☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry w ten piękny dzień! 😊
Trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty ✊
A ja piszę do Was z pytaniem o bóle podbrzusza. Czy Was też one tak często męczą?
Ja mam od samego początku, jeszcze zanim zrobiłam test ciążowy. Brzuch boli mnie codziennie jak na okres, ale takimi falami. Czyli zaczyna i boli kilkanaście minut, a potem długa przerwa. A dzisiaj wyjątkowo mocno od samego rana i zdecydowanie częściej. Trochę mnie to martwi 🫣aambrozjaa93 lubi tę wiadomość
-
Likela wrote:Dzień dobry w ten piękny dzień! 😊
A ja piszę do Was z pytaniem o bóle podbrzusza. Czy Was też one tak często męczą?
Ja mam od samego początku, jeszcze zanim zrobiłam test ciążowy. Brzuch boli mnie codziennie jak na okres, ale takimi falami. Czyli zaczyna i boli kilkanaście minut, a potem długa przerwa. A dzisiaj wyjątkowo mocno od samego rana i zdecydowanie częściej. Trochę mnie to martwi 🫣
U mnie te bóle jak miesiączkowe są ostatnio rzadsze, ale w tych poprzednich tygodniach potrafiło zaboleć dość mocno. Podobno wszelkie bóle po bokach nie centralnie na środku są zupełnie normalne. Pewnie część tych bardziej centralnych też, choć ja im trochę więcej uwagi poświęcałam. Teraz mam bóle takie bardziej lędźwiowe. Myślę, że u Ciebie to też jest zupełnie normalnie i nie ma się czym martwić ☺️Likela lubi tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:Hej!
Niezmiennie trzymam kciuki za wizyty ✊ Czekamy na wieści!
Melduję, że krew spuszczona 💪 Wyniki będą jutro. Dziewczyny, a czy teraz odczyn Coombsa robi się profilaktycznie? Dziś w laboratorium okazało się, że na skierowaniu jest też ta pozycja - nie miałam badanego tego odczynu w poprzednich ciążach, bo tak naprawdę nie było potrzeby, przynajmniej z tego, co rozumiem. Ja mam Rh+, mój Mąż też, więc więc chyba nie ma mowy o konflikcie serologicznym... 🤔 Chyba że coś mieszam?
O właśnie mnie też zastanawia czy w przypadku Rh+ mojego i partnera może wystąpić konflikt.
Ja mam grupę A Rh+ a partner B Rh +, więc nasze dziecko ( z tego co czytałam) będzie mogło mieć każda grupę krwi. A także Rh + i Rh -👩💼'89
- kilka lat po konizacji szyjki macicy
- niedoczynność tarczycy + Hashimoto
- PCOS (własne owulacje+ brak policystycznych jajników na USG)
- podwyższona prolaktyna (chociaż w grudniu była bardzo ładna po środku widełek)
- początek IO (mama od 2019 ma cukrzycę typu 1 + choroba Addisona)
👨💼'86
08.03.24 OM 🐒
10.04.24 ⏸️ beta 914.4
🤰13.12.2024
-
Malinowa _Mamba wrote:O właśnie mnie też zastanawia czy w przypadku Rh+ mojego i partnera może wystąpić konflikt.
Ja mam grupę A Rh+ a partner B Rh +, więc nasze dziecko ( z tego co czytałam) będzie mogło mieć każda grupę krwi. A także Rh + i Rh -👱♀️ 34l. 🧔♂️28l. 👶 02.12.2022 💙
🩺08.05.24r. 10tc+0 2,93cm ♥️
🩺03.06.24r. 13tc+5 8,02cm chłopczyk?🩵🦋
🩺19.06.24r. 16tc+0 🩵Chłopiec na pokładzie🩵
🩺17.07.24r. 20tc+0 🥰 321g słodyczy
🩺23.07.24r. 20tc+6 II prenatalne 🫶 392g
🩺21.08.24r. 25tc+0 740g🩵
🩺18.09.24r. 29tc+0 1360g🤗
🩺16.10.24r. 33tc+0 2200g 🫢🩵
🩺06.11.24r. 36tc+0 3015g 🫣
Ja mam od samego początku, jeszcze zanim zrobiłam test ciążowy. Brzuch boli mnie codziennie jak na okres, ale takimi falami. Czyli zaczyna i boli kilkanaście minut, a potem długa przerwa. A dzisiaj wyjątkowo mocno od samego rana i zdecydowanie częściej. Trochę mnie to martwi 🫣Likela lubi tę wiadomość
-
Czy dziś już jest ktoś po wizycie? 😍
U nas jeszcze bez mdłości, ani większych objawów.
Jedynie pękają mi żyłki w nosie. Cały czas wydmuchuje krew. Przy 1wszej ciąży też tak miałam.
Ogólnie po pracy jestem ledwo żywa, nie wiem ile jeszcze popracujeSyn z 3 cyklu. - 07.21
2021 rok:
10.21- bezskuteczne Starania o rodzeństwo
2022 rok:
07.22 PCOS⛔-leczenie clo, ovitrelle - są piękne owulacje ✅
2023 rok:
02.23 koncentracja plemnikow 0.7mln 😭
03.23 Drożność jajowodów, ok✅
20.04.23 upragnione 2‼️ kreski - CUD naturalny!
22.04 beta 160
24.04 beta 327 (przyrost 104%)
27.04 - koncentracja 1.4mln
06.05 - 6t3d jest bicie ❤️
24.06- 13+5tc prawdopodobnie dziewczynka 🩷
25+5 wylądowałam w szpitalu ze względu na nadciśnienie. Strach i nadzieja, że jeszcze wytrzymamy....
15.10.2024 Anielka 29+4tc
Nagle cięcie, nie znamy powodu. 🙏🙏🙏
-
Ja mam od samego początku, jeszcze zanim zrobiłam test ciążowy. Brzuch boli mnie codziennie jak na okres, ale takimi falami. Czyli zaczyna i boli kilkanaście minut, a potem długa przerwa. A dzisiaj wyjątkowo mocno od samego rana i zdecydowanie częściej. Trochę mnie to martwi 🫣
Ja dzisiaj mam takie kłujące bóle i aż ciągnie mnie w pachwinach do tego trochę plamie tak na kawowy kolor ale sądzę, że to przez to, że wypadał by mi teraz termin miesiączki może organizm tak reaguje 😉 -
Meowne, Sisi1905, Kam.ila - Dziękuję uspokoiłyście mnie trochę 😊 Trzeba się zdecydowanie mniej stresować, a wszędzie się tylko doszukuję nieprawidłowości 🤭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 12:25
meowne, Sisi1905 lubią tę wiadomość
-
Cześć wszystkim, ja już z moim 2mm kropkiem po wizycie 🤭 Lekarz stwierdził, że jest nieco mniejszy niż wskazuje wiek z OM, ale mam się nie przejmować.
Mimo, że nasza wizyta (pierwsza ciążowa) zaczęła się od tekstów, że na 1000 porodów, aż 300 to poronienia, że mam się nie nastawiać, że ta wizyta będzie w 100% szczęśliwa...
Z USG termin porodu 19.12
Jakie witaminki zalecił Wam lekarz?meowne, aambrozjaa93, Megipta, hakorośl, Aune, Nina_02 lubią tę wiadomość
-
Ja codziennie mam wrażenie jakbym miała pierwszy dzień okresu,
Nie trwa to całe dnie, najczęściej pierwsza połowa dnia spokój, a od 16 do nocy pobolewa...
Lekarz mi powiedział, że to bardzo dobrze, wszystko sobie powoli rośnie, rozszerza się ✊Likela lubi tę wiadomość
-
Na początku wszystko się rozciąga. Później mam chwilę przerwy i znowu mnie ciągnie przez 2 dni i tak w kółko. Bierzcie magnez, a w mocniejszych przypadkach nopę
Jeżeli będzie u was się nasilało warto skonsultować z lekarzem, ale w większości to są normalne objawy- gdzieś ten rosnący maluszek musi się tam mieścić. Organy się przestawiają, macica rośnie I mamy taki efekt 😊
Co do witamin bo ktoś pytał powyżej to ja stosuje PUERIA UNO.
Zeszłam już z proga według zaleceń lekarza oraz metforminy.
Jutro idę na krzywą 😵💫
A tymczasem idę tuptam na spacer bo taka piękna pogoda 🌞Likela, Aune lubią tę wiadomość
-
Ja mam od samego początku, jeszcze zanim zrobiłam test ciążowy. Brzuch boli mnie codziennie jak na okres, ale takimi falami. Czyli zaczyna i boli kilkanaście minut, a potem długa przerwa. A dzisiaj wyjątkowo mocno od samego rana i zdecydowanie częściej. Trochę mnie to martwi 🫣Likela, Aune lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, miałam dzisiaj wizytę, z OM mam 6t6d ale na usg zarodek jest mniejszy i ma 6t0d. Pani doktor wypatrywała serduszka i powiedziała, ze jest punkcik tętniący i można już świętować „piccolo w ogródku”, ale wcale mnie ta wizyta nie uspokoiła. Bo jest krwiak, mam zakaz noszenia najmłodszego syna, ale to bardzo będzie trudne. Dostałam tez duphaston i mam kolejną wizytę 13 maja. Nie dostałam teraz karty ciąży, co tez tylko mi potwierdza, ze pani Doktor musiała mieć wątpliwości 🙄
Oprócz tego, tak jak piszecie powyżej, boli mnie podbrzusze jak na okres i na wizycie zmartwiło to moją lekarkę, ze takie bole nie są za dobre. Ja je znam z poprzednich ciąż i wszystko było dobrze, wydawało mi się, ze fizjologia, ale po poronieniu jestem teraz przewrażliwiona.
Btw., jak byłam dzieckiem, nie miałam świadomości, ze mama o dziecko martwi się aż tak, nie tylko o pierwsze, ale kazde kolejne tak samo mocno i tak samo mocno na każde czeka. Sama jestem trzecim dzieckiem swoich rodziców i trochę żałuję, ze nie mogę im powiedzieć swoich przemyśleń o tym jak jestem im wdzięczna teraz z perspektywy rodzica, bo niestety żadne z moich rodziców nie doczekało czasu jak ja zostałam mamą.
Przepraszam za takie sentymenty, ale chyba hormony mi się rzucają na głowę i za bardzo mnie poruszają proste sprawy🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 13:07
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Też mnie męczyły takie bóle podbrzusza☺️ z tygodnia na tydzień słabły i rzadziej się pojawiały. Teraz mnie zaboli raz na jakiś czas😃Likela lubi tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
hakorośl wrote:Hej dziewczyny, miałam dzisiaj wizytę, z OM mam 6t6d ale na usg zarodek jest mniejszy i ma 6t0d. Pani doktor wypatrywała serduszka i powiedziała, ze jest punkcik tętniący i można już świętować „piccolo w ogródku”, ale wcale mnie ta wizyta nie uspokoiła. Bo jest krwiak, mam zakaz noszenia najmłodszego syna, ale to bardzo będzie trudne. Dostałam tez duphaston i mam kolejną wizytę 13 maja. Nie dostałam teraz karty ciąży, co tez tylko mi potwierdza, ze pani Doktor musiała mieć wątpliwości 🙄
Oprócz tego, tak jak piszecie powyżej, boli mnie podbrzusze jak na okres i na wizycie zmartwiło to moją lekarkę, ze takie bole nie są za dobre. Ja je znam z poprzednich ciąż i wszystko było dobrze, wydawało mi się, ze fizjologia, ale po poronieniu jestem teraz przewrażliwiona.
Btw., jak byłam dzieckiem, nie miałam świadomości, ze mama o dziecko martwi się aż tak, nie tylko o pierwsze, ale kazde kolejne tak samo mocno i tak samo mocno na każde czeka. Sama jestem trzecim dzieckiem swoich rodziców i trochę żałuję, ze nie mogę im powiedzieć swoich przemyśleń o tym jak jestem im wdzięczna teraz z perspektywy rodzica, bo niestety żadne z moich rodziców nie doczekało czasu jak ja zostałam mamą.
Przepraszam za takie sentymenty, ale chyba hormony mi się rzucają na głowę i za bardzo mnie poruszają proste sprawy🫣
Hej! U mnie na żadnym z badań nie było żadnych nieprawidłowości, a mimo tego też nadal nie mam karty ciąży. Ostatnia wizyta była w 8t+0. Myślę, że to taka już co raz bardziej naturalna wstrzemięźliwość lekarzy i niekoniecznie oznacza jakieś wątpliwości ☺️hakorośl lubi tę wiadomość
-
hakorośl wrote:Hej dziewczyny, miałam dzisiaj wizytę, z OM mam 6t6d ale na usg zarodek jest mniejszy i ma 6t0d. Pani doktor wypatrywała serduszka i powiedziała, ze jest punkcik tętniący i można już świętować „piccolo w ogródku”, ale wcale mnie ta wizyta nie uspokoiła. Bo jest krwiak, mam zakaz noszenia najmłodszego syna, ale to bardzo będzie trudne. Dostałam tez duphaston i mam kolejną wizytę 13 maja. Nie dostałam teraz karty ciąży, co tez tylko mi potwierdza, ze pani Doktor musiała mieć wątpliwości 🙄
Przepraszam za takie sentymenty, ale chyba hormony mi się rzucają na głowę i za bardzo mnie poruszają proste sprawy🫣
Wiesz ja myślę, że kwestia założenia karty nie ma tu znaczenia. Mi założył od razu a po dwóch dniach wyszło jakieś drugie puste jajo i mam częstsze kontrole i nie wiadomo co będzie. Może chce założyć kartę jak serce już się rozkręci. Przypadków z krwiakami jest też mnóstwo i często się oczyszczają i wszystko ok. Nie stresuj się, uważaj na siebie i będzie wszystko git 💪👌hakorośl, hakorośl lubią tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Na początku wszystko się rozciąga. Później mam chwilę przerwy i znowu mnie ciągnie przez 2 dni i tak w kółko. Bierzcie magnez, a w mocniejszych przypadkach nopę
Jeżeli będzie u was się nasilało warto skonsultować z lekarzem, ale w większości to są normalne objawy- gdzieś ten rosnący maluszek musi się tam mieścić. Organy się przestawiają, macica rośnie I mamy taki efekt 😊
Co do witamin bo ktoś pytał powyżej to ja stosuje PUERIA UNO.
Zeszłam już z proga według zaleceń lekarza oraz metforminy.
Jutro idę na krzywą 😵💫
A tymczasem idę tuptam na spacer bo taka piękna pogoda 🌞Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 14:21
-
Spokojnie, mi też na pierwszej wizycie nie zakładali karty ciąży. Ten tętniący punkcik to dobry znak, sama taki miałam ponad 2 tyg temu:)
Z tymi bólami jak na okres, to normalne więc się dziewczynynie przejmujcie. Aczkolwiek ja teraz, w 4tej ciąży, nie mam ich prawie wcale. Myślę, że macica już się tyle razy rozciągała że aż tak nie czuć, może.
A jak u Was z brzuszkami? Bo ja już muszę chyba powoli zmieniać garderobę, przynajmniej wyeliminować dopasowane jeansyAune, meowne, hakorośl lubią tę wiadomość
🧬Pai-1, MTHFR
08.23r 💔 19 tc, synek
24.03.24r ⏸ -
Malina1111 wrote:Spokojnie, mi też na pierwszej wizycie nie zakładali karty ciąży. Ten tętniący punkcik to dobry znak, sama taki miałam ponad 2 tyg temu:)
Z tymi bólami jak na okres, to normalne więc się dziewczynynie przejmujcie. Aczkolwiek ja teraz, w 4tej ciąży, nie mam ich prawie wcale. Myślę, że macica już się tyle razy rozciągała że aż tak nie czuć, może.
A jak u Was z brzuszkami? Bo ja już muszę chyba powoli zmieniać garderobę, przynajmniej wyeliminować dopasowane jeansyMalina1111, hakorośl lubią tę wiadomość
PCOS od 2015
10.2023 odstawienie anty
28.03.2024 ⏸️❤️
16.04.2024 4,4 mm cudu, jest serduszko ❤️
22.05.2024 NIFTY
28.05.2024 prenatalne 🥼 zdrowy chłopak, ryzyka niskie🩵
Termin 09.12.2024