X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przysnelam o 5 na godzinę, trzeci raz byłam już w toalecie... na 9 jadę z corrka na konkurs recytatorski 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada, 07:09

mar.1, Zagadka919 lubią tę wiadomość

• Mandoriana Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie też zaczęły się ciężkie noce bo zaczęłam częściej się budzić na siku wcześniej było 1 do 2 razy i potem rano a teraz nawet ze 4 i 5 raz rano siku mnie budzi ale nie sikam dużo za.to czuje ucisk na pęcherz zwłaszcza jak młody się rusza więcej.
    Skurczów przepowiadających jako takich nie mam czasem raz na 2 lub 3 dni na chwilę kilka minut czuje w macicy coś na kształt pobolewania na miesiączkę promieniujące na ledzwia i muszę wtedy poleżeć najlepiej czy to są skurcze przepowiadające? Jeśli tak to myślałam że będą intensywniejsze trochę.

preg.png
  • mar.1 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len, dobrze że się wszystko wyciszyło.

villemo_gbm, przykro mi z powodu choroby rodziców. Ale w tym całym stresie musisz myśleć o sobie i bobasie, więc na ile to możliwe staraj się myśleć pozytywnie 🍀
    Ja na Twoim miejscu z materacem jeszcze bym poczekała. Już bliżej terminu można rozpakować żeby się przewietrzył.

U mnie też nieprzespana noc. Obudziłam się o 2 i koniec spania. Starszak też źle spał i przyszedł do nas, więc tym bardziej nie zasnęłam. Brzuch mi się spinał co jakiś czas, aż się dziwiłam że tak często, bo przecież tylko leżałam. Ale teraz popuściło. Chociaż mała bardzo ciśnie w dół, wczoraj na wieczór już było mi ciężko chodzić. Synka rodziłam w 02.2022 i powiem Wam, że albo wyparłam tą ciężką końcówkę, albo faktycznie pierwsza ciąża była jednak łaskawsza 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada, 07:51

villemo_gbm lubi tę wiadomość

06.04 ⏸️ 💕

07.12.2024 9:55 54 cm 3020 g 👶 R ❤️

24.02.2022 17:50 53 cm 3020 g 👶T💙
    age.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    villemo_gbm wrote:
    Niestety mam ciężko chora mamę i mój tata wczoraj dostał diagnozę raka płuc ale staram się nie myśleć za dużo żeby ciśnienie nie skoczyło, a poza tym teraz czeka go walka o zdrowie i na tym się skupiam a nie na plakaniu i rozpaczy bo to nic nie da a trzeba działać.
    Bardzo Ci współczuję. Troszkę znam ten temat niestety 🥺 Na początku zeszłego roku moja mama dostała diagnozę raka płuc, a na koniec roku teściowa raka piersi. Obie miały dobre rokowania z powodu szybkiego wykrycia. Teściowa od początku nastawiona że chce żyć i wyzdrowieć, pół roku po operacji, chemii i radio wróciła niedawno do pracy i wypatruje wyczekiwanej od lat wnuczki. A moja mama od początku wszystko na nie, bardziej przerażona była operacją niż rakiem i nawrót nastąpił po kilku miesiącach, przechodzimy teraz przez coraz to kolejne chemię, które nie działają. W moim odczuciu psychika ma ogromne znaczenie w zdrowieniu, więc trzymam kciuki za wolę walki z Twojego taty 🥹 Wasze wsparcie jest ważne, ale pamiętaj żeby mieć na 1 miejscu siebie i swoje dzieciątko 🥰🥰

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
  • Skryta19 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    villemo_gbm wrote:
    Cześć dziewczyny mam głupie pytanie przyszedł mi materac do łóżeczka czy macie już opakowany z foli czy jeszcze czekacie żeby się nie kurzył ?

Za wszystkie dziewczyny w szpitalu i poza trzymam wielkie kciuki ja już też prawie do szpitala spakowana i dlatego spokojniejsza się stałam.

Niestety mam ciężko chora mamę i mój tata wczoraj dostał diagnozę raka płuc ale staram się nie myśleć za dużo żeby ciśnienie nie skoczyło, a poza tym teraz czeka go walka o zdrowie i na tym się skupiam a nie na plakaniu i rozpaczy bo to nic nie da a trzeba działać.

Przytulam 🫂 dużo siły życzę!

preg.png
  • Nina_02 Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja widziałam Cię na dinusiach, daj nam znać co u Was 😍

Villemo bardzo mi przykro z powodu diagnozy taty 😔 też to przechodzę od ponad roku 😔 zaciskam mocno kciuki za leczenie i wierzę że będzie dobrze 😘

villemo_gbm, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość

👩33 ❤️🧔‍♂️34
    Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍
    25.05.2024 nifty- niskie ryzyka 💙

Dobrze że już jesteś Synku 🥰

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    villemo_gbm, bardzo mi przykro, że mierzysz się z tak trudną sytuacją 🫂 Wysyłam Wam mnóstwo energii i siły ♥️

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len, mam nadzieję, że sytuacja pod kontrolą ✊

preg.png
  • KoKos Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    villemo_gbm przykro mi z powodu chorób rodziców 🫂🥺 jestem teraz w takiej samej sytuacji, więc tym bardziej wiem co czujesz. Mój tata zmarł dobrych parę lat temu, nagle i nie chorował wcześniej, był to szok i ciężkie chwile, jednak uważam, że bez porównania z walka z ciężka chorobą, która koniec końców też prowadzi do końca. Widzisz cierpienie najbliższych. Mojej mamie w sierpniu wykryli zaawansowany nowotwór, teraz też dostaje chemioterapie paliatywne, liczymy że uda się na tym w dobrym stanie jeszcze trochę pobyć razem i jak najdłużej 😢

Nina02 i Zagadka również bardzo współczuję 😓 tak jak piszecie, trzeba wierzyć, że będzie dobrze i cieszyć się z chwil, które jeszcze przed nami 🥺

Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
    2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
    3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
    Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
    🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
    6+1🥚4,4mm
    8+4 🐥 1,87cm
    12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
    15+4 🐔 około 10cm
    20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
    26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
    30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
    35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
    39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
    39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰

age.png
  • Koku Ekspertka

Wysłany: 15 listopada, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    villemo_gbm wrote:
    Cześć dziewczyny mam głupie pytanie przyszedł mi materac do łóżeczka czy macie już opakowany z foli czy jeszcze czekacie żeby się nie kurzył ?

Za wszystkie dziewczyny w szpitalu i poza trzymam wielkie kciuki ja już też prawie do szpitala spakowana i dlatego spokojniejsza się stałam.

Ja już otworzyłam z foli materacyk. Zamierzam jak wrócę ze szpitala całe łóżeczko już przygotowywać.

Przykro mi z powodu twoich rodziców naprawdę. Sama też przez to przechodziłam parę lat temu ciężko zachorował mój tata i odszedł.
    Ściskam mocno 😘

Czekamy na ciebie córeczko 🩷 20.12.2024r.

👨‍👩‍👧+🐕+👵= 🏠
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za wsparcie jesteście niesamowite ♥️
    Widzę że nie tyko ja borykam się z trudnymi kolejami losu , że jest nas dużo więcej z historiami chorobowymi w rodzinie :(, ech życie to nie bajka.

event.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WYBACZCIE PROSZE!

Szpital prawie 2 tygodniowy dał mi w kosc bardzo mocno.

Nasz mały wielki człowiek 😊

Borys 3100g, 53cm

https://zapodaj.net/plik-lOcnfyDvhs

aambrozjaa93, Amra, Rita 💋, Sandrix, KoKos, Mala_Kasija, Silenka, Koku, Dariaa29, Nina_02, meowne, businesscare, mar.1, Merida Waleczna, rybka8, Aune, Tigra, villemo_gbm, Skryta19, Księgowa, Malina1111, spineczka, Zagadka919, MummyYummy, Kam.ila, Paula9463, Mandoriana, Atika, TęczowaJa, Megipta, Sisi1905, Elewina lubią tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    WYBACZCIE PROSZE!

Borys 3100g, 53cm

Ogromne gratulacje❤️🥳 Prześliczny chłopczyk z Boryska😍 a jak Ty się teraz czujesz dzielna mamo?🥰

KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • Amra Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja gratulacje!!!!! ♥️♥️♥️ cudowny maluszek 😍😍😍

preg.png
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @villemo_gbm, @Zagadka919, @Nina_02 i @KoKos bardzo Wam dziewczyny współczuję takich trudnych przeżyć szczególnie w tym czasie. Ja ostatnio się dowiedziałam, że moja babcia ma raka kości z przerzutami na żołądek, jest w szpitalu w złym stanie i niestety nie ma dobrych rokowań😞 Babcia bardzo dużo się nami zajmowała jak byliśmy mali, więc jestem z nią związana, ale nie wyobrażam sobie jak musi być ciężko jeśli chodzi o rodziców. Dużo siły każdej z Was życzę oraz zdrowia dla Waszych bliskich🫂🤞🏻🤞🏻🍀

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Dariaa29 gratulacje z donoszonej ciąży🥳❤️

Dariaa29 lubi tę wiadomość

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • Mala_Kasija Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Karolina Anastazja, piękny synio 🤩.

Niestety i ja podczas początków ciąży musiałam się zmierzyć z chorobami najbliższych, ogromnym stresem i tysiącami wylanymi łez, życie bywa przewrotne. Współczuję Wam dziewczyny, wiem jedno, smutek kiedyś mija, trzeba myśleć pozytywnie i czasem nadto skupić się na sobie i dziecku, dla własnego dobra.

Dobrego dnia 😗

🙎‍♀️91+👨89+🐶
    Staraczka od 2022
    Niedoczynność tarczycy
    Udrożniony prawy jajowód 02.2024
    Termin 30.11.24 (03.12.24) 🩵
  • Dariaa29 Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagadka919 wrote:
    U mnie chyba wracają trudne nocki. Pobudka na siku o 1 a 4:52 już pobudka bez spania i kolejny dzień budzę się okropnie głodna. Nie wiem chyba muszę jeść później kolację albo większą, bo jest 6:30 a ja już jestem po śniadaniu i pije zimowa herbatkę 🙈🙈
    Ja też się budzę często głodna, zaczęłam teraz jeść kolację około 20:30 i trochę to pomaga, bo nie raz jadłam już przed 6 śniadanie 🙈😅

Zagadka919 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Dariaa29 Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo mi przykro z powodu tego, że w takim czasie musicie przeżywać choroby najbliższych 😢

preg.png
  • Dariaa29 Autorytet

Wysłany: 15 listopada, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    WYBACZCIE PROSZE!

Borys 3100g, 53cm

Gratulacje 😍😍

preg.png
‹‹ 448 449 450 451 452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ