☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
spineczka wrote:Zaczęło się od komentarzy że co to za pomysl żeby karmic niemowlaka mlekiem kozim, czy my mamy koze czy dziecko (!). Kazała natychmiast odstawić kozie mleczko i tak napisała w książeczce....
Przepisała "swoje" i że mamy dokarmiać 3-4 razy dziennie, dzięki temu zejdzie żółtaczka...🧬Pai-1, MTHFR
08.23r 💔 19 tc, synek
24.03.24r ⏸ -
KarolinaAnastazja wrote:Pomyśl może o zmienię mm, Capri jest dobrym mlekiem ale bardzo ciężkim, może dlatego macie problemy brzuszkowe? Oczywiście doradzam i proponuję
-
Mi też wszędzie w papierach wpisywali że karmiony mlekiem modyfikowanym na życzenie matki czy cos w tym stylu 🫠 tak samo jak w dokumentacji szpitalnej wpisywali “matka lękowa” jak podałam że leki przyjmuje 😵💫
W ogóle ilość razy kiedy musiałam tłumaczyć dlaczego karmię mm a nie piersią to jakiś żart, każdy od lekarzy przez osteopatów, fizjo, rodzina, znajomi 🤡13.03 wyjęcie implantu anty
17.04 ⏸
17.04 beta 6,56
19.04 beta 42,87
26.04 beta 1585,24
29.04 🩺 widoczny pęcherzyk ciążowy
10.05 🩺USG, jest ❤️
22.05 2 cm bobasa
Sanco wynik prawidłowy, chłopiec
17.06 prenatalne
28.08 🩺 II prenatalne, ponad 500 g zdrowego synka
02.10 kolejna wizyta
16.10 & 22.10 III prenatalne
19.12.2024 Karol na świecie 🤍
💊
Euthyrox N50
-
Sandrix wrote:Mi też wszędzie w papierach wpisywali że karmiony mlekiem modyfikowanym na życzenie matki czy cos w tym stylu 🫠 tak samo jak w dokumentacji szpitalnej wpisywali “matka lękowa” jak podałam że leki przyjmuje 😵💫
W ogóle ilość razy kiedy musiałam tłumaczyć dlaczego karmię mm a nie piersią to jakiś żart, każdy od lekarzy przez osteopatów, fizjo, rodzina, znajomi 🤡 -
spineczka wrote:Karolina Anastazja, jedziemy głównie na piersi. Dokarmiamy w ciągu dnia max 2x30 ml jak juz nie mam nic a malutki szuka. Zresztą w ciągu dnia wisi non stop na piersi, bardziej jako uspokajacz. Na tą chwilę nic innego nie działa. Wydaje nam się że dokuczają mu głównie gazy, jest zagazowany na maxa, wypycha w nerwach bączki aż się dziwię skąd tyle. Beka prawie za każdym razem jak odbijamy. Rolujemy go macie to też zdążą mu się beknąć. No i zauważyłam że zaczął ulewac trochę więcej, czy ulewanie to oznaką przejedzenia??
Niekoniecznie, może być refluks. A dajesz jakiś probiotyk na te gazy? Np. Biogaje? -
spineczka wrote:Karolina Anastazja, jedziemy głównie na piersi. Dokarmiamy w ciągu dnia max 2x30 ml jak juz nie mam nic a malutki szuka. Zresztą w ciągu dnia wisi non stop na piersi, bardziej jako uspokajacz. Na tą chwilę nic innego nie działa. Wydaje nam się że dokuczają mu głównie gazy, jest zagazowany na maxa, wypycha w nerwach bączki aż się dziwię skąd tyle. Beka prawie za każdym razem jak odbijamy. Rolujemy go macie to też zdążą mu się beknąć. No i zauważyłam że zaczął ulewac trochę więcej, czy ulewanie to oznaką przejedzenia??
Ja baaardzo polecam biogaie.. daje mojej co parę dni bo właśnie ma problem z gazami wtedy też wraca problem z ulewaniem a jak dam probiotyk to jest super👌 -
Co do karmienia piersią to fakt jest straszny nacisk.. myślałam że jak jest tyle mm na rynku że to już normalne, że kobieta karmi jak woli. Krzywo patrzą nawet jak się karmi swoim a odciaganym. Czego totalnie nie rozumiem..
Albo jak powiedziałam że od połowy marca chce zacząć gasić laktację to usłyszałam że powinnam karmić dopóki mam mleko 🤣 a nie do kiedy ja chcę.. takie hity 🤣 -
Kobietki teraz czytam, że objawy poszczepienne mogą pojawić się dopiero po 4 tygodniach a w niektórych przypadkach po dwóch miesiącach. 🫣
Jak było u waszych wcześniejszych dzieci?
Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
stan przedcukrzycowy
On: Problem męski - słaba morfologia
I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła
Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
leki Glucophage 3x500
XII starania naturalne
X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
Naturals
28 XI 2024 narodziny synka
-
spineczka wrote:Dajemy vivomix I espumisan. Dzisiaj na teleporadzie pani poleciła jeszcze delicol.
-
Kam.ila wrote:Albo jak powiedziałam że od połowy marca chce zacząć gasić laktację to usłyszałam że powinnam karmić dopóki mam mleko 🤣 a nie do kiedy ja chcę.. takie hity 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego, 01:23
Mandoriana lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, nie wiem czy o tym pisałyście, czy nie, ale wspomnę, ze często wina problemów brzuszkowych jest wit. D. Moze trzeba zmienić preparat?
Oczywiscie mówię o wzdęciah , problemach z wyproznianiem itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego, 01:41
villemo_gbm lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
spineczka wrote:Przepisała preparat apteczny mlekozastępczy Nutramigen
Nutramigen jest ciężkim mlekiem. Bardzo. Nie chcecie spróbować czegoś delikatniejszego np. Bebilon pepti? On ma trochę mleka krowiego ale w śladowych ilościach i przeważnie to się daje jako pierwsze. Nutramigen to takie ostateczność w alergiach
Gdybyście oczywiście coś zmieniali w karmieniu. Skoro karmisz piersią to nie ma co kombinować, to tak na przyszłość i dla innych tutajWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego, 08:15
-
My też mamy problem z ulewaniem. Zawsze ja odbijam a potrafi ulać długo po posiłku. Do tego dochodzi sapka, więc podejrzewam refluks. 11 lutego mamy szczepienie i wtedy przy okazji zapytam co z tym fantem zrobić. Co do probiotyku to ja podaję Symbiosys BifiBaby plus Delicol do każdego karmienia, ale z tego drugiego chyba będę już powoli rezygnowała bo raczej brzuszek nam nie doskwiera tylko to ulewanie. Potrafię jej z noska odciągać białą wydzielinę czyli mleko 🫤
Czy ktoś jeszcze się zmaga z refluksem? -
Atika wrote:Kobietki teraz czytam, że objawy poszczepienne mogą pojawić się dopiero po 4 tygodniach a w niektórych przypadkach po dwóch miesiącach. 🫣
Jak było u waszych wcześniejszych dzieci?
Bardzo chciałabym żeby z młodszą było tak samo 🙏🏼 też zdecydowaliśmy się na te same szczepienia.
Zastanawiam się tylko czy nie wziąć rozszerzonych pneumokoków. Czy któraś z Was decydowała się na minengokoki ? Ja o tym myślę, ale sama nie wiem
-
Ja robiłam menolingokoki, podobno bardzo dobra szczepionka a boję się że maluszek mógłby złapać. Mam starsze dzieci, mąż pracuje z dziećmi, więc jest dużo zagrożeń że ktoś by przyniósł do domu. Dzidzius był płaczliwy cały dzień po szczepionce i gorzej spał tej nocy, której się szczepiliśmy. Na pół godziny przed lekarz zalecal paracetamol, i na 6 godzin po, by podać również. Gorączki nie było u nas.
Amra lubi tę wiadomość
🧬Pai-1, MTHFR
08.23r 💔 19 tc, synek
24.03.24r ⏸ -
Ja też planuję zrobić małemu obie szczepionki na meningokoki 😊
Amra lubi tę wiadomość
13.03 wyjęcie implantu anty
17.04 ⏸
17.04 beta 6,56
19.04 beta 42,87
26.04 beta 1585,24
29.04 🩺 widoczny pęcherzyk ciążowy