☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas pierwszy wirus u malucha mąż przyniósł jakiegoś wirusa do domu, mały od dziś katar, kichanie boje się o niego, ale póki co bez gorączki.PCOS od 2015
10.2023 odstawienie anty
28.03.2024 ⏸️❤️
16.04.2024 4,4 mm cudu, jest serduszko ❤️
22.05.2024 NIFTY
28.05.2024 prenatalne 🥼 zdrowy chłopak, ryzyka niskie🩵
Termin 09.12.2024 -
Mam takie kubeczki do prz3chowywania pokarmu canpol babies. Starylizuje je po każdym użyciu w sterylizatorze parowym razem z kolektorem i butelka.
Właśnie wyczytałam że nie można ich sterylizować, gotować, myć w zmywarce...
Wystraszyłam się poważnie teraz
-
Zagadka919 wrote:Aha 🙈🙈 a podzielisz się skąd taki termin? Pytam bo też jesteśmy kpi i zakładam póki co do RD lub gdy będę miała zwyczajnie dość dźwięki laktatora 😀
Zagadka919 lubi tę wiadomość
-
Kam.ila wrote:Taki termin bo mam już dwie szuflady worków z mlekiem zamrożone 🤣 do tego mam już powoli dość a w maju chce wyjechać nad morze i nie chce już brać laktatora. Termin połowa marca dlatego, że mam 15 urodziny i taki prezent chce sobie zrobić 🤣🤣 rozpoczęcie gaszenia laktacji 😁
Też mam urodziny 15 marca😃 -
Amra wrote:My też mamy problem z ulewaniem. Zawsze ja odbijam a potrafi ulać długo po posiłku. Do tego dochodzi sapka, więc podejrzewam refluks. 11 lutego mamy szczepienie i wtedy przy okazji zapytam co z tym fantem zrobić. Co do probiotyku to ja podaję Symbiosys BifiBaby plus Delicol do każdego karmienia, ale z tego drugiego chyba będę już powoli rezygnowała bo raczej brzuszek nam nie doskwiera tylko to ulewanie. Potrafię jej z noska odciągać białą wydzielinę czyli mleko 🫤
Czy ktoś jeszcze się zmaga z refluksem?
My mamy refluks. Ogromny. Jesteśmy pod opieką gastrologa. Tylko u nas to nie było ulewanie. To było chlustanie chyba całym wypitym mlekiem na dwa metry przed siebie 😬 plus non stop płacz 😥bierzemy delicol +dicogel gastro+dicoflor forte. Pomogło. Teraz mały czasami poprostu ulewa. -
spineczka wrote:Mam takie kubeczki do prz3chowywania pokarmu canpol babies. Starylizuje je po każdym użyciu w sterylizatorze parowym razem z kolektorem i butelka.
Właśnie wyczytałam że nie można ich sterylizować, gotować, myć w zmywarce...
Wystraszyłam się poważnie teraz -
KarolinaAnastazja wrote:Nutramigen jest ciężkim mlekiem. Bardzo. Nie chcecie spróbować czegoś delikatniejszego np. Bebilon pepti? On ma trochę mleka krowiego ale w śladowych ilościach i przeważnie to się daje jako pierwsze. Nutramigen to takie ostateczność w alergiach
Gdybyście oczywiście coś zmieniali w karmieniu. Skoro karmisz piersią to nie ma co kombinować, to tak na przyszłość i dla innych tutaj
Nie zamierzam wykupić nutramigenu. Ona to przepisała na zejście z żółtaczki nie na problemy brzuszkowe.
Nie wydaje nam się aby tak małe ilości Capri care które podajemy, mogły powodować problemy brzuszkowe.
Jesteśmy na piersi I chciałabym jak najdłużej być, jednak już pomału odczuwam jakie to uciążliwe.
Patrząc na przyrosty wagowe idziemy jak na drożdżach, teraz musimy dokarmiac żeby sprawdzić czy schodzimy z żółtaczki. Jeśli tak, będziemy próbowali odstawić mm. Tylko czy to się uda, czy bedzie tyle mleka i czy malutki pozwoliWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:42
-