☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kam.ila wrote:Hej dziewczyny !
Ja melduje się ze szpitala.. dzisiaj zdejmowanie szwu w końcu nadeszło.
Jestem ciekawa jak to będzie.. ale muszę przyznać, że tu taka cisza.. przyjęta pierwsza.. wszędzie już na mnie czekali normalnie jak w prywatnym szpitalu 🤣. -
Kamila - trzymam kciuki i bede zaglądać!
Az jestem ciekawa jak to będzie wyglądać po, u mnie w jednej ciazy po zdjęciu rozwarcie jak ta lala, a w drugiej ni hu hu 😁
Nigdy nie wiadomo, co nam życie przyniesie. 😊Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
No to tak..
Do przeżycia do zdejmowanie szwu nie było tragedii.
Fakt przyjemność średnia jak wkłada wziernik i tam macha na prawo i lewo. Później badanie ręką i znów wziernik. Samego wycinania nie czułam. Zlokalizowanie szwu i ustawienie wziernika to boli ale no da się przeżyć. Minuta/dwie i po temacie. 💪
2 cm rozwarcia szyjka jeszcze jakaś krótka jest ale jeszcze nie zanikła. Lekarz twierdzi, że jutro do domu. Marne szanse na poród 🤣
Dziękuję za wsparcie ♥️aambrozjaa93, meowne, Mag_len, Księgowa, Zagadka919, rybka8, Aune, Amra, Dariaa29, villemo_gbm, Megipta, Mami_35, mar.1, MummyYummy, Paula9463, Merida Waleczna, Sisi1905, Atika lubią tę wiadomość
-
U mnie dzisiaj pękło 37+0 🥰 kto by pomyślał, że donoszę blizniaki 🥳
meowne, Księgowa, Kam.ila, rybka8, Zagadka919, Aune, Amra, Koku, Skryta19, aambrozjaa93, Wanda_89, Nina_02, Dariaa29, villemo_gbm, KarolinaAnastazja, Megipta, Mandoriana, Mami_35, Aniela855888, mar.1, TęczowaJa, MummyYummy, Paula9463, Merida Waleczna, Fania017, Sisi1905, Atika lubią tę wiadomość
💙🩷 -
aambrozjaa93 wrote:@Wanda_89 spóźnione gratulacje donoszonej ciąży🥳❤️ bo też miałaś wczoraj tak jak ja😊
I dla Ciebie @aambrozjaa93 również gratulacje oczywiście!! ✨❣️
Dla Was dziewczyny @silenka i @Wanda_89 także 🥳
Za chwile zacznie sie wysyp bobasków 🤭Aune, aambrozjaa93, Wanda_89, mar.1 lubią tę wiadomość
-
Gratulacje donoszonych ciąż dziewczyny 🥹🥹 niesamowite, że to już ten etap 😍
Silenka, aambrozjaa93, Wanda_89, villemo_gbm, KarolinaAnastazja, mar.1, Aune lubią tę wiadomość
-
Co raz więcej donoszonych 🥳❤️
Ja właśnie wróciłam z KTG i moja mała jeszcze się nie urodziła a już mi wstydu narobiła, musieli przyciszyć moje ktg bo non stop kopała i zagłuszała wszystko 🤭 A jak już przestała aż tak wyciskać te pasy to dostała czkawki...
Przemiła położna z ktg mówiła, że martwi ją wysokie tętno dziecka i ona by zleciła ponowne ktg, a po zostałam odesłana do lekarki, która była wręcz oburzona, że dostałam skierowanie od prowadzącego na ktg...
aż mi się łzy zebrały u niej w gabinecie. Poczułam się jak intruz, który tylko przeszkadza.
Jedna osoba mówi, że by skontrolowała, a druga mnie wręcz wygania ze szpitala i mówi, że wszystko idealnie.
I jak my mamy być spokojne 🤣Mami_35, mar.1 lubią tę wiadomość
-
Silenka wrote:U mnie dzisiaj pękło 37+0 🥰 kto by pomyślał, że donoszę blizniaki 🥳
Gratulacje🥳❤️ właśnie nie byłam pewna czy gratulować czy bliźniaki nie postanowiły żeby wyjść wcześniej, ale może nie zdążyłaś dać znać. Cieszę się, że udało się Wam dotrwać do tego bezpiecznego czasu🍀Silenka lubi tę wiadomość
-
aambrozjaa93 wrote:@Wanda_89 spóźnione gratulacje donoszonej ciąży🥳❤️ bo też miałaś wczoraj tak jak ja😊
Dziękuję i wzajemnie możemy na spokoju już rodzić, jednak po moich KTG widać, ze raczej samo się nie zacznien i rozwiązanie bedzie wstepnie 03.12 poprzez planowane CC.
A jak u Ciebie sytuacja?aambrozjaa93 lubi tę wiadomość
-
Wanda_89 wrote:Dziękuję i wzajemnie możemy na spokoju już rodzić, jednak po moich KTG widać, ze raczej samo się nie zacznien i rozwiązanie bedzie wstepnie 03.12 poprzez planowane CC.
A jak u Ciebie sytuacja?
Ja jeszcze nie miałam KTG zrobionego, ale też nic się nie dzieje, żadnych skurczy nawet BH i też czuję, że może nic się samo nie zacząć jak w pierwszej ciąży, chociaż dalej będę próbować coś zwojować różnymi sposobami, bo może jednak coś zadziała tym razem. Jak się nic nie wydarzy wcześniej to w dniu terminu, czyli 10.12. mam jechać na IP na KTG i wtedy już mnie zostawią i jak nic się nie będzie dalej działo to pewnie indukacja, bo chciałabym VBAC.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 12:46
Wanda_89 lubi tę wiadomość
-
Macie rację tyle z nas już ma donoszone ciążę 💪 zegar tyka coraz głośniej 🤣 nie przeraża Was temat porodu ? Bo ja przyjechałam z nastawieniem , że może upiekę dwie pieczenie na jednym ogniu ale.. jak już tu jestem to jednak z chęcią wrócę do domu 🤣🤣🤣
Gratulacje dla wszystkich które przekroczyły ten magiczny próg 37 TC 💪👏👏Wanda_89, rybka8, aambrozjaa93, Zagadka919, Koku, Megipta, Mami_35, mar.1, villemo_gbm, MummyYummy, Paula9463, Merida Waleczna, Sisi1905 lubią tę wiadomość
-
Mamy już bardzo dużo donoszonych ciąż 😁a gdzie bobaski?? 😁
My byliśmy dziś na dodatkowej wizycie, po infekcji ani śladu, wody w normie, przepływy ok 😊 mały waży ok 3,5kg 🙈
Szyjka jeszcze nie wskazuje na zbliżający się poród 😫
Bardzo fajną lekarkę znalazłam na koniec ciąży 🙈 szkoda że tak późno 😒
Wracając kupiłam liście malin 😁 są jakieś wytyczne ile i kiedy to pić? 😁rybka8, Koku, Mami_35, Aune lubią tę wiadomość
-
Do mnie jakoś nie dociera, że to lada moment może się już wydarzyć 🤡 a równie dobrze może być za 4 tyg.
Jutro chyba się wybiorę do primarku po prezenty dla chrześniakow, aby wysłać jeszcze w listopadzie bo przed świętami głowa już będzie gdzie indziej 🥹
I mam nadzieję, że kupię od razu stanik do karmienia by mieć do szpitala, a po ustabilizowaniu laktacji dobiorę już jakiś porządny.
Nadal też nie ogarnęłam laktatora i zupełnie nie wiem jaki wybrać 🙈
Córka się tak rozpycha dziś na wysokości pępka, że mam uczucie jakby miała wyskoczyć 😁😁Mami_35, mar.1 lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o tętno - ja jestem na KTG prawie codziennie ze względu na obciążenia i właśnie epizody wysokiego tętna. Lekarz kontroluje, choć mówi że bardziej martwi się gdy są spadki. Tętno wysokie nie umie wytłumaczyć, ot zdarza się, aczkolwiek woli trzymać rękę na pulsie bo jakby nie spadało to wysłałby nas do szpitala (już 2 razy byliśmy ale tam było wszystko w normie🤷)PCOS od 2015
10.2023 odstawienie anty
28.03.2024 ⏸️❤️
16.04.2024 4,4 mm cudu, jest serduszko ❤️
22.05.2024 NIFTY
28.05.2024 prenatalne 🥼 zdrowy chłopak, ryzyka niskie🩵
Termin 09.12.2024 -
Cześć wszystkim!🙋🏽♀️
Jejku jak dawno mnie tutaj nie było🙈 oj za dużo się działo w moim życiu by móc was czytać. Dopiero teraz świat zwalnia i mam chwilę żeby zobaczyć co u was słychać☺️
Na 1 stronie zobaczyłam, że już kilka z nas jest rozpakowanych! Gratulację, mam nadzieję, że wszystkie macie się świetnie i tulicie się ile wlezie z maluszkami🥰
My za 6 dni również powitamy (pulpecika) Nikodema na świecie😊 mamy zaplanowane CC. Strach miesza się z ekscytacją🙊Megipta, Nina_02, aambrozjaa93, Mami_35, mar.1, Amra, Aune, Skryta19, villemo_gbm, KarolinaAnastazja, MummyYummy, Paula9463, Dariaa29, Merida Waleczna, Fania017, rybka8 lubią tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱