☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
aambrozjaa93 wrote:Również bardzo dziękuję😘❤️
Dziś niestety to dla mnie bardzo trudny i smutny dzień, ponieważ jest pogrzeb mojej babci, która zmarła w sobotę😞🖤 trzymajcie kciuki dziewczyny żebym jakoś to przetrwała chociaż wiem, że będzie ciężko😢
Bardzo mi przykro! Trzymaj się!! 🖤
aambrozjaa93 lubi tę wiadomość
-
Ambrozja kondolencje, bardzo mi przykro 🖤, ja bym nie dała rady iść na pogrzeb. 😔
aambrozjaa93 lubi tę wiadomość
Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
stan przedcukrzycowy
On: Problem męski - słaba morfologia
I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła
Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
leki Glucophage 3x500
XII starania naturalne
X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
Naturals
28 XI 2024 narodziny synka
-
Moje dziecię ma 2300, to chyba w sam raz?
Szyjka 44 mm i trzyma, miałam ktg, pojawiały się czasem skurcze sięgające do 30, raz miałam do 35, ale wtedy zazwyczaj synuś ruszał się. Zdarzyło mu się kopnąć w te okrągłe przyłącza.
Tętno od 120 do 162, podobno w normie. Na aparaturze czasem zanikało, ale słyszałam serce, więc to raczej błąd aparatury
Z zeszłej ciąży pamiętam, że trzeba było klikać ruchy dziecka, teraz na szczęście aparat sam wykrywa.
Technika idzie do przodu. 😁Aune, Mandoriana, rybka8, Mami_35, Dariaa29, aambrozjaa93, Amra, Koku, spineczka, Skryta19, mar.1, Paula9463, Sisi1905 lubią tę wiadomość
Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
stan przedcukrzycowy
On: Problem męski - słaba morfologia
I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła
Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
leki Glucophage 3x500
XII starania naturalne
X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
Naturals
28 XI 2024 narodziny synka
-
Ambrozja, gratuluję donoszonej ciąży, ale tez z całego serduszka współczuję! Mój ukochany dziadek zmarł już kilka lat temu i w rocznicę jego śmierci przyśnił mi się, mówił, że cieszy się z mojej ciąży i czeka z nami na swojego prawnuka. Wierzę, że twoja babcia też już zawsze będzie nad wami czuwać ❤️
Atika, wydaje mi się, że twój synuś wpasował się idealnie w medianę wagi, więc fajnie 🥰 super, że szyjka trzyma mocno 💪
Ja jutro wybieram się na ktg i na wizytę, zobaczymy ile nasz kawaler urósł od ostatniej wizyty.Atika, aambrozjaa93, Aune, spineczka, mar.1 lubią tę wiadomość
starania od 10/2021
❌ IUI 09/2023 ❌ IVF 02/2024
II podejście IVF 03/2024: 🍀
13.03 ET 4.1.1 + EmbryoGlue (transfer zarodka świeżego), 6 maluchów na zimowisku❄️❄️❄️❄️❄️❄️
10 dpt 23.03.2024 ⏸️ beta 246 🫣12 dpt beta 715 🥰 14 dpt beta 1781 😊 22 dpt beta 19903 😍 23 dpt 05.04.2024 mamy ❤️! (6t1d)
13.05 5 cm 🐧 + NIFTY (niskie ryzyka, chłopczyk!)
21.05 I prenatalne 🩵 7 cm 🐻
16.07 II prenatalne: 381 g zdrowego maluszka
16.09 III prenatalne: 1440 g pięknego kawalera
27.11 Synek z nami!👶🏻3640 g
-
aambrozjaa93 wrote:Ogromne gratulacje❤️🥳 Prześliczny chłopczyk z Boryska😍 a jak Ty się teraz czujesz dzielna mamo?🥰
Dziękuję
Wesoło nie jest, ale każdy dzień jest dniem piękniejszym bo z Nim ♡
Cieszę się bardzo, że mam tego małego człowieka !
U mnie wjechała akupunktura na lepszy połóg:)Mami_35, spineczka, Nina_02, aambrozjaa93, rybka8, villemo_gbm, mar.1, TęczowaJa, Paula9463, Atika lubią tę wiadomość
-
Megipta wrote:@KarolinaAnastazja gratulacje 💐☺️ Który to był tydzień ciąży? Dobrze wpisałam 12go? 🤭
@Paula9463 wszystko gra, doskwiera mi tylko brak czasu bo budowa ale nie dźwiganie a porządki, dziś zamykaliśmy ostatni pokój- chłopców. Jutro mogę wkładać ubranka do komod, poodkurzac, pomoc podłogi. Mąż skręci im łóżko piętrowe 😜 Dzisiaj zmontował furę na akumulator,z muzyką na bluetooth lub pendrive lub karte pamieci -starszak uwielbia oglądać z niego bajki (takie kino samochodowe) w tv😄
https://zapodaj.net/plik-iD5bXlcDlI
A od wczoraj w prysznicu widzę skrzepy krwi niewielkiej ilości. Myślę, że szyjka się rozwiera pomału 🤷🏼♀️ aplikuje też kapsułki z wiesiołka 2x2tabletki dopochwowo od wczoraj aby bardziej zmiękczyć w środku i czuje ze działa, nawet ćmienie okresowo 🫢
Równe 38+0tc -
Skryta19 wrote:Dziewczyny, znowu się dzisiaj lęki odezwały
Bardzo się boję, że po porodzie lekarze też nie będą mogli określić płci dziecka, że te narządy płciowe będą nie do rozróżnienia, że dziecko będzie w jakimś sensie usposledzone… mam taki mętlik w głowie przez to wszystko że nie wiem co mam o tym sądzić 😭 całą ciążę miałam mówione, że to dziewczynka, potem inny lekarz że chyba chłopiec, potem jeszcze inna lekarka że to dziewczynka, tydzień później że jednak chłopiec, no i mój lekarz tym razem się podpiął że to chłopak.. a ja jakoś sama się w tym gubię i boję się że nie będę nawet mogła nazwać mojego dziecka od razu 😫 nie wiem jak mam wytrzymać jeszcze te parę tygodni niewiedzy.. nie wiem czy mam pytać o to lekarza na kolejnej wizycie, nic już nie wiem dziewczyny 😣
Kochana wiem że łatwo się mówi myśl pozytywnie ale ja ci powiem nie zadręczaj się tymi złymi myślami.. strach twój jest tutaj normalny i wyjaśniony.
Bardzo mocno Cię przytulam 💝Skryta19 lubi tę wiadomość
-
Ambrozja bardzo mi przykro
Wiem dokładnie co czujesz, bo również żegnałam Kochana babcię w ciąży
Pocieszam się tym, że synek ma wspaniałego Anioła Stróża 💝aambrozjaa93 lubi tę wiadomość
-
Ambrozja ode mnie również wyrazy współczucia. Takie emocje w w końcówce ciąży to naprawdę przykre przeżycie. Trzymaj się dzielnie.🖤
Atika synek jest idealnym średniaczkiem jeśli chodzi o wagę 😉 no i ta szyjka mega długa jeszcze super 😉
Skryta19 czuję że po porodzie jak zobsczysz maluszka wszystko się rozwiąże. 😘Twoje zrozumiałe teraz lęki znikną bo będziesz wiedziała kogo nosiłaś w brzuchu. Teraz medycyna tak idzie do przodu że my zwykli ludzie nie mamy pojęcia. Ściskam mocno.
Mnie też biorą lęki. Mimo że staram się żyć normalnie uśmiechać to cała ciąża jest dla mnie wielkim obciążeniem psychicznym. Odkąd wróciłam ze szpitala to gorzej śpię I znów budze się w nocy. Stres mnie złapał czy ze wszystkim zdążę. Na dodatek czuję podrażnienia i świąd w okolicach intymnych. Chyba musiałam coś w szpitalu załapać 😒 jutro wizyta kontrolna u swojego lekarza to mu to zgłoszę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 07:53
Skryta19, aambrozjaa93, mar.1, Atika lubią tę wiadomość
Czekamy na ciebie córeczko 🩷 20.12.2024r.
👨👩👧+🐕+👵= 🏠 -
Hej dziewczyny !
Ja melduje się ze szpitala.. dzisiaj zdejmowanie szwu w końcu nadeszło.
Jestem ciekawa jak to będzie.. ale muszę przyznać, że tu taka cisza.. przyjęta pierwsza.. wszędzie już na mnie czekali normalnie jak w prywatnym szpitalu 🤣.
Amra, Dariaa29, meowne, Aniela855888, aambrozjaa93, Rita 💋, Księgowa, Nina_02, Aune, villemo_gbm, KarolinaAnastazja, Mami_35, mar.1, Paula9463, Sisi1905 lubią tę wiadomość
-
Kam.ila wrote:Hej dziewczyny !
Jestem ciekawa jak to będzie.. ale muszę przyznać, że tu taka cisza.. przyjęta pierwsza.. wszędzie już na mnie czekali normalnie jak w prywatnym szpitalu 🤣.
Daj znać czy bolało i co dalej 😉Czekamy na ciebie córeczko 🩷 20.12.2024r.
👨👩👧+🐕+👵= 🏠 -
Jestem ciekawa jak to będzie.. ale muszę przyznać, że tu taka cisza.. przyjęta pierwsza.. wszędzie już na mnie czekali normalnie jak w prywatnym szpitalu 🤣. -
Jestem ciekawa jak to będzie.. ale muszę przyznać, że tu taka cisza.. przyjęta pierwsza.. wszędzie już na mnie czekali normalnie jak w prywatnym szpitalu 🤣. -
Powodzenia!! Wspaniale czytać, że jesteś na tym etapie po przejściach z szyjką 😊
Ja wczoraj tez byłam na ostatniej wizycie u prowadzącego. Szyjka nadal długa i zamknięta, a główka dość wysoko. Totalnie mnie to zaskoczyło, bo czuje się tak jakby było zupełnie odwrotnie. Chyba niedługo będę musiała zacząć jakąś kampanie wspomagająca, bo od początku to teoretycznie wolałam urodzić w grudniu, ale aktualnie już nie data jest najważniejsza, bo do grudnia to już mi bobas nieźle urośnie, a tez chciałabym, żeby wszystko zaczęło się samoistnie. Odkąd aplikuję wiesiołka byłam pewna, ze tam się musi coś dziać, ale widocznie efekty nie są jeszcze tak oczywiste oby za jakiś czas były!
Dostałam tez skierowanie na dodatkowe usg w szpitalu w przyszłym tygodniu, bo lekarz trochę niepewnie spojrzał na zniknięcie tego wielowodzia w odstępie 3 dni, wiec chyba dla spokoju zlecił kontrole i ewentualną indukcję, gdyby była duża potrzeba. Mam jednak nadzieje, że szanse na to są mini mini i ostatnie usg u innej Pani jest wiarygodne i tak już zostanie.Rita 💋, Aune, Mami_35, mar.1 lubią tę wiadomość
-
meowne wrote:Odkąd aplikuję wiesiołka byłam pewna, ze tam się musi coś dziać, ale widocznie efekty nie są jeszcze tak oczywiste oby za jakiś czas były!
.
A stwierdziłam, że musi sie coś dziać, bo to kwestia przypadku albo nie, ale miałam wrażenie, ze mam od tego momentu więcej skurczów przepowiadających 😀Mami_35 lubi tę wiadomość
-
Kciuki żeby wszystko było dobrze🤞🏻🤞🏻🍀 i daj znać po wszystkim❤️