☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mandoriana wrote:Dziewczyny jaki proszek polecacie dla niemowlaczkow? Ja sama robię proszek dla nas z boraxu, sody i mydła od dwóch lat ze względu na chemikalia w standardowych proszkach ale czy to będzie odpowiednie dla niemowlaczkow również? A może macie jakieś proszki z super delikatnym składem?
Mandoriana, Aune lubią tę wiadomość
-
Mandoriana wrote:Dziewczyny jaki proszek polecacie dla niemowlaczkow? Ja sama robię proszek dla nas z boraxu, sody i mydła od dwóch lat ze względu na chemikalia w standardowych proszkach ale czy to będzie odpowiednie dla niemowlaczkow również? A może macie jakieś proszki z super delikatnym składem?
Mandoriana lubi tę wiadomość
-
Mag_len, to prawda mając starszaka/ów ciąża wygląda całkiem inaczej. Ja przy jednym mam czasem zawrót głowy, więc podziwiam Cię, że ogarniasz całą gromadkę do końca 🙂
Przy synku miałam smoczek anatomiczny lovi, podaliśmy w 3 tygodniu życia, bo mieliśmy kryzysy w nocy 🙈 później przeszłam na suavenix, bo tak poleciła nam neurlogopeda. I teraz spróbuję od razu suavenix i też będę chciała podać jak najpóźniej właśnie że względu na laktację. Chcę KP i nie chcę ryzykować, że smoczek to zaburzy. Do szpitala nie zabieram smoczka, nastawiam się na wiszenie na piersi, jeśli mała będzie miała taką potrzebę. A jak będzie jakiś mega kryzys to najwyżej mąż dowiezie 😅
Ja i przy starszaku i teraz wszystko piorę w loveli. U nas nie uczulał i jest bezzapachowy. Prałam w 40 st., ale wszystko prasowałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada, 11:50
spineczka, Aune, Mag_len, Mandoriana lubią tę wiadomość
-
Paula9463 wrote:Aune 🥳 donoszona ❤️ czy planujesz jakieś wspomaganie na lepszy poród?
Dziękuję ❤️ Na razie ćwiczyłam tylko na piłce, chciałabym zacząć w końcu masaże krocza z olejkiem ze słodkich migdałów, ale jeszcze się za to nie zabraliśmy
Wcześniej odpuściłam, bo 1.5 tygodnia temu robiłam ten posiew moczu, bo były jakieś bakterie, ale posiew i badanie z piątku już ok. Dzisiaj źle mi się spało, budziłam się kilka razy i nie mogłam zasnąć, czuję, że brzuch mnie pobolewa i czekam na jutrzejszą wizytę, będę wiedzieć czy coś wspomagać czy planujemy CC 😉
Ubranka i rzeczy poprałam już wcześniej, większość w 60° w Loveli i prasowałam. Ogólnie powycinałam też trochę metek, bo nie wiedziałam, czy nie będą przeszkadzać, szczególnie, chociaż duża część w body i spodenkach pewnie by wypadała w okolicach pieluszki, więc nie drażniłaby bezpośrednio skóry.
Skryta - ja przy ostatnich 2 wizytach w odstępie 3 tygodni nic nie przytyłam, a synek i tak przybrał kilogram w tym czasie.
Skryta19, Mandoriana lubią tę wiadomość
-
Sisi1905 wrote:Skryta moja mała też ma mniejszy brzuszek o ok 2 tyg, przyrasta w miarę ale nie są to jakieś wielkie wartości. W 36t3d miała 2500 i lekarz monitoruje sytuację ale mówi że poprostu będzie z tych mniejszych. Póki przepływy i stały przyrost jest ok to nie sugerowała nic więcej. Trzeba brać pod uwagę też granicę błędu, mój pierwszy syn miał mieć 3kg a urodził się 3700.
Spóźnione gratulacje z donoszonej ciąży🥳❤️Sisi1905 lubi tę wiadomość
-
Co do proszku to u nas ze względu na alergie najstarszej córki na roztoczą kurzu domowego wszystko pierzemy w proszku hipoalergicznym Mr.ziggi i w tym też wyprałam ubranka niemowlęce. Ja jestem raczej team co się zbytnio nie przejmuje takimi rzeczami i pewnie tylko pierwsze bylo takie,że osobno tylko rzeczy małej i z podwójnym płukaniem a potem to już będzie wszystko razem z naszymi.w końcu i tak każdy z domowników będzie ja nosił,przytulał itp.
spineczka, Mandoriana, Atika, Dariaa29 lubią tę wiadomość
-
Ja od lat piorę wszystko w lovelli bo sama mam atopowe zapalenie skóry i to mi się poprostu sprawdza 😅 więc proszku nie musiałam zmieniać 😁 ciuszki i resztę prałam w 40-60 stopni w zależności od tego co na metce, plus suszyłam w suszarce
Smoczki kupiłam z luu, do szpitala nie pakuję, jak będzie potrzeba to mąż dowiezie 😊 trochę liczę na to że dziecko będzie bez smoczkowe, ale na wszelki wypadek wolę mieć 😊
Dziewczyny a ja mam pytanie, czy Was też czasem ruchy dziecka bardzo bolą? Są takie pory dnia gdzie młody jest bardzo aktywny, nie mogę wtedy chodzić, a jak mnie kopnie gdzieś w okolice krocza to ból jest nie do opisania, wczoraj aż się popłakałam ;( w nocy robił mi to samo, do tej pory nie byłam przerażona porodem, ale jak mnie ruchy dziecka tak mocno bolą to ja nie wiem co będzie dalej 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada, 12:54
-
aambrozjaa93 wrote:Spóźnione gratulacje z donoszonej ciąży🥳❤️
aambrozjaa93 lubi tę wiadomość
-
Nina_02 wrote:Ja od lat piorę wszystko w lovelli bo sama mam atopowe zapalenie skóry i to mi się poprostu sprawdza 😅 więc proszku nie musiałam zmieniać 😁 ciuszki i resztę prałam w 40-60 stopni w zależności od tego co na metce, plus suszyłam w suszarce
Smoczki kupiłam z luu, do szpitala nie pakuję, jak będzie potrzeba to mąż dowiezie 😊 trochę liczę na to że dziecko będzie bez smoczkowe, ale na wszelki wypadek wolę mieć 😊
Dziewczyny a ja mam pytanie, czy Was też czasem ruchy dziecka bardzo bolą? Są takie pory dnia gdzie młody jest bardzo aktywny, nie mogę wtedy chodzić, a jak mnie kopnie gdzieś w okolice krocza to ból jest nie do opisania, wczoraj aż się popłakałam ;( w nocy robił mi to samo, do tej pory nie byłam przerażona porodem, ale jak mnie ruchy dziecka tak mocno bolą to ja nie wiem co będzie dalej 🙈 -
Ja wybrałam lovele na start do prania, ale raczej szybko będziemy chcieli przejść na zwykłe płyny i kapsułki (w sumie i tak będzie z nimi styczność od początku), płukać i nasze i małej będę w coccolino białym 🙃🤷♀️
Jak w ciąży hibiskus nie jest zalecany ze względu na wywołanie ewentualnej czynności skurczowej to chyba teraz już mogę sobie pozwolić na herbatki owocowe? ☺️Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
15+4 🐔 około 10cm
20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰
-
Nina_02 mnie też często ruchy bolą, chociaż nie zawsze! Najgorzej to jak mała się wścieknie, bo ma czkawkę, wtedy jest niespokojna i mocno się rzuca 😅Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
15+4 🐔 około 10cm
-
My aktualnie już każde pranie robimy z kapsułkami bobini też z uwagi na atopowe zapalenie skóry mojego męża. Pięknie mu wyciszyło stany zapalne po tym jak całe lato katowaliśmy go perfumowanym płynem do płukania i przeżywał dramaty. Żałuję, że nie spróbowaliśmy wcześniej z czymś hipoalergicznym do prania mimo, że był taki pomysł, ale długo obstawialiśmy inną przyczynę tak silnych zmian 🙈 Ale mam też proszek z bobini do pieluszek wielorazowych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada, 15:07
-
Nina_02 wrote:Dziewczyny a ja mam pytanie, czy Was też czasem ruchy dziecka bardzo bolą? Są takie pory dnia gdzie młody jest bardzo aktywny, nie mogę wtedy chodzić, a jak mnie kopnie gdzieś w okolice krocza to ból jest nie do opisania, wczoraj aż się popłakałam ;( w nocy robił mi to samo, do tej pory nie byłam przerażona porodem, ale jak mnie ruchy dziecka tak mocno bolą to ja nie wiem co będzie dalej 🙈
Oj czasami jest nieprzyjemne, a gdzie tam do 37 tygodnia.
Jak rzuca się mocno to puszczam mu spokojną muzykę, głaszcze i mówię spokojnie, zazwyczaj pomaga.
Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
stan przedcukrzycowy
On: Problem męski - słaba morfologia
I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła
Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
leki Glucophage 3x500
XII starania naturalne
X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
Naturals
28 XI 2024 narodziny synka
-
Ja do prania używam kapsułek bobini, starszaki mają stopowa skórę więc od lat na tym samym jadę. Ubranka prasuje wszystkie, nie umiem inaczej.
Ruchy mnie bardzo bolą czasem! Oj i to jak. Szczególnie w nocy i w pęcherz🧬Pai-1, MTHFR
08.23r 💔 19 tc, synek
24.03.24r ⏸ -
KoKos wrote:Ja wybrałam lovele na start do prania, ale raczej szybko będziemy chcieli przejść na zwykłe płyny i kapsułki (w sumie i tak będzie z nimi styczność od początku), płukać i nasze i małej będę w coccolino białym 🙃🤷♀️
Jak w ciąży hibiskus nie jest zalecany ze względu na wywołanie ewentualnej czynności skurczowej to chyba teraz już mogę sobie pozwolić na herbatki owocowe? ☺️ -
Mandoriana wrote:Nie jest zalecany hibiskus? O kurcze a ja całą ciążę pije hibiskus bo mam mega chęć i ogółem herbaty owocowe (nie z torebek tylko suszone mixy z zielarskich sklepów) 🙈
Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
15+4 🐔 około 10cm
-
Kobietki wkładka na wody płodowe zabarwiona na zielono. Piszę, że wynik pozytywny. Nie ma tego dużo, ale jest plamka po godzinie. 😭😭😭
Jeśli tylko się sączą to wytrwam do wtorku?Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
stan przedcukrzycowy
On: Problem męski - słaba morfologia
I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła
Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
leki Glucophage 3x500
XII starania naturalne
X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
Naturals
28 XI 2024 narodziny synka
-
Atika wrote:Kobietki wkładka na wody płodowe zabarwiona na zielono. Piszę, że wynik pozytywny. Nie ma tego dużo, ale jest plamka po godzinie. 😭😭😭
Jeśli tylko się sączą to wytrwam do wtorku?
Nie mam pojęcia, ja pewnie dla pewności pojechałabym gdzieś jutro upewnić się, że wszystko ok 🧐