X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • mar.1 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2024, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambrozja, piękna choinka. Trochę zazdroszczę, bo u nas jeszcze porządki, a później choinka 😉 ale też mam nadzieję, że zdążymy przed małą 🎄

Dziewczyny, które mają troje lub więcej dzieci - kurcze jak ja Was podziwiam. U nas teraz będzie drugie, prawie 3 lata różnicy (bez 2 m-cy) i obawiam się jak sobie poradzę 🙈 ale jednocześnie z tyłu głowy przeszła mi myśl że może jeszcze jedno.. ale takie decyzje zdecydowanie zostawiam na później, jak już w praktyce zobaczę jak sprawdzę się jako mama dwójki 🙂

aambrozjaa93, Merida Waleczna, Paula9463, MummyYummy lubią tę wiadomość

06.04 ⏸️ 💕

07.12.2024 9:55 54 cm 3020 g 👶 R ❤️

24.02.2022 17:50 53 cm 3020 g 👶T💙
    age.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bardzo podziwiam te z Was, które są mamami 3 lub 4. Ja nawet nie myślę na razie o tym czy i kiedy jest szansa na drugie. Myślę, że jak Igusia już będzie z nami to kiedyś zaczniemy się zastanawiać. Na ten moment wiem tylko, że nie za wszelką cenę. Córeczka już będzie spełnieniem naszych marzeń 🥹

Jutro idę do uro-fizjo-osteo, żeby mnie trochę porozluzniała przedporodowo+ poproszę żeby sprawdziła krocze, czy masaże przynoszą efekty 😀 a wieczorkiem wizyta u prowadzącego. On się mnie nie spodziewa już przed porodem, ale w szpitalu zalecono tydzień po obrocie zewnętrznym, więc idę i liczę na jakieś mega dobre wieści 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2024, 20:26

aambrozjaa93, mar.1, Paula9463, MummyYummy lubią tę wiadomość

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar.1 wrote:
    Ambrozja, piękna choinka. Trochę zazdroszczę, bo u nas jeszcze porządki, a później choinka 😉 ale też mam nadzieję, że zdążymy przed małą 🎄

Dziewczyny, które mają troje lub więcej dzieci - kurcze jak ja Was podziwiam. U nas teraz będzie drugie, prawie 3 lata różnicy (bez 2 m-cy) i obawiam się jak sobie poradzę 🙈 ale jednocześnie z tyłu głowy przeszła mi myśl że może jeszcze jedno.. ale takie decyzje zdecydowanie zostawiam na później, jak już w praktyce zobaczę jak sprawdzę się jako mama dwójki 🙂

Sprawdzisz sie, sprawdzisz ❤️

Pamiętam jak urodziła sie Julka, miala z miesiąc i karmiąc ja tak patrzyłam na nia i pomyslalam "a gdyby tak..". Wtedy sie skarcilam za te mysl 🤣 dzis oddałabym wiele, zebym mogla. 😊

Ale nie ukrywam, dużo zależy od naszych planów, stylu zycia, pracy, siły. 😊 Nie mniej jednak, jesli zdecydujecie sie kiedyś na więcej (i mówię tu do każdej z was, niezależnie czy chodzi o 2, 3 czy 4) to.. dacie radę! 😍

Zagadka919, aambrozjaa93, Megipta, mar.1, villemo_gbm, Paula9463, Aune, MummyYummy lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aambrozjaa93 wrote:
    My dziś już ubraliśmy choinkę, żeby wszystko było gotowe zanim Henio się pojawi🎄✨️😃

FB-IMG-4948301819537288849.jpg
    Uau my planujemy w następny weekend bo baliśmy się że nam się zacznie sypać za szybko bo chcemy prawdziwa a 2 tyg może jeszcze wytrzyma w miarę 😅 ciekawe czy zdążymy🤣

age.png
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandoriana wrote:
    Uau my planujemy w następny weekend bo baliśmy się że nam się zacznie sypać za szybko bo chcemy prawdziwa a 2 tyg może jeszcze wytrzyma w miarę 😅 ciekawe czy zdążymy🤣

U nas co roku jest żywa choinka, ale w tym roku właśnie ze względu na to żeby już nie trzeba się było z tym bawić jak będzie mały to ta jest sztuczna i dlatego też tak wcześnie może stać😅 tak to zawsze ubieramy góra tydzień przed wigilią żeby właśnie wytrzymała jeszcze później przez jakiś czas😊

Mandoriana, mar.1 lubią tę wiadomość

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar.1 wrote:

Właśnie dziś rano skończyliśmy ostatnie większe porządki i dlatego też mogliśmy postawić tak szybko😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2024, 20:43

mar.1 lubi tę wiadomość

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • Nina_02 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2024, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie! Czy skurcze przepowiadające i te właściwe też mogą występować po jednej stronie brzucha prawej lub lewej czy raczej okalają całą powierzchnię? 😬

👩34 ❤️🧔‍♂️35

Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍
    25.05.2024 nifty- niskie ryzyka 💙

Dobrze, że już jesteś Synku 🥰

s-age.png
  • Kam.ila Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina_02 wrote:
    Dziewczyny a ja mam pytanie! Czy skurcze przepowiadające i te właściwe też mogą występować po jednej stronie brzucha prawej lub lewej czy raczej okalają całą powierzchnię? 😬

Nie mam wielkiego doświadczenia ale ja np. skurcze miałam tylko w plecach więc myślę, że każda ma inaczej.😉

age.png
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina_02 wrote:
    U mnie jak występują to jakby na powierzchni okalającej dolną partie brzucha w tym w lędźwiach 😅

age.png
  • Tyśka36 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2024, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar.1 wrote:

Ja mam czwórkę z tym że najstarsza mieszka z byłym mężem a młodsze są ze mną czyli 3 jest w domu właśnie zawiozłam do szkoły i przedszkola ale nie powiem jestem zmęczona i wieczorami padam ,

mar.1, Mami_35 lubią tę wiadomość

• Amra Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina_02 wrote:
    Ja te przepowiadające mam tylko w dolnych partiach brzucha. Takie typowo bóle miesiączkowe. Jak będzie z porodowymi, zobaczymy 😉
    Jak rodziłam starsza córkę 11 lat temu to pamiętam, że też miałam tylko z brzucha.

age.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się obawiam tych pierwszych miesięcy z czwórka... ale damy radę 🙂 caly grudzień mąż będzie w domu.

mar.1, aambrozjaa93, villemo_gbm, Księgowa, KarolinaAnastazja, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na wyniki badań i jeśli będą ok to do domu 🙂

Zagadka919, Fania017, rybka8, Amra, mar.1, aambrozjaa93, Koku, Sandrix, Księgowa, Dariaa29, Nina_02, KarolinaAnastazja, Megipta, Paula9463, Aune, MummyYummy lubią tę wiadomość

• aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:
    Czekamy na wyniki badań i jeśli będą ok to do domu 🙂

Kciuki żebyście mogli wrócić do domku🤞🏻🤞🏻🍀

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Rita, @KoKos i @Skryta19 ponowna prośba żebyście się odezwały w miarę możliwości, bo się martwimy o Was❤️

Sandrix, Zagadka919, villemo_gbm, Amra, Nina_02, Fania017, Mami_35, KarolinaAnastazja, Megipta, mar.1, Paula9463, Aune, MummyYummy lubią tę wiadomość

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aambrozjaa93 wrote:
    @Rita, @KoKos i @Skryta19 ponowna prośba żebyście się odezwały w miarę możliwości, bo się martwimy o Was❤️
    Dokładnie! Też myślę co u Was!

aambrozjaa93 lubi tę wiadomość

• villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam meldujemy się po wizycie Mały waży 3 300, GBS ujemny, niestety pojawiło mi się białko w moczu więc teraz się będziemy monitorować a tak to wszystko okej. Dziś mam urodziny więc mam super humor 😜

Amra, rybka8, aambrozjaa93, Zagadka919, Merida Waleczna, Mami_35, Megipta, mar.1, Paula9463, MummyYummy lubią tę wiadomość

event.png
  • Amra Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    villemo_gbm wrote:
    Witam meldujemy się po wizycie Mały waży 3 300, GBS ujemny, niestety pojawiło mi się białko w moczu więc teraz się będziemy monitorować a tak to wszystko okej. Dziś mam urodziny więc mam super humor 😜
    Wszystkiego najcudowniejszego dla Ciebie!! ❤️❤️❤️❤️

villemo_gbm lubi tę wiadomość

age.png
  • rybka8 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2024, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    villemo_gbm wrote:

Wszystkiego najlepszego kochana❤️

Dla pocieszenia - ja miałam białko w moczu przez około 3 miesiące. W tym okresie miałam ogromną ochotę na naleśniki z twarogiem i jak tylko przestałam je jeść co 2 dni to udało się pozbyć białka 😜

11.04 ⏸ 💗
    12.04 beta 148
    15.04 beta 792
    08.05 1,32cm dzidziusia, 177 u/min
    01.06 NIFTY zdrowa dziewczynka 💗
    02.08 347 g
    20.08 568 g
    22.10 1600 g
    8.11 2179 g
    9.12 39+0 Maja 🩷
    age.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    villemo_gbm wrote:
    Sto lat 🥹😅

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
‹‹ 491 492 493 494 495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ