X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • businesscare Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwszy wirus u malucha :( mąż przyniósł jakiegoś wirusa do domu, mały od dziś katar, kichanie :/ boje się o niego, ale póki co bez gorączki.

PCOS od 2015
    10.2023 odstawienie anty
    28.03.2024 ⏸️❤️
    16.04.2024 4,4 mm cudu, jest serduszko ❤️
    22.05.2024 NIFTY
    28.05.2024 prenatalne 🥼 zdrowy chłopak, ryzyka niskie🩵
    Termin 09.12.2024
  • spineczka Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie kubeczki do prz3chowywania pokarmu canpol babies. Starylizuje je po każdym użyciu w sterylizatorze parowym razem z kolektorem i butelka.

Właśnie wyczytałam że nie można ich sterylizować, gotować, myć w zmywarce...

Wystraszyłam się poważnie teraz

age.png
  • Kam.ila Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagadka919 wrote:
    Aha 🙈🙈 a podzielisz się skąd taki termin? Pytam bo też jesteśmy kpi i zakładam póki co do RD lub gdy będę miała zwyczajnie dość dźwięki laktatora 😀
    Taki termin bo mam już dwie szuflady worków z mlekiem zamrożone 🤣 do tego mam już powoli dość a w maju chce wyjechać nad morze i nie chce już brać laktatora. Termin połowa marca dlatego, że mam 15 urodziny i taki prezent chce sobie zrobić 🤣🤣 rozpoczęcie gaszenia laktacji 😁

Zagadka919, aambrozjaa93 lubią tę wiadomość

age.png
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kam.ila wrote:
    Taki termin bo mam już dwie szuflady worków z mlekiem zamrożone 🤣 do tego mam już powoli dość a w maju chce wyjechać nad morze i nie chce już brać laktatora. Termin połowa marca dlatego, że mam 15 urodziny i taki prezent chce sobie zrobić 🤣🤣 rozpoczęcie gaszenia laktacji 😁

Też mam urodziny 15 marca😃

Kam.ila lubi tę wiadomość

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • Nina_02 Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amra wrote:
    My też mamy problem z ulewaniem. Zawsze ja odbijam a potrafi ulać długo po posiłku. Do tego dochodzi sapka, więc podejrzewam refluks. 11 lutego mamy szczepienie i wtedy przy okazji zapytam co z tym fantem zrobić. Co do probiotyku to ja podaję Symbiosys BifiBaby plus Delicol do każdego karmienia, ale z tego drugiego chyba będę już powoli rezygnowała bo raczej brzuszek nam nie doskwiera tylko to ulewanie. Potrafię jej z noska odciągać białą wydzielinę czyli mleko 🫤
    Czy ktoś jeszcze się zmaga z refluksem?

My mamy refluks. Ogromny. Jesteśmy pod opieką gastrologa. Tylko u nas to nie było ulewanie. To było chlustanie chyba całym wypitym mlekiem na dwa metry przed siebie 😬 plus non stop płacz 😥bierzemy delicol +dicogel gastro+dicoflor forte. Pomogło. Teraz mały czasami poprostu ulewa.

Amra lubi tę wiadomość

👩34 ❤️🧔‍♂️35

Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍
    25.05.2024 nifty- niskie ryzyka 💙

Dobrze, że już jesteś Synku 🥰

age.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spineczka wrote:
    Mam takie kubeczki do prz3chowywania pokarmu canpol babies. Starylizuje je po każdym użyciu w sterylizatorze parowym razem z kolektorem i butelka.

Właśnie wyczytałam że nie można ich sterylizować, gotować, myć w zmywarce...

Wystraszyłam się poważnie teraz
    Dlaczego nie można sterylizowac?

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
  • spineczka Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Nutramigen jest ciężkim mlekiem. Bardzo. Nie chcecie spróbować czegoś delikatniejszego np. Bebilon pepti? On ma trochę mleka krowiego ale w śladowych ilościach i przeważnie to się daje jako pierwsze. Nutramigen to takie ostateczność w alergiach

Gdybyście oczywiście coś zmieniali w karmieniu. Skoro karmisz piersią to nie ma co kombinować, to tak na przyszłość i dla innych tutaj :)

Nie zamierzam wykupić nutramigenu. Ona to przepisała na zejście z żółtaczki nie na problemy brzuszkowe.
    Nie wydaje nam się aby tak małe ilości Capri care które podajemy, mogły powodować problemy brzuszkowe.

Jesteśmy na piersi I chciałabym jak najdłużej być, jednak już pomału odczuwam jakie to uciążliwe.
    Patrząc na przyrosty wagowe idziemy jak na drożdżach, teraz musimy dokarmiac żeby sprawdzić czy schodzimy z żółtaczki. Jeśli tak, będziemy próbowali odstawić mm. Tylko czy to się uda, czy bedzie tyle mleka i czy malutki pozwoli :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego, 21:42

age.png
  • Malina1111 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, że niektóre z Was planują karmić do pewnego momentu, ja też się nad tym zastanawiam. Ile czasu karmić. Poprzednio każde dziecko karmiłam 18 miesięcy, ale tym razem chce krócej. Nie wiem, pół roku może.

🧬Pai-1, MTHFR
    08.23r 💔 19 tc, synek
    24.03.24r ⏸
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spineczka wrote:
    Nie zamierzam wykupić nutramigenu. Ona to przepisała na zejście z żółtaczki nie na problemy brzuszkowe.
    Nie wydaje nam się aby tak małe ilości Capri care które podajemy, mogły powodować problemy brzuszkowe.

Jesteśmy na piersi I chciałabym jak najdłużej być, jednak już pomału odczuwam jakie to uciążliwe.
    Patrząc na przyrosty wagowe idziemy jak na drożdżach, teraz musimy dokarmiac żeby sprawdzić czy schodzimy z żółtaczki. Jeśli tak, będziemy próbowali odstawić mm. Tylko czy to się uda, czy bedzie tyle mleka i czy malutki pozwoli :/

Rozumiem, nic Kochana na siłę, pamiętaj! To Tobie ma być dobrze, szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko!
    Pij dużo wody 🤗

spineczka lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Malina1111 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej właśnie ze kobiece mleko spowalnia schodzenie z zoltaczki, nie martw się bo u nas to bardzo długo była, dzidzius miał aż białka oczu żółte ale mówili że poziom nie wymaga naświetlania ani niczego, tylko karmić. Natomiast z miesiąc się trzymała!

🧬Pai-1, MTHFR
    08.23r 💔 19 tc, synek
    24.03.24r ⏸
  • spineczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak sugerujecie chciałabym jeszcze spróbować inną vit d ( w tech chwili mamy vigantol). Doradźcie która wybrać? Chcemy sprawdzić czy będzie coś lepiej

W czym przechowujecie pokarm, jakie macie pojemniczki: wielorazowe/jednorazowe? Dajcie znac

age.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1111 wrote:
    Najgorzej właśnie ze kobiece mleko spowalnia schodzenie z zoltaczki, nie martw się bo u nas to bardzo długo była, dzidzius miał aż białka oczu żółte ale mówili że poziom nie wymaga naświetlania ani niczego, tylko karmić. Natomiast z miesiąc się trzymała!
    Dlaczego spowalnia? Pierws,e o tym słyszę,a sąsiadka na sali karmiła piersią,maluch był naświetlany i nic na ten temat nie mówili. Pytam z ciekawości bo pierwsze slysze

• KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spineczka wrote:
    Tak jak sugerujecie chciałabym jeszcze spróbować inną vit d ( w tech chwili mamy vigantol). Doradźcie która wybrać? Chcemy sprawdzić czy będzie coś lepiej

W czym przechowujecie pokarm, jakie macie pojemniczki: wielorazowe/jednorazowe? Dajcie znac
    My używamy D-Vitum od urodzenia :)

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spineczka wrote:

My zmieniliśmy vigantol na juvit. A do przechowywania pokarmu w lodówce mam pojemniczki wielorazowe z Philips Avent, a do mrożenia jednorazowe woreczki z lansinoh 🙂

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
  • spineczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagadka919 wrote:
    My zmieniliśmy vigantol na juvit. A do przechowywania pokarmu w lodówce mam pojemniczki wielorazowe z Philips Avent, a do mrożenia jednorazowe woreczki z lansinoh 🙂
    Pytanko, jak postępujesz z tymi wielorazowymi po użyciu? Sterylizujesz czy tylko myjesz?

age.png
  • Malina1111 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:
    Dlaczego spowalnia? Pierws,e o tym słyszę,a sąsiadka na sali karmiła piersią,maluch był naświetlany i nic na ten temat nie mówili. Pytam z ciekawości bo pierwsze slysze
    A czytałam i taki nawet artyluk znalazlam: "Żółtaczka związana z karmieniem piersią jest najczęstszą postacią przedłużającej się żółtaczki u noworodka, związaną z substancjami zawartymi w mleku matki, które hamują wychwyt bilirubiny z krwi dziecka i jej wydalanie [1, 2]." https://gastroenterologia-praktyczna.pl/a1609/Zoltaczka-zwiazana-z-karmieniem-piersia.html/

Mag_len lubi tę wiadomość

🧬Pai-1, MTHFR
    08.23r 💔 19 tc, synek
    24.03.24r ⏸
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spineczka wrote:
    Pytanko, jak postępujesz z tymi wielorazowymi po użyciu? Sterylizujesz czy tylko myjesz?
    Jak mam miejsce w sterylizatorze z funkcją suszenia (wrzucam części laktatora, butelki, smoczki) to sterylizuje, jak nie mam to tylko myję. Gdzie czytałaś że nie można ich sterylizować?

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
  • Kam.ila Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spineczka wrote:

U nas żółtaczka długo się trzymała bo ja karmiłam samym swoim mlekiem. To wydłuża żółtaczkę ale schodzi tylko wolniej. Żółte oczka mogą schodzić do 3 miesięcy.

age.png
  • Kam.ila Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spineczka wrote:

My też mamy juvit i jak na razie super się sprawdza.

age.png
  • spineczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagadka919 wrote:
    Jak mam miejsce w sterylizatorze z funkcją suszenia (wrzucam części laktatora, butelki, smoczki) to sterylizuje, jak nie mam to tylko myję. Gdzie czytałaś że nie można ich sterylizować?
    Na stronie canpol babies, bo ja akurat mialam plastikowe kubeczki z canpol.

age.png
‹‹ 567 568 569 570 571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ