X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniela855888 wrote:
    My miałyśmy jak Hela miała miesiąc jakoś właśnie. Trwało to dobry tydzień - dwa i przeszło. Zakraplalam solą i odciągałam (ja używam nosiboo). W najgorszym momencie kilka razy zrobiłam też inhalacje z soli żeby lepiej zeszlo z noska.
    Moja mama w tym czasie mnie z 5 razy do lekarza wysyłała 😌
    Podzilisz się przepisem na inhalacje z soli :) ?

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jaką macie temperature w pomieszczeniu do spania? Bo u nas bloku to się nie da zejść poniżej 23 stopni, bo nawet jak wyłączymy kaloryfery to sąsiedzi grzeją 🙈 I mam wrażenie że dlatego Iga nie akceptuje ani śpiworkow, rożków ani nawet cienkich kocyków... Śpi w pajacyku poodkrywana, najlepiej jeszcze w takim z gołymi stopami. I o ile walczyłam mocno przykrywalam przez sen, to zaczynam pomału już to odpuszczac

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:04

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
  • Amra Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagadka919 wrote:
    Dziewczyny a jaką macie temperature w pomieszczeniu do spania? Bo u nas bloku to się nie da zejść poniżej 23 stopni, bo nawet jak wyłączymy kaloryfery to sąsiedzi grzeją 🙈 I mam wrażenie że dlatego Iga nie akceptuje ani śpiworkow, rożków ani nawet cienkich kocyków... Śpi w pajacyku poodkrywana, najlepiej jeszcze w takim z gołymi stopami. I o ile walczyłam mocno przykrywalam przez sen, to zaczynam pomału już to odpuszczac
    Jeżeli chodzi o temperaturę to u nas w nocy 19 stopni a w dzień 21. Położna powiedziała , że idealnie. Lepiej jak jest ciut chłodniej niż za gorąco. Tyle, że my mieszkamy w domu i sami sterujemy jaka ma być temperatura, wy nie macie takiej możliwości.
    Podejrzewam, że jest jej po prostu za ciepło.
    Może po prostu przed spaniem wywietrzcie porządnie pokój w którym mała śpi ☺️

age.png
  • Malina1111 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amra wrote:
    A jak u Ciebie objawiała się nerwica lękowa ? Tylko te zadręczające myśli ? Obawiam się , że i ja mogę mieć jakieś początki 🙈
    A co do leków, wiadomo że to ostateczność , ale zawsze należy wybrać mniejsze zło. Szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko
    U mnie właśnie były to obsesyjne myśli na błache tematy, np obmyślanie planu dnia tysiąc razy, przetwarzanie w głowie jednej sytuacji która się wydarzyła lub która się ma wydarzyc wielokrotnie (obmyslanie scenariuszy), odtwarzanie w myślach jednego zdania zasłyszanego kilkukrotnie, wszystkiemu towarzyszy napięcie, problemy ze snem, drażliwość...to bardzo męczące niestety :( i z doświadczenia wiem, że leki ssri po prostu wyciszają takie myśli. Mi leki uratowały życie...na razie tylko myślę o tym i czytałam kilka opracowań naukowych na temat karmienia przy leczeniu depresji czy nerwicy, faktycznie niektóre leki przenikają w mniej niż 1% ponieważ działają głównie na synapsy i wysyłają sygnały do mózgu, o tym by neurony wychwytywały więcej serotoniny. I masz rację ze szczesliwa mama to szczęśliwe dziecko, jak dziecko widzi strapioną twarz mamy to na niego to dziala

🧬Pai-1, MTHFR
    08.23r 💔 19 tc, synek
    24.03.24r ⏸
‹‹ 563 564 565 566 567
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ