☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mala_Kasija wrote:Przez przypadek polubiłam.
Kobiety mają prawo wyboru, nie wszystkie mogą i chcą rodzić SN i nikomu nic nie powinno być do tego, co za tym idzie.
Uważam że medycyna około porodowa ma dużo do zaoferowania, a jej poziom w polskich szpitalach jest dobry.
Osobiście nie wyobrażam sobie rodzić w domu ze świadomością, że jest przy mnie osoba którą widziałam 3-4 razy i mam zawierzyć jej swoje życie i mojego dziecka. Niekiedy występują kompilacje przy SN i np dziecku spada tętno i w przeciągu 3 minut jest wykonywane cesarskie cięcie, a moja świadomość, że jestem bez lekarza, odpowiedniego sprzętu w domu, na samą myśl mnie paraliżuje, a co mówiąc przy porodzie.
Wiem, że kiedyś kobiety na przysłowiowym „wozie” rodziły, ale i odsetek zgonów był większy, tak też powodzenia życzę tym co wybierają w samochodzie na autostradzie.
Tu się trochę nie zgodzę, w polsce nie ma czegoś takiego jak prawo wyboru i cesarka na żądanie. W praktyce wygląda to nieco inaczej ponieważ szpitale po prostu dostają za to większą kasę. Jeżeli pacjentka chce, a w szpitalu nikomu nie zależy na sn to robią cc.
Oglądałam ostatnio trochę filmów z porodów, taki poród w domu, w wodzie, wannie bardzo mi się podoba, sama chciałabym coś takiego przeżyć, wydaje się że w takich warunkach jest dużo łatwiej i przyjemniej dla kobiety.
Jednak zgodzę się z Tobą i moje poczucie bezpieczeństwa nie pozwala mi na coś takiego, ja mam dosyć daleko do szpitala i jeżeli coś by się stało to bardzo bym panikowała.
Dlatego będę rodzić w szpitalu, mam nadzieję na jak najbardziej naturalny poród, ale jeśli skończy się cc to nie będę płakać z tego powodu 🫣
I tak dobrze że czasy się zmieniły i pozwalają już na porody w pozycjach wertykalnych a nie na plecach na łóżku (choć jeszcze nie wszędzie niestety….)
Natomiast bardzo żałuję że porodówki w moim mieście nie oferują wanny. Bardzo bym chciała rodzić w wodzie ale niestety ;(
Nawet znalazłam i dom narodzin i położną odbierającą porody w domu ale no nie jestem w stanie się odważyć 😩
Dariaa29 wrote:Ja też poz wizycie, wszystko w porządku, synek waży ok. 2600g, ciśnienie super, wody płodowe w normie, szyjka około 3 cm. Na ktg pisały się pojedyncze niewielkie skurcze, ale to na skutek ruchów młodego, który był bardzo aktywny w trakcie badania 😂
Kolejna wizyta za 2 tygodnie i to już będzie tylko jeden dzień do donoszonej ciąży 🫢🫢🫢
Nina u mnie synek dalej głową w dół, mąż z lekarzem śmiali się ze mnie, że na podstawie odczuwania inaczej czkawki sądziłam, że się odwrócił 😂
To dobrze że głowa na dole! 😁 jest szansa że u mnie nadal też 🙈
Mandoriana, Aune, Dariaa29, meowne, Megipta lubią tę wiadomość
-
Z tymi porodami domowymi to jest tak, że robią się bardziej popularne i np. w Wielkiej Brytanii są refundowane, ale jeśli chodzi o ilość to w domu rodzi kilka procent kobiet, najwięcej faktycznie jest w Holandii, bo około 30%. Jak jest dobra położna, brak powikłań, chęci rodzącej, przygotowanie i możliwość szybkiego dojazdu do szpitala w razie problemów to czemu nie. Ważne żeby rodząca się dobrze czuła z tym wyborem.
Ja mam taki charakter, że lubię być przygotowana na każdy scenariusz i zaopiekowania w szpitalu, żebym nie musiała się stresować w razie czego, że coś idzie nie tak, tym bardziej, że to pierwszy poród, więc nie wyobrażam sobie innego miejsca niż szpital, będę miała większy komfort psychiczny. Na szczęście mają u nas fajne, wyremontowane sale porodowe, są piłki, krzesło porodowe, drabinki, można korzystać z aromaterapii, muzyki, jest prysznic, niestety brakuje tylko wanny. Wiadomo, że w szpitalu może być większa medykalizacja i może nie zawsze szybsza indukcja się sprawdza, ale też nie ma obowiązku zgodzić się na szybsze wywołanie porodu (chociaż wiadomo, że jak lekarz coś tam sugeruje to chce się zrobić jak najlepiej dla dziecka).
Najlepiej postępować w zgodzie ze swoimi poglądami i charakterem, ale też tak żeby było bezpiecznie dla siebie i dziecka.Mandoriana, Sandrix, meowne lubią tę wiadomość
👩34+🧔40 +🐈⬛
endometrioza (2015 laparoskopia - usunięcie torbieli i zrostów)
antyk. hormonalna(evra) 2014-01.2024
⏸️31.03.2024
04.04.2024 beta HCG 980
🩺16.04.24 - crl 0.43 mm, jest serduszko
🩺 7.05 crl 2.47
🩺 27.05
🏥 USG prenatalne 3.06
crl 7.04 cm NT 1.9 mm/ Pappa ryzyka niskie ❤️
🩺24.06 synek 💙 2.07 230g
Połówkowe 30.07 i 12.08
🩺 26.08 💙🐻 800 gram
🩺 echo serca 16.09 - prawidłowe, 134/min, 💙🐻1471 g
🩺23.09 szyjka 4.1cm
🩺 14.10 💙🐻2300 g
🩺 7.11 💙🐻 3400 g
🩺 18.11
-
Aune wrote:Z tymi porodami domowymi to jest tak, że robią się bardziej popularne i np. w Wielkiej Brytanii są refundowane, ale jeśli chodzi o ilość to w domu rodzi kilka procent kobiet, najwięcej faktycznie jest w Holandii, bo około 30%. Jak jest dobra położna, brak powikłań, chęci rodzącej, przygotowanie i możliwość szybkiego dojazdu do szpitala w razie problemów to czemu nie. Ważne żeby rodząca się dobrze czuła z tym wyborem.
Ja mam taki charakter, że lubię być przygotowana na każdy scenariusz i zaopiekowania w szpitalu, żebym nie musiała się stresować w razie czego, że coś idzie nie tak, tym bardziej, że to pierwszy poród, więc nie wyobrażam sobie innego miejsca niż szpital, będę miała większy komfort psychiczny. Na szczęście mają u nas fajne, wyremontowane sale porodowe, są piłki, krzesło porodowe, drabinki, można korzystać z aromaterapii, muzyki, jest prysznic, niestety brakuje tylko wanny. Wiadomo, że w szpitalu może być większa medykalizacja i może nie zawsze szybsza indukcja się sprawdza, ale też nie ma obowiązku zgodzić się na szybsze wywołanie porodu (chociaż wiadomo, że jak lekarz coś tam sugeruje to chce się zrobić jak najlepiej dla dziecka).
Najlepiej postępować w zgodzie ze swoimi poglądami i charakterem, ale też tak żeby było bezpiecznie dla siebie i dziecka.
Zgadzam się z tym że kobieta powinna rodzić tak aby czuć się bezpiecznie. Jeśli woli w szpitalu niech rodzi tam, jeśli czuje się lepiej w domu, z bliskimi lub tylko z położna niech tak zrobi ma być komfortowo dla niej bo to najważniejsze.Aune lubi tę wiadomość
-
Napisałam długi post i mi wcięło.
Wiec w skrocie- od czasu mojego pierwszego porodu sporo zmieniło się na lepsze i są na prawdę dobre porodowki, wszystko zależy od kadry. Czasem położne spotykają opór ze strony przełożonych- często starszej daty,które boją się zmian. Ale widzę wśród znajomego personelu,że jest wiele położnych,które chcą, jeżdżą na szkolenia,konferencje.
Ja mimo tego,że mam męża ratownika, sama jestem pielęgniarka i ratownikiem z wykształcenia i mielismy praktyki na porodówce, asystowaliśmy przy porodach, uczono nas jak odbierać porody bałabym się urodzić w domu.bo chyba po prostu za dużo wiem co może się wydarzyć. Zresztą moja glowa już od jakiegoś czasu pracuje w tym temacie,szczególnie wieczorami i boje się co by było gdybym nie zdążyła do szpitala- przy drugim porodzie tak było,że weszłam na porodówkę i zaraz urodziłam 🙈 a mamy blisko szpital. Czy maz dałby radę odebrać poród, co by było potrzebne na szybko w takiej sytuacji ?itp. Choć fajnie byłoby moc pokazać dzieciom od razu siostrę i cieszyć się całą rodziną no ale, za dużo strachu dla mnie.Aune, Mala_Kasija, Zagadka919, meowne, mar.1 lubią tę wiadomość
-
Wczoraj dostałam wynik GBS - ujemny, kolejne zmartwienie z głowy 😀
Też jestem ciekawa czy u mnie nadal synek głową do dołu, ale ruchy raczej tak samo czuję, więc myślę, że tak, w czwartek się dowiem 🙂
Zaczęłam czuć większy nacisk na dole, czasem pobolewanie pleców, więc już ciągle mam z tyłu głowy, że może się coś zacząć w każdej chwili, dopakowałam ostatnie rzeczy do torby do szpitala, muszę już dorzucić tylko ładowarkę do telefonu. Od kilku dni mam też ciągle fazę na duże sprzątanie, ogarniałam szafki w kuchni, dużo wyrzuciłam, wczoraj wyprałam resztę ubranek i ogarniałam pokój dla maluszka, ale dzisiaj planuję w końcu trochę odpoczynku.
Coraz bliżej do momentu, że będę mogła w spokoju czekać na poród i już wszystko ogarnięte, muszę kupić jeszcze tylko staniki do karmienia i nie wiem skąd najlepiej, chyba był już ten temat, ale może coś polecacie?
Myślałam o H&M to przy okazji widziałam ładną bluzkę do karmienia, może by była akurat na święta 😅 Mam kilka bluzek kopertowych i koszul rozpinanych, ale nie wiem co się najlepiej sprawdzi przy karmieniu na wyjścia.aambrozjaa93, Mag_len, Nina_02, meowne, mar.1 lubią tę wiadomość
👩34+🧔40 +🐈⬛
endometrioza (2015 laparoskopia - usunięcie torbieli i zrostów)
antyk. hormonalna(evra) 2014-01.2024
⏸️31.03.2024
04.04.2024 beta HCG 980
🩺16.04.24 - crl 0.43 mm, jest serduszko
🩺 7.05 crl 2.47
🩺 27.05
🏥 USG prenatalne 3.06
crl 7.04 cm NT 1.9 mm/ Pappa ryzyka niskie ❤️
🩺24.06 synek 💙 2.07 230g
Połówkowe 30.07 i 12.08
🩺 26.08 💙🐻 800 gram
🩺 echo serca 16.09 - prawidłowe, 134/min, 💙🐻1471 g
🩺23.09 szyjka 4.1cm
🩺 14.10 💙🐻2300 g
🩺 7.11 💙🐻 3400 g
🩺 18.11
-
Aune wrote:Wczoraj dostałam wynik GBS - ujemny, kolejne zmartwienie z głowy 😀
Też jestem ciekawa czy u mnie nadal synek głową do dołu, ale ruchy raczej tak samo czuję, więc myślę, że tak, w czwartek się dowiem 🙂
Zaczęłam czuć większy nacisk na dole, czasem pobolewanie pleców, więc już ciągle mam z tyłu głowy, że może się coś zacząć w każdej chwili, dopakowałam ostatnie rzeczy do torby do szpitala, muszę już dorzucić tylko ładowarkę do telefonu. Od kilku dni mam też ciągle fazę na duże sprzątanie, ogarniałam szafki w kuchni, dużo wyrzuciłam, wczoraj wyprałam resztę ubranek i ogarniałam pokój dla maluszka, ale dzisiaj planuję w końcu trochę odpoczynku.
Coraz bliżej do momentu, że będę mogła w spokoju czekać na poród i już wszystko ogarnięte, muszę kupić jeszcze tylko staniki do karmienia i nie wiem skąd najlepiej, chyba był już ten temat, ale może coś polecacie?
Myślałam o H&M to przy okazji widziałam ładną bluzkę do karmienia, może by była akurat na święta 😅 Mam kilka bluzek kopertowych i koszul rozpinanych, ale nie wiem co się najlepiej sprawdzi przy karmieniu na wyjścia.
I ja dużo sprzątam ostatnio, mam jakoś więcej chęci i energii 🙈 rzadziej mam zgagę, mniej boli mnie przepona, za to bardzo boli mnie spojenie łonowe i fizycznie widzę że brzuch jest niżej 😅 jak widzę na listopadowym wątku ile już dzieciaczków to myślę że już u nas zaraz się zacznie 🙈
Jeżeli chodzi o staniki do karmienia to ja narazie kupiłam jakieś takie byle jakie z rossmana i z pepco. Czy mogę je polecić eee nie wiem 😅 ale nie chcę narazie inwestować bo nie wiem jaki rozmiar będę miała po porodzie.
Potem chciałabym zamówić usztywniane z alles mama, albo z hm właśnie. Mam duże piersi i w tych szmaciankach się nie najlepiej czuję, a gdzie jak jeszcze się powiększy 🫣
Aune lubi tę wiadomość
-
Nina_02 wrote:I ja dużo sprzątam ostatnio, mam jakoś więcej chęci i energii 🙈 rzadziej mam zgagę, mniej boli mnie przepona, za to bardzo boli mnie spojenie łonowe i fizycznie widzę że brzuch jest niżej 😅 jak widzę na listopadowym wątku ile już dzieciaczków to myślę że już u nas zaraz się zacznie 🙈
Jeżeli chodzi o staniki do karmienia to ja narazie kupiłam jakieś takie byle jakie z rossmana i z pepco. Czy mogę je polecić eee nie wiem 😅 ale nie chcę narazie inwestować bo nie wiem jaki rozmiar będę miała po porodzie.
Potem chciałabym zamówić usztywniane z alles mama, albo z hm właśnie. Mam duże piersi i w tych szmaciankach się nie najlepiej czuję, a gdzie jak jeszcze się powiększy 🫣
Ja mam biust raczej mniejszych niż większych rozmiarów (takie B/C) i ja nie widzę siebie w tych szmacianych 🙈
Zamówiłam jakieś 2 na allegro na próbę, bo mój biust w ciąży praktycznie nie zmienił rozmiaru.
https://allegro.pl/oferta/biustonosz-ciazowy-do-karmienia-usztywniony-85c-16528483260
https://allegro.pl/oferta/biustonosz-ciazowy-do-karmienia-usztywniony-80b-15409097702
Ten jasny bardziej mi odpowiada. Czarny mam wrażenie, że nie zbiera dobrze biustu.Aune lubi tę wiadomość
👩💼'89
- kilka lat po konizacji szyjki macicy
- niedoczynność tarczycy + Hashimoto
- PCOS (własne owulacje+ brak policystycznych jajników na USG)
- podwyższona prolaktyna (chociaż w grudniu była bardzo ładna po środku widełek)
- początek IO (mama od 2019 ma cukrzycę typu 1 + choroba Addisona)
👨💼'86
08.03.24 OM 🐒
10.04.24 ⏸️ beta 914.4
🤰13.12.2024
-
Witajcie 🙂
Porody porody...
Też chciałabym poród domowy, ale w moim wieku nikt by nie wyraził zgody, no i do najbliższego szpitala jest z pół godziny.
Za to wybrałam szpital w którym są dla każdej rodzącej osobne pokoje, wanna do porodów w wodzie, znieczulenie i naprawdę kameralna atmosfera. Mamy tam dość daleką drogę, ale i tak podobno będą chcieli położyć mnie z tydzień wcześniej na oddziale. 🫣
Dla nich ważna jest matką i dziecko, namawiają do porodów naturalnych i nawet jeśli ginekolog da wskazania do CC to oni to dokładnie sprawdzają, co mnie cieszy, bo mój doktor dobry specjalista, ale nalega na CC, mimo, że na prenatalnych doktor, jak i inni specjaliści nie widzą przeciwwskazań na obecną chwilę.
Tylko chcąc poród do wody trzeba przejść bardzo restrykcyjne badania.
Ma razie nie puchnę, ciśnienie w normie i gdyby nie to stawianie brzucha, szybka zadyszka i nocne drętwienie rąk, nie wiedziałabym, że jestem w ciąży. 😉
Mag_len, Mandoriana, Aune, mar.1 lubią tę wiadomość
Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
stan przedcukrzycowy
On: Problem męski - słaba morfologia
I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła
Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
leki Glucophage 3x500
XII starania naturalne
X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
-
Hejo 😘
Ja też uważam, że to jest indywidualna decyzja każdej z nas i każda powinna podjąć decyzję w zgodzie ze sobą. Wierzę, że nieważne, czy urodziny w szpitalu, czy w domu, czy to będzie poród SN, czy CC, wszystkie będziemy miały piękne historie ze szczęśliwym zakończeniem ♥️
Oczywiście we mnie też jest mnóstwo wątpliwości i też mnie czasem paraliżuje strach, tego chyba nie da się uniknąć. Staram się ratować pozytywnym myśleniem, czasem nawet mi to wychodzi 😃KoKos, Mag_len, spineczka, Mandoriana, villemo_gbm, Atika, Dariaa29, Aune, mar.1 lubią tę wiadomość
-
Nina_02 wrote:I ja dużo sprzątam ostatnio, mam jakoś więcej chęci i energii 🙈 rzadziej mam zgagę, mniej boli mnie przepona, za to bardzo boli mnie spojenie łonowe i fizycznie widzę że brzuch jest niżej 😅 jak widzę na listopadowym wątku ile już dzieciaczków to myślę że już u nas zaraz się zacznie 🙈
Potem chciałabym zamówić usztywniane z alles mama, albo z hm właśnie. Mam duże piersi i w tych szmaciankach się nie najlepiej czuję, a gdzie jak jeszcze się powiększy 🫣Aune lubi tę wiadomość
-
Malinowa Mamba wyglądają dobrze i cena spoko, ale trochę się obawiam tych guziczków z przodu, ja na codzień noszę D/E, teraz zamówiłam z alles mama E i nie to że był za mały ale jakoś nie zbierał tego biustu. Najgorzej z tym zamawianiem, jak ja na codzień idę i przymierzam milion i jak wybiorę jeden to jest hit 🙈 ale zapiszę sobie te linki może zamówię na próbę dzięki! 😊
Atika zazdroszczę wanny 😩 to jest jedna rzecz która marzy mi się w porodzie, do dyspozycji będę miała tylko prysznic 😔 ale lepsze to niż nic 😁
Mummy oczywiście najważniejsze żeby każda z nas urodziła zdrowego dzidziusia bez komplikacji dla niego i dla nas ❤️
Ja odziwo w ogóle nie mam w sobie strachu, jeszcze, bo jak się zacznie to pewnie będę kłębkiem nerwów 😂Atika, Aune, mar.1 lubią tę wiadomość
-
Mag_len wrote:Alles mama ma bardzo fajne te biustonosze ale faktycznie warto zamówić jak juz się laktacja unormuje. Ja na po porodzie kupiłam jakies na allegro byle były.
Ona mówiła że samo karmienie nie jest aż takie niszczące jędrność piersi tylko jak urosną bardzo podczas ciąży i się nie nosi dobrego stanika a najbardziej podczas nawału jak spuchną musi być dobry wygodny stanik. -
Czy pojawiają się u was intensywne skurcze w reakcji na ruchy dziecka? Mam teraz tak, że kiedy mała jest nad wyraz aktywna łapią mnie skurcze w dole brzucha i promieniujące do pleców. Pojawiają się w różnych pozycjach + oczywiście czasem twardnienie brzucha głównie podczas chodzenia. Totalnie nie wiem co to oznacza, ale jest to już coraz częściej 🤷♀️Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
15+4 🐔 około 10cm
20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
termin: 02.12.2024 🤭
-
KoKos wrote:Czy pojawiają się u was intensywne skurcze w reakcji na ruchy dziecka? Mam teraz tak, że kiedy mała jest nad wyraz aktywna łapią mnie skurcze w dole brzucha i promieniujące do pleców. Pojawiają się w różnych pozycjach + oczywiście czasem twardnienie brzucha głównie podczas chodzenia. Totalnie nie wiem co to oznacza, ale jest to już coraz częściej 🤷♀️
Tak tak, też coraz częściej coś takiego czuję, czasem nie jestem w stanie chodzić jak młody się rusza, łapią takie właśnie skurcze w dole brzucha aż zgina mnie w pół.
Muszę wtedy chwilę posiedzieć i jest ok.
Może to te słynne skurcze braxtona hicksa?? -
KoKos wrote:Czy pojawiają się u was intensywne skurcze w reakcji na ruchy dziecka? Mam teraz tak, że kiedy mała jest nad wyraz aktywna łapią mnie skurcze w dole brzucha i promieniujące do pleców. Pojawiają się w różnych pozycjach + oczywiście czasem twardnienie brzucha głównie podczas chodzenia. Totalnie nie wiem co to oznacza, ale jest to już coraz częściej 🤷♀️
Atika lubi tę wiadomość
-
Czasem mam twardnienia pod wpływem ruchów malucha, ale nie są bolesne. I nie promieniują do pleców. Łapią mnie też jakie skurcze, ale nie wydaje mi się, że to wynika z ruchów Małego, przynajmniej nie zauważyłam zależności. Kokosku, a Ty już odstawiłaś luteinę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada, 19:44
-
Ja dziś w nocy miałam pierwszy raz takie skurcze przypominające bóle okresowe.30.03.24 ⏸️ 5cs
02.04💉beta 261🥳/04.04💉beta 539💪🏻
18.04🩺 2,8mm🥰
29.04🩺 jest ❤️
13.05🩺 3,22cm😍
28.05🩺 1.prenatalne - pomiary prawidłowe🥹 termin porodu z OM-10.12/z usg 13.12.😁
06.06💉wynik testu podwójnego PAPP-A i czynnika PLGF - niskie ryzyka🎉
24.06🩺chłopczyk(70%)🩵
22.07🩺 jednak dziewczynka🩷
05.08🩺 2.prenatalne - pomiary prawidłowe, na 100% chłopczyk🩵
26.08🩺 już ponad 800g Henia😃
23.09🩺 około 1500g kawalera🤩
30.09🩺 3.prenatalne - wszystko prawidłowo i 1783g Henia💙
21.10🩺 około 2450g mojego Szczęścia🍀
18.11🩺
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Może to taka forma przepowiadających po prostu. No, ale dziś mnie dosyć mocno męczyło i trochę się zaniepokoiłam co tam się dzieje, być może coś się zaczyna szykować 🤷♀️😝
Mummy, tak ja odstawiłam w 34tc czyli zaraz będzie 2 tygodnie. Magnez też już odstawiam i zostały ostatnie 2 dni Acardu. Takie mam zalecenia od lekarza 🙃
Nina no mnie też potrafi przy tym właśnie nieźle zgiąć, na szczęście to szybko mija 🙄
Mag_len ooooo to chyba najbardziej przypomina to uczucie, które opisujesz, jest takie wypychanie i ruchy dziecka, zaraz skurcz od dołu i parcie na dole jak na siku czy kupę.
No nic, pozostaje czekać co się dalej z tego rozwinie 😅Paula9463 lubi tę wiadomość
Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
15+4 🐔 około 10cm
20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
termin: 02.12.2024 🤭
-
Pamiętajcie dziewczyny, że nie ważne jakie będziemy mieć porody i jak urodzimy, będziemy najlepszymi Mamami dla tych małych dzieciaczków.
A teraz tak świątecznie wjadę z okazji grudniowego wątku 🤪
Maryjka rodziła w szopce i dała radę dla Syna 😃
My też damy 😊
Elewina, Nina_02, Atika, MummyYummy, Kam.ila, Amra, Mandoriana, KoKos, Zagadka919, Aune, Merida Waleczna, mar.1 lubią tę wiadomość