X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • businesscare Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwszy wirus u malucha :( mąż przyniósł jakiegoś wirusa do domu, mały od dziś katar, kichanie :/ boje się o niego, ale póki co bez gorączki.

PCOS od 2015
    10.2023 odstawienie anty
    28.03.2024 ⏸️❤️
    16.04.2024 4,4 mm cudu, jest serduszko ❤️
    22.05.2024 NIFTY
    28.05.2024 prenatalne 🥼 zdrowy chłopak, ryzyka niskie🩵
    Termin 09.12.2024
  • spineczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie kubeczki do prz3chowywania pokarmu canpol babies. Starylizuje je po każdym użyciu w sterylizatorze parowym razem z kolektorem i butelka.

Właśnie wyczytałam że nie można ich sterylizować, gotować, myć w zmywarce...

Wystraszyłam się poważnie teraz

age.png
  • Kam.ila Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagadka919 wrote:
    Aha 🙈🙈 a podzielisz się skąd taki termin? Pytam bo też jesteśmy kpi i zakładam póki co do RD lub gdy będę miała zwyczajnie dość dźwięki laktatora 😀
    Taki termin bo mam już dwie szuflady worków z mlekiem zamrożone 🤣 do tego mam już powoli dość a w maju chce wyjechać nad morze i nie chce już brać laktatora. Termin połowa marca dlatego, że mam 15 urodziny i taki prezent chce sobie zrobić 🤣🤣 rozpoczęcie gaszenia laktacji 😁

Zagadka919 lubi tę wiadomość

age.png
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kam.ila wrote:
    Taki termin bo mam już dwie szuflady worków z mlekiem zamrożone 🤣 do tego mam już powoli dość a w maju chce wyjechać nad morze i nie chce już brać laktatora. Termin połowa marca dlatego, że mam 15 urodziny i taki prezent chce sobie zrobić 🤣🤣 rozpoczęcie gaszenia laktacji 😁

Też mam urodziny 15 marca😃

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • Nina_02 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amra wrote:
    My też mamy problem z ulewaniem. Zawsze ja odbijam a potrafi ulać długo po posiłku. Do tego dochodzi sapka, więc podejrzewam refluks. 11 lutego mamy szczepienie i wtedy przy okazji zapytam co z tym fantem zrobić. Co do probiotyku to ja podaję Symbiosys BifiBaby plus Delicol do każdego karmienia, ale z tego drugiego chyba będę już powoli rezygnowała bo raczej brzuszek nam nie doskwiera tylko to ulewanie. Potrafię jej z noska odciągać białą wydzielinę czyli mleko 🫤
    Czy ktoś jeszcze się zmaga z refluksem?

My mamy refluks. Ogromny. Jesteśmy pod opieką gastrologa. Tylko u nas to nie było ulewanie. To było chlustanie chyba całym wypitym mlekiem na dwa metry przed siebie 😬 plus non stop płacz 😥bierzemy delicol +dicogel gastro+dicoflor forte. Pomogło. Teraz mały czasami poprostu ulewa.

👩33 ❤️🧔‍♂️34
    Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍
    25.05.2024 nifty- niskie ryzyka 💙

Dobrze że już jesteś Synku 🥰

age.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spineczka wrote:
    Mam takie kubeczki do prz3chowywania pokarmu canpol babies. Starylizuje je po każdym użyciu w sterylizatorze parowym razem z kolektorem i butelka.

Właśnie wyczytałam że nie można ich sterylizować, gotować, myć w zmywarce...

Wystraszyłam się poważnie teraz
    Dlaczego nie można sterylizowac?

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
  • spineczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Nutramigen jest ciężkim mlekiem. Bardzo. Nie chcecie spróbować czegoś delikatniejszego np. Bebilon pepti? On ma trochę mleka krowiego ale w śladowych ilościach i przeważnie to się daje jako pierwsze. Nutramigen to takie ostateczność w alergiach

Gdybyście oczywiście coś zmieniali w karmieniu. Skoro karmisz piersią to nie ma co kombinować, to tak na przyszłość i dla innych tutaj :)

Nie zamierzam wykupić nutramigenu. Ona to przepisała na zejście z żółtaczki nie na problemy brzuszkowe.
    Nie wydaje nam się aby tak małe ilości Capri care które podajemy, mogły powodować problemy brzuszkowe.

Jesteśmy na piersi I chciałabym jak najdłużej być, jednak już pomału odczuwam jakie to uciążliwe.
    Patrząc na przyrosty wagowe idziemy jak na drożdżach, teraz musimy dokarmiac żeby sprawdzić czy schodzimy z żółtaczki. Jeśli tak, będziemy próbowali odstawić mm. Tylko czy to się uda, czy bedzie tyle mleka i czy malutki pozwoli :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:42

age.png
‹‹ 565 566 567 568 569
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ