Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia piękne imię wybraliście 🩷 Śliczna malutka
KasiaXXX lubi tę wiadomość
-
Może podajemy na pierwszą stronę imiona maluchów kto już ma wybrane?
Książkara_w_ciąży lubi tę wiadomość
-
Ja urodzę 11 grudnia 🤫😁🤭
-
Chałwa wrote:Nie wiem czy jeszcze to będzie ważne, ale szukałam jeszcze opinii na forum o roanie i wpadło mi Twoje pytanie.
Oprócz różnicy w materiale i materacu, różnica jest w samym wyścielenie gondoli. 2.0 jest wyścielone materiałem na całości w środku, można odpiąć zamkiem i wyprac, natomiast Vintage ma materiał na ściankach, na "podłodze" gondoli jest goło i wesoło ,material "fruwa", i są prześwity w tej podłodze. Nawet nie wiadomo, że od tego gwizda, czy nie. Wypełnienie w Vintage jest... hm.. wygląda jak plastik. Jak rozmawialam z Panią , że może lepsza wentylacja , to skwitowała mi krótko"Gąbka to gąbka, wiadomo jak się zachowa, a ten wynalazek? Nie wiadomo. Gąbkę zawsze można wyprac." Materiał w ivi 2.0 jest ze steukturą, a w Vintage raczej gładkie. Różnica też jest w kolorach. Na stronie faktycznie te kolory się różnia od tych materiałów. Pani miała próbki i była różnica.
O, to teraz dałaś mi do myśleniaPrzed zamówieniem jeszcze się zastanowimy co do wersji, sprawdzimy dokładnie to wnętrze gondoli, widzę, że materace Ruckens albo fizjomax za niecałą stówkę są, dzięki za informacje
W bobowózkach nic o tym nie mówili
-
Ja bym chciała 6 grudnia 😂😂 ale chcieć to sobie mogę 🤪
Podejrzewam,że mi zrobią CC pod koniec listopada 🤷 -
Ja nie mam przeczucia tylko nadzieję, że zamiast 24.12 będzie to 17.12 😆👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
-
tęczynka wrote:Macie przeczucie kiedy wasze maluchy pojawią się na świecie?
Najpierw miałam termin na 30.12 teraz 25 ale oboje czujemy że święta spędzimy w trójkę już w domu
Zmienisz mi Ksiazkara? Bo chyba źle ostatnio podałam 😂
Ja myślę że się rozpakuje w grudniu, ale nie w datach między 24 a 26. Obstawiam koło 20. Ale cholera wie. Syn się wypakował dokładnie w terminie👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
⏩Wizyta 11. 08
Połówkowe 19.08
Termin porodu 25. 12👶🏼
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo
-
U mnie termin z 25.12 wskoczył na 23.12, na prenatalnych był 21.12, zobaczymy jak te prenatalne wyjdą, bardzo liczę na szybszy poród, żeby na święta już być w trójkę i dojść do siebie do tego czasu. Jak na razie ciąża przebiega prawidłowo, oby tak dalej, więc pewnie wskazań do cesarki nie będzie, a to zawsze byłby tydzień do przodu no i też psychicznie wolałabym CC
Rodzinne szeptuchy raz mówią "oj, dziewczynka to przenosisz, pierwsze to przenosisz", a inne "ty taka drobna to na pewno szybciej urodzisz"
Liczymy się z tym, że i tak spędzimy je w trójkę w mieszkaniu, od 2 lat zapraszaliśmy rodzinę do nas na Wigilię, ale nawet z takim 2 tyg niemowlakiem pewnie średnio gdzieś jeździć po rodzinie albo spraszać większą liczbę osób. -
Pierniczka mi właśnie Pani w Bobowozkach rozłożyła oba modele na czynniki pierwsze. I doszłyśmy do wniosku, że skoro nie zależy mi konkretnie na materiale wózka , to po co przepłacać
. Także dziękuję Madcat za polecajke sklepu 😁. Gdzieś na necie przeczytałam o materacach antywstrząsowych ? Ale nie zagłębiałam się...
Amortyzacja jest taka sama w obu.
W poniedziałek wybieram się jeszcze do Bobowozkow we Wrocławiu.MadCat lubi tę wiadomość
-
Mi też jakoś specjalnie nie zależy na tym innym wzorze czy kolorze, bo z podstawowego też mi się podobają, jedynie ten grubszy materac przeważał, ale to dodatkowe 300 zł, a ruckena mogę mieć za 100 to faktycznie bez sensu. Daj znać jak się jeszcze czegoś dowiesz 🥰
Dziś robiłam badania krwi przed wizyta u Endo, tarczyca chyba ok, ferrytyna 12 😏 żelazo 111, ale glukoza 79, co mnie bardzo cieszy 😀 mam nadzieję, że na krzywej też wyjdzie ok, chociaż słyszałam o przypadkach idealnej glukozy na czczo, a na krzywej cukrzyca ciążowa wychodziła 😳 -
Ale wieczorem bobo się uaktywnia, leżałam na fotelu i czułam już fikanie, czuć nawet przez skórę ręką i mąż zdążył położyć i załapał się na 2 kopniaki 😀 tak się nam wydaje, że to to, bo zbyt mocne na pulsowanie tetnicy i nieregularne, a na jelita też to nie wyglądało 😆
-
Gilgotek wrote:Może podajemy na pierwszą stronę imiona maluchów kto już ma wybrane?
W obecnej formie będzie chyba ciężko (lub mało czytelnie) z imionami. Musiałyby być nicki jeden pod drugim, jak na styczniowym, czy listopadowym, np.:
20.12.
Madzik_🩷 - Imię
Malinka201666🩷🩷 - imię
PoskromionaZłośnica 🩵 - imię
Zależy, czy Książkowa ma przestrzeń czasową, by to dopasować i wpisywać -
Pierniczka wrote:U mnie termin z 25.12 wskoczył na 23.12, na prenatalnych był 21.12, zobaczymy jak te prenatalne wyjdą, bardzo liczę na szybszy poród, żeby na święta już być w trójkę i dojść do siebie do tego czasu. Jak na razie ciąża przebiega prawidłowo, oby tak dalej, więc pewnie wskazań do cesarki nie będzie, a to zawsze byłby tydzień do przodu no i też psychicznie wolałabym CC
Rodzinne szeptuchy raz mówią "oj, dziewczynka to przenosisz, pierwsze to przenosisz", a inne "ty taka drobna to na pewno szybciej urodzisz"
Liczymy się z tym, że i tak spędzimy je w trójkę w mieszkaniu, od 2 lat zapraszaliśmy rodzinę do nas na Wigilię, ale nawet z takim 2 tyg niemowlakiem pewnie średnio gdzieś jeździć po rodzinie albo spraszać większą liczbę osób.
Mi tak znajoma w pierwszej ciąży mówiła, że wszystkich, których zna, to rodzą przed terminem, na nic się zdały te przepowiednie 😆 Niestety z porodem SN nie możemy sobie daty wybrać, jedna wielka niewiadoma, czy to będzie 38 tydz, czy 41 😅Pierniczka lubi tę wiadomość
-
Chałwa wrote:Aaaaa... dzisiaj już sierpień! 🙈🙈 gdzie był lipiec ?
Był lipcopad
I chyba już upałów w tym roku nie będzie.
My mamy urlop od 23.08 i wcześniej chciałam jechać gdzieś w Polsce, żeby było bezpieczniej itd. Ale teraz powiedziałam, że jak ma być taka pogoda to ja nie chcę :p I chyba polecimy do Czarnogóry
A co do porodu, to ja dalej nie wiem jak to u mnie będzie więc zobaczymy. Ale trochę sobie nie wyobrażam, że rodzę w wigilię np. No ale przecież ktoś musi :p. Na pewno to będą wyjątkowe święta tak czy siakWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 08:12
AMH 0,24
👩34 🧔38 🐱
3dc
FSH 11.9
LH 6.2
estradiol 60
20dc (7dpo)
Progesteron 18,6
Estradiol 121
TSH 3,5 ->Letrox 25mg -> 1,8
Starania od 02.2025
15.04.2025 betaHCG 166