X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • mar.1 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2024, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambrozja, piękna choinka. Trochę zazdroszczę, bo u nas jeszcze porządki, a później choinka 😉 ale też mam nadzieję, że zdążymy przed małą 🎄

Dziewczyny, które mają troje lub więcej dzieci - kurcze jak ja Was podziwiam. U nas teraz będzie drugie, prawie 3 lata różnicy (bez 2 m-cy) i obawiam się jak sobie poradzę 🙈 ale jednocześnie z tyłu głowy przeszła mi myśl że może jeszcze jedno.. ale takie decyzje zdecydowanie zostawiam na później, jak już w praktyce zobaczę jak sprawdzę się jako mama dwójki 🙂

aambrozjaa93, Merida Waleczna, Paula9463, MummyYummy lubią tę wiadomość

06.04 ⏸️ 💕

07.12.2024 9:55 54 cm 3020 g 👶 R ❤️

24.02.2022 17:50 53 cm 3020 g 👶T💙
    age.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bardzo podziwiam te z Was, które są mamami 3 lub 4. Ja nawet nie myślę na razie o tym czy i kiedy jest szansa na drugie. Myślę, że jak Igusia już będzie z nami to kiedyś zaczniemy się zastanawiać. Na ten moment wiem tylko, że nie za wszelką cenę. Córeczka już będzie spełnieniem naszych marzeń 🥹

Jutro idę do uro-fizjo-osteo, żeby mnie trochę porozluzniała przedporodowo+ poproszę żeby sprawdziła krocze, czy masaże przynoszą efekty 😀 a wieczorkiem wizyta u prowadzącego. On się mnie nie spodziewa już przed porodem, ale w szpitalu zalecono tydzień po obrocie zewnętrznym, więc idę i liczę na jakieś mega dobre wieści 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2024, 20:26

aambrozjaa93, mar.1, Paula9463, MummyYummy lubią tę wiadomość

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar.1 wrote:
    Ambrozja, piękna choinka. Trochę zazdroszczę, bo u nas jeszcze porządki, a później choinka 😉 ale też mam nadzieję, że zdążymy przed małą 🎄

Dziewczyny, które mają troje lub więcej dzieci - kurcze jak ja Was podziwiam. U nas teraz będzie drugie, prawie 3 lata różnicy (bez 2 m-cy) i obawiam się jak sobie poradzę 🙈 ale jednocześnie z tyłu głowy przeszła mi myśl że może jeszcze jedno.. ale takie decyzje zdecydowanie zostawiam na później, jak już w praktyce zobaczę jak sprawdzę się jako mama dwójki 🙂

Sprawdzisz sie, sprawdzisz ❤️

Pamiętam jak urodziła sie Julka, miala z miesiąc i karmiąc ja tak patrzyłam na nia i pomyslalam "a gdyby tak..". Wtedy sie skarcilam za te mysl 🤣 dzis oddałabym wiele, zebym mogla. 😊

Ale nie ukrywam, dużo zależy od naszych planów, stylu zycia, pracy, siły. 😊 Nie mniej jednak, jesli zdecydujecie sie kiedyś na więcej (i mówię tu do każdej z was, niezależnie czy chodzi o 2, 3 czy 4) to.. dacie radę! 😍

Zagadka919, aambrozjaa93, Megipta, mar.1, villemo_gbm, Paula9463, Aune, MummyYummy lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aambrozjaa93 wrote:
    My dziś już ubraliśmy choinkę, żeby wszystko było gotowe zanim Henio się pojawi🎄✨️😃

FB-IMG-4948301819537288849.jpg
    Uau my planujemy w następny weekend bo baliśmy się że nam się zacznie sypać za szybko bo chcemy prawdziwa a 2 tyg może jeszcze wytrzyma w miarę 😅 ciekawe czy zdążymy🤣

preg.png
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandoriana wrote:
    Uau my planujemy w następny weekend bo baliśmy się że nam się zacznie sypać za szybko bo chcemy prawdziwa a 2 tyg może jeszcze wytrzyma w miarę 😅 ciekawe czy zdążymy🤣

U nas co roku jest żywa choinka, ale w tym roku właśnie ze względu na to żeby już nie trzeba się było z tym bawić jak będzie mały to ta jest sztuczna i dlatego też tak wcześnie może stać😅 tak to zawsze ubieramy góra tydzień przed wigilią żeby właśnie wytrzymała jeszcze później przez jakiś czas😊

Mandoriana, mar.1 lubią tę wiadomość

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar.1 wrote:

Właśnie dziś rano skończyliśmy ostatnie większe porządki i dlatego też mogliśmy postawić tak szybko😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2024, 20:43

mar.1 lubi tę wiadomość

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • Nina_02 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie! Czy skurcze przepowiadające i te właściwe też mogą występować po jednej stronie brzucha prawej lub lewej czy raczej okalają całą powierzchnię? 😬

👩33 ❤️🧔‍♂️34
    Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍
    25.05.2024 nifty- niskie ryzyka 💙

Dobrze że już jesteś Synku 🥰

age.png
  • Kam.ila Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina_02 wrote:
    Dziewczyny a ja mam pytanie! Czy skurcze przepowiadające i te właściwe też mogą występować po jednej stronie brzucha prawej lub lewej czy raczej okalają całą powierzchnię? 😬

Nie mam wielkiego doświadczenia ale ja np. skurcze miałam tylko w plecach więc myślę, że każda ma inaczej.😉

age.png
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina_02 wrote:
    U mnie jak występują to jakby na powierzchni okalającej dolną partie brzucha w tym w lędźwiach 😅

preg.png
  • Tyśka36 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2024, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar.1 wrote:

Ja mam czwórkę z tym że najstarsza mieszka z byłym mężem a młodsze są ze mną czyli 3 jest w domu właśnie zawiozłam do szkoły i przedszkola ale nie powiem jestem zmęczona i wieczorami padam ,

mar.1, Mami_35 lubią tę wiadomość

• Amra Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina_02 wrote:
    Ja te przepowiadające mam tylko w dolnych partiach brzucha. Takie typowo bóle miesiączkowe. Jak będzie z porodowymi, zobaczymy 😉
    Jak rodziłam starsza córkę 11 lat temu to pamiętam, że też miałam tylko z brzucha.

age.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się obawiam tych pierwszych miesięcy z czwórka... ale damy radę 🙂 caly grudzień mąż będzie w domu.

mar.1, aambrozjaa93, villemo_gbm, Księgowa, KarolinaAnastazja, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na wyniki badań i jeśli będą ok to do domu 🙂

Zagadka919, Fania017, rybka8, Amra, mar.1, aambrozjaa93, Koku, Sandrix, Księgowa, Dariaa29, Nina_02, KarolinaAnastazja, Megipta, Paula9463, Aune, MummyYummy lubią tę wiadomość

• aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:
    Czekamy na wyniki badań i jeśli będą ok to do domu 🙂

Kciuki żebyście mogli wrócić do domku🤞🏻🤞🏻🍀

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Rita, @KoKos i @Skryta19 ponowna prośba żebyście się odezwały w miarę możliwości, bo się martwimy o Was❤️

Sandrix, Zagadka919, villemo_gbm, Amra, Nina_02, Fania017, Mami_35, KarolinaAnastazja, Megipta, mar.1, Paula9463, Aune, MummyYummy lubią tę wiadomość

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aambrozjaa93 wrote:
    @Rita, @KoKos i @Skryta19 ponowna prośba żebyście się odezwały w miarę możliwości, bo się martwimy o Was❤️
    Dokładnie! Też myślę co u Was!

aambrozjaa93 lubi tę wiadomość

• villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam meldujemy się po wizycie Mały waży 3 300, GBS ujemny, niestety pojawiło mi się białko w moczu więc teraz się będziemy monitorować a tak to wszystko okej. Dziś mam urodziny więc mam super humor 😜

Amra, rybka8, aambrozjaa93, Zagadka919, Merida Waleczna, Mami_35, Megipta, mar.1, Paula9463, MummyYummy lubią tę wiadomość

event.png
  • Amra Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    villemo_gbm wrote:
    Witam meldujemy się po wizycie Mały waży 3 300, GBS ujemny, niestety pojawiło mi się białko w moczu więc teraz się będziemy monitorować a tak to wszystko okej. Dziś mam urodziny więc mam super humor 😜
    Wszystkiego najcudowniejszego dla Ciebie!! ❤️❤️❤️❤️

villemo_gbm lubi tę wiadomość

age.png
  • rybka8 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2024, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    villemo_gbm wrote:

Wszystkiego najlepszego kochana❤️

Dla pocieszenia - ja miałam białko w moczu przez około 3 miesiące. W tym okresie miałam ogromną ochotę na naleśniki z twarogiem i jak tylko przestałam je jeść co 2 dni to udało się pozbyć białka 😜

11.04 ⏸ 💗
    12.04 beta 148
    15.04 beta 792
    08.05 1,32cm dzidziusia, 177 u/min
    01.06 NIFTY zdrowa dziewczynka 💗
    02.08 347 g
    20.08 568 g
    22.10 1600 g
    8.11 2179 g
    9.12 39+0 Maja 🩷
    age.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    villemo_gbm wrote:
    Sto lat 🥹😅

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
‹‹ 491 492 493 494 495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ