Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Vesper 💔 przykro mi bardzo, trzymajcie się 🫂
-
vesper wrote:Niestety i ja się z Wami muszę pożegnać. Od wtorku miałam plamienia jasno czerwoną krwią,a dziś byłam na zaplanowanej wizycie i niestety według pana doktora zarodek od pierwszej wizyty prawie się nie rozwinął. Jest echo serca ale bardzo bardzo słabe. Dostałam skierowanie na wywołanie i jutro mam się zgłosić na oddział.
Mam nadzieję,że jestem ostatnia już która się z Wami żegna. Trzymam kciuki,aby każda z Was w grudniu trzymała w ramionach swoje dzieci.
Ja po rozmowie z partnerem ustaliliśmy,że kończymy przygodę z kolejnym macierzyństwem.
Mamy już cudowną dwójkę maluchów,więc skupimy się na wychowanie ich. Powodzenia dla Was.
Ojej, wysłałam moją wiadomość, odswiezylam wątek i widzę Twoją 😢 Bardzo mi przykro... Dużo siły dla Was! Przytulam 🫂01.03 - OM
04.04 - II 😊, bHCG - 2765
07.04 - bHCG - 5992, USG - pęcherzyk
14.04 - USG: jest serduszko! ❤️
Kolejne USG: 14.05 NFZ, 21.05 prywatnie
Prenatalne: 28.05
Termin porodu z OM: 06.12
Leki: euthyrox 25, Neoparin 0.4, acard 75, encorton 5, glucofage 500, 2 razy duphaston, 2 razy progrsterone bensis, prenatal uno, Wit. D i C. -
Cebulka35 wrote:Na forum na fb dotyczącym badań w ciąży jest trochę przypadków, gdzie PAPPA wychodziła dobrze (nawet 1:18000) A dziecko np z ZD. Ale chyba jeszcze więcej przypadków, gdzie NIFTY czy SANCO się pomyliły (wskazywały chorobę, której nie było badz wykluczały taką, która faktycznie była a wykazywały inną). Już nawet nie mówiąc, ile razy PAPPA niepotrzebnie nastraszyła... To wszystko to wciąż tylko badania przesiewowe i statystyka.
Pamiętajmy, że jest jeszcze bardzo dokładne USG Maluszka. I bądźmy dobrej myśli. Każda z nas boi się tego samego.
Ja osobiście w przyszłym tygodniu robię SANCO i aż mnie boli brzuch na samą myśl.
Ja raczej myślę w drugą stronę, że robię ten test aby właśnie wykluczyć test pappa jakby pokazal coś niepokojacego lub usg jak wyjdzie źle to na wizycie już będę miała wyniki panoramy myślałam pod tym względem 😅 i właśnie czytałam dużo, że wystarczy że źle się ułoży dziecko a lekarz już może określić, że dzieje się coś złego i kolejny stres i dopiero zlecają testy i nie potrzebny stres.2019 11tc🕊
2020 bc
Inseminacja 2023 ❌️
11.2024 stymulacja 9.12 punkcja
❄️❄️❄️❄️❄️ 14.12 transfer +eb
Cyclogest, duphaston, agolutin, lanzetto, acard, neoparin
4dpt beta 1,1
26.03 transfer mrożony cykl naturalny+eb, agolutin, acard, utorgestan 2x200, nospa 3x1, magnez 2x2 glucophage 2x850
4dpt II kreska- cień 6dpt beta 22, 7dpt beta 23,5. 8dpt beta 31.18
10 dpt beta 54,43 12 dpt beta 134,
14 dpt beta 354 16dpt 847
20 dpt usg GS 0,76cm pęcherzyk
21 dpt beta 5106
23 dpt pęcherzyk żółtkowy
29 dpt 25506 beta
30 dpt serduszko ❤️ crl 1.1cm GS 2.47 cm
34 dpt crl 1.2 cm
8+6tc crl 2.08 cm 🥰 176 ❣️
9+6 tc crl 3,17cm ❤️ 179
-
Vesper,przykro mi 😔
Kurcze i jak mamy być spokojne w ciąży jak te wszystkie badania można sobie wsadzić ... No cóż trzeba być dobrej myśli 🙂
Dzisiaj był występ w przedszkolu na dzień mamy i taty,płakałam jak bóbr 😂😂 dzieci śpiewały jeden przez drugiego ale było fajnie,a dzieci jakie dumne 😁
W poprzedniej ciąży,synek się kręcił i lekarz miał problem aby znaleźć kość nosową 🫣ale mnie zestresował na szczęście kość się znalazła 😱 ale to co przeżyłam to moje..Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 14:50
-
Ja zaznam spokoju może z 2 lata po porodzie, jak zobaczę, że wszystko jest dobrze 🙈 Zwłaszcza, że mam już syna w spektrum autyzmu, a to na żadnym usg i żadnym badaniu typu PAPPA czy NIFTY nie wyjdzie.
36👩❤️💋👨55
👱♀️
2016 - 8 tc 👼
2017 - synuś 🙋♂️
2020 - córeczka 👸
👨🦱
2009 - bliźniacy 🧒🧒
Starania o wspólne Bobo
8 cs
28.03 - II
17.04 - 3 mm czlowiek z ❤️
24.04 - 0,96 cm ❤️
12.05 - 2,73 cm ❤️
Walcz Kropeczko -
Dla mnie nie ma ludzi neurotypowych. Każdy z nas jest wyjątkowy
). Pracuje w szkole dla dzieci tylko w spektrum. I mega mega podziwiam rodziców. Zresztą sama mam wymagającego Bąbla, realizujemy WWR i wiem że czasem jest ciężko.
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
-
Mój ma zaburzenia integracji sensorycznej więc też coś 🙃 4 lata a nadal chodzi na palcach i ma swoje dziwactwa, nadmierne reakcje i inne takie. Chodzi na ćwiczenia i idziemy do przodu. Jakiś czas temu nie potrafił podskakiwać a teraz szaleje na trampolinie
-
Taki nasz rodzicielski los... od poczęcia do końca życia będziemy się martwić o te nasze dzieciaczki.
MadCat lubi tę wiadomość
36👩❤️💋👨55
👱♀️
2016 - 8 tc 👼
2017 - synuś 🙋♂️
2020 - córeczka 👸
👨🦱
2009 - bliźniacy 🧒🧒
Starania o wspólne Bobo
8 cs
28.03 - II
17.04 - 3 mm czlowiek z ❤️
24.04 - 0,96 cm ❤️
12.05 - 2,73 cm ❤️
Walcz Kropeczko -
Hejo👋 Mnie i synów kompletnie rozłożyło 🤧 Moj półroczniak na szczęście szybko się uporał z przeziębieniem. Starszy 2,5 latek kicha i wydzielina po brodę a ja mega gorączka i zatoki 🫣 chyba. Chyba w każdej ciąży chorowałam na początku 🙈
Ostatnio wykminilam że jeśli będę mieć córkę to rodze cc a jeśli kolejny syn to sn aby pokusić się o ostatnią szansę. Jednak coś mi mówi że straciłam teraz córkę a został synek 🫣
Co do autyzmu...mój jest okropnie napobudliwy, bywa agresywny i kochany po chwili, nie mowi wyraźnie tylko pepla po swojemu , chodzi na palcach, bawi się kółeczkami, zakrywa uszy jak mu się nie podoba no dzwiek odkurzacza czy miksera. Mam go narazie pod obserwacją bo już sama nie wiem czy to objawy autyzmu czy bunt dwulatka. Nie chcę pochopnie wciskać mu jakiś schorzeń gdzie tak naprawdę większość z jego zachowan jest totalnie typowe na jego wiek. Czekamy do 3 rz. -
My zaczęliśmy diagnozować Rysia wcześnie, bo dzięki pracy wiem, że im szybciej, tym więcej da się wypracować i pomóc.
Kurczę byłam dzisiaj w hm i obkupiłam się w majtki ciążowe i staniki 😂 Jeszcze brakuje mi tylko dłuższych spodni. Bo obecne legginsy non stop zjeżdżają mi pod brzuch czego nie lubię.👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
Koniec starań.
-
Megipta wrote:Hejo👋 Mnie i synów kompletnie rozłożyło 🤧 Moj półroczniak na szczęście szybko się uporał z przeziębieniem. Starszy 2,5 latek kicha i wydzielina po brodę a ja mega gorączka i zatoki 🫣 chyba. Chyba w każdej ciąży chorowałam na początku 🙈
Ostatnio wykminilam że jeśli będę mieć córkę to rodze cc a jeśli kolejny syn to sn aby pokusić się o ostatnią szansę. Jednak coś mi mówi że straciłam teraz córkę a został synek 🫣
Co do autyzmu...mój jest okropnie napobudliwy, bywa agresywny i kochany po chwili, nie mowi wyraźnie tylko pepla po swojemu , chodzi na palcach, bawi się kółeczkami, zakrywa uszy jak mu się nie podoba no dzwiek odkurzacza czy miksera. Mam go narazie pod obserwacją bo już sama nie wiem czy to objawy autyzmu czy bunt dwulatka. Nie chcę pochopnie wciskać mu jakiś schorzeń gdzie tak naprawdę większość z jego zachowan jest totalnie typowe na jego wiek. Czekamy do 3 rz.
Jak już się zbliża do 3 lat a chodzi na palcach to możesz iść do terapeuty na diagnozę. Myśmy byli chyba 3 miesiące przed trzecimi urodzinami. Nasz jak był mniejszy to też wpadał w histerie i potrafił godzinę wyć o coś.
A co do mówienia to tu warto uszy sprawdzić. Siostrzeniec miał zapalenie ucha wewnętrznego i nie do końca dobrze słyszał przez co słabo mówił. A takie zapalenie objawia się tylko tym że gorzej słyszy 🙃 także jak nie powie to nie wiesz. A 2 latek wiadomo, nie powie
Frelcia ja w poprzedniej ciąży kupowałam w hm. Mieli super legginsy ciążowe. Teraz nie mam już stacjonarnie to nie wiem czy dale są, ale może na stronieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 18:16
-
MadCat wrote:A spróbuj z tą integracja sensoryczna. Mój nie lubi też jak jest głośno. Suszarka, maszynka do strzyżenia włosów, dużo ludzi, głośna muzyka.
Jak już się zbliża do 3 lat a chodzi na palcach to możesz iść do terapeuty na diagnozę. Myśmy byli chyba 3 miesiące przed trzecimi urodzinami. Nasz jak był mniejszy to też wpadał w histerie i potrafił godzinę wyć o coś.
A co do mówienia to tu warto uszy sprawdzić. Siostrzeniec miał zapalenie ucha wewnętrznego i nie do końca dobrze słyszał przez co słabo mówił. A takie zapalenie objawia się tylko tym że gorzej słyszy 🙃 także jak nie powie to nie wiesz. A 2 latek wiadomo, nie powie
Frelcia ja w poprzedniej ciąży kupowałam w hm. Mieli super legginsy ciążowe. Teraz nie mam już stacjonarnie to nie wiem czy dale są, ale może na stronie -
Mój Rysiek też ma problem ze słuchem. Chociaż bardziej ze skupieniem uwagi. Jest pod kontrolą laryngologa i uszy są ok chociaż nie wiem czy nie sprawdzę jeszcze migdałków.
W diverse są teraz super kolarki. Super materiał i mieszczą spory brzuszek chociaż nie są ciążowe. No ALE… przy obecnych 10st to dziękuję.👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
Koniec starań.
-
Uf ja już po diabetologu, na razie cukrzycy ciążowej nie ma (a spełniam chyba z 4 kryteria podwyższonego ryzyka, więc się tego obawiałam). Pani do mnie, że ładnie dietę trzymać, blabla. A ja tu cieszę się z czegokolwiek zjedzonego, że się udało zjeść 🫣
Powiem wam, że im dłużej czytam wasze rozterki o badaniach nifty, pappa itp. tym bardziej się cieszę, że w moim przypadku są niemiarodajne i się ich nie robi. Wiem, że przy pojedynczym dziecku wpadłabym w paranoję, zrobiłabym je wszystkie i bym się stresowała okrutnie😂 a tak czekam grzecznie na usg prenatalne i wywiad z genetykiem i tyle, więcej nie jestem w stanie zrobić na ten moment 🫡
Belma lubi tę wiadomość
-
Frelcia_na_chwilę wrote:Mój Rysiek też ma problem ze słuchem. Chociaż bardziej ze skupieniem uwagi. Jest pod kontrolą laryngologa i uszy są ok chociaż nie wiem czy nie sprawdzę jeszcze migdałków.
W diverse są teraz super kolarki. Super materiał i mieszczą spory brzuszek chociaż nie są ciążowe. No ALE… przy obecnych 10st to dziękuję.
Ooo! Dzięki za cynk, pójdę zobaczyć, bo ja już w sukienkach chodzę, a często mi uda obciera latem! -
Szu_szu wrote:Ooo! Dzięki za cynk, pójdę zobaczyć, bo ja już w sukienkach chodzę, a często mi uda obciera latem!
Moja kumpela jest teraz w 8 miesiącu i dalej mieści w nich brzuszek (a nie należy do tych drobnych kobiet) i są fajne wesołe kolory. Stwierdziłam że będę ubierać pod krótsze sukienki właśnie.Szu_szu lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
Koniec starań.
-
Ja już po wizycie mamy 1,5 cm szczęścia, serducho bije na 160 z usg dzidzia 7+2 czyli według miesiączki termin bez zmian na 30 grudnia.
Kolejna wizyta 4 czerwca a prenatalne 18 czerwca.
Podkusiło mnie się wymalować i wyszłam jak panda rozmazana 🐼Clausix, Delfi, MadCat, Hdfs, Wilga27, Książkara_w_ciąży, Szu_szu, Daniela77, Megipta, Belma, taterniczka, Izuś84 lubią tę wiadomość
-
To ja na obcierające uda mam kupione takie jakby ucięte rajtki. Też są super. Już drugi sezon noszę. Nie ważne ile ważyłam, otarte uda zawsze mam 🙈
-
Szu_szu wrote:Uf ja już po diabetologu, na razie cukrzycy ciążowej nie ma (a spełniam chyba z 4 kryteria podwyższonego ryzyka, więc się tego obawiałam). Pani do mnie, że ładnie dietę trzymać, blabla. A ja tu cieszę się z czegokolwiek zjedzonego, że się udało zjeść 🫣
Powiem wam, że im dłużej czytam wasze rozterki o badaniach nifty, pappa itp. tym bardziej się cieszę, że w moim przypadku są niemiarodajne i się ich nie robi. Wiem, że przy pojedynczym dziecku wpadłabym w paranoję, zrobiłabym je wszystkie i bym się stresowała okrutnie😂 a tak czekam grzecznie na usg prenatalne i wywiad z genetykiem i tyle, więcej nie jestem w stanie zrobić na ten moment 🫡
Ja dzisiaj także miałam wizytę u diabetologa, jutro idę na wyniki ponowne glukozy na czczo i wizyta na 16:40, ale tak jak mówisz dieta, jak dieta jak dam radę żyć tylko na kanapkach i to czasem ciężko 😆2019 11tc🕊
2020 bc
Inseminacja 2023 ❌️
11.2024 stymulacja 9.12 punkcja
❄️❄️❄️❄️❄️ 14.12 transfer +eb
Cyclogest, duphaston, agolutin, lanzetto, acard, neoparin
4dpt beta 1,1
26.03 transfer mrożony cykl naturalny+eb, agolutin, acard, utorgestan 2x200, nospa 3x1, magnez 2x2 glucophage 2x850
4dpt II kreska- cień 6dpt beta 22, 7dpt beta 23,5. 8dpt beta 31.18
10 dpt beta 54,43 12 dpt beta 134,
14 dpt beta 354 16dpt 847
20 dpt usg GS 0,76cm pęcherzyk
21 dpt beta 5106
23 dpt pęcherzyk żółtkowy
29 dpt 25506 beta
30 dpt serduszko ❤️ crl 1.1cm GS 2.47 cm
34 dpt crl 1.2 cm
8+6tc crl 2.08 cm 🥰 176 ❣️
9+6 tc crl 3,17cm ❤️ 179
-
Frelcia_na_chwilę wrote:Mój Rysiek też ma problem ze słuchem. Chociaż bardziej ze skupieniem uwagi. Jest pod kontrolą laryngologa i uszy są ok chociaż nie wiem czy nie sprawdzę jeszcze migdałków.
W diverse są teraz super kolarki. Super materiał i mieszczą spory brzuszek chociaż nie są ciążowe. No ALE… przy obecnych 10st to dziękuję.
Nam też ostatnio wyszło że ma niedosłuch przez powiększony 3 migdał 🙃 tak zapchany wydzielina, pediatrzy ignorowali bo żłobkowy więc to że ma wiecznie gila to wzruszali ramionami. Okazało się że to wcale nie przez żłobek. Ale z mową jak narazie wydaje mi się że jest dobrze, bo mówi na tyle wyraźnie że obcy go rozumieją a nie ma jeszcze 2 lat. Ale obniżone napięcie w centrum, koślawe stopy itp.. nie ma chyba dziecka bez dodatkowego bagażu, serio 🫣