☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
Amra wrote:Dziewczyny, a ja mam takie pytanie: planujecie przed porodem lewatywę żeby uniknąć ewentualnej nieprzyjemnej wpadki? Może macie jakies inne sposoby?
Nie ukrywam, że trochę mnie ten temat nurtuje.
Przy pierwszym porodzie nic nie robiłam i chyba nic się nie wydarzyło (chyba, że o tym nie wiem), ale trochę mnie ta kwestia stresuje 😅Rita 💋 lubi tę wiadomość
-
Nina_02 wrote:Kupiłam sobie taką jednorazówkę, ale czy użyję to nie wiem, zobaczę jak już się zacznie, czy będę się wcześniej oczyszczać sama, jak nie to użyję. Ale jest czeka żebym miała wybór 😁 Mówią że to i tak nie gwarantuje braku „wpadki” 🙈 ja tam mam z tym luz, nic co ludzkie nie jest mi obce, ale mój mąż może tego nie przeżyć 🤣 ale on jest taki wrażliwy, ostatnio mu pokazałam zdjęcia kikuta pępowiny i kup dziecka żeby nie był zaskoczony, to reakcja nie była za ciekawa 🤣
Ambrozja gratuluje donoszonej ciąży 🥳😘😍
Kupię sobie żeby tak jak piszesz, mieć wybór. U mnie chyba będę kwestia wywoływania i wiem kiedy będę miała się stawić na oddział, więc zobaczymy czy będę miała na to przestrzeń 😉 -
Położna ze szpitala mówiła, że reguły co do czopków czy lewatywy zależy od szpitala. Ale jak chce się rodzić w wannie to lewatywa nie wskazana z racji trudności w ewentualnym odłowieniu. Można wcześniej w domu sobie zrobić aby minęło kilka godzin, pewnie to dobre rozwiązanie, ale kazała się nie przejmować, bo kupy przy porodzie są standardowe i to nie powód do stresu i wstydu.
Mami_35, Rita 💋 lubią tę wiadomość
🙎♀️91+👨89+🐶
Staraczka od 2022
Niedoczynność tarczycy
Udrożniony prawy jajowód 02.2024
Termin 30.11.24 (03.12.24) 🩵 -
Ja mam zamiar rodzić w basenie i położna kazała przygotować wiaderko i podbierak żeby w razie czego odłowić "suprajsa" one są zaprawione w boju także podobno nawet się nie zorientuje i nie zdążę zestresować 😂 dlatego właśnie lewatywa nie wskazana bo dopiero będzie masakra w basenie haha 😂
Mami_35, villemo_gbm, Atika lubią tę wiadomość
-
Mandoriana wrote:Ja mam zamiar rodzić w basenie i położna kazała przygotować wiaderko i podbierak żeby w razie czego odłowić "suprajsa" one są zaprawione w boju także podobno nawet się nie zorientuje i nie zdążę zestresować 😂 dlatego właśnie lewatywa nie wskazana bo dopiero będzie masakra w basenie haha 😂
villemo_gbm, Mandoriana, Nina_02, Atika lubią tę wiadomość
PCOS od 2015
10.2023 odstawienie anty
28.03.2024 ⏸️❤️
16.04.2024 4,4 mm cudu, jest serduszko ❤️
22.05.2024 NIFTY
28.05.2024 prenatalne 🥼 zdrowy chłopak, ryzyka niskie🩵
Termin 09.12.2024 -
Mandoriana wrote:Ja mam zamiar rodzić w basenie i położna kazała przygotować wiaderko i podbierak żeby w razie czego odłowić "suprajsa" one są zaprawione w boju także podobno nawet się nie zorientuje i nie zdążę zestresować 😂 dlatego właśnie lewatywa nie wskazana bo dopiero będzie masakra w basenie haha 😂
-
Ze szkoły rodzenia wiem, że zgodnie z aktualnymi standardami okołoporodowymi położne nie powinny nawet proponować lewatywy o ile ciężarna sama o to nie poprosi. Ja wolałabym uniknąć lewatywy, ale zastanawiam się czy nie kupić sobie zestawu w razie czego. Jestem raczej na nie, ale może gdybym w ostatniej chwili zmieniła zdanie to lepiej się przygotować.
Amra właśnie ja nie wiem czy będę o tym myśleć, ale mój mąż się boi, że będę miała jakieś opory przed parciem jak będę się obawiać, że coś jeszcze wyjdzie 🙈😂 ja się z tym nie zgadzam i to chyba jedyny punkt planu porodu, co do którego nie jesteśmy zgodni, ostatecznie i tak ja zdecyduję, a on wiem, że przeżyje nawet jak będzie wpadka 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada, 12:09
-
Aune wrote:Aambrozjaa gratuluję donoszonej ciąży!! 🥳😊
Również bardzo dziękuję😘❤️
Dziś niestety to dla mnie bardzo trudny i smutny dzień, ponieważ jest pogrzeb mojej babci, która zmarła w sobotę😞🖤 trzymajcie kciuki dziewczyny żebym jakoś to przetrwała chociaż wiem, że będzie ciężko😢Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada, 12:10
-
aambrozjaa93 wrote:Również bardzo dziękuję😘❤️
Dziś niestety to dla mnie bardzo trudny i smutny dzień, ponieważ jest pogrzeb mojej babci, która zmarła w sobotę😞🖤 trzymajcie kciuki dziewczyny żebym jakoś to przetrwała chociaż wiem, że będzie ciężko😢
Trzymaj się kochana 😞❤️ Nie chcę tu czarować, ale jakiś czas temu było dość głośno o jednej z takich sytuacji gdzie część duszy dziadka przeszła na wnuczka i przejawiał bardzo dużo jego cech, a do 3 rż zdarzyło się nawet powiedzieć coś co tylko utwierdzało w przekonaniu, że tak się wydarzyło.
Strasznie mnie wzruszyła ta sytuacja.
aambrozjaa93, Atika lubią tę wiadomość
-
Dziś niestety to dla mnie bardzo trudny i smutny dzień, ponieważ jest pogrzeb mojej babci, która zmarła w sobotę😞🖤 trzymajcie kciuki dziewczyny żebym jakoś to przetrwała chociaż wiem, że będzie ciężko😢aambrozjaa93 lubi tę wiadomość
-
Dziś niestety to dla mnie bardzo trudny i smutny dzień, ponieważ jest pogrzeb mojej babci, która zmarła w sobotę😞🖤 trzymajcie kciuki dziewczyny żebym jakoś to przetrwała chociaż wiem, że będzie ciężko😢aambrozjaa93 lubi tę wiadomość
-
Ambrozja, okropnie mi przykro 🥺 uważaj na siebie.
aambrozjaa93 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
-
Ambrozja raz że gratulacje, a dwa wyrazy współczucia 😪
aambrozjaa93 lubi tę wiadomość
PCOS od 2015
10.2023 odstawienie anty
28.03.2024 ⏸️❤️
16.04.2024 4,4 mm cudu, jest serduszko ❤️
22.05.2024 NIFTY
28.05.2024 prenatalne 🥼 zdrowy chłopak, ryzyka niskie🩵
Termin 09.12.2024 -
Dziś niestety to dla mnie bardzo trudny i smutny dzień, ponieważ jest pogrzeb mojej babci, która zmarła w sobotę😞🖤 trzymajcie kciuki dziewczyny żebym jakoś to przetrwała chociaż wiem, że będzie ciężko😢
Wyrazy współczucia z powodu straty babci 🖤aambrozjaa93 lubi tę wiadomość