Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • Nina_02 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie mam pojęcia czy to co ja czuję to skurcze, czy gazy czy ruchy dziecka 🧐 nie mam pojęcia 🤷‍♀️ dlatego czasem dopytuje 😅 dziś rano mnie obudziły takie miesiączkowo biegunkowe 😅

Mam też dziś ciążę donoszoną wg OM 🙈 mogę już rodzić naprawdę jestem gotowa 😅

Dziewczyny, będziecie brać na porodówkę tensy? Co o tym myślicie? Któraś z Was używała w porodzie? Pomogło?? 🤔

rybka8, Mandoriana, businesscare, spineczka lubią tę wiadomość

👩33l ❤️🧑34l
    Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍
    25.05.2024 nifty- niskie ryzyka 💙

Czekamy na Ciebie Synku 🥰

preg.png
  • Skryta19 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrix wrote:
    Skryta19 a jak z porodem, tzn. czekasz na rozpoczęcie SN normalnie czy są jakieś wskazania do cesarki czy wcześniejszego położenia się do szpitala w takiej sytuacji? Masz jakiś spoko szpital z 3 poziomem referencyjności wybrany?

Wskazania do cesarki nie mam, chyba że dziecko przestanie rosnąć przed 37 tygodniem. W sumie okaże się na wizycie w piątek, czy czekamy i wywołujemy poród naturalny czy konieczna jest cesarka.
    Ja sama wolałabym w ogóle nie wywoływać porodu i poczekać aż sam się rozpocznie, ale z drugiej strony nie wiem czy z powodu stresu będę w stanie rozluźnić się na tyle, by urodzić naturalnie.
    Mam wybrany szpital z 3 stopniem referencyjności.

Sandrix lubi tę wiadomość

preg.png
  • Skryta19 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka8 wrote:
    A orientowałaś się czy może w szpitalu, w którym zamierzasz rodzić jest też pomoc psychologa po porodzie?
    Nawet jak będziesz czuła się świetnie, bo wszystko będzie dobrze, może takie spotkanie doda kolejną otuchę i więcej endorfin.

Z tego co czytam to w tym szpitalu jest też pomoc psychologiczna, ale nie wiem na jakiej zasadzie to działa 🤷‍♀️

Sandrix lubi tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aambrozjaa93 wrote:
    Ja nie mam żadnych skurczy😕 raz w nocy miałam kilka, ale takich jakby miesiączkowych i na tym koniec, więc jak na razie jest tak jak było w pierwszej ciąży mimo wszystkich moich starań co mnie nie pociesza, bo wtedy nic się nie działo nawet po terminie😕

I miałaś indukcję czy CC? Wiem, że pisałaś, ale u mnie kiepsko z pamięcią 🙈

preg.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn z wadą wzroku. Czy byłyście u okulisty w trakcie ciąży? Ja poszłam dziś, bo czuję że gorzej widzę, a Pani za głowę się złapała że ja chce rodzic bez kwalifikacji okulistycznej 🙈 i jutro mnie ponad stan przyjmie na badanie dna oka i zakwalikuje lub nie do porodu SN.

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 🧚🩷
    Szyjka pod obserwacją ⚠️
    22.11.2024 wizyta

PTP 13.12.2024 piątek 😃

preg.png
  • Sandrix Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagadka919 wrote:
    Pytanie do dziewczyn z wadą wzroku. Czy byłyście u okulisty w trakcie ciąży? Ja poszłam dziś, bo czuję że gorzej widzę, a Pani za głowę się złapała że ja chce rodzic bez kwalifikacji okulistycznej 🙈 i jutro mnie ponad stan przyjmie na badanie dna oka i zakwalikuje lub nie do porodu SN.
    Ja byłam, ginekolog mnie wysłała między 32 a 34 tc. Mam wadę -5 w obojgu oczu od dawna i wada postępuje choć chyba akurat w ciąży nie zauważyłam pogorszenia. Miałam badanie dna oka z podwójnym zakrapianiem (lekarka chciała tylko raz ale nie zadziałało na mnie) i wyszło wszystko ok więc wypisała brak przeciwwskazań do porodu SN (dla mnie niestety 🤪). Papierek mam mieć ze sobą w dokumentach ciążowych.

13.03 wyjęcie implantu anty
    17.04 ⏸
    17.04 beta 6,56
    19.04 beta 42,87
    26.04 beta 1585,24
    29.04 🩺 widoczny pęcherzyk ciążowy
    10.05 🩺USG, jest ❤️
    22.05 2 cm bobasa
    Sanco wynik prawidłowy, chłopiec
    17.06 prenatalne
    28.08 🩺 II prenatalne, ponad 500 g zdrowego synka
    02.10 kolejna wizyta
    16.10 & 22.10 III prenatalne

💊
    Euthyrox N50

preg.png
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    I miałaś indukcję czy CC? Wiem, że pisałaś, ale u mnie kiepsko z pamięcią 🙈

Miałam indukcję 10 dni po terminie, która ostatecznie zakończyła się CC przez brak postępu porodu i nie zejścia dziecka w kanał rodny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:36

30.03.24 ⏸️ 5cs
    02.04💉beta 261🥳/04.04💉beta 539💪🏻
    18.04🩺 2,8mm🥰
    29.04🩺 jest ❤️
    13.05🩺 3,22cm😍
    28.05🩺 1.prenatalne - pomiary prawidłowe🥹 termin porodu z OM-10.12/z usg 13.12.😁
    06.06💉wynik testu podwójnego PAPP-A i czynnika PLGF - niskie ryzyka🎉
    24.06🩺chłopczyk(70%)🩵
    22.07🩺 jednak dziewczynka🩷
    05.08🩺 2.prenatalne - pomiary prawidłowe, na 100% chłopczyk🩵
    26.08🩺 już ponad 800g Henia😃
    23.09🩺 około 1500g kawalera🤩
    30.09🩺 3.prenatalne - wszystko prawidłowo i 1783g Henia💙
    21.10🩺 około 2450g mojego Szczęścia🍀
    18.11🩺

preg.png
  • Nina_02 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagadka919 wrote:

Odpowiem Ci jako osoba pracująca w branży 😅 jeżeli masz dużą wadę wzroku to bardzo dobrze ta lekarka zrobiła, warto zbadać dno oka i wykluczyć ewentualne przeciwwskazania do SN, jednak ostatnimi czasy jeżeli nie istnieje ryzyko odklejenia siatkówki w trakcie porodu to raczej nie ma przeciwwskazań do SN 😊 kiedyś duża wada wzroku była przeciwwskazaniem, ale to było takie chuchanie na zimne więc już nie jest, pytanie jaką teorię wyznaje ta lekarka 🙈
    Tylko nie daj się namówić na jakieś nowe okulary, w ciąży wada wzroku się zmienia, po porodzie może wrócić do stanu przed ciąży albo jeszcze bardziej się pogłębić. Po nowe okulary najszybciej ok 2-3msc po porodzie 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:31

Kam.ila lubi tę wiadomość

👩33l ❤️🧑34l
    Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍

preg.png
  • Kam.ila Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagadka919 wrote:

Byłam u okulisty wcześniej dużo bo miałam takie latające czarne kreski przed oczami. Ale stwierdziła że nic nie widzi złego. Ale na jakąś kwalifikacje to nie...mój lekarz też nic nie mówił, że trzeba coś takiego zrobić. 😁

preg.png
  • Nina_02 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kam.ila wrote:
    Byłam u okulisty wcześniej dużo bo miałam takie latające czarne kreski przed oczami. Ale stwierdziła że nic nie widzi złego. Ale na jakąś kwalifikacje to nie...mój lekarz też nic nie mówił, że trzeba coś takiego zrobić. 😁

Minęły Ci te kreski? Pojawiły się jednorazowo czy są cały czas?

👩33l ❤️🧑34l
    Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍

preg.png
  • meowne Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Skryta19 wierzę, ze wszystko skończy się dobrze i Twój dzidziuś będzie zupełnie zdrowy! Trzymam za Was mocno kciuki!

@Nina_02 ja zabieram ze sobą Tens :) Moja siostra przeszła z tensem dwa swoje porody i mówiła, że w jej przypadku jak tylko go zdjęła do wanny to równie szybko z niej wychodziła i szybciutko jej go zakładali spowrotem. Dopiero wtedy poczuła ogromną różnicę. Mam nadzieje, ze u mnie tez fajnie zadziała. W necie jakoś bardzo dużo tak pozytywnych historii nie czytałam na jego temat. Raczej ma pozytywną opinie, ale nie ma tego wiele.

24.03.2024 - II kreski ✨❤️
    25.03 beta-hcg: 203
    27.03 beta-hcg: 464
    2.04 beta-hcg: 4795
    09.04 🩺 (6+1) ❤️
    24.04 CRL: 1,70 cm
    20.05 NIFTY
    22.05 usg prenatalne crl: 6cm ☺️
    25.05 niskie ryzyka u dziewczynki 💗

preg.png
‹‹ 454 455 456 457 458
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ