☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
🥥@Kokosku jesteś? Poszukuje Cię już od jakiegoś czasu. Odezwij się 😊🦕 Mam nadzieję, że wszystko dibrze u Ciebie, Frani i Mamy!🥥
-
spineczka wrote:Zaczęło się od komentarzy że co to za pomysl żeby karmic niemowlaka mlekiem kozim, czy my mamy koze czy dziecko (!). Kazała natychmiast odstawić kozie mleczko i tak napisała w książeczce....
Przepisała "swoje" i że mamy dokarmiać 3-4 razy dziennie, dzięki temu zejdzie żółtaczka...🧬Pai-1, MTHFR
08.23r 💔 19 tc, synek
24.03.24r ⏸ -
KarolinaAnastazja wrote:Pomyśl może o zmienię mm, Capri jest dobrym mlekiem ale bardzo ciężkim, może dlatego macie problemy brzuszkowe? Oczywiście doradzam i proponuję
-
Mi też wszędzie w papierach wpisywali że karmiony mlekiem modyfikowanym na życzenie matki czy cos w tym stylu 🫠 tak samo jak w dokumentacji szpitalnej wpisywali “matka lękowa” jak podałam że leki przyjmuje 😵💫
W ogóle ilość razy kiedy musiałam tłumaczyć dlaczego karmię mm a nie piersią to jakiś żart, każdy od lekarzy przez osteopatów, fizjo, rodzina, znajomi 🤡13.03 wyjęcie implantu anty
17.04 ⏸
17.04 beta 6,56
19.04 beta 42,87
26.04 beta 1585,24
29.04 🩺 widoczny pęcherzyk ciążowy
10.05 🩺USG, jest ❤️
22.05 2 cm bobasa
Sanco wynik prawidłowy, chłopiec
17.06 prenatalne
28.08 🩺 II prenatalne, ponad 500 g zdrowego synka
02.10 kolejna wizyta
16.10 & 22.10 III prenatalne
19.12.2024 Karol na świecie 🤍
💊
Euthyrox N50
-
Sandrix wrote:Mi też wszędzie w papierach wpisywali że karmiony mlekiem modyfikowanym na życzenie matki czy cos w tym stylu 🫠 tak samo jak w dokumentacji szpitalnej wpisywali “matka lękowa” jak podałam że leki przyjmuje 😵💫
W ogóle ilość razy kiedy musiałam tłumaczyć dlaczego karmię mm a nie piersią to jakiś żart, każdy od lekarzy przez osteopatów, fizjo, rodzina, znajomi 🤡 -
spineczka wrote:Karolina Anastazja, jedziemy głównie na piersi. Dokarmiamy w ciągu dnia max 2x30 ml jak juz nie mam nic a malutki szuka. Zresztą w ciągu dnia wisi non stop na piersi, bardziej jako uspokajacz. Na tą chwilę nic innego nie działa. Wydaje nam się że dokuczają mu głównie gazy, jest zagazowany na maxa, wypycha w nerwach bączki aż się dziwię skąd tyle. Beka prawie za każdym razem jak odbijamy. Rolujemy go macie to też zdążą mu się beknąć. No i zauważyłam że zaczął ulewac trochę więcej, czy ulewanie to oznaką przejedzenia??
Niekoniecznie, może być refluks. A dajesz jakiś probiotyk na te gazy? Np. Biogaje? -
spineczka wrote:Karolina Anastazja, jedziemy głównie na piersi. Dokarmiamy w ciągu dnia max 2x30 ml jak juz nie mam nic a malutki szuka. Zresztą w ciągu dnia wisi non stop na piersi, bardziej jako uspokajacz. Na tą chwilę nic innego nie działa. Wydaje nam się że dokuczają mu głównie gazy, jest zagazowany na maxa, wypycha w nerwach bączki aż się dziwię skąd tyle. Beka prawie za każdym razem jak odbijamy. Rolujemy go macie to też zdążą mu się beknąć. No i zauważyłam że zaczął ulewac trochę więcej, czy ulewanie to oznaką przejedzenia??
Ja baaardzo polecam biogaie.. daje mojej co parę dni bo właśnie ma problem z gazami wtedy też wraca problem z ulewaniem a jak dam probiotyk to jest super👌 -
Co do karmienia piersią to fakt jest straszny nacisk.. myślałam że jak jest tyle mm na rynku że to już normalne, że kobieta karmi jak woli. Krzywo patrzą nawet jak się karmi swoim a odciaganym. Czego totalnie nie rozumiem..
Albo jak powiedziałam że od połowy marca chce zacząć gasić laktację to usłyszałam że powinnam karmić dopóki mam mleko 🤣 a nie do kiedy ja chcę.. takie hity 🤣 -