X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🥥@Kokosku jesteś? Poszukuje Cię już od jakiegoś czasu. Odezwij się 😊🦕 Mam nadzieję, że wszystko dibrze u Ciebie, Frani i Mamy!🥥

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Malina1111 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spineczka wrote:
    Zaczęło się od komentarzy że co to za pomysl żeby karmic niemowlaka mlekiem kozim, czy my mamy koze czy dziecko (!). Kazała natychmiast odstawić kozie mleczko i tak napisała w książeczce....

Przepisała "swoje" i że mamy dokarmiać 3-4 razy dziennie, dzięki temu zejdzie żółtaczka...
    Coooo co to za komentarz w ogóle?! A zapisała modyfikowane z mleka krowiego? Na jej logikę, to macie cielątko zatem. Boze co za lekarz

🧬Pai-1, MTHFR
    08.23r 💔 19 tc, synek
    24.03.24r ⏸
  • spineczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Pomyśl może o zmienię mm, Capri jest dobrym mlekiem ale bardzo ciężkim, może dlatego macie problemy brzuszkowe? Oczywiście doradzam i proponuję:)
    Karolina Anastazja, jedziemy głównie na piersi. Dokarmiamy w ciągu dnia max 2x30 ml jak juz nie mam nic a malutki szuka. Zresztą w ciągu dnia wisi non stop na piersi, bardziej jako uspokajacz. Na tą chwilę nic innego nie działa. Wydaje nam się że dokuczają mu głównie gazy, jest zagazowany na maxa, wypycha w nerwach bączki aż się dziwię skąd tyle. Beka prawie za każdym razem jak odbijamy. Rolujemy go macie to też zdążą mu się beknąć. No i zauważyłam że zaczął ulewac trochę więcej, czy ulewanie to oznaką przejedzenia??

age.png
  • Sandrix Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wszędzie w papierach wpisywali że karmiony mlekiem modyfikowanym na życzenie matki czy cos w tym stylu 🫠 tak samo jak w dokumentacji szpitalnej wpisywali “matka lękowa” jak podałam że leki przyjmuje 😵‍💫
    W ogóle ilość razy kiedy musiałam tłumaczyć dlaczego karmię mm a nie piersią to jakiś żart, każdy od lekarzy przez osteopatów, fizjo, rodzina, znajomi 🤡

13.03 wyjęcie implantu anty
    17.04 ⏸
    17.04 beta 6,56
    19.04 beta 42,87
    26.04 beta 1585,24
    29.04 🩺 widoczny pęcherzyk ciążowy
    10.05 🩺USG, jest ❤️
    22.05 2 cm bobasa
    Sanco wynik prawidłowy, chłopiec
    17.06 prenatalne
    28.08 🩺 II prenatalne, ponad 500 g zdrowego synka
    02.10 kolejna wizyta
    16.10 & 22.10 III prenatalne
    19.12.2024 Karol na świecie 🤍

💊
    Euthyrox N50

age.png
  • Amra Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrix wrote:
    Mi też wszędzie w papierach wpisywali że karmiony mlekiem modyfikowanym na życzenie matki czy cos w tym stylu 🫠 tak samo jak w dokumentacji szpitalnej wpisywali “matka lękowa” jak podałam że leki przyjmuje 😵‍💫
    W ogóle ilość razy kiedy musiałam tłumaczyć dlaczego karmię mm a nie piersią to jakiś żart, każdy od lekarzy przez osteopatów, fizjo, rodzina, znajomi 🤡
    A ja myślałam, że w obecnych czasach już nikt nie robi wielkiego WOW jak matka nie karmi piersią… 😳 dla mnie w ogóle nie powinno padać pytanie ,,dlaczego”.

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spineczka wrote:
    Karolina Anastazja, jedziemy głównie na piersi. Dokarmiamy w ciągu dnia max 2x30 ml jak juz nie mam nic a malutki szuka. Zresztą w ciągu dnia wisi non stop na piersi, bardziej jako uspokajacz. Na tą chwilę nic innego nie działa. Wydaje nam się że dokuczają mu głównie gazy, jest zagazowany na maxa, wypycha w nerwach bączki aż się dziwię skąd tyle. Beka prawie za każdym razem jak odbijamy. Rolujemy go macie to też zdążą mu się beknąć. No i zauważyłam że zaczął ulewac trochę więcej, czy ulewanie to oznaką przejedzenia??

Niekoniecznie, może być refluks. A dajesz jakiś probiotyk na te gazy? Np. Biogaje?

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Kam.ila Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spineczka wrote:

Ja baaardzo polecam biogaie.. daje mojej co parę dni bo właśnie ma problem z gazami wtedy też wraca problem z ulewaniem a jak dam probiotyk to jest super👌

age.png
  • Kam.ila Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do karmienia piersią to fakt jest straszny nacisk.. myślałam że jak jest tyle mm na rynku że to już normalne, że kobieta karmi jak woli. Krzywo patrzą nawet jak się karmi swoim a odciaganym. Czego totalnie nie rozumiem..
    Albo jak powiedziałam że od połowy marca chce zacząć gasić laktację to usłyszałam że powinnam karmić dopóki mam mleko 🤣 a nie do kiedy ja chcę.. takie hity 🤣

age.png
‹‹ 564 565 566 567 568
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ