pieluchy, my mamy tylko dostarczyć pieluszkę tetrową i chusteczki nawilżane.

Amra wrote:
    Cześć Dziewczyny 🌸

Czuję, że mój malutki przekręcił się, bo kopniaczki znowu czuję na górze i z prawej strony brzucha.

Gdzieś mignął mi filmik na YT jak kobieta przybiera różne pozycja i masuje brzuch, by wspomóc dziecko w obrocie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października, 13:40

Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
    stan przedcukrzycowy
    On: Problem męski - słaba morfologia
    I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
    II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
    Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
    Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
    Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
    Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
    DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
    Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
    1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
    Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła :-(
    Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne
    X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
    Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
    Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.

preg.png
  • meowne Autorytet

Wysłany: 10 października, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś i ja najadłam się strachu. W metrze w drodze do lekarza przy wstawaniu złapał mnie silny ból pleców z prawej strony, taki skurczowy. Promieniował w stronę brzucha. Ledwo wyczołgałam się z wagonu i usiadłam. Wydawało mi się, że w miarę mi przeszło, wiec wstałam i poszłam kawałek dalej w stronę łącznika z drugą linią, gdzie już nie było ławki i tam dopadł mnie jeszcze silniejszy skurczowy ból. Ból był bardzo silny i podobny do tego, który już raz czułam jakoś w 23tc, ale chyba jeszcze silniejszy. Stałam kompletnie zamrożona i nie mogłam się ruszyć. Jak w pułapce. Jak już w końcu przeszło to mi ogromnie ulżyło, ale w trakcie, gdy nie wiadomo do czego ten ból się rozwinie to jest to dość przerażajace, szczególnie, że znalazłam się w bardzo niefortunnym miejscu 🙈 Teraz zastanawiam się, czy to był ból z rodzaju krzyżowych skurczy przepowiadających. Zdarzał mi się podobny ból wcześniej, ale do tej pory myślałam, że to rozciąganie, ale w momencie, gdy był tak silny to możliwe, że jednak tak wyglądają u mnie skurcze przepowiadające. Dziwne, że głównie po jednej stronie.

09.04 🩺 (6+1) ❤️
    20.05 NIFTY

preg.png
‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ