Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja muszę wytrzymać trzy tygodnie do wizyty. 🫣Jakoś się wcześniej udało, że pomiędzy były prenatalne, więc dłuższej przerwy niż 2 tygodnie nie miałam. Nie wiem, jak wytrzymam, ale staram się nie świrować. Tylko sprawdzam codziennie, czy mnie dalej cycki bolą, jak ta wariatka. 🤣
Trzymam kciuki za Wasze wizyty i badania. 🍀🍀🍀niedoczynność tarczycy, mięśniaki macicy
sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka
➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
26.10. - 1️⃣ET 5BB❌️
➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
30.01. - 2️⃣ET 3AA, progesteron 51,80
beta: 7dpt 2,92; 11dpt 2,3 ❌️
2.04. - 3️⃣FET 3BC, progesteron 26
5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
27dpt CRL 0,75cm i migający punkcik na USG
35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
9w0d CRL 2,4cm ♥️ 11w0d CRL 4,4 cm ❤️
cudzie trwaj 🍀♥️🙏🍀♥️
-
Cześć Wszystkim, trzymam kciuki za wizyty 🤞
Dzisiaj mamy małe święto na naszym wątku, już każda z naszego wątku jest w drugim trymestrze 🥳Książkara_w_ciąży, Pierniczka, Szu_szu, Wilga27, Nayeli, PoskromionaZłośnica lubią tę wiadomość
-
Ginekolog mi nie zmienił daty porodu mimo że ciąża 2 tygodnie młodsza. Zostawił 5 grudzień..
Zbiera mi się ropa w bliźnie po CC więc dostałam neomycynę.
No i poza tym to wszystko ok 😁 w trakcie badania wywaliło korki 🙊 ale udało się dokończyć badanie. Płeć się potwierdziła będzie dziewczynka 🩷🩷Mini94, Książkara_w_ciąży, Pierniczka, Szu_szu, Megipta, taterniczka, Wilga27, Delfi, KasiaXXX, Belma, Daniela77 lubią tę wiadomość
-
Więc możesz mi książkara zmienić tą datę na 5 grudnia. A kiedy będzie cesarka to i tak się okaże w grudniu 🙊
-
Gilgotek wrote:Ginekolog mi nie zmienił daty porodu mimo że ciąża 2 tygodnie młodsza. Zostawił 5 grudzień..
Zbiera mi się ropa w bliźnie po CC więc dostałam neomycynę.
No i poza tym to wszystko ok 😁 w trakcie badania wywaliło korki 🙊 ale udało się dokończyć badanie. Płeć się potwierdziła będzie dziewczynka 🩷🩷
A to powiem Ci, że pewnie w szpitalu na to zwrócą uwagę. U mnie w pierwszej ciąży była różnica 8 dni między USG i OM, lekarz nie zmienił daty porodu, a w szpitalu zaczęli gadać, że źle lekarz ocenił datę, powinna być wg USG i zamiast 39+3 już byłam po terminie porodu 😅 Powiedzieli, że zmienią. Przyszłam przed terminem, się okazało, że jestem po terminie -
Mi Książkara możesz wpisać 21.12 termin i dziewczynkę 💓😊
I powodzenia na wizytach! 🤞🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca, 11:08
Nefretam, Mini94, KasiaXXX lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, jakoś tak nie spojrzałam na to, że w sumie była nas tam piątka ❤️ kij im w krzyż o
Tęczynka ja lubię Gosię Mostowską, ona ma filmiki z jogi, w wysokiej ciąży chyba nawet nagrywała
My dopiero wieczorem się wizytujemy, zobaczymy co tam ciekawego. Też tak macie, że im bliżej wizyty tym są większe emocje, jakiś stresik, zdenerwowanie?
👩🏻👦🏻😺😺🐶
Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025
12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯
11.05 🍓🍓🍓 rosną, 3,87 cm, 3,85 i 3,34 cm dzieciaczków
27.05 zdrowe dzieciaczki 🩷🩷🩵
15.07 ekipa ma już🩵 331 g,🩷 311 g, 🩷301 g
4.08 - połówkowe
-
Delfi wrote:A to powiem Ci, że pewnie w szpitalu na to zwrócą uwagę. U mnie w pierwszej ciąży była różnica 8 dni między USG i OM, lekarz nie zmienił daty porodu, a w szpitalu zaczęli gadać, że źle lekarz ocenił datę, powinna być wg USG i zamiast 39+3 już byłam po terminie porodu 😅 Powiedzieli, że zmienią. Przyszłam przed terminem, się okazało, że jestem po terminie
-
Też kiedyś ćwiczyłam z Gosią Mostowska 😊
Ja mam tak ze wszystkim, jak mam w danym dniu coś zaplanowane, to do czasu aż nie wyjdę z domu nie mogę sobie znaleźć miejsca, krzątam się 😆 nic nie robię, bo czekam na to wyjście 😆 jak najbardziej rozumiem 😊
Na szczęście wizyty u prowadzącej są z rana, bo do wieczora to bym jajko zniosła chyba 🐔
W jednej przychodni doktor pracuje tylko w piątki rano i tę przychodnię mam w pakiecie medycznym i udaje mi się na razie fajnie terminy co 4tyg umawiać, więc nic nie muszę płacić, ale też 4 dni jest w innej przychodni, tam już szerszy zakres godzin, mam nadzieję, że uda się na tej z pakietu większość wizyt ogarnąć, zawsze trochę kaski w kieszeni 💸 -
Delfi wrote:A to powiem Ci, że pewnie w szpitalu na to zwrócą uwagę. U mnie w pierwszej ciąży była różnica 8 dni między USG i OM, lekarz nie zmienił daty porodu, a w szpitalu zaczęli gadać, że źle lekarz ocenił datę, powinna być wg USG i zamiast 39+3 już byłam po terminie porodu 😅 Powiedzieli, że zmienią. Przyszłam przed terminem, się okazało, że jestem po terminie
A pewność mam że była młodsza, bo jedyne 💓 bez zabezpieczenia było tydzień po teoretycznej owulacji. No cóż. Obiekt ma już 4 lata 😆👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
⏩Wizyta 11. 08
Połówkowe 19.08
Termin porodu 25. 12👶🏼
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo
-
Dziewczyny ale ja sobie zdaje sprawę że w grudniu będziemy decydować o tym kiedy będzie cesarka na podstawie tego jak wielki maluch jest i tych dwóch terminów. Sama też w głowie sobie już układam plan porodu na 11 grudnia 😆
Ale na razie termin zostawia 5 grudzień i nie będę co USG zmieniać bo raz wyjdzie 15 tydzień a zaraz wyjdzie już zupełnie inaczej o ileś tam dni różnicy. Co nie raz dziewczyny tutaj piszą.
Także co będzie - okaże się w grudniu ☺️🤰🏼🩷
Jeszcze zedytuje. To najlepszy ginekolog, nie zrobi krzywdy ani mi ani tymbardziej dziecku że się urodzi przedwcześnie czy za późno 🩷Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca, 12:35
Delfi lubi tę wiadomość
-
Ciekawe, czy któraś urodzi w święta lub wigilię 😅 ja jakoś tak mam wrażenie, że u mnie święta mogą wypaść. Z synkiem (długo przed porodem) mąż mówił, że tak głupio urodziny w walentynki - no to synek na przekór urodził się w walentynki 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca, 12:41
Wisienka95 lubi tę wiadomość
-
Gratuluje wizyt ❤️ moja wizyta dopiero w poniedziałek. Od 2 dni jakby objawy lżejsze i oczywiście sraczka jest 🤣. Kłucia niebardzo sa, cycki jakby łaskawsze 🤣.
Szu_szu to jest przykre. Miałam podobnie odchodząc z poprzedniej pracy. Też dostałam figę z makiem, a dziewczynom zaniosłam takie specjalne pierniki zamawiane. Bukiet piernikow. Od jednej koleżanki dostałam kartkę ręcznie malowana i kubek ręcznie malowany . Zawsze zostaje uczucie jakiegoś smutku.
Nr do swojego lekarza nie mam, jak coś się zadziało to i tak jechałam na IP, więc w sumie na telefon nie wiele by pomógł na odległość. -
Delfi wrote:Ciekawe, czy któraś urodzi w święta lub wigilię 😅 ja jakoś tak mam wrażenie, że u mnie święta mogą wypaść. Z synkiem (długo przed porodem) mąż mówił, że tak głupio urodziny w walentynki - no to synek na przekór urodził się w walentynki 😅
Ja mam termin na 24.12 ale mam wielką nadzieję urodzić wcześniej lub później 😆
Dziewczyny pytanko, chce zrobić badanie ferrytyny bo przed ciążą miałam niską. Czy robić dodatkowo żelazo? W medicoverze mi odmówili żelaza, że niby wystarczy ferrytyna ale tam odmawiają prawie wszystkiego 😆 i zrobię najwyżej na własną rękę. Jak wy robicie ?👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
-
Książkara_w_ciąży wrote:Ja jestem po dwóch porodach SN🙂 nie miałam znieczulenia i wszystko poszło gładko i szybko. Mam szerokie biodra a moje córki nie były duże bo 50 i 51 cm😉 także bez pęknięć, nacięć i innych dodatków. Bardzo bym chciała żeby ten poród też był takie fajny i sprawny ale jestem o 11 lat starsza i ciało już swoje przeszło. Zobaczymy jak to będzie bo mąż był sporym a raczej długim dzieckiem bo 58 cm. 🫣
Skoro córki byly małe to teraz nie spodziewaj się olbrzyma 🙃 taka twoja natura że rodzisz małe dzieci i ci zazdroszczę 🫠
Mój syn miał 4kg i 60cm. Chciałabym, żeby drugi syn był troszkę mniejszy 😅 żeby poród był lżejszy bo 2h partych daje w kośćKsiążkara_w_ciąży lubi tę wiadomość
-
Delfi wrote:Ciekawe, czy któraś urodzi w święta lub wigilię 😅 ja jakoś tak mam wrażenie, że u mnie święta mogą wypaść. Z synkiem (długo przed porodem) mąż mówił, że tak głupio urodziny w walentynki - no to synek na przekór urodził się w walentynki 😅
Jest nas tu tyle, że na pewno na któraś trafi ten wyjątkowy czas.
Mam 3 koleżanki które urodziły 24 grudnia 2022 roku. Pamiętam jak wszyscy wyczekiwali na jakiś znak 😁 mój syn jest z dnia wagarowicza ✌️ także na pewno będzie świętował 🤣 -
Ja bym chciała mieć CC w Mikołajki, ale chcieć to pewnie sobie mogę 🤷😂😂
Mój tata się urodził 31.12 ☺️Wisienka95 lubi tę wiadomość