X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • Amra Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atika wrote:
    Witajcie kochane 😊

Dziękuję za gratulacje 😍

Koku bliźniaczko porodową wielkie gratulacje ❤️
    Wszystkiego dobrego dla ciebie i dzieciątka. 🍀❤️❤️🍀

Już mnie pionizowali. Nie było najgorzej.

Zaczęły się ekscesy, na ktg pojawiały się wyższe wartości tętna dzieciątka, był zdenerwowany i coś mu nie pasowało.

Zaczęłam mieć dziwne bóle lędźwi. Ciśnienie nagle szło do góry 😔, wzięli mnie na porodówkę na obserwację, maleństwo zaczęło mieć coraz wyższe tętno i w końcu zdecydowali o cesarce.

Okazało się, że maluszek ma jakąś infekcje. 😓
    Obecnie dostaje antybiotyki, jest pod tlenem i może po śniadaniu uda się go zobaczyć
    Dużo zdrówka dla Was, życzę Wam żebyście jak najszybciej mogli wyjść do domu ❤️❤️❤️❤️❤️

Atika lubi tę wiadomość

age.png
  • Aune Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atika dużo zdrówka dla Was!!🫂❤️

Atika lubi tę wiadomość

👩+🧔 +👶+🐈‍⬛

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje 🥰 ale niespodzianki się rozpakowywują, takie prezenty na swieta 😊😊

Atika lubi tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • TęczowaJa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koku gratulacje 💐🩷 masz już swojego okruszka przy sobie, faktycznie sporo Kinder niespodzianek ostatnio tutaj, tylko moja nie chce się rozpakować ☺️

84'👩‍❤️‍💋‍👨 77' 🐶🐶+🐱🐱
    Starania od '20
    Teratozoospermia, oligospermia ciężka, morfologia 1%
    Kariotypy✅
    HSG✅
    TSH 0,99
    AMH 05.23 -1,83, 11.23-3,39
    I IVF 💉start X'23
    12 oocytów, IMSI
    3 zarodki: 5.1.2, 5.2.1, 3.3.3,

1 transfer 8.11.23 - ET,
    5.1.2- 💔8 tydzień, 21.12.23👼♀️
    2 transfer 14.03.24 - FET,
    5.2.1, cykl natural
    9 dpt - 289,9
    11 dpt - 574,5
    13 dpt - 1453,0
    14 dpt - 2261,25
    20 dpt - 9760
    21 dpt - GS 1,16 cm
    27 dpt CRL 0,44 cm💞FHR(+)
    7+2 - CRL 0,94 cm-170
    8+4 - CRL 1,67cm-177
    10+2- CRL 3,46 cm
    11+6 - CRL 5,65 cm
    Nifty- ok 🩵
    17+3 200g 🍫🍫
    30.07 1 ruchy
    23+3 720g
    27+3 1400g
    30+2 1700g
    34+3 2830g
    36+3 3600g
    38+3 3900g
    ❄️ 3.3.3

2.12.2024- Oliwier🩵

"I już się spadać nie boję
    Chociaż może mnie znów zaboleć
    I wiem, że jestem bezpieczna
    Miękka, ciepła, lekka."
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atika dobrze, że byłaś w szpitalu i w porę podjęto działania 🙏🙏 Oby infekcja szybko minęła i maleństwa.

Aniela ✊✊

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Koku, Atika gratulacje! To się posypało.... 🥰🥰🥰 zdrówka dla Was i dls Maluszkow.

Aniela powodzenia! 🙂

Aune, tak, to na pewno hormony robia swoje. Już niedługo i wszystkie będziemy tulić maleństwa.

Skryta, czekamy też na wieści od Ciebie.

Aune lubi tę wiadomość

• mar.1 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2024, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koku, Gratulacje! Wracaj szybko do sił i dużo zdrowia dla Lili ❤️

Aniela855888, powodzenia! mocne kciuki za Was 🍀

Atika, dużo zdrowia dla maluszka. Niech szybko dochodzi do siebie, żebyście w pełni mogli się cieszyć sobą ❤️ a miałaś jakieś objawy czy na KTG tylko wychodziło?

Ale tutaj się dzieje 🙉 każde wejście na forum to nowy maluszek albo rozpoczęcie akcji porodowej. No pięknie 🥰

U mnie też znowu przeziębienie, a za 8 dni CC. Głównie katar mnie męczy, ale ciężko mi sobie z nim poradzić. Mam nadzieję, że mi to przejdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2024, 08:52

06.04 ⏸️ 💕

07.12.2024 9:55 54 cm 3020 g 👶 R ❤️

24.02.2022 17:50 53 cm 3020 g 👶T💙
    age.png
  • Kam.ila Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !
    Ja dziś miałam falstart..
    Od wczoraj wieczora strasznie mnie plecy bolały.. no ale jakoś zasnęłam o 21 obudziłam się o północy już z takim bólem konkretnym. Koło 2 dostałam takich regularnych skurczy. Sprawdziłam na aplikacji i wyszło że mam się do szpitala zbierać. To się wykąpałam, ten prysznic też nic nie pomógł. Męża wyrzuciłam z łóżka i poszedł wyjechać autem a tu klops ja zasnęłam 🤣bo akurat przeszło 🤣 i tak minęło że do teraz ok . Fakt plecy bolą ale już nie tak i nie ma skurczy. Totalnie dziwnie się czuję.

Mami_35, villemo_gbm, mar.1, Dariaa29 lubią tę wiadomość

age.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kam.ila wrote:
    Hej dziewczyny !
    Ja dziś miałam falstart..
    Od wczoraj wieczora strasznie mnie plecy bolały.. no ale jakoś zasnęłam o 21 obudziłam się o północy już z takim bólem konkretnym. Koło 2 dostałam takich regularnych skurczy. Sprawdziłam na aplikacji i wyszło że mam się do szpitala zbierać. To się wykąpałam, ten prysznic też nic nie pomógł. Męża wyrzuciłam z łóżka i poszedł wyjechać autem a tu klops ja zasnęłam 🤣bo akurat przeszło 🤣 i tak minęło że do teraz ok . Fakt plecy bolą ale już nie tak i nie ma skurczy. Totalnie dziwnie się czuję.
    Chyba Cię nie pociesze, ja mam skurcze I ból krzyża już jakieś 3 dni. Raz są raz nie ma.. jestem juz tym strasznie zmęczona bo wybudzam sie w nocy, w dzień też mi ciężko funkcjonować bo te bóle są na tyle mocne,że muszę się skupić na oddychaniu. Od wczoraj odchodzi mi czop, dzis już tak konkretnie więc liczę, że lada dzień dołączę do rozpakowanych.
    Oby u Ciebie szybciutko się to rozkręciło!🥰

Reakcja męża pewnie musiała być ciekawa😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2024, 09:13

rybka8, Mami_35 lubią tę wiadomość

• Kam.ila Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:
    Chyba Cię nie pociesze, ja mam skurcze I ból krzyża już jakieś 3 dni. Raz są raz nie ma.. jestem juz tym strasznie zmęczona bo wybudzam sie w nocy, w dzień też mi ciężko funkcjonować bo te bóle są na tyle mocne,że muszę się skupić na oddychaniu. Od wczoraj odchodzi mi czop, dzis już tak konkretnie więc liczę, że lada dzień dołączę do rozpakowanych.
    Oby u Ciebie szybciutko się to rozkręciło!🥰

Reakcja męża pewnie musiała być ciekawa😅

Mój czop odchodzi od piątku czyli już tydzień 🤣 dzisiaj znów konkretną ilość wyszła 🤣
    Dzisiaj mam wizytę u swojego lekarza zobaczymy co powie 😁
    Ale no nie chciałabym tyle chodzić z tym bólem niech to się rozkręca szybciej.
    Trzymam kciuki aby nam sprawnie poszło to rozpakowywanie 💪✊

Aune lubi tę wiadomość

age.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje następnym dziewczynom 🥰
    Teraz to już pójdzie jedna za drugą. 😊

A u nas dzis.. Roczek mojej drugiej córeczki ❤️ mialam czekać na porod, jak wy, ale ten roczek tez ogromnie cieszy 🥰 wszak to juz nie jest niemowlę!

rybka8, Mami_35, Mag_len, Sandrix, Amra, TęczowaJa, aambrozjaa93, spineczka, Zagadka919, villemo_gbm, Nina_02, mar.1, Aune, Dariaa29, MummyYummy, Megipta, Merida Waleczna lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa gratulacje z okazji roczku córeczki ♥️
    Ty jesteś tak dzielna, bardzo Cię podziwiam 🥹

Księgowa lubi tę wiadomość

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kam.ila wrote:
    Mój czop odchodzi od piątku czyli już tydzień 🤣 dzisiaj znów konkretną ilość wyszła 🤣
    Dzisiaj mam wizytę u swojego lekarza zobaczymy co powie 😁
    Ale no nie chciałabym tyle chodzić z tym bólem niech to się rozkręca szybciej.
    Trzymam kciuki aby nam sprawnie poszło to rozpakowywanie 💪✊
    Dawaj znać po wizycie! 😉

• Amra Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:

A u nas dzis.. Roczek mojej drugiej córeczki ❤️ mialam czekać na porod, jak wy, ale ten roczek tez ogromnie cieszy 🥰 wszak to juz nie jest niemowlę!
    Wszystkiego najcudowniejszego dla Córeczki! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

age.png
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ale ekscytacja, co wejdę na forum to kolejne rewelacje o postępach akcji porodowych a dopiero co dowiedziałyśmy się że w ciąży jesteśmy ale ten czas popyla😁 ja jak na szpilkach czekam do niedzieli bo będzie ciąża donoszona i będę mogła spokojnie żyć teraz się martwię żeby nagle się nie zaczęło bo dzidziuś nisko i napiera na szyjkę macicy mocno i mój A się boi ze mną kochać żeby nie ruszyło z porodem😅 obojgu nam zależy na domowym wszystko już czeka przygotowane. Basen, pompa, dekoracje, świece z wosku pszczelego, ulubione zapachy do nawilżacza, higieniczne pomoce, termofory rozniaste, żele chłodzące itp itd więc lepiej żeby bobo nie zrobiło psikusa😂

spineczka, rybka8, mar.1, Amra, Dariaa29, MummyYummy, Mami_35 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Malinowa _Mamba Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się po wizycie..
    Młody w ciągu 2 tygodni przybrał na wadze ok.0.5 kg i waży 2930 g. Był bardzo spokojny, ale w sumie jak się harcuje prawie do 01:00 to kiedyś trzeba to odespać 😅
    Głowę ma już nisko, moja szyjka praktycznie bez zmian od zdjęcia pessara. Raz prowadząca mówiła, że jest taka sama jak we wtorek a później w kartę ciąży wpisała mi, że ma 0.5 cm, rozwarcie dalej na 2 palce.
    Jak się nic wcześniej nie zacznie dziać to we wtorek KTG, ostateczna hospitalizacja jak synek stwierdzi, że jednak się nie spieszy 09.12 i wtedy przygotowanie do indukcji.
    Prowadząca powiedziała, że jak się u mnie zacznie akcja porodowa to powinno pójść szybko, czego oczywiście bym chciała i życzyła każdej z nas. Śmiałyśmy się nawet, że mam tak blisko do szpitala, że nawet piechotą mogłabym iść, ale z racji warunków do porodu lepiej przyjechać autem 😅

spineczka, villemo_gbm, aambrozjaa93, rybka8, mar.1, Amra, Aune, Dariaa29, Zagadka919, MummyYummy, Mami_35 lubią tę wiadomość

👨‍👩‍👦
    🩵👶 Aleksander 03.12.2024

age.png
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:

Wszystkiego najlepszego dla córeczki🩷 i cały czas kciuki za przejęcie brzuszka🤞🏻🤞🏻🍀❤️

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • Koku Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2024, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj coś jakby "pękło " w podbrzuszu. Nie mogłam sobie znaleźć miejsca. Poszłam do toalety a tam całe majtki mokre... wody zaczęły odchodzić i to konkretnie. Szybka akcja na szpital bo akcja porodowa u mnie mega szybko postępowała. Skurcze co 6=7 minut już w aucie. Potem już w szpitalu co 2-3 minuty. Nie mogli mi ściągnąć szwu tak był wrosniety w szyjkę I tak mocno trzymał że zdecydowali o pilnym cc I że pod znieczuleniem podczas cięcia ściągną szew.
    Także nie dotrwałam tym razem do terminu planowego ściągnięcia i donoszonej ciąży.
    Córcia mała ale dzielna. Chętnie je cyca choć pokarmu mam malo. Dopajmy mm żeby za mocno nie spadła z wagi bo to kruszynka.

aambrozjaa93, Nina_02, mar.1, spineczka, Amra, Aune, Dariaa29, Zagadka919, MummyYummy, Ilona.., Paula9463, Mami_35, Merida Waleczna lubią tę wiadomość

Czekamy na ciebie córeczko 🩷 20.12.2024r.

👨‍👩‍👧+🐕+👵= 🏠
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atika wrote:
    Witajcie kochane 😊

Dziękuję za gratulacje 😍

Koku bliźniaczko porodową wielkie gratulacje ❤️
    Wszystkiego dobrego dla ciebie i dzieciątka. 🍀❤️❤️🍀

Już mnie pionizowali. Nie było najgorzej.

Zaczęły się ekscesy, na ktg pojawiały się wyższe wartości tętna dzieciątka, był zdenerwowany i coś mu nie pasowało.

Zaczęłam mieć dziwne bóle lędźwi. Ciśnienie nagle szło do góry 😔, wzięli mnie na porodówkę na obserwację, maleństwo zaczęło mieć coraz wyższe tętno i w końcu zdecydowali o cesarce.

Okazało się, że maluszek ma jakąś infekcje. 😓
    Obecnie dostaje antybiotyki, jest pod tlenem i może po śniadaniu uda się go zobaczyć

Kciuki mocno zaciśnięte żeby jak najszybciej przeszło maleństwu i żebyście mogli już spokojnie się poznawać i cieszyć sobą🤞🏻🤞🏻🍀

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniela855888 wrote:
    U mnie chyba też będzie kinder niespodzianka, bo godzinę temu odeszły mi wody. Oczywiście na początku myślałam, że się zsikalam, tym bardziej że akurat to było podczas ataku kaszlu (jestem na końcówce przeziębienia) :p. Na razie leżymy czekamy, ból cały czas odczuwam w podbrzuszu ale ciagly. Za kilka godzin pojedziemy na IP, na całe szczęście mamy szpital 10 min od domu.

Mocne kciuki za Was🤞🏻🤞🏻🍀 I czekamy na Helenkę🩷

Aniela855888 lubi tę wiadomość

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ