Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaXXX wrote:Dziewczyny mam pytanie do tych, które może mają już komodę Hemnes z Ikei w domu. Czy to prawda, że w celu nałożenia na nią przewijaka, trzeba odsunąć ją od ściany i wtedy z tyłu zostaje taka luka? Na necie jest pełno porad DIY jak te szparę później zasłonić, ale są też zdjęcia jak komoda idealnie przylega do ściany, a na niej leży przewijak..
Przylega do ściany czy jest blenda jak tu?
https://maluchove.pl/nakladka-na-komode-koppang-6-szuflad-blenda
Ja akurat szukam na koppanga, i chyba wezmę po prosta tą z blendą -
Willsee wrote:Przylega do ściany czy jest blenda jak tu?
https://maluchove.pl/nakladka-na-komode-koppang-6-szuflad-blenda
Ja akurat szukam na koppanga, i chyba wezmę po prosta tą z blendą
Właśnie niektóre przylegały do ściany i już wiem czemu - znalazłam przewijak z blendą, który sprawia, że komoda odstaje tylko z 2 cm od ściany 🥰
Edit: właśnie patrzyłam na te Koppang i muszę też ewentualnie o niej pomyśleć, bo jest podobna, a tańsza.
https://allegro.pl/oferta/przewijak-nakladka-na-komode-ikea-koppang-46cm-bez-odsuwania-od-sciany-15780121312
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:30
-
KasiaXXX wrote:Właśnie niektóre przylegały do ściany i już wiem czemu - znalazłam przewijak z blendą, który sprawia, że komoda odstaje tylko z 2 cm od ściany 🥰
Edit: właśnie patrzyłam na te Koppang i muszę też ewentualnie o niej pomyśleć, bo jest podobna, a tańsza.
https://allegro.pl/oferta/przewijak-nakladka-na-komode-ikea-koppang-46cm-bez-odsuwania-od-sciany-15780121312
Kurde tylko widzę że od ściany nie odstaje, ale dość mocno jest wysunięty w przód co utrudni wyciągnie rzeczy z szuflady górnej. Chyba wolę jednak blendę przy ścianie 😅 -
Willsee - a no też prawda 🙈
Odebrałam wyniki krwi + mocz, czekam jeszcze na posiew i test Coombsa.
Krew ok, oprócz ciut zaburzonych limfocytów, neutrofili itp, ale moja lekarka mówi, że w ciąży to zawsze jest odrobinę zaburzone.
Ferrytyna spadła z 40 do 16, ale za to żelazo mam 161. Szok! 🤯
A glukoza 83, także super, wcześniej miałam 92. Ale fakt teraz dłużej nie jadłam przed badaniem - lekarka sugerowała zawsze 12h, a ja nie jadłam teraz z 14.
Co do moczu - standardowo jakieś bakterie i lekkie ketony (mogły wyjść od długiego niejedzenia), czekam na wynik posiewu.
W czwartek połówkowe, więc lekarka sama obejrzy wyniki, ale dobrze wiedzieć, że nic złego się nie dzieje. -
KasiaXXX wrote:Willsee - a no też prawda 🙈
Krew ok, oprócz ciut zaburzonych limfocytów, neutrofili itp, ale moja lekarka mówi, że w ciąży to zawsze jest odrobinę zaburzone.
A glukoza 83, także super, wcześniej miałam 92. Ale fakt teraz dłużej nie jadłam przed badaniem - lekarka sugerowała zawsze 12h, a ja nie jadłam teraz z 14.
Co do moczu - standardowo jakieś bakterie i lekkie ketony (mogły wyjść od długiego niejedzenia), czekam na wynik posiewu.
W czwartek połówkowe, więc lekarka sama obejrzy wyniki, ale dobrze wiedzieć, że nic złego się nie dzieje.
A jaka masz hemoglobine z ciekawości?AMH 0,24
👩34 🧔38 🐱
3dc
FSH 11.9
LH 6.2
estradiol 60
20dc (7dpo)
Progesteron 18,6
Estradiol 121
TSH 3,5 ->Letrox 25mg -> 1,8
Starania od 02.2025
15.04.2025 betaHCG 166
17.04.2025 betaHCG 438
22.04.2025 pęcherzyk ciążowy
29.04.2025 CRL 3mm ❤️
6.05.2025 CRL 1cm !
22.05 - 2,5cm
2.06 - 4,36cm
10.06 prenatalne 5,7cm i wszystko na miejscu - dziewczynka 🩷
24.06 103g
17.07 195g
-
KasiaXXX wrote:Willsee - a no też prawda 🙈
W czwartek połówkowe, więc lekarka sama obejrzy wyniki, ale dobrze wiedzieć, że nic złego się nie dzieje.
U mnie mocz ok, limfocyty lekko obniżone ale szczerze nie badałam ferrytyny ani żelaza jeszcze w ciąży. Spada od początku ciąży ale powoli - obecnie mam hemoglobinę 12,9. Zaczynałam z 14,5. Nie wiem czy muszę dodatkowo sprawdzać osobno żelazo i ferrytyne jeżeli hemoglobina jest ok? 🧐 -
Nefretam wrote:A jaka masz hemoglobine z ciekawości?
Hemoglobina 13,5.
Willsee - ja akurat miałam niskie żelazo i ferrytyne jak zaczynaliśmy starać się o dziecko, więc badałam ciągle. Jak zaszłam w ciążę to odstawiłam Floradix (który mega podniósł mi wyniki, kocham!!!), no i biorę teraz tylko magnez + Puerie Duo. -
Ehh przełożone mam połówkowe z 6 na 8 sierpnia 💔
-
KasiaXXX wrote:Hemoglobina 13,5.
Willsee - ja akurat miałam niskie żelazo i ferrytyne jak zaczynaliśmy starać się o dziecko, więc badałam ciągle. Jak zaszłam w ciążę to odstawiłam Floradix (który mega podniósł mi wyniki, kocham!!!), no i biorę teraz tylko magnez + Puerie Duo.
O wow, to ładna
Ciekawe że ja mam sporo wyższa ferrytyne, ale Hg duzo niższa. Stasznie mnie irytuje suplementacja żelaza, bo już na czczo biorę Letrox , więc muszę bardzo kombinować, żeby żelazo też.
Zobaczymy w sierpniu czy przynajmniej nie spadnie niżejAMH 0,24
👩34 🧔38 🐱
3dc
FSH 11.9
LH 6.2
estradiol 60
20dc (7dpo)
Progesteron 18,6
Estradiol 121
TSH 3,5 ->Letrox 25mg -> 1,8
Starania od 02.2025
15.04.2025 betaHCG 166
17.04.2025 betaHCG 438
22.04.2025 pęcherzyk ciążowy
29.04.2025 CRL 3mm ❤️
6.05.2025 CRL 1cm !
22.05 - 2,5cm
2.06 - 4,36cm
10.06 prenatalne 5,7cm i wszystko na miejscu - dziewczynka 🩷
24.06 103g
17.07 195g
-
Gilgotek wrote:Ehh przełożone mam połówkowe z 6 na 8 sierpnia 💔
Ja mam 4ego, już powoli zaczynam przebierać nogami i się stresować.
Mąż się zorientował że tu już 20 tydzień skończony, więc biorąc pod uwagę że będzie cc to została mniej niż połowa - to się chlopina lekko zestresował jak ten czas leci 😅 -
My wczoraj zakupiliśmy wózek na olx, z całym dopasażeniem szytym na zamówienie, w bardzo dobrym stanie. Piękny 😍 Przymierzając do bagażnika czy się mieści zatrzasnęłam klapę jak się okazało z kluczykami w środku 😜 Także w niedzielę po 21 trzeba było wzywać ślusarza, godzina na deszczu na drugim końcu miasta i 250 zł za te "przyjemność"... Na pewno tych zakupów nie zapomnimy 😜
Ja dziś po 3 tyg. urlopu wróciłam do pracy, na razie bardzo spokojnie i luźno, do końca tygodnia nie ma jeszcze szefowej. Zastanawiam się do kiedy pracować, chyba będę do oporu 😜36👩❤️💋👨55
👱♀️
2016 - 8 tc 👼
2017 - synuś 🙋♂️
2020 - córeczka 👸
👨🦱
2009 - bliźniacy 🧒🧒
28.03 - II
17.04 - 3 mm czlowiek z ❤️
24.04 - 0,96 cm ❤️
12.05 - 2,73 cm
SANCO - zdrowa dziewczynka 😍🥰❤️
03.06 - prenatalne: 6,5 cm zdrowej dzidzi 😍 -
Nefretam wrote:O wow, to ładna
Ciekawe że ja mam sporo wyższa ferrytyne, ale Hg duzo niższa. Stasznie mnie irytuje suplementacja żelaza, bo już na czczo biorę Letrox , więc muszę bardzo kombinować, żeby żelazo też.
Zobaczymy w sierpniu czy przynajmniej nie spadnie niżej
Kurde faktycznieNa pewno jest to upierdliwe takie suplementowanie wszystkiego po kolei. Ja akurat hemoglobinę miałam zawsze w normie, ale ferrytyna i żelazo leżały, dopiero jak wyniki się polepszyły, to udało nam się zajść w ciążę. Teraz też już wujek Google mnie nastraszył, że żelazo 161 w ciąży to wysokie i może wskazywać na jakąś tam chorobę 😅 Ale Chat GPT mnie za to uspokoił hahah. No nic, czekam na wizytę, żeby pokazać wyniki lekarce.
Gilgotek - szkoda, ale szybko zleci!
Willsee - ja też połówkowe teraz w czwartek i z jednej strony nie mogę się doczekać, aż zobaczymy znowu naszą Marysię, ale z drugiej się stresuje, bo to jedno z ważniejszych badań. No i mam nadzieję, że da się zbadać, bo ostatnio leżała na głowie, i w ogóle się nie obracała 😅
Męża też uświadamiałam, że jeśli miałoby się skończyć cesarką (póki co nic na to nie wskazuje, ale nigdy nie wiadomo) lub po prostu Mała zechce szybciej wyjść, to już została mniej, niż połowa 🤯 Szok!!!! -
Cebulka35 wrote:My wczoraj zakupiliśmy wózek na olx, z całym dopasażeniem szytym na zamówienie, w bardzo dobrym stanie. Piękny 😍 Przymierzając do bagażnika czy się mieści zatrzasnęłam klapę jak się okazało z kluczykami w środku 😜 Także w niedzielę po 21 trzeba było wzywać ślusarza, godzina na deszczu na drugim końcu miasta i 250 zł za te "przyjemność"... Na pewno tych zakupów nie zapomnimy 😜
Ja dziś po 3 tyg. urlopu wróciłam do pracy, na razie bardzo spokojnie i luźno, do końca tygodnia nie ma jeszcze szefowej. Zastanawiam się do kiedy pracować, chyba będę do oporu 😜
O jeny, to faktycznie niezła akcja się Wam trafiła 🙈 Dzięki Bogu udało się to tego samego dnia ogarnąć! -
Hej u mnie jako tako,mąż mnie tak wkurw.. że masakra.Mam wrażenie,że ja i nasz 4-latek to zło wcielone.Ciesze się,że mąż pracuje po 12 godzin w dzień,w nocy nie koniecznie bo potem ma 2 dni wolnego i znowu jest coś nie tak.Mam już dosyć i co raz częściej myślę żeby się wynieść do rodziców.
Dzisiaj znowu mnie wkurzył to zabrałam synka na plac zabaw,a przy okazji wychodząc tak jebnęłam drzwiami ze mi ulżyło 🫣 -
Dzisiaj ostatni dzień w pracy odhaczony. Pożegnania... nie było. A już tam nie wrócę. W piątek jeszcze musze zajrzeć na chwilę, podrzuce im ciasto. Czy jest mi przykro ? Niebardzo. Spodziewałam się.
Jeśli kozicy nie wyskoczy nic między nogami, To zostaje Noemi. Oby nie wyskoczyło nic , bo dla Kozioła imienia brak:P
Cebulka będzie co wspominać 😁 !
Malinka a mąż tak od jakiegoś czasu , czy teraz mu się odpala ? -
Ja dziś początek wolnego, ale pracuje zdalnie, więc tylko wirtualne pożegnanie było 😊
Pogoda paskudna - leje deszcz, ma być tak cały tydzień, a miałam ambitny plan żeby spacerować.
W telewizji same paradokumenty 😖 tydzień zapowiada się sprzątająco chyba, pozamawialam jakieś pojemniki i pochowam ubrania, w które już się nie mieszczę, to będzie w komodzie miejsce na dziecięce 👶🏼
Malinka bardzo współczuję, a o co mąż ciągle taki zły na was? 😔
U mnie teraz nie było morfologii, ale miesiąc temu miałam hemoglobinę 12,4, a ferrytyne 13 - nie dostałam zaleceń suplementacji. W tym tyg zrobię sobie morfologie, ferrytyne i pakiet tarczycowy, bo mam roczna kontrolę u endokrynolog, zobaczymy czy ona też nie zaleci. -
KasiaXXX wrote:Hemoglobina 13,5.
Willsee - ja akurat miałam niskie żelazo i ferrytyne jak zaczynaliśmy starać się o dziecko, więc badałam ciągle. Jak zaszłam w ciążę to odstawiłam Floradix (który mega podniósł mi wyniki, kocham!!!), no i biorę teraz tylko magnez + Puerie Duo.
To ja mam identyczną hemoglobinę, ale jak zerknęłam na wyniki z pierwszej ciąży, to miałam podobnie - po 20 tyg już leciało grubo i skończyłam na wyniku poniżej normy.
Gilgotek, dwa dni dłużej czekania, ale oby zleciało szybko, ja również odliczam do swoich połówkowychaż kusi mnie, by przełożyć na szybszy termin, ale mam idealnie w połowie między wizytami i chyba już poczekam 😅
Chałwa, mimo wszystko, jeżeli wiedzieli, że to Twój ostatni dzień, to przykro, że ten dzień się niczym nie różnił. W pierwszej ciąży miałam również niefajną sytuację w pracy, gdzieś tam niesmak pozostaje. Ale najważniejsze skupić się teraz na sobie i dziecku -
Gratki Wilsee 🌼
Dziewczyny Wam też brzuch rośnie tak skokowo? U mnie z półtora tyg temu urósł potem nic i mam wrażenie, że dzisiaj nagle znowu 😆PoskromionaZłośnica lubi tę wiadomość
👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
-
Wilga27 wrote:Gratki Wilsee 🌼
Dziewczyny Wam też brzuch rośnie tak skokowo? U mnie z półtora tyg temu urósł potem nic i mam wrażenie, że dzisiaj nagle znowu 😆
Ooo a wiesz, że ja też mam takie wrażenie baaaaa nawet mam wrażenie, że jakby teraz zmalał. Co mnie właśnie irytuje 🫣👨🦱 36l.
👩34l.
W klinice Gyncentrum od Listopada 2020r.
Podchodzimy do In vitro.
1 Transfer 08.11.2021r. 😭
2 Transfer 09.05.2022r. 😭
3 transfer ❌️
4 transfer ❌️
5 transfer❌️
😭😭😭😭😭
2 punkcja
3 punkcja Eurofertil Czechy
6 transfer❌
7 transfer 02.04
5dpt beta 11 prog 14,20