☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinowa _Mamba wrote:Pytanie do dziewczyn stosujących Pregna i kontrolujące glikemię.
Czy zauważyliście wzrost odczytów glikemii?
Jadłam dziś późny obiad... może niekoniecznie dietetyczny, ale naszło mnie dziś na zakupach w biedrze na pierogi ruskie z cebulką. Po ok.1.5 h cukier skoczył mi do jakiś 150 (jadłam ok. 17:30 startując z poziomu 98 a po 1h miałam 115) i do tej pory utrzymuje mi się glukoza na poziomie ok.150.
Przed jedzeniem wzięłam właśnie Pregna plus bez żelaza i Pregna dha.
Późnej nic nie jadłam. To pierwszy taki epizod, gdzie odczyty mi nie spadają.
Nie zauważyłam takiej zależności, a na noc wypijam kakao (właśnie na noc biorę Pregnę) i czy zapomnę o witaminach czy nie to cukier mam o zbliżonych wartościach, myślę że tu po prostu może tłuszcz opóźnił wyskok?Malinowa _Mamba lubi tę wiadomość
PCOS od 2015
10.2023 odstawienie anty
28.03.2024 ⏸️❤️
16.04.2024 4,4 mm cudu, jest serduszko ❤️
22.05.2024 NIFTY
28.05.2024 prenatalne 🥼 zdrowy chłopak, ryzyka niskie🩵
Termin 09.12.2024 -
businesscare wrote:Nie zauważyłam takiej zależności, a na noc wypijam kakao (właśnie na noc biorę Pregnę) i czy zapomnę o witaminach czy nie to cukier mam o zbliżonych wartościach, myślę że tu po prostu może tłuszcz opóźnił wyskok?
Tłuszcz opóźnia wyskok cukru i zmniejsza nagły wyskok, ale dłużej utrzymuje się na wyższym poziomie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października, 00:17
Malinowa _Mamba lubi tę wiadomość
Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
stan przedcukrzycowy
On: Problem męski - słaba morfologia
I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła
Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
leki Glucophage 3x500
XII starania naturalne
X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
-
Zagadka919 wrote:Ja pozdrawiam Was z patologii ciąży 🙂↕️ w nocy miałam tak silny ból brzucha, że spanikowałam i pojechaliśmy na sor. A tam się nasłuchałam że dziecko małe, że miednicowo ułożone, że krótka szyjka. I w sumie to i tak przyjmuje mnie na oddział bo muszą zrobić badania 🥵 Trochę żałuję że nie poczekałam do rana, żeby napisać do prowadzącego i spytać co robisz bo teraz leżę i dostaje przeciwbólowe i czekam na posiew moczu, bo coś w badaniu było nie tak 🙂↕️ a spokojnie mogłabym to samo robić w domu.
Oj bardzo mi przykro, ale przynajmniej jesteś teraz pod dobrą opieką. 🫂
Mnie dwa razy w ciągu godziny postawił się brzuch.
Po wstaniu czuję jak twardnieje.
Martwię się. 😓Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
stan przedcukrzycowy
On: Problem męski - słaba morfologia
I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła
Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
leki Glucophage 3x500
XII starania naturalne
X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
-
W szpitalu w którym jestem porodówka jest w remoncie i tymczasowa jest wydzielona na patologi ciąży. Także szkołę rodzenia jak nic mam na żywo 🙈
-
Zagadka919 wrote:W szpitalu w którym jestem porodówka jest w remoncie i tymczasowa jest wydzielona na patologi ciąży. Także szkołę rodzenia jak nic mam na żywo 🙈
Trzymam kciuki za to aby wszystko było ok i szybko Was wypuścili do domu 💪👊✊ wiem jak dłuższy pobyt wchodzi na patologii wchodzi na psychikę. 💐 -
Malinowa _Mamba wrote:Pytanie do dziewczyn stosujących Pregna i kontrolujące glikemię.
Czy zauważyliście wzrost odczytów glikemii?
Jadłam dziś późny obiad... może niekoniecznie dietetyczny, ale naszło mnie dziś na zakupach w biedrze na pierogi ruskie z cebulką. Po ok.1.5 h cukier skoczył mi do jakiś 150 (jadłam ok. 17:30 startując z poziomu 98 a po 1h miałam 115) i do tej pory utrzymuje mi się glukoza na poziomie ok.150.
Przed jedzeniem wzięłam właśnie Pregna plus bez żelaza i Pregna dha.
Późnej nic nie jadłam. To pierwszy taki epizod, gdzie odczyty mi nie spadają.Malinowa _Mamba lubi tę wiadomość
-
Zagadka919 wrote:Ja pozdrawiam Was z patologii ciąży 🙂↕️ w nocy miałam tak silny ból brzucha, że spanikowałam i pojechaliśmy na sor. A tam się nasłuchałam że dziecko małe, że miednicowo ułożone, że krótka szyjka. I w sumie to i tak przyjmuje mnie na oddział bo muszą zrobić badania 🥵 Trochę żałuję że nie poczekałam do rana, żeby napisać do prowadzącego i spytać co robisz bo teraz leżę i dostaje przeciwbólowe i czekam na posiew moczu, bo coś w badaniu było nie tak 🙂↕️ a spokojnie mogłabym to samo robić w domu.
Zagadka919 lubi tę wiadomość
-
Dzięki za wszystkie odpowiedzi 😍
Czasem pojedyncze zachcianki wygrywają.
@Zagadka jesteś pod dobrą opieką, sama wiem z własnego doświadczenia, że lepiej spanikować i sprawdzić niż się zamartwiać. Trzymam kciuki, żeby było wszystko ok😀
Jeśli lubicie markę Newbie to donoszę, że mają wyprzedaż do -50%Nina_02, Zagadka919, Atika lubią tę wiadomość
👩💼'89
- kilka lat po konizacji szyjki macicy
- niedoczynność tarczycy + Hashimoto
- PCOS (własne owulacje+ brak policystycznych jajników na USG)
- podwyższona prolaktyna (chociaż w grudniu była bardzo ładna po środku widełek)
- początek IO (mama od 2019 ma cukrzycę typu 1 + choroba Addisona)
👨💼'86
08.03.24 OM 🐒
10.04.24 ⏸️ beta 914.4
🤰13.12.2024
-
A ja donoszę że dziś w biedronce dada extra care 1+1 z kartą moja biedronka. Tylko dziś i limit na jedno opakowanie gratis 😅
MummyYummy, Zagadka919, Aune, Atika lubią tę wiadomość
-
@Malinowa Mamba - ja potwierdzam skoki i utrzymanie się cukrów po pierogach, też raz może dwa sobie pozwoliłam i dlugo się cukry trzymały, mąka plus ser to kombo robi robotę
@Zagadka - trzymaj się dzielnie 💛 jesteście pod dobra opieką, a to najważniejsze, trzymam kciuki za szybki powrót do domku 🤞
A ja wczoraj wieczór zapomniałam sobie zrobić zastrzyk z insuliny 🙈 byłam tak padnięta, że zasnęłam, rano z przerażeniem robiłam pomiar i jakież było moje zdziwienie, że na wyświetlaczu pojawiła się liczba 94.Malinowa _Mamba, Atika lubią tę wiadomość
ona 38 on 48 + piesek
Invimed - Wrocław
02.2020 - 6 jajec, 5 zaplod.
2020 - 03,06
2021 - 03,07,10
Gynecentrum - Katowice
02.2023 - 20 jaj, 4 zapl., w 6 dobie zdegenerowały
05.2023 - 14 jaj, 7 zapl., po PGT-a 4
VI- 31.07.2023 😔
VII - 12.03.2024- 5AA
23 dpt - 0,23 FHR 99
28 dpt -(6+2) 0,54 FHR 149
mocne krwawienie
(7+3) 1,28
(8+2) 1,77
(10+3) 4,06
11/05- NIFTY -ok
20/05- prenatalne (12+3) 6,79 FHR 162
(13+3) FHR 153
(17+4) FHR146, 240g
17/07 - (20+4) pierwsze ruchy
18/07 -(20+6) II prenatalne -445g
krwotok z nosa - szpital
26/07 - (22+1) 496g
13/08 - (24+4) 800g
09/09 - (28+3) 1340g
17/09 - (29+4) III prenatalne 1774g
02/10 - (31+5) 2100g
malo ruchow- szpital
12/10 - (33+1) 2350g
29/10 - (35+4) 2650g
06/11 - (36+5) 2800g
13/11 - (37+5) 3035g
szpital- indukcja
-
Zagadka, rozumiem Twoje emocje - w pierwszej ciąży na dwa tygodnie przed porodem pojechałam z fałszywym alarmem w postaci odchodzących wód. Oczywiście wszystko ok, to nie wody, brak skurczów, ale i tak mnie zostawili. Byłam wściekła, że weekend w szpitalu, że nic się nie dzieje, ale dziś wiem, że to było najlepsze rozwiązanie, bo zostałam zbadana i skontrolowana.
Wysyłam dużo energii 🫂 Jeśli Cię to uspokoi, to zawsze możesz skontaktować się ze swoim prowadzącym, bo może tutaj mają takie dziwne podejście. Położenie miednicowe nie jest czymś, czego można się czepiać. Z szyjką to pytanie, czy się skróciła, czy miałaś taką już wcześniej. Zerknęli na poprzednie pomiary w karcie ciąży? Co do wagi dziecka, to wiem, że to jest stresujące... A według nich małe, bo jest na dolnej granicy siatki centylowej czy o co chodzi? Teraz na pewno przyjdzie inna zmiana, to też może powie coś nowego.
Trzymaj się, Kochana 😘 -
Życzę wszystkim dziewczynom udanego dnia, żeby wszystko się układało pomyślnie a wszystkie negatywne rzeczy sie czym predzej naprostowaly j mamusie jak i maluszki wszystkie były zdrowe i zadowolone! 🤗😊😊
Ja dziś cała w skowronkach bo oficjalnie załatwiłam przenisienie do nowej położnej i już ona załatwia wszelkie formalności związane z przenosinami ja mam tylko się zrelaksować i pomyśleć nad przygotowaniem do porodu domowego, napisać plan porodu a także plan B (bo wiadomo różnie może być i wtedy żeby w szpitalu znali moje zapatrywania na różne rzeczy)
Ulżyło mi jak już obrałam jedna drogę i będę nią iść.
Basen możemy wypożyczyć ale wolimy kupić ten tani, najpopularniejszy firmy INTEX który potem zabierzemy na siedlisko i tam nadal będzie się nam przydawał dla dzieciaczka do kąpieli latem😁
Piłkę już zakupiłam zaczynam ćwiczyć od przyszłego tygodnia, jako że jutro ostatni dzień pracuje i w końcu będę miała duuuzo czasu dla siebie🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października, 09:42
Atika, Mami_35 lubią tę wiadomość
-
Ohhh, trzymam kciuki za szybką stabilizację sytuacji i powrót do domu ✨ W każdym razie zawsze dobrze wiedzieć, że wszystko jest na 100% w porządku. Będziesz mogła w spokoju wrócić do domu ☺️ -
MummyYummy wrote:Zagadka, rozumiem Twoje emocje - w pierwszej ciąży na dwa tygodnie przed porodem pojechałam z fałszywym alarmem w postaci odchodzących wód. Oczywiście wszystko ok, to nie wody, brak skurczów, ale i tak mnie zostawili. Byłam wściekła, że weekend w szpitalu, że nic się nie dzieje, ale dziś wiem, że to było najlepsze rozwiązanie, bo zostałam zbadana i skontrolowana.
Wysyłam dużo energii 🫂 Jeśli Cię to uspokoi, to zawsze możesz skontaktować się ze swoim prowadzącym, bo może tutaj mają takie dziwne podejście. Położenie miednicowe nie jest czymś, czego można się czepiać. Z szyjką to pytanie, czy się skróciła, czy miałaś taką już wcześniej. Zerknęli na poprzednie pomiary w karcie ciąży? Co do wagi dziecka, to wiem, że to jest stresujące... A według nich małe, bo jest na dolnej granicy siatki centylowej czy o co chodzi? Teraz na pewno przyjdzie inna zmiana, to też może powie coś nowego.
Trzymaj się, Kochana 😘
Za tydzień mam prenatalne i wierzę że wrócę do swojegi spokoju i mam nadzieję że szpital dopiero na poród 🙏MummyYummy lubi tę wiadomość
-
Nina_02 wrote:A ja donoszę że dziś w biedronce dada extra care 1+1 z kartą moja biedronka. Tylko dziś i limit na jedno opakowanie gratis 😅
A i 2+1 na chusteczki wodne.👩💼'89
- podwyższona prolaktyna (chociaż w grudniu była bardzo ładna po środku widełek)
👨💼'86
08.03.24 OM 🐒
10.04.24 ⏸️ beta 914.4
🤰13.12.2024
-
Zagadka919 wrote:Moja szyjka taka jest od 16 TC bywała dłuższa ale nigdy krótsza niż ta granica, dziecko ma jeszcze dużo miejsca i się obraca + ma czas na ostateczny obrót jeszcze. To wszystko mam pod kontrolą u prowadzącego i cieszę się, że on mnie w stanie stany paniki nie wprowadza, bo ta doktor z sor to mam wrażenie próbowała mnie nastraszyć i już się łapała wsystskiegoz a czy jest małe - mój doktor nic takiego nie mówił, cały czas szła środkowymi centylami, raczej nie będzie dużym dzieckiem, ale przyrosty prawidłowe zawsze 🙂
Za tydzień mam prenatalne i wierzę że wrócę do swojegi spokoju i mam nadzieję że szpital dopiero na poród 🙏
No właśnie z lekarzami w szpitalu to tak jest, że nie zawsze wiadomo, o co im chodzi i czy gadają dla gadania, czy jest się czym martwić. To smutne, że pasją wielu z nich jest straszenie pacjentek...
Grunt, że masz prowadzącego, któremu ufasz i tego trzeba się trzymać 💪
A mówią coś, do kiedy planują Cię zostawić? -
Ojjj chyba i mnie coś zaczyna dopadać 😔
Zaczyna się kichanie i czuję jakbym miała zdarte gardło.
Poza sokiem z malin o witaminą C 1000 to nic innego nie mam domu👩💼'89
👨💼'86
08.03.24 OM 🐒
10.04.24 ⏸️ beta 914.4
🤰13.12.2024