Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Cebulka35 wrote:Dziewczyny pod Waszym w sumie wpływem zdecydowałam się na Nifty Pro. W którym tygodniu dokładnie robicie to badanie ?
-
Madzik, jezeli ciemna to powinno byc dobrze. Ale jezeli masz takie nerwy to dla swojego spokoju jedz na sor. Nie zaszkodzi.
Kciuki za nasze bobaski 💗✊✊✊👩'76+👨'73
*Invimed Wroclaw
I-III IVF ❄x0
*Gyncentrum Katowice
IV-VIII IVF 10.21-11.22, ❄6x5.1.1
11.01.2023 FET 5.1.1
09.2023♀️39+3 10:34 3510 55cm 10pkt ❤️❤️❤️❤️❤️
22.03.2025 FET 5.1.1
8+4 CRL 2,21 ❤️176 🙏;
10+5 CRL 4,39 ❤️169 🙏;
12+0 (12+4) CRL 6,61 ❤️172 🙏;
Nifty Pro zdrowy chlopak ♂️
13+0 CRL 7,02 ❤️162 🙏;
13+1 (14+0) CRL 8,2 ❤️154 🙏; -
MadCat wrote:Ja się też właśnie zastanawiam nad robieniem. Prenatalne mam w 13 tc
Ja na pewno będę robić. Czytałam że już od 10
Tyg można robić, ale będę za tydzień na wizycie więc dopytam Pani doktor kiedy najlepiej👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
-
Ja planuje tydzień przed prenatalnymi. Ostatnio tez tak plus minus robilam i miałam wynik w dniu badania.
Umka lubi tę wiadomość
XII 2021 Cb 💔
VII 2022 poronienie zatrzymane 💔
III 2023 poronienie zatrzymane 💔
IV 2024 synek ❤️
27.03 pozytywny test ❤️
29.03 beta 52
31.03 beta 211
08.04 beta 3431 -
Hej mamuśki, u mnie siku w nocy między 1-2, prawie codziennie śnią mi się jakieś głupoty dziś że zamknęli mnie w psychiatryku 😄 mdłości codziennie coraz gorsze ale na szczęście bez 🤮 i odbija mi się jak staremu chłopu.
Apetytu brak od wody mnie mdli co mnie martwi że jem i pije za mało.
W poniedziałek wizyta więc się wszystkiego dopytam i może głowa będzie spokojniejsza.
Na wzdęcia lub ból żołądka polecam Espumisan jest bezpieczny. W środę tak mnie rozbolał żołądek że prawie zemdlałam a odkąd biorę nie mam problemu.
Ostatnio mam przeczucie że będziemy mieć chłopca a wy macie jakieś przeczucia co do swoich dzidzionów?
-
tęczynka wrote:Hej mamuśki, u mnie siku w nocy między 1-2, prawie codziennie śnią mi się jakieś głupoty dziś że zamknęli mnie w psychiatryku 😄 mdłości codziennie coraz gorsze ale na szczęście bez 🤮 i odbija mi się jak staremu chłopu.
Apetytu brak od wody mnie mdli co mnie martwi że jem i pije za mało.
W poniedziałek wizyta więc się wszystkiego dopytam i może głowa będzie spokojniejsza.
Na wzdęcia lub ból żołądka polecam Espumisan jest bezpieczny. W środę tak mnie rozbolał żołądek że prawie zemdlałam a odkąd biorę nie mam problemu.
Ostatnio mam przeczucie że będziemy mieć chłopca a wy macie jakieś przeczucia co do swoich dzidzionów?
U mnie z objawów to ból piersi bez przerwy i ciągnięcie w pachwinach na zmianę raz lewa, raz prawa. Wzdęcia mam i odbija mi się dość często. Kiepsko śpię, wstaję po 3/4 razy na siku a w ciągu dnia jestem ledwo żywa a nie mam jak robić drzemek.
Co do płci to mam dwie córki więc bardzo bym chciała synka i takie mam przeczucie. Mój mąż od początku mówi do brzucha "Staś" bo takie imię wybraliśmy 😄 -
Ja mam przeczucie, że będzie chłopiec. Przyrosty bety i tętno też jakoś mi bardziej na chłopca pasują. Mój parner marzy o dziewczynce, bo ma 2 synów, a zawsze pragnął córeczki. Ale chyba nie będzie mu dane.
Macie powybierane imiona?
Ja dla chłopca póki co Antek, dla dziewczynki Zosia albo Ania.36👩❤️💋👨55
👱♀️
2016 - 8 tc 👼
2017 - synuś 🙋♂️
2020 - córeczka 👸
👨🦱
2009 - bliźniacy 🧒🧒
28.03 - II
17.04 - 3 mm czlowiek z ❤️
24.04 - 0,96 cm ❤️
12.05 - 2,73 cm
SANCO - zdrowa dziewczynka 😍🥰❤️
03.06 - prenatalne: 6,5 cm zdrowej dzidzi 😍 -
Cebulka35 wrote:Ja mam przeczucie, że będzie chłopiec. Przyrosty bety i tętno też jakoś mi bardziej na chłopca pasują. Mój parner marzy o dziewczynce, bo ma 2 synów, a zawsze pragnął córeczki. Ale chyba nie będzie mu dane.
Ja dla chłopca póki co Antek, dla dziewczynki Zosia albo Ania.
Ja liczę bardzo na dziewczynkę. Czuję się gorzej niż w ciazy z synem, przyrosty bety były dużo wyższe no ale wiadomo zobaczymy 😉 -
Mnie ciężko wyczuć, bo pierwsza ciąża była po in vitro i zero objawów poza sennością. Beta była wtedy dość mało spektakularna i niski próg. Teraz pierwsza beta wysoka ale też ciężko mi stwierdzić czy napewno, progesteron też wysoki. No i całe spektrum objawów: piersi, mdłości, dziwne zachcianki..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 15:10
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
Będzie zdrowy ChłopczykHenio.💙
-
Cebulka35 wrote:Ja mam przeczucie, że będzie chłopiec. Przyrosty bety i tętno też jakoś mi bardziej na chłopca pasują. Mój parner marzy o dziewczynce, bo ma 2 synów, a zawsze pragnął córeczki. Ale chyba nie będzie mu dane.
Ja dla chłopca póki co Antek, dla dziewczynki Zosia albo Ania.
Ostatecznie stwierdziliśmy że chcielibyśmy żeby imiona były ogólno światowe bo nie wiadomo gdzie w przyszłości ich poniesie i dla dziewczynki mamy Julia a dla chłopca Michał. -
Aaaaa i Synka mamy Rysia a jeśli byłby drugi chłopiec to będzie prawdopodobnie Antoni. Jeśli dziewczynka to Zosia Małgosia.👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
Koniec starań.
-
Przesadzałam kwiatki i ptak mnie obsral. To na szczęście prawda ? 😂
KasiaXXX, Książkara_w_ciąży, Daniela77, vesper, Szu_szu, Fabregasowa, ellevv, Umka lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
Koniec starań.
-
I jestem wizycie
serduszko bije, ciąża 6+6, 0,79 maluszka. Ciesze się, że ciąża zgodna z owulacją, choć lekarz na ten moment mówi, że trzymamy się terminu z OM (czyli na 21.12). Na ten moment nie zmieniam paska, najwyżej zmienię, jak już ostatecznie zostanie ustalony termin porodu pewnie po prenatalnych
Poczułam ulgę, teraz kluczowa będzie dla mnie kolejna wizyta, jak już będzie dobrze, to minę ten feralny moment z poprzedniej ciążyFrelcia_na_chwilę, Nefretam, KasiaXXX, Clausix, Gilgotek, Karola1995, Mini94, Belma, Książkara_w_ciąży, Megipta, Szu_szu, ellevv, Umka lubią tę wiadomość
-
Delfi - super! Bardzo się cieszę 🥰 Na drugiej wizycie też będzie wszystko dobrze! 🙌
Mnie zmogło z planszy. Cały dzień ból głowy, katar i ten kaszel. Niby jest lepiej, niż przedwczoraj, ale wciąż mocno kaszle. Mam nadzieję, że takie przeziębienie nie wpłynie na Kropka ❤️
Co do płci, no co… bardzo byśmy z mężem chcieli dziewczynkę 🙈 Chyba wiadomo. Beż, róż i wszystkie sukieneczki. No, marzę o tym. Zwłaszcza, że u nas większość znajomych i rodziny ma chłopców. Ale czuję, że będzie chłopak. Nawet jakieś testy robiłam na necie z pytań i też wyszło, że chłopak. Ale z kalendarza chińskiego wychodzi dziewczynka! 😅Delfi lubi tę wiadomość
-
Delfi cudownie że wszystko dobrze po wizycie 🩷
50% szans jest zawsze ❔😀🤰🏼Delfi lubi tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
23.04 beta HCG 6303
⏩ 02.05 6+5tc 0,77cm zarodek z 💓🥹
⏩ 28.05 wizyta - za grube łożysko
⏩ 06.06 prenatalne 🥹 USG w porządku, prawdopodobnie dziewczynka 🩷
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, Encorton 5mg, Duphaston, Luteina
-
Delfi cudowne wieści 🩷
Ja sobie właśnie różne kalkulatory tp testuję i wychodzi mi Wigilia. Dobrze że będę miała cesarkę to dwa tygodnie wcześniej 😂Delfi lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
Koniec starań.
-
Delfi wrote:I jestem wizycie
serduszko bije, ciąża 6+6, 0,79 maluszka. Ciesze się, że ciąża zgodna z owulacją, choć lekarz na ten moment mówi, że trzymamy się terminu z OM (czyli na 21.12). Na ten moment nie zmieniam paska, najwyżej zmienię, jak już ostatecznie zostanie ustalony termin porodu pewnie po prenatalnych
Poczułam ulgę, teraz kluczowa będzie dla mnie kolejna wizyta, jak już będzie dobrze, to minę ten feralny moment z poprzedniej ciąży
Bardzo bardzo sie ciesze 🤞😍😍
Rosnijcie zdrowo ❤️❤️Delfi lubi tę wiadomość
👧30
🧔34
27.12.24 ⏸️
7.01.25 mamy pecherzyk ❤️
22.01.25 pusty pecherzyk 💔💔
23.01.25 szpital 7+4 💔
23.04.25 ⏸️
24.04.25 beta 130 ❤️❤️
26.04.25 beta 387❤️❤️
30.04.25 beta 1847❤️❤️
8.05.25 mamy dzidziusia 2,7mm z pikajacym serduszkiem ❤️❤️❤️
19.05.25 dzidzia ma 1.3 cm ❤️❤️
29.05.25 kropeczka ma 2.4 cm ❤️ ❤️
11.06.25 maleństwo ma 4.5cm ❤️❤️najprawdopodobniej 🩵🩵
26.06.25 dzidzia ma 6.9 cm ❤️ ❤️
Walczymy dalej o ciebie słoneczko❤️
,, Kiedyś ktoś taki sam jak my opowiedział mi ze wszystko jest możliwe ,,
-
Delfi - super, rośnijcie zdrowo 😀
Ja bym chciała chłopczyka, mój też by wolał chłopczyka i na początku miałam jakieś przeczycie, że będzie chłopiec. Tak teraz moje przeczucie robi mi figle ale z większym naciskiem na chłopca. Ale im częściej jestem na wizycie i widzę na ekranie tego okruszka to mi wszystko jedno, ważne by było zdrowe. Nie ważne jaka będzie płeć już wiemy, że będzie miało ciężkich rodziców. Oboje lubimy mieć wszystko poukładane, prawie jak w zegarku, nie lubimy chaosu, a tu życie nam się zmieni o 180 stopni 😁Delfi lubi tę wiadomość