X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amra wrote:
    Dziewczyny, a ja mam takie pytanie: planujecie przed porodem lewatywę żeby uniknąć ewentualnej nieprzyjemnej wpadki? Może macie jakies inne sposoby?
    Nie ukrywam, że trochę mnie ten temat nurtuje.
    Przy pierwszym porodzie nic nie robiłam i chyba nic się nie wydarzyło (chyba, że o tym nie wiem), ale trochę mnie ta kwestia stresuje 😅
    Moja położna nie poleca bo lepiej jakby coś wyszło w jednym kawałku że tak powiem niż po lewatywie na rzadko 😀

Rita 💋 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Amra Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina_02 wrote:
    Kupiłam sobie taką jednorazówkę, ale czy użyję to nie wiem, zobaczę jak już się zacznie, czy będę się wcześniej oczyszczać sama, jak nie to użyję. Ale jest czeka żebym miała wybór 😁 Mówią że to i tak nie gwarantuje braku „wpadki” 🙈 ja tam mam z tym luz, nic co ludzkie nie jest mi obce, ale mój mąż może tego nie przeżyć 🤣 ale on jest taki wrażliwy, ostatnio mu pokazałam zdjęcia kikuta pępowiny i kup dziecka żeby nie był zaskoczony, to reakcja nie była za ciekawa 🤣

Ambrozja gratuluje donoszonej ciąży 🥳😘😍
    No właśnie chyba w tej kwestii najbardziej chodzi mi o obecność męża 😂 jakbym była sama z położnymi to jednak trochę inaczej, one takie sytuacje mają na porządku dziennym. Z drugiej strony nie sądzę żeby mój mąż był aż tak ciekawy i zaglądał akurat tam 😂😂

Kupię sobie żeby tak jak piszesz, mieć wybór. U mnie chyba będę kwestia wywoływania i wiem kiedy będę miała się stawić na oddział, więc zobaczymy czy będę miała na to przestrzeń 😉

age.png
  • Mala_Kasija Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna ze szpitala mówiła, że reguły co do czopków czy lewatywy zależy od szpitala. Ale jak chce się rodzić w wannie to lewatywa nie wskazana z racji trudności w ewentualnym odłowieniu. Można wcześniej w domu sobie zrobić aby minęło kilka godzin, pewnie to dobre rozwiązanie, ale kazała się nie przejmować, bo kupy przy porodzie są standardowe i to nie powód do stresu i wstydu.

Mami_35, Rita 💋 lubią tę wiadomość

🙎‍♀️91+👨89+🐶
    Staraczka od 2022
    Niedoczynność tarczycy
    Udrożniony prawy jajowód 02.2024
    Termin 30.11.24 (03.12.24) 🩵
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar rodzić w basenie i położna kazała przygotować wiaderko i podbierak żeby w razie czego odłowić "suprajsa" one są zaprawione w boju także podobno nawet się nie zorientuje i nie zdążę zestresować 😂 dlatego właśnie lewatywa nie wskazana bo dopiero będzie masakra w basenie haha 😂

Mami_35, villemo_gbm, Atika lubią tę wiadomość

preg.png
  • businesscare Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandoriana wrote:
    Ja mam zamiar rodzić w basenie i położna kazała przygotować wiaderko i podbierak żeby w razie czego odłowić "suprajsa" one są zaprawione w boju także podobno nawet się nie zorientuje i nie zdążę zestresować 😂 dlatego właśnie lewatywa nie wskazana bo dopiero będzie masakra w basenie haha 😂
    Podbierak rozbawił mnie do łez🙈

villemo_gbm, Mandoriana, Nina_02, Atika lubią tę wiadomość

PCOS od 2015
    10.2023 odstawienie anty
    28.03.2024 ⏸️❤️
    16.04.2024 4,4 mm cudu, jest serduszko ❤️
    22.05.2024 NIFTY
    28.05.2024 prenatalne 🥼 zdrowy chłopak, ryzyka niskie🩵
    Termin 09.12.2024
  • Aune Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aambrozjaa gratuluję donoszonej ciąży!! 🥳😊

aambrozjaa93 lubi tę wiadomość

👩+🧔 +👶+🐈‍⬛

age.png
  • Amra Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandoriana wrote:
    Haha 😂😂😂 No niby to dla nich normalna sprawa, ale ja chyba cały czas miałabym w głowie, że coś się może przytrafić zamiast skupić się na samym porodzie, ale ma sens to co pisałaś wcześniej 🤔 Zadecyduje jak już ten dzień będzie się zbliżał 😉

age.png
  • Aune Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze szkoły rodzenia wiem, że zgodnie z aktualnymi standardami okołoporodowymi położne nie powinny nawet proponować lewatywy o ile ciężarna sama o to nie poprosi. Ja wolałabym uniknąć lewatywy, ale zastanawiam się czy nie kupić sobie zestawu w razie czego. Jestem raczej na nie, ale może gdybym w ostatniej chwili zmieniła zdanie to lepiej się przygotować.

Amra właśnie ja nie wiem czy będę o tym myśleć, ale mój mąż się boi, że będę miała jakieś opory przed parciem jak będę się obawiać, że coś jeszcze wyjdzie 🙈😂 ja się z tym nie zgadzam i to chyba jedyny punkt planu porodu, co do którego nie jesteśmy zgodni, ostatecznie i tak ja zdecyduję, a on wiem, że przeżyje nawet jak będzie wpadka 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada, 12:09

👩+🧔 +👶+🐈‍⬛

age.png
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aune wrote:
    Aambrozjaa gratuluję donoszonej ciąży!! 🥳😊

Również bardzo dziękuję😘❤️

Dziś niestety to dla mnie bardzo trudny i smutny dzień, ponieważ jest pogrzeb mojej babci, która zmarła w sobotę😞🖤 trzymajcie kciuki dziewczyny żebym jakoś to przetrwała chociaż wiem, że będzie ciężko😢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada, 12:10

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • rybka8 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aambrozjaa93 wrote:

Dziś niestety to dla mnie bardzo trudny i smutny dzień, ponieważ jest pogrzeb mojej babci, która zmarła w sobotę😞🖤 trzymajcie kciuki dziewczyny żebym jakoś to przetrwała chociaż wiem, że będzie ciężko😢

Trzymaj się kochana 😞❤️ Nie chcę tu czarować, ale jakiś czas temu było dość głośno o jednej z takich sytuacji gdzie część duszy dziadka przeszła na wnuczka i przejawiał bardzo dużo jego cech, a do 3 rż zdarzyło się nawet powiedzieć coś co tylko utwierdzało w przekonaniu, że tak się wydarzyło.
    Strasznie mnie wzruszyła ta sytuacja.

aambrozjaa93, Atika lubią tę wiadomość

11.04 ⏸ 💗
    12.04 beta 148
    15.04 beta 792
    08.05 1,32cm dzidziusia, 177 u/min
    01.06 NIFTY zdrowa dziewczynka 💗
    02.08 347 g
    20.08 568 g
    22.10 1600 g
    8.11 2179 g
    9.12 39+0 Maja 🩷
    age.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aambrozjaa93 wrote:

Bardzo Ci współczuję 🥺🥺 trzymaj się 🙏

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aambrozjaa93 wrote:

Składam kondolencje, mi jakiś czas temu dziadek zmarł i też ciężko to przeżyłam, przytulam wirtualnie🙏🙏❤️

preg.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambrozja, okropnie mi przykro 🥺 uważaj na siebie.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ambrozja, bardzo, bardzo mi przykro 🫂

preg.png
  • Amra Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aambrozjaa93 wrote:

Mocno przytulam 🖤 Trzymaj się i uważaj na siebie ❤️

age.png
  • businesscare Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambrozja raz że gratulacje, a dwa wyrazy współczucia 😪

PCOS od 2015
    10.2023 odstawienie anty
    28.03.2024 ⏸️❤️
    16.04.2024 4,4 mm cudu, jest serduszko ❤️
    22.05.2024 NIFTY
    28.05.2024 prenatalne 🥼 zdrowy chłopak, ryzyka niskie🩵
    Termin 09.12.2024
  • Skryta19 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambrozja moje kondolencje, śmierć kogoś bliskiego to zawsze ogromny smutek i tragedia 😞 sama bardzo przeżyłam śmierć babci 4 lata temu. Przytulam Cię wirtualnie 🫂

preg.png
  • Kam.ila Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aambrozjaa93 wrote:

Wyrazy współczucia z powodu straty babci 🖤

age.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambrozja... bardzo mi przykro,trzymaj sie😪

• Aune Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambrozja współczuję 😔 Trzymaj się 🫂

👩+🧔 +👶+🐈‍⬛

age.png
‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ