Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Pcos-ka wrote:Tak, zarodek urósł, ale tętno dalej jest niskie i nawet nie wzrosło. Niestety lekarz mi powiedział, że na tym etapie nic nie możemy zrobić i nie mamy na to wpływu
można tylko czekać
Bierzesz Acard? Gdzieś czytałam, że to się podaje jeżeli tętno jest za niskie.Umka lubi tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️
7dpt beta 53,5 prog 11,15
9dpt beta 118,8
11dpt beta 276,2
16dpt beta 3552,9
30.04 23dpt CRL 3,9mm ❤️162ud/min
13.05 CRL 14mm ❤️ 158 ud/min
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
-
Pytanie do dziewczyn, które już mają dzieciaczki ☺️ czy możliwe jest, że już mi się rozeszły mięśnie brzucha? Jak się wygnę do tyłu to normalnie mi żołądek wystaje 😄 dosłownie mam taką góreczke na środku brzucha między żebrami, może trochę niżej 🙈 nie boli mnie żołądek ani nic, przy dotyku też nic 😄koleżanka z pracy która ma dwójkę dzieci mówiz, że to rozejście się mięśni brzucha 🙈 czy to jest możliwe na tym etapie?🙋♀️29
🙋🏽♂️37
PCOS- podwyższone androgeny
Starania od 12.2021
Sierpień 22 -⏸️😍
Wrzesień 22- 💔7+5 😭
Kwiecień 23- 💔 biochem 😔
Marzec 25- 22.03 ⏸️ - do trzech razy sztuka!
24.03- beta 117
26.03- beta 217 prog 35 😍
1.04- beta 1642 🙏
8.04- 2,7mm dzidziutka z pikającym ♥️
22.04-1,63cm 8+0 🙏
rośnij ziarenku 🥜 🥹
-
Frelcia_na_chwilę wrote:Rozmawiałam z kumpela która współpracuje z klinikami leczenia niepłodności i zdecydowałam się że jednak nie robię prenatalnych a zrobię sobie Panoramę.
Prenatalne to nie tylko PAPP-a, to też USGnawet dla samej przyjemności podpatrzenia maluszka fajnie się wybrać, można zrezygnować z pobrania krwi
mi akurat prenatalne wypadną między wizytami, więc będzie to fajny przerywnik w oczekiwaniu na wizytę i zawsze głowa będzie mniej myśleć, czy maluszek w środku ma się dobrze
-
Delfi wrote:Prenatalne to nie tylko PAPP-a, to też USG
nawet dla samej przyjemności podpatrzenia maluszka fajnie się wybrać, można zrezygnować z pobrania krwi
mi akurat prenatalne wypadną między wizytami, więc będzie to fajny przerywnik w oczekiwaniu na wizytę i zawsze głowa będzie mniej myśleć, czy maluszek w środku ma się dobrze
Tak, tak wiem. Pójdę sobie na USG 4DDelfi, Umka lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
-
Kłapciuch wrote:Pytanie do dziewczyn, które już mają dzieciaczki ☺️ czy możliwe jest, że już mi się rozeszły mięśnie brzucha? Jak się wygnę do tyłu to normalnie mi żołądek wystaje 😄 dosłownie mam taką góreczke na środku brzucha między żebrami, może trochę niżej 🙈 nie boli mnie żołądek ani nic, przy dotyku też nic 😄koleżanka z pracy która ma dwójkę dzieci mówiz, że to rozejście się mięśni brzucha 🙈 czy to jest możliwe na tym etapie?
Wiesz co ja mam bebzol teraz taki jak miałam w 16tc… 😂👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
-
Kłapciuch wrote:Pytanie do dziewczyn, które już mają dzieciaczki ☺️ czy możliwe jest, że już mi się rozeszły mięśnie brzucha? Jak się wygnę do tyłu to normalnie mi żołądek wystaje 😄 dosłownie mam taką góreczke na środku brzucha między żebrami, może trochę niżej 🙈 nie boli mnie żołądek ani nic, przy dotyku też nic 😄koleżanka z pracy która ma dwójkę dzieci mówiz, że to rozejście się mięśni brzucha 🙈 czy to jest możliwe na tym etapie?
Tak poczytałam i jest to możliwe, ale w rzadkich sytuacjach na takim etapie. Mięśnie musiałyby być osłabione już wcześniej i budowa ciała musiałaby „sprzyjać” rozejściu. Ja raczej słyszałam o rozejściu mięśni dopiero pod koniec II trymestru. W razie czego możesz podejść do fizjo uroginekologicznego, on oceni, czy mięsień się rozszedłKłapciuch lubi tę wiadomość
-
Hejka 👋
Dawno mnie nie było ale nadrobiłam 🌼
Wywiało mnie z synami na tydzień na mazury a potem na przyszły weekend sprzedaje mężowi dzieciaki i jadę odpoczac do wellness&SPA z mamą 😄 (mamusie zrozumieją jakie to wakacje być bez dzieci choć przez 3 dni🤡)
Co do objawów u mnie jakiejś lekkie ciągnięcia i ukłucia w pachwinach i macicy jak zrobię gwałtowny ruch. W każdej miałam to samo.
Widziałam "wrozby" Ramzi i Nub - w obu mi się nie sprawdziło więc to tylko zabawa ale nie powiem - jestem ciekawskie jajo i lubię takie bajery 🤪
Tak samo kalendarz chiński- liczy się wiek ukończony przyszłej mamy - ale uwaga ❗️ z racji że to kalendarz chiński wiek powinien być obliczany według chińskiego kalendarza księżycowego a przypuszczalny dzień zapłodnienia to nie dzień kiedy dostało się 🐒 tylko miesiąc w którym jest się po owulacji (zapłodnienie) - z synami się sprawdziło ale to też dla mnie zabawa - z bliźniakami nie przejdzie to 🥲
Jest mi wiecznie zimno a jestem na ogół chłodno-lubna. Co do jedzenia ciągnie mnie do słodyczy a przed ciaza mogłyby nie istnieć (cukry proste) 🤐 przybrałam 3kg ale wiem, że w głównej mierze nabita jestem wodą- każda ciąża to szok dla mojego organizmu. Mam nadzieję tylko, że w sierpniu wejdę w swoją suknię ślubną 👰🏼♀️ bo suknia już kupiona a będę w 20tc 🫥
Co do przyrostów beta z pierwszym synem miałam typowe 150%, z drugim synem 400% a potem spadało do 260% (myślałam że bliźniaki albo conajmniej dziewczynka) mdłości, źle samopoczucie i ochota na słodkie- wszystko na opad niz że starszym i co? DOOOPA 😄
Co prawda z nimi mialam "glow". Teraz mnie wypryszcza, gubie włosy (tsh elegancko) okropnie ciągnie do przejadania się chociaż staram się trzymać 🫣 i myślę że conajmniej jedno z nich to dziewczynka (po przyroście obstawiałabym wgl jednego chłopca bo było 98% a tu bliźniaki).
W skrócie- ja obalilam chyba wszystkie mity i teorie na płeć 🤭
Co do imion jak w stopce u mnie nie ma pospolitych ale z mężem jest ciężko dojść do konsensusu 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 20:19
Belma, Umka lubią tę wiadomość
-
Nadzieja32 wrote:Pozwolę sobie wtrącić się z wątku listopadowego
ja byłam na pierwszej wizycie w tygodniu 6+4, z usg wyszło 5+5, tętno było 99, lekarka mówiła, że jest prawidłowe, bo w 6 tygodniu ma być 100. Też się trochę martwiłam, ale trzymałam się tego, że lekarka mówiła, że jest ok. Na kolejnej wizycie w tygodniu 9+4, z usg 9+2, tętno wynosiło 174
na wizycie byłaś wczoraj i dziś, myślę że jeden dzień różnicy to mało, żeby już tętno mocno urosło
Ona 27l:
PCOS, IO, hashimoto, oba jajowody drożne ✅
Letrox 37,5, Symformin XR 750, duphaston, estrofem, utrogestan
On 29l:
zdrowy 🏋️♂️
06.2024 - 10.2024 Aromek + Ovitrelle (5 cykli) ❌
11.2024 Mensinorm 75 - hiperstymulacja - primolut nor ❌
12.2024 Aromek + Menopur ❌
01.2025 Aromek + Bemfola ❌
02.2025 Kwalifikacja do rządowego programu IVF 🥰
08.03.2025 punkcja 🥚 —> 4❄️
09.04.2025 transfer zarodka 5.1.2
5dpt beta 15,7; 6dpt beta 36
7dpt beta 77,4; 8dpt beta 158
9dpt beta 262; 10dpt beta 350,7
13dpt beta 1203
17dpt beta 4662
20dpt GS 10mm, YS 2,5mm
29dpt CRL 6,6mm, FHR 106/min 🩷
-
Delfi wrote:Tak poczytałam i jest to możliwe, ale w rzadkich sytuacjach na takim etapie. Mięśnie musiałyby być osłabione już wcześniej i budowa ciała musiałaby „sprzyjać” rozejściu. Ja raczej słyszałam o rozejściu mięśni dopiero pod koniec II trymestru. W razie czego możesz podejść do fizjo uroginekologicznego, on oceni, czy mięsień się rozszedł
Mogę mieć osłabione bo ja z tych co się ze sportem i ćwiczeniami nie lubi 😄 co do budowy ciała to ciężko stwierdzić bo jestem idealnym przykładem klepsydry, wcięcie w tali jest ale ostatnio mnie bardzo zebra bolą więc może jak tam wszystko rośnie to rozpycha na boki i mięśnie i zebra 🙈 na szczęście i tak mam ogromne plany regularnych wizyt u fizjo uroginekologicznego
Dziękuję za pomoc! ♥️🙋♀️29
🙋🏽♂️37
PCOS- podwyższone androgeny
Starania od 12.2021
Sierpień 22 -⏸️😍
Wrzesień 22- 💔7+5 😭
Kwiecień 23- 💔 biochem 😔
Marzec 25- 22.03 ⏸️ - do trzech razy sztuka!
24.03- beta 117
26.03- beta 217 prog 35 😍
1.04- beta 1642 🙏
8.04- 2,7mm dzidziutka z pikającym ♥️
22.04-1,63cm 8+0 🙏
rośnij ziarenku 🥜 🥹
-
Kłapciuch wrote:Mogę mieć osłabione bo ja z tych co się ze sportem i ćwiczeniami nie lubi 😄 co do budowy ciała to ciężko stwierdzić bo jestem idealnym przykładem klepsydry, wcięcie w tali jest ale ostatnio mnie bardzo zebra bolą więc może jak tam wszystko rośnie to rozpycha na boki i mięśnie i zebra 🙈 na szczęście i tak mam ogromne plany regularnych wizyt u fizjo uroginekologicznego
Dziękuję za pomoc! ♥️
Rozejście mięśni prostych brzucha jest możliwe nie tylko u kobiet w ciąży, więc możliwe, że miałaś już to wcześniej. Warto wybrać się do fizjo lub dobrego trenera bo można z tym pracować👩34 👨42
🌞🌿
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️ -
KasiaXXX wrote:Dziewczyny, a macie nieraz taki ciągnący, przeszywający ból jajników/brzegów brzucha jak np. złe kichniecie lub mocniej kaszlniecie? 🙈 Ja tak miałam dziś jak leżałam na boku i kaszlnęłam. Aż mnie w pół zgięło. I przed chwilą leżałam na prawym boku, i chciałam się lekko poprawić, więc tak się uniosłam mocno do góry, tak jakby się szarpnęłam, i o Jezu jaki ból z prawej strony nad jajnikiem
Aż mi na udo poszło. Trochę już przechodzi, ale no kilka minut nie mogłam się wyprostować.
Oczywiście 🫣 ostatnio kichnęłam, zabolało mnie tak, że aż podskoczyłam i ugryzłam się w język. Także combo. Jak za szybko wstaje to też się zdarza. -
Szu_szu wrote:Oczywiście 🫣 ostatnio kichnęłam, zabolało mnie tak, że aż podskoczyłam i ugryzłam się w język. Także combo. Jak za szybko wstaje to też się zdarza.
O masakra. Toż to ja jak emerytka już, a to dopiero 9 tydzień 🙈 Kąpać się w gorącej wodzie nie można, zdrowo trzeba się odżywiać, powoli z łóżka wstawać, achhhh - szkoda gadać 😅Umka lubi tę wiadomość
-
Pierwsze wymioty za mną 😒
Masakra, powiem Wam, że jak to ma tak wyglądać jeszcze kilka tygodni to niewiem co powiedzieć..👩34 👨42
🌞🌿
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
Punkcja nr 2 - 03.2025
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️ -
Pcos-ka wrote:Tylko że u mnie z USG wielkość zarodka pokrywa się. Jest 7+0 dzisiaj mierzone 😢 a tętno dalej 106
Z tego co kojarzę wpisy na forum, to większość dziewczyn (łącznie ze mną) miała informacje w tych tygodniach, że serce słabo/wolno bije (bo to początek i się musi rozkręcić) albo miała tylko informację, że bije w ogóle bez podania wartości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja, 09:09
Pcos-ka lubi tę wiadomość
36👩❤️💋👨55
👱♀️
2016 - 8 tc 👼
2017 - synuś 🙋♂️
2020 - córeczka 👸
👨🦱
2009 - bliźniacy 🧒🧒
Starania o wspólne Bobo
8 cs
28.03 - II
17.04 - 3 mm czlowiek z ❤️
24.04 - 0,96 cm ❤️
12.05 - 2,73 cm ❤️
Walcz Kropeczko -
Cebulka35 wrote:Z tego co kojarzę wpisy na forum, to większość dziewczyn (łącznie ze mną) miała informacje w tych tygodniach, że serce słabo/wolno bije (bo to początek i się musi rozkręcić) albo miała tylko informację, że bije w ogóle bez podania wartości.
Pcos-ka lubi tę wiadomość
-
Tez mialam informacje ze serce bije i ze zarodek na ten czas rozwija sie prawidlowo, wartosci pulsu lekarz nie powiedział ja bylam wg om 6+1 a wg USG 5+6 . Nawet nie wiem czy to jakas roznica dwa dni 🙂 kazal mi teraz przyjsc 19 maja na wizyte z wynikami badań ktore dostalam 🙂
Wiecej nie wiem zielona jestem w temacie bo jakby nie bylo to pierwsza rozwijajaca sie dobrze ciaza 🙂🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja, 09:24
👧30
🧔34
27.12.24 ⏸️
7.01.25 mamy pecherzyk ❤️
22.01.25 pusty pecherzyk 💔💔
23.01.25 szpital 7+4 💔
23.04.25 ⏸️
24.04.25 beta 130 ❤️❤️
26.04.25 beta 387❤️❤️
30.04.25 beta 1847❤️❤️
8.05.25 mamy dzidziusia 2,7mm z pikajacym serduszkiem ❤️❤️❤️
Walczymy dalej o ciebie słoneczko❤️
,, Kiedyś ktoś taki sam jak my opowiedział mi ze wszystko jest możliwe ,,
-
Mi jest niedobrze prawie non stop
nie oszczędza mnie ta ciąża.. dzis te wymioty mnie mega zmartwiły bo ja musze jeszcze normalnie pracować i to nie zdalnie w dodatku od samego rana a rano jest najgorzej 😒
A jak to ma się jeszcze pogorszyć to mogiła👩34 👨42
🌞🌿
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
Punkcja nr 2 - 03.2025
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️ -
Ja byłam na 3 wizytach odkąd jest serduszko ( u dwóch lekarzy) i żaden nie podał jak szybko bije i za każdym razem chyba z wrażenia zapomnialam zapytać o to. Potem myślę, że może to lepiej że nie wiem bo przynajmniej nie rozmyślam czy za wolno czy za szybko. Wogóle jakoś tak szybko wyciągają te sondę usg jakby się bali za długo tam "wiercić ". Dosłownie sekundy widziałam jak bije. Teraz wizytę będę mieć 19 maja to dopytam 🙂