X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • Amra Autorytet

Wysłany: 10 października, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina_02 wrote:
    A próbowałaś tej takiej pozycji mamy do zmiany pozycji dziecka. Chodzi o to żeby klękać tak żeby głowa była w dół, pupa na górze, dziecko wtedy naciska głową na twardą przeponę i się obraca. Mi się udało jakiś czas temu, codziennie podczas ćwiczeń tak leżę i młody ma cały czas głowę na dole.
    Nie jest to wymagające fizycznie więc szyjce chyba nic nie szkodzi 😊
    Nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest 🙈 nie wiem czy w mojej sytuacji ze skracającą się szyjką powinnam wykonywać jakiekolwiek wygibasy 😂
    Wzięłam sobie za priorytet wytrzymania jeszcze chociaż 8 tygodni, także leżę i dużo odpoczywam. Mam nadzieję, że się uda 🙈🥰

preg.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 10 października, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amra ja przy takiej szyjce mam zgodę lekarza na jogę dla ciężarnych i wizyty i uro-fizjo rozluźniające, jedynie zakaz robienia masażu szyjki. Najlepiej podpytam lekarza czy możesz.

Amra lubi tę wiadomość

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 🧚🩷
    Szyjka pod obserwacją ⚠️
    22.11.2024 wizyta

PTP 13.12.2024 piątek 😃

preg.png
  • KoKos Autorytet

Wysłany: 10 października, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się teraz już też zdarzają skurcze przepowiadające takie typowe (tak przypuszczam, że to to) 🙃 wcześniej miałam tylko napinanie i stawianie brzucha, robił się twardy, a teraz jeszcze z kilka razy dziennie potrafi mnie złapać takie uczucie skurczowe jak na okres i też właśnie boli przy tym kręgosłup nagle, mija po 2-3minutach 🤷‍♀️ Luteinę biorę do 34+0, magnez 3x1 i Acard odstawiam w 36tc i dalej niech się dzieje co chcę, do tego czasu prowadzę raczej tryb życia leniwca, co przekłada się wg mnie u mnie na przyrost masy ciała, bo kiedy więcej chodziłam i coś robiłam to tak nie tyłam 🙄

Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
    2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
    3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
    Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
    🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
    6+1🥚4,4mm
    8+4 🐥 1,87cm
    12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
    15+4 🐔 około 10cm
    20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
    26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
    30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
    35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
    termin: 02.12.2024 🤭
    preg.png
  • KoKos Autorytet

Wysłany: 10 października, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek zapisałam się na szczepienie na RSV, będzie to 2 tygodnie po krztuścu, tak jak chciała moja doktorka. Trochę się wahaliśmy, ale jednak zaufam lekarzowi w tej kwestii i będę miała poczucie, że zrobiłam co mogłam dla małej 🙂 bo mamy 2,5 latka w rodzinie, który też był w 5msc życia w szpitalu na RSV i ciężko się na to patrzyło, a teraz gnojek lata do żłobka i też różne rzeczy przynosi, a wiem, że kontakt z naszą córką będzie miał spory

P.s. Megipta jak coś to poproszę o wpisanie terminu USG na 29.10 ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października, 14:56

Sandrix, Koku, aambrozjaa93, Mami_35, Dariaa29, Aune, meowne lubią tę wiadomość

Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
    6+1🥚4,4mm
    8+4 🐥 1,87cm
    15+4 🐔 około 10cm
    preg.png
  • Koku Ekspertka

Wysłany: 10 października, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amra wrote:
    Nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest 🙈 nie wiem czy w mojej sytuacji ze skracającą się szyjką powinnam wykonywać jakiekolwiek wygibasy 😂
    Wzięłam sobie za priorytet wytrzymania jeszcze chociaż 8 tygodni, także leżę i dużo odpoczywam. Mam nadzieję, że się uda 🙈🥰
    Przybijam piątkę 😉🙏 też wzięłam sobie za priorytet wytrzymać do 35 a idealnym rozwiązaniem byłoby chociaż do 37. Leżę odpoczywam i odliczam dni.
    Czyli jeszcze ponad miesiąc leżakowania😊

Amra, Malinowa _Mamba, Aune lubią tę wiadomość

Czekamy na ciebie córeczko 🩷 20.12.2024r.

👨‍👩‍👧+🐕+👵= 🏠
  • Sandrix Ekspertka

Wysłany: 10 października, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoKos wrote:
    W poniedziałek zapisałam się na szczepienie na RSV, będzie to 2 tygodnie po krztuścu, tak jak chciała moja doktorka. Trochę się wahaliśmy, ale jednak zaufam lekarzowi w tej kwestii i będę miała poczucie, że zrobiłam co mogłam dla małej 🙂 bo mamy 2,5 latka w rodzinie, który też był w 5msc życia w szpitalu na RSV i ciężko się na to patrzyło, a teraz gnojek lata do żłobka i też różne rzeczy przynosi, a wiem, że kontakt z naszą córką będzie miał spory

P.s. Megipta jak coś to poproszę o wpisanie terminu USG na 29.10 ☺️
    Jeśli dobrze kojarzę to też jesteś w Warszawie, mogę podpytać gdzie się zapisałaś na rsv?
    Też planuję ale za parę tygodni. Dzisiaj szczepienie na grypę, pod koniec października krztusiec i po 2 tygodniach chciałam rsv właśnie ☺️

13.03 wyjęcie implantu anty
    17.04 ⏸
    17.04 beta 6,56
    19.04 beta 42,87
    26.04 beta 1585,24
    29.04 🩺 widoczny pęcherzyk ciążowy
    10.05 🩺USG, jest ❤️
    22.05 2 cm bobasa
    Sanco wynik prawidłowy, chłopiec
    17.06 prenatalne
    28.08 🩺 II prenatalne, ponad 500 g zdrowego synka
    02.10 kolejna wizyta
    16.10 & 22.10 III prenatalne

💊
    Euthyrox N50

preg.png
  • KoKos Autorytet

Wysłany: 10 października, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrix jasne, dobrze pamiętasz 🙂 ja ogólnie do POZ-u chodzę na NFZ w Luxmedzie. Ale myślę, że nie musisz być zapisana do konkretnej przychodni, bo ja robię w innej placówce Luxmed, umawiam po prostu wizytę na Jana Pawła 78, mają dobre terminy na kwalifikacje (przeprowadza lekarz) - wiem, że mają też dostępne szczepionki na stanie, ale niestety cen nie znam i nie ma możliwości rezerwacji, dlatego ja rezerwuje w aptece Gemini, odbieram ja i jadę bezpośrednio na szczepienie ;)

Sandrix, meowne lubią tę wiadomość

6+1🥚4,4mm
    8+4 🐥 1,87cm
    15+4 🐔 około 10cm
    preg.png
  • Sisi1905 Ekspertka

Wysłany: 10 października, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meowne wrote:
    Dziś i ja najadłam się strachu. W metrze w drodze do lekarza przy wstawaniu złapał mnie silny ból pleców z prawej strony, taki skurczowy. Promieniował w stronę brzucha. Ledwo wyczołgałam się z wagonu i usiadłam. Wydawało mi się, że w miarę mi przeszło, wiec wstałam i poszłam kawałek dalej w stronę łącznika z drugą linią, gdzie już nie było ławki i tam dopadł mnie jeszcze silniejszy skurczowy ból. Ból był bardzo silny i podobny do tego, który już raz czułam jakoś w 23tc, ale chyba jeszcze silniejszy. Stałam kompletnie zamrożona i nie mogłam się ruszyć. Jak w pułapce. Jak już w końcu przeszło to mi ogromnie ulżyło, ale w trakcie, gdy nie wiadomo do czego ten ból się rozwinie to jest to dość przerażajace, szczególnie, że znalazłam się w bardzo niefortunnym miejscu 🙈 Teraz zastanawiam się, czy to był ból z rodzaju krzyżowych skurczy przepowiadających. Zdarzał mi się podobny ból wcześniej, ale do tej pory myślałam, że to rozciąganie, ale w momencie, gdy był tak silny to możliwe, że jednak tak wyglądają u mnie skurcze przepowiadające. Dziwne, że głównie po jednej stronie.
    Kurczę a to możliwe że tylko po jednej stronie są przepowiadające ? Może to jednak coś w stylu rwy kulszowej, może coś z kręgosłupem ? Ja w pierwszej ciąży nie miałam wcale przepowiadających więc nie wiedziałam że to aż tak może boleć

👩🏼36,PCOS ,Hashimoto, mthfr c677t homo
    2012 synek💙
    Marzec2023💔listopad2023💔
    Marzec2024⏸️
    29.03 beta 43, prog31
    02.04 beta 275
    04.04 beta 579 prog29
    15.04 0,29cm❤️
    29.04 1,61cm❤️
    13.05 3.5cm ❤️10tc
    12.06 9,7cm❤️

preg.png
  • Tyśka36 Ekspertka

Wysłany: 10 października, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie mała wazy 1930 gram ,29am się zgłosić już do szpitala i czekać na cc 🫣ale i tak myślę że nie zrobią mi w 36 tylko poczekają ale zobaczymy jak moja blizna się będzie trzymać

businesscare, Elewina, aambrozjaa93, Koku, Zagadka919, Fania017, meowne, Atika, Amra, Aune, Mami_35, mar.1 lubią tę wiadomość

• Koku Ekspertka

Wysłany: 10 października, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyśka36 wrote:
    My po wizycie mała wazy 1930 gram ,29am się zgłosić już do szpitala i czekać na cc 🫣ale i tak myślę że nie zrobią mi w 36 tylko poczekają ale zobaczymy jak moja blizna się będzie trzymać
    29 października? czy listopada? Przypomnisz mi masz rozejście blizny po cc?

Czekamy na ciebie córeczko 🩷 20.12.2024r.

👨‍👩‍👧+🐕+👵= 🏠
  • meowne Autorytet

Wysłany: 10 października, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi1905 wrote:
    Kurczę a to możliwe że tylko po jednej stronie są przepowiadające ? Może to jednak coś w stylu rwy kulszowej, może coś z kręgosłupem ? Ja w pierwszej ciąży nie miałam wcale przepowiadających więc nie wiedziałam że to aż tak może boleć

Właśnie trochę mi to nie gra. Trudno powiedzieć skąd ten ból, ale to, że był po jednej stronie trochę jednak przekonuje mnie, że może po prostu były to te same bóle przeciążeniowe, które mi się zdarzały, ale po prostu znacznie silniejsze. Którejś nocy miałam coś bardziej na wzór przepowiadających i był to ból zbliżony menstruacyjnemu czyli bardziej z przodu brzucha. Ten mogłabym wyobrazic sobie jako porodowe skurcze krzyżowe, ale chyba jednak to nie to szczególnie, że czułam tego rodzaju ból ok 23 tc i wtedy totalnie rozpatrywane były jako przeciążeniowe.

24.03.2024 - II kreski ✨❤️
    25.03 beta-hcg: 203
    27.03 beta-hcg: 464
    2.04 beta-hcg: 4795
    09.04 🩺 (6+1) ❤️
    24.04 CRL: 1,70 cm
    20.05 NIFTY
    22.05 usg prenatalne crl: 6cm ☺️
    25.05 niskie ryzyka u dziewczynki 💗

preg.png
  • Tyśka36 Ekspertka

Wysłany: 10 października, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koku wrote:
    29 października? czy listopada? Przypomnisz mi masz rozejście blizny po cc?
    W szpitalu mam być 29 października już czyli miesiąc przed terminem wola mieć pod kontrolą Blizne gin się woli zabezpieczyć w razie pęknięcia macicy

• villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 11 października, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amra wrote:
    Cześć Dziewczyny 🌸
    W końcu i ja się odzywam. Miałam dziś wizytę u lekarza. Z małą wszystko ok, ale szyjka się skróciła na ten moment ma 2,75 cm 🙈 zwiększona luteina magnez 6 tabletek dziennie i duuuuuzo odpoczynku.
    20 października mamy ostatnie genetyczne.
    Mała niestety ma główkę na górze, więc nie przekręciła się i chyba jej szanse na przekręcenie maleją. Lekarz twierdzi, że teoretycznie może się jeszcze obrócić ale chyba się na to nie zanosi skoro głowę ma cały czas na gorze. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Może jakieś doświadczenia z poprzednich ciąż?

I jak u Was szyjki? Jak wróży ta długość 2,75 cm ?

Buziaki dla Was i dzieciaczków 🩷
    U mnie córka długo była głową u góry a nogami na dole dopiero gdzieś między 34 a 35 TC się przekręciła, jeszcze ma czas.

Amra, Zagadka919 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Kam.ila Autorytet

Wysłany: 11 października, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meowne wrote:
    Właśnie trochę mi to nie gra. Trudno powiedzieć skąd ten ból, ale to, że był po jednej stronie trochę jednak przekonuje mnie, że może po prostu były to te same bóle przeciążeniowe, które mi się zdarzały, ale po prostu znacznie silniejsze. Którejś nocy miałam coś bardziej na wzór przepowiadających i był to ból zbliżony menstruacyjnemu czyli bardziej z przodu brzucha. Ten mogłabym wyobrazic sobie jako porodowe skurcze krzyżowe, ale chyba jednak to nie to szczególnie, że czułam tego rodzaju ból ok 23 tc i wtedy totalnie rozpatrywane były jako przeciążeniowe.

Ja miałam ostatnio ból z jednej strony kręgosłupa. Od żeber aż przez całą nogę promieniowało. Pytałam lekarza to mówi, że na tym etapie ciąży to normalne, że będą się częściej pojawiać. Masakra 😵‍💫

preg.png
  • Kam.ila Autorytet

Wysłany: 11 października, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie co prawda była wczoraj ale trochę się działo...

Co do samej wizyty.. to szyjka z 1.2 ma teraz 1.4cm. Lej wielki jak był tak jest ale najważniejsze, że szew trzyma😉

Młoda waży już 1760 g. Wyszły mi bakterie w moczu ale wg lekarza nieznacznie poza zakres więc mam zrobić posiew tak dla sprawdzenia ale bez stresu.

Szczepienie na rsv odhaczyłam ale ta cena to mnie zabiła (1100zl ) no ale cóż raz się żyje.. została mi ewentualnie grypa ale się zastanawiam czy chce ją brać.

Jedynie co tam teraz jestem to ciśnienie mam wyższe a w domu wzorowe 🤣 i nie wiadomo czy na holter mnie nie wyśle.

I
    tak jak czytam to widzę, że parę z Was też ma problemu , że dziecko nie tak ułożone. U mnie również cały czas miednicowo. Pytał mnie lekarz czy jestem za obrotem zewnętrznym ale.. nie jestem. Jak się nie obróci to trudno cesarka. Ani jednego ani drugiego nie przechodziłam więc dla mnie to bez różnicy jaki poród.

AA z takich innych tematów to muszę się pochwalić bo jak wróciłam od lekarza to miałam niespodziankę bo znajomi mi baby shower zorganizowali więc fajnie spędziliśmy wieczór 😁

Amra, meowne, Aune, MummyYummy, spineczka, Fania017, Elewina, Dariaa29, Atika, aambrozjaa93, Koku, Mami_35, mar.1, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość

preg.png
  • Amra Autorytet

Wysłany: 11 października, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kam.ila wrote:
    Melduje się po wizycie co prawda była wczoraj ale trochę się działo...

Co do samej wizyty.. to szyjka z 1.2 ma teraz 1.4cm. Lej wielki jak był tak jest ale najważniejsze, że szew trzyma😉

Młoda waży już 1760 g. Wyszły mi bakterie w moczu ale wg lekarza nieznacznie poza zakres więc mam zrobić posiew tak dla sprawdzenia ale bez stresu.

Szczepienie na rsv odhaczyłam ale ta cena to mnie zabiła (1100zl ) no ale cóż raz się żyje.. została mi ewentualnie grypa ale się zastanawiam czy chce ją brać.

Jedynie co tam teraz jestem to ciśnienie mam wyższe a w domu wzorowe 🤣 i nie wiadomo czy na holter mnie nie wyśle.

I
    tak jak czytam to widzę, że parę z Was też ma problemu , że dziecko nie tak ułożone. U mnie również cały czas miednicowo. Pytał mnie lekarz czy jestem za obrotem zewnętrznym ale.. nie jestem. Jak się nie obróci to trudno cesarka. Ani jednego ani drugiego nie przechodziłam więc dla mnie to bez różnicy jaki poród.

AA z takich innych tematów to muszę się pochwalić bo jak wróciłam od lekarza to miałam niespodziankę bo znajomi mi baby shower zorganizowali więc fajnie spędziliśmy wieczór 😁
    Przypomnij mi proszę, masz założony pessar?
    Sprawdziłam na moim wczorajszym zdjęciu z USG i mam dwa pomiary szyjki, jeden całościowy i wynosi 3,2 cm i drugi, który wynosi 2,5 cm. I ten drugi pomiar jest mierzony właśnie od końca takiego ,,dziubka”, który mi się zrobił. Lekarz mi to na szybko wytłumaczył, ale czy to jest to rozwieranie się szyjki?
    Piszesz, że masz lej, więc skojarzyłam sobie, że może to to samo co ja mam 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października, 05:47

preg.png
  • meowne Autorytet

Wysłany: 11 października, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kam.ila wrote:
    Ja miałam ostatnio ból z jednej strony kręgosłupa. Od żeber aż przez całą nogę promieniowało. Pytałam lekarza to mówi, że na tym etapie ciąży to normalne, że będą się częściej pojawiać. Masakra 😵‍💫

Teraz przed nami chyba dość trudny czas pod tym względem :( Ja jednego razu wstanę i idę normalnie, a czasem po wstaniu nie jestem w stanie iść normalnie, tylko czuje różne uciski na pęcherz, więzadła. Waga dziecka robi już swoje i mam nadzieję, że moje ciało się przyzwyczai, bo bywam przerażona jak to będzie dalej 😄

Dziś i ja biorę się za rsv - mam nadzieję, że uda mi się znaleźć w tej niższej cenie.

Kam.ila lubi tę wiadomość

24.03.2024 - II kreski ✨❤️
    25.03 beta-hcg: 203
    27.03 beta-hcg: 464
    2.04 beta-hcg: 4795
    09.04 🩺 (6+1) ❤️
    24.04 CRL: 1,70 cm
    20.05 NIFTY
    22.05 usg prenatalne crl: 6cm ☺️
    25.05 niskie ryzyka u dziewczynki 💗

preg.png
  • Aune Autorytet

Wysłany: 11 października, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meowne wrote:
    Dziś i ja najadłam się strachu. W metrze w drodze do lekarza przy wstawaniu złapał mnie silny ból pleców z prawej strony, taki skurczowy. Promieniował w stronę brzucha. Ledwo wyczołgałam się z wagonu i usiadłam. Wydawało mi się, że w miarę mi przeszło, wiec wstałam i poszłam kawałek dalej w stronę łącznika z drugą linią, gdzie już nie było ławki i tam dopadł mnie jeszcze silniejszy skurczowy ból. Ból był bardzo silny i podobny do tego, który już raz czułam jakoś w 23tc, ale chyba jeszcze silniejszy. Stałam kompletnie zamrożona i nie mogłam się ruszyć. Jak w pułapce. Jak już w końcu przeszło to mi ogromnie ulżyło, ale w trakcie, gdy nie wiadomo do czego ten ból się rozwinie to jest to dość przerażajace, szczególnie, że znalazłam się w bardzo niefortunnym miejscu 🙈 Teraz zastanawiam się, czy to był ból z rodzaju krzyżowych skurczy przepowiadających. Zdarzał mi się podobny ból wcześniej, ale do tej pory myślałam, że to rozciąganie, ale w momencie, gdy był tak silny to możliwe, że jednak tak wyglądają u mnie skurcze przepowiadające. Dziwne, że głównie po jednej stronie.

Współczuję takiego napadu bólu, jeszcze w metrze :( Pewnie ciężko ocenić czy to skurcze czy przeciążenie czy dwa kulszowa jak plecy przy wstawaniu tak zabolały. Mam nadzieję, że już dobrze. A lekarz coś mówił na ten temat? Trzymaj się!

👩34+🧔40 +🐈‍⬛
    endometrioza (2015 laparoskopia - usunięcie torbieli i zrostów)
    antyk. hormonalna(evra) 2014-01.2024

⏸️31.03.2024
    04.04.2024 beta HCG 980

🩺16.04.24 - crl 0.43 mm, jest serduszko
    🩺 7.05 crl 2.47
    🩺 27.05
    🏥 USG prenatalne 3.06
    crl 7.04 cm NT 1.9 mm/ Pappa ryzyka niskie ❤️
    🩺24.06 synek 💙 2.07 230g
    Połówkowe 30.07 i 12.08
    🩺 26.08 💙🐻 800 gram
    🩺 echo serca 16.09 - prawidłowe, 134/min, 💙🐻1471 g
    🩺23.09 szyjka 4.1cm
    🩺 14.10 💙🐻2300 g
    🩺 7.11 💙🐻 3400 g
    🩺 18.11

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 11 października, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😘

@Tyśka, a czy masz może wymiary blizny? Pytam, bo u mnie też cienka, ale zastanawiam się właśnie, od jakiego momentu lekarze wolą wziąć na oddział.

@Aune, bardzo współczuję takiego bólu... Trudne jest to, że nie wiesz, od czego. A zwróciłaś uwagę, czy w tym czasie spinał Ci się brzuch?

@Kamila, super niespodzianka z baby shower 🥰 Ja z ciekawością czekam na wizytę, żeby dowiedzieć się, jak tym razem ułożony jest maluch, bo chłopiec sobie fika i nawet, jak sprawdzam detektorem tętna, to za każdym razem muszę od początku lokalizować serduszko 🤭

Miłego dnia, dzisiaj zaczyna się weekend 😍 Jeden z naszych ostatnich w tym mniejszym gronie 🥺♥️ Jakie macie plany?

Koku, Kam.ila lubią tę wiadomość

preg.png
  • KoKos Autorytet

Wysłany: 11 października, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meowne u mnie w Warszawie w Gemini 900 zł bez grosza 😉

meowne lubi tę wiadomość

6+1🥚4,4mm
    8+4 🐥 1,87cm
    15+4 🐔 około 10cm
    preg.png
‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ