X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2025 🍼❤️
Odpowiedz

Grudzień 2025 🍼❤️

Oceń ten wątek:
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chałwa wrote:
    Delfi a nie proponowali innego terminu ? Chociaż jak mojemu mężowi odwołali wizytę u dohtóra, to też nie proponowali innego terminu.. a wg mnie powinni tak robić.. ale chcieć, a moc ...

Nie proponowali. Łaskawie dostałam smsa, że wizyta odwołana. W maju to nawet smsa nie dostałam, wyparowała mi wizyta z aplikacji 2 dni przed terminem, dzwoniłam na infolinię i dowiedziałam się, że lekarka zgłosiła nieobecność. Nie potrafili mi powiedzieć, dlaczego nikt mnie o tym nawet SMS-em nie poinformował…

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szu_szu wrote:
    Delfi- dobrze, że wszystko ok, ale długo płci nie podają, tak się odwraca dupką czy im się nie chce szukać? Jezu ocena 2.0 też bym nie poszła 🫣

Chałwa wydaje mi się, że mniej więcej tam gdzie jest strzałka 7 miesiąc.

Wilga mój pies to też cień, ciągle za mną łazi, to ta brązowa kupa futra za kotem. Najgorzej ma jak budzę się w nocy na siku, patrzy na mnie, robi pffff i idzie za mną zaspana do tego kibelka. Nie ma lekko, ta psia praca 😂

Nie chce im się szukać. Tzn ta lekarka, która odwołała, ona ma wysokie opinie i to USG było „fajniejsze”, dłuższe. Zapowiedziała, że sprawdzi mi płeć, no ale odwołała. Po prostu przykładają sprzęt od USG, sprawdzają serce i odkładają i mówią że koniec, mogę iść się ubrać 🙈
    Dodam, że w pierwszej ciąży prowadziłam na NFZ, to zwykłe wizyty też tak wyglądały, tylko prenatalne były dłuższe.

Chałwa, ja właśnie czuję tak nisko, jak ta ręka (w podbrzuszu). Ogólnie nawet w Google, jak sprawdzi się, dokąd sięga macica, to we wczesnym etapie jest bardzo nisko, więc to normalne. Ja już czuję lekkie kopniaczki i przekręcanie się już tak bez dwóch zdań malucha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 18:37

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Moniczka38 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po połówkowych :)

Wszystko ok. 381 gram :)

Ale mam katar alergiczny lub taki ciążowy… dramat :o

KasiaXXX, Delfi, Pierniczka, Szu_szu, taterniczka, Wilga27, Izuś84, Gilgotek, Belma lubią tę wiadomość

Starania zaczęte 08.24.
    Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
    PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia

💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł. :(
    ⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
    💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękł :) Nie wyszło :(
    💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
    💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków :) 🥰

🍼 04.03. Początek ciąży
    29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
    31.03. Beta 380, progesteron 46.
    04.04. Beta 2461.
    08.06. To będzie dziewczynka! 🌸

Termin 02.12.
  • Pierniczka Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczka mnie też męczy katar, ale ja przed ciążą zawsze rano i wieczorem zawalone zatoki, po ciąży muszę się za to zabrać, zrobić tomografię i może jakie zabieg FESS, teraz niektóre dni intensywniejszy katar i czasem trochę krwi na chusteczce, ale to podobno normalne, bo byłam u laryngolog. Super wieści z wizyty 💞

Delfi - to się nieźle urządzili... Ja korzystam z pakietu w pracy, ale to jakiś taki niszowy od nieznanego ubezpieczyciela, bo moja firma jest mala przez co umawianie jest dziadowskie, ale placówek sporo i lekarkę znalazłam bardzo fajna, bo można w pracy też wziąć Luxmed, ale tam do dobrej gin niemożliwością jest się dostać, a reszta słabe opinie.

To ja wczoraj jak czułam kłucie w podbrzuszu to właśnie na wysokości ręki tej pani i potem takie dziwne uczucie, ale nie wiem czy to ruchy, bo zawsze opisują wszyscy jako łaskotanie, trzepotanie motylka, a mnie to trochę bolało 😜

15.04 ⏸️
    29.04 CRL 2,5mm
    05.05 CRL 7,3mm 💓
    30.05 CRL 3,4cm
    18.06 CRL 7,23cm 🧬 prenatalne+nift, zdrowa 👶🏼 🩷
    27.06 99g
    25.07 🔜

💊 Euthyrox N88, Pueria Duo Active

preg.png
  • Szu_szu Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło panie jakie leniwce. Zwłaszcza, że płeć to ile parę sekund. Dobrze, że najważniejsze sprawdzili.

Ej, pierwsze słyszę o katarze ciążowym 🤔 też mam czasem katar, ale z ciążą tego nie wiązałam

Moniczka super, kawał bombelka. Mangoska, bo chyba mamy ten sam tydzień 🥭

👩🏻👦🏻😺😺🐶

Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025

12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
    23.03 ⏸️
    24.03 betaHcG 213 mIU/ml
    26.03 betaHCG 577 mIU/ml

9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯

11.05 🍓🍓🍓 rosną, 3,87 cm, 3,85 i 3,34 cm dzieciaczków

27.05 zdrowe dzieciaczki 🩷🩷🩵

15.07 ekipa ma już🩵 331 g,🩷 311 g, 🩷301 g

4.08 - połówkowe

preg.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szu_szu wrote:
    Ło panie jakie leniwce. Zwłaszcza, że płeć to ile parę sekund. Dobrze, że najważniejsze sprawdzili.

Ej, pierwsze słyszę o katarze ciążowym 🤔 też mam czasem katar, ale z ciążą tego nie wiązałam

Moniczka super, kawał bombelka. Mangoska, bo chyba mamy ten sam tydzień 🥭

Potwierdzam z katarem, jeszcze nie mam, ale w pierwszej ciąży jakoś po 25 tyg miałam ciągle zapchany nos, potem doszedł krwisty katar (wszystko jest bardziej ukrwione), po porodzie jak ręką odjął 😅

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szu_szu wrote:
    Delfi- dobrze, że wszystko ok, ale długo płci nie podają, tak się odwraca dupką czy im się nie chce szukać? Jezu ocena 2.0 też bym nie poszła 🫣

Chałwa wydaje mi się, że mniej więcej tam gdzie jest strzałka 7 miesiąc.

Wilga mój pies to też cień, ciągle za mną łazi, to ta brązowa kupa futra za kotem. Najgorzej ma jak budzę się w nocy na siku, patrzy na mnie, robi pffff i idzie za mną zaspana do tego kibelka. Nie ma lekko, ta psia praca 😂

O wow to u Ciebie grubszy kaliber widzę 😆 mój owszem, chodzi za mną do łazienki ale nigdy w nocy. Kocyk ważniejszy 😆😆

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

Starania naturalne od 2021.
    W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳

preg.png
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kataru nie, ale od samego początku ciąży mega dużo kicham 😆

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸

preg.png
  • Pierniczka Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga27 wrote:
    Ja kataru nie, ale od samego początku ciąży mega dużo kicham 😆
    Ja też! Jeden z pierwszych objawów i co ciekawe, zazwyczaj kicham podwójnie, co normalnie mi się nie zdarzało, śmiałam się że jedno moje, drugie fasolki 👃🏻
    To też mówiła laryngolog, że naczynia są bardziej ukrwione, wrażliwe, ale było dość niespodziewane 😁

15.04 ⏸️
    29.04 CRL 2,5mm
    05.05 CRL 7,3mm 💓
    30.05 CRL 3,4cm
    18.06 CRL 7,23cm 🧬 prenatalne+nift, zdrowa 👶🏼 🩷
    27.06 99g
    25.07 🔜

💊 Euthyrox N88, Pueria Duo Active

preg.png
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczka wrote:
    Ja też! Jeden z pierwszych objawów i co ciekawe, zazwyczaj kicham podwójnie, co normalnie mi się nie zdarzało, śmiałam się że jedno moje, drugie fasolki 👃🏻
    To też mówiła laryngolog, że naczynia są bardziej ukrwione, wrażliwe, ale było dość niespodziewane 😁

Tak u mnie to też był jeden z pierwszych objawów ale u mnie pojedyncze 😆
    Natomiast wczesniej rzadko kichałam więc ewidentnie to ciążowe :)

Dziewczyny ja już zaczęłam czuć takie ciągnięcie i napięcie w dole brzucha jak się pochylam czy podciągam nogi do brzucha. Nie mocne, tak jakby bardziej objaw rosnącego brzucha. Macie tak?

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸

preg.png
  • Szu_szu Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga27 wrote:
    Tak u mnie to też był jeden z pierwszych objawów ale u mnie pojedyncze 😆
    Natomiast wczesniej rzadko kichałam więc ewidentnie to ciążowe :)

Dziewczyny ja już zaczęłam czuć takie ciągnięcie i napięcie w dole brzucha jak się pochylam czy podciągam nogi do brzucha. Nie mocne, tak jakby bardziej objaw rosnącego brzucha. Macie tak?

Haha, też kicham jakoś częściej, wiązałam to z przeprowadzką, bo mimo gruntownego czyszczenia domu to ten pył budowlany na pewno jeszcze się gdzieś unosi, zwłaszcza, że góra jest nieskończona. A to może być ciąża 😂

Tak, ja czuję jak się pochylam, przy tych ćwiczeniach dziś nie mogłam zrobić pełnego skłonu, opierałam się o ławę, bo było ciągnięcie. Rosną te baloniki.

Tak się zastanawiam, bo chcę już zacząć kupować rzeczy, ale przy 3 na pewno będę mocno ograniczać koszty, co bezpiecznie jest kupić używane, a co lepiej kupić nowe?
    Na pewno chcę nowe foteliki samochodowe i laktator. Gdzieś czytałam że materacyk też najlepiej nówka?
    Wózek, ubranka, wiadomo polecą używane. Myślę tak z grubsza co jeszcze, bo wiadomo na olxie to znalezc można i używany wibrator 😂

Wilga27 lubi tę wiadomość

👩🏻👦🏻😺😺🐶

Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025

12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
    23.03 ⏸️
    24.03 betaHcG 213 mIU/ml
    26.03 betaHCG 577 mIU/ml

9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯

11.05 🍓🍓🍓 rosną, 3,87 cm, 3,85 i 3,34 cm dzieciaczków

27.05 zdrowe dzieciaczki 🩷🩷🩵

15.07 ekipa ma już🩵 331 g,🩷 311 g, 🩷301 g

4.08 - połówkowe

preg.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laktator,materacyk,smoczki,butelki,i materacyk kupuje nowe.Ciuszki,łóżeczka i fotelik do auta dostanę od kilku znajomych.Nie mamy auta,więc foteliki będą tylko na raz.Jak mąż zrobi prawko i kupimy samochód to wtedy będziemy już brać nowe.Chciałam też kupić sterylizator na butelki,też raczej używany,jak znajdę podwójny podgrzewacz do butelek to też kupię od kogoś,jak nie będzie to mam już upatrzony w smyku 😊 wózek jeszcze nie wiem czy biorę używany czy nowy ,na razie nie mam nic na oku 🤷 na razie przeglądam oferty

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe
    13.08.2025-gin
    26.08.2025-poradnia w szpitalu
    29.08.2025-Echo serduszek
    preg.png
  • dzastakar Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Ja na zapalenie pęcherze miałam zalecony urofuraginum, sam urosept nie pomagał
    Teraz spokój ale co drugi dzień pije żurawinę.

Od dwóch dni chodzę jakaś nerwowa i nie wiem czy to hormony czy za dużo na głowę sobie narzucam ( zmiany w domu ,remont,zakupy )

Co do ruchów to mam nadzieję że niebawem będę czuć ,na tym etapie kilka razy szczególnie wieczorem poczułam motylki w brzuszku.

Co do wyprawki ,te większe zakupy już chyba mamy za sobą ( wózek ,fotelik ,łóżeczko ,materac,stelaż i wanienka )

Jak poznamy płeć zacznę szaleństwo ubraniowe

Delfi lubi tę wiadomość

👩42🧑36 + 4 córki
    preg.png
  • MadCat Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zasadzie to najważniejsze by fotelik był nowy lub od znajomych, gdzie mamy pewność że nie było wypadku. Materace w zasadzie tez, chociaż ja mam po siostrzencu i nie wymieniałam. Pewnie kwestia ile dzieci przeszedł. Na nowy wózek mi np szkoda kasy. Laktator chyba też wolę nowy, sterylizatora nie mam. Wyparzałam wrzątkiem

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min
    10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
    17.06 prenatalne wszystko ok
    14.07 zdrowy chłop

⏩Wizyta 11. 08
    Połówkowe 19.08

Termin porodu 25. 12👶🏼

👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

preg.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka201666 wrote:
    laktator,materacyk,smoczki,butelki,i materacyk kupuje nowe.Ciuszki,łóżeczka i fotelik do auta dostanę od kilku znajomych.Nie mamy auta,więc foteliki będą tylko na raz.Jak mąż zrobi prawko i kupimy samochód to wtedy będziemy już brać nowe.Chciałam też kupić sterylizator na butelki,też raczej używany,jak znajdę podwójny podgrzewacz do butelek to też kupię od kogoś,jak nie będzie to mam już upatrzony w smyku 😊 wózek jeszcze nie wiem czy biorę używany czy nowy ,na razie nie mam nic na oku 🤷 na razie przeglądam oferty

A może poszukaj czegoś 2w1 jeżeli chodzi o podgrzewacz i sterylizator? Ja w pierwszej ciąży kupiłam nowy 2w1 podgrzewacz i sterylizator za 145 zł na allegro z dobrymi opiniami, z podwójnym miejscem na butelki. Niestety widzę, że ta oferta nie jest już dostępna, ale na szybko sobie zerknęłam i znalazłam za 160 zł na allegro podwójny z lionelo posiadający obie te funkcje :) Zawsze to jeden gadżet, zamiast dwóch, nawet jakbyś miała szukać używanego :)

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szu_szu wrote:
    Na pewno chcę nowe foteliki samochodowe i laktator. Gdzieś czytałam że materacyk też najlepiej nówka?
    Wózek, ubranka, wiadomo polecą używane. Myślę tak z grubsza co jeszcze, bo wiadomo na olxie to znalezc można i używany wibrator 😂

Używane można jeszcze kombinezon, otulacz, rożek, kokon, poduszka do karmienia, śpiworek, bujaczek - wiadomo, niektórych rzeczy nie trzeba posiadać, w zależności od preferencji :) Z nowych to rzeczy higieniczne- np. ręczniki. Materac miałam nowy, fotelik i laktator również :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 21:48

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • dzastakar Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi właśnie mi przypomniałaś że jeszcze bardzo ważny zakup to kombinezon 😀
    Nie spinam się że ma być nowy ,jak trafi się stan idealny używany to nie problem.

Delfi lubi tę wiadomość

👩42🧑36 + 4 córki
    preg.png
‹‹ 268 269 270 271 272
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ