Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
MadCat wrote:Ja chciałam leżaczek osobno. Takie coś
https://mojswiatdziecka.pl/pl/p/TEGA-FOTELIK-LEZACZEK-DO-KAPIELI-WKLAD-DO-WANIENKI/500?gad_source=1&gad_campaignid=20273542249&gbraid=0AAAAAByyCSdqszzXxL2-8HSYGuWyxap1c&gclid=Cj0KCQjwhafEBhCcARIsAEGZEKLHfUF4zjyZNjstN3fleTfHrmunSlglXnGs1sRZZNCy6UHI9b-4JaUaAo93EALw_wcB
Ma tam taki stoper między nogi.
Po pierwszej ciąży mój mąż na zmiany pracował i na tyle się sama bałam kąpać że młody miał 4 dni bruda co jakiś czas lub cyganski prysznic wacikami 😂
Jakoś nie umiałam go trzymać i bałam się że go wypuszczę.
Ja rozważam szkole rodzenia ale prywatna. Na nfz do porodu wgl mnie nie przygotowała. Może przejdę się ale zobaczę na jak długo
Tak czy siak wg mnie nie będzie to wygodne z tym leżaczkiem. Może lej mniej wody???
Na NFZ miałam szkołę ok. Potem położna z niej była i ogólnie spoko babka, starsza, baaardzo doświadczona bardzo pro kp. Na pewno przy niej zostanę.2021 transfer 2 x 3dniowców
2022 zdrowy synek
Powrót do gry
II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
03.04 ET 5.1.1., 6dpt - beta 52,2, 8 dpt - beta 92,5, 11 dpt - beta 236,7, 13 dpt - beta 600, 15 dpt - beta 1448, 22 dpt - beta 9820
25 dpt - beta 22546 jest ❤️
10+1 tc Crl 3,41 cm
11+5 tc Crl 5,8 cm
-
Wilga27 wrote:Obyśmy już wszystkie niedługo czuły ruchy i nie miały wątpliwości, że to to!
W temacie komody, ja mam w domu koppang z ikei i właśnie się zastanawiam czy tej komody nie „oddać” bobasowi. W weekend zrobię rozeznanie w tej kwestii i w kwestii przewijaków.
A czy któraś z Was planuje osobno przewijak wolnostojący? Polecacie takie rozwiązanie ?
Mam koppanga na 6 szuflad u syna, pójdzie do pokoju małej. Zamierzam kupić nakładkę i na komodzie mieć przewijak w pokoju, ale z racji tego że my sypialnie mamy piętro wyżej i tam też dużą łazienkę, zastanawiam się nad kupieniem drugiego przewijaka wolnostojącego na górę. Myślałam o jakimś prostym składanym najlepiej na kółkach żeby mógł jeździć z pokoju do łazienki.Wilga27 lubi tę wiadomość
-
Szu_szu wrote:My mamy stamtąd szafkę RTV. Była tania. I jest ładna wizualnie. I na tym kończą się zalety 😂 Mąż jak składał to ciągle kurwił pod nosem, że gówno. I dwie szafki są na klika to te szafki to porażka, bo bardzo źle się zamykają. Ale jak przeżyjecie złożenie to z szufladami nie powinno być problemu z uzytkowaniem. A z erli ogólnie nie jestem zadowolona, bo zamawiałam też kwietnik to po dwóch tygodniach stwierdzili, że nie mają go jednak i anulowali zamówienie.
Ja ruchy czuję w różnych miejscach, ale jeszcze nie przyuważyłam ich na zewnątrz, chociaż pewnie jakbym się patrzyła cały czas na brzuch to by były - czasem w jednym miejscu jest tak aż wypchane, jakby dupką się wcisnęło, a potem to znika.2021 transfer 2 x 3dniowców
2022 zdrowy synek
Powrót do gry
03.04 ET 5.1.1., 6dpt - beta 52,2, 8 dpt - beta 92,5, 11 dpt - beta 236,7, 13 dpt - beta 600, 15 dpt - beta 1448, 22 dpt - beta 9820
10+1 tc Crl 3,41 cm
11+5 tc Crl 5,8 cm
-
A ja nigdy przy dwójce dzieci nie używałam przewijaka 🫣 jakoś mi nie wygodnie było, zawsze przebierałam na łóżku i podkładzie
Wilga27 lubi tę wiadomość
-
PoskromionaZłośnica wrote:A jak tam pobyt w szpitalu? Dobrze Cię karmią??? 😉
Ah chcą mnie do jutra przytrzymać, nie jest źle. A dziś nawet miałam konsultację fizjo, plecy mnie trochę bolały, więc super, trochę mnie pomasowała, normalnie jak w spa. Jedzenie zaskakujące, bo spodziewałam się takiej biedy, że wczoraj mąż mi dowiózł całą torbę pokarmu 🫣 a dziś na obiad schabowy, mizeria, ziemniaczki zupa. Wszystko przyzwoite.PoskromionaZłośnica, KasiaXXX, Nefretam, Belma lubią tę wiadomość
👩🏻👦🏻😺😺🐶
Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025
12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯
11.05 🍓🍓🍓 rosną, 3,87 cm, 3,85 i 3,34 cm dzieciaczków
27.05 zdrowe dzieciaczki 🩷🩷🩵
15.07 ekipa ma już🩵 331 g,🩷 311 g, 🩷301 g
4.08 - połówkowe
-
U mnie też ruchy są w okolicy linii majtek i jak położę rękę to czuć je, ale są bardzo sporadyczne, najczęściej wieczorem kiedy leżę na kanapie na plecach, na 90% to kopniaki 😊
My dodatkowej szafki nie kupujemy, bo w sypialni mamy zabudowę z komoda i w tym tyg pochowałam rzeczy, w które się nie mieszczę, dzięki czemu zwolniłam sporo miejsca i tam będą rzeczy bobasa. Przewijak kupię taki sztywny na komodę, widziałam jakieś na Allegro, ale nie będziemy montować żadnych desek żeby go obudować.
Wczoraj zamówiłam tez materac rucken x fizjomommy, bo jakiś kod rabatowy jest dostępny, łóżeczko mam wstępnie upatrzone 😊 jeszcze w pralnio-schowku chcemy w końcu porobić półki, żeby uporządkować tamta przestrzen.
Nasza sypialnia jest mała i chyba wymienimy łóżko na mniejsze, na 140cm żeby było więcej przestrzeni do poruszania się 😀 chociaż nie wiem jak z tym 2m chłopem się pomieścimy.
A później tj. za jakiś rok przerobimy biuro na pokój dziecka.
Od poniedziałku jestem na L4 i jak zawsze w pracy marzyłam żeby nie pracować 😂 tak teraz trochę mi brakuje tej rutyny, ciężko mi się zorganizować -
Pierniczka wrote:U mnie też ruchy są w okolicy linii majtek i jak położę rękę to czuć je, ale są bardzo sporadyczne, najczęściej wieczorem kiedy leżę na kanapie na plecach, na 90% to kopniaki 😊
My dodatkowej szafki nie kupujemy, bo w sypialni mamy zabudowę z komoda i w tym tyg pochowałam rzeczy, w które się nie mieszczę, dzięki czemu zwolniłam sporo miejsca i tam będą rzeczy bobasa. Przewijak kupię taki sztywny na komodę, widziałam jakieś na Allegro, ale nie będziemy montować żadnych desek żeby go obudować.
Wczoraj zamówiłam tez materac rucken x fizjomommy, bo jakiś kod rabatowy jest dostępny, łóżeczko mam wstępnie upatrzone 😊 jeszcze w pralnio-schowku chcemy w końcu porobić półki, żeby uporządkować tamta przestrzen.
Nasza sypialnia jest mała i chyba wymienimy łóżko na mniejsze, na 140cm żeby było więcej przestrzeni do poruszania się 😀 chociaż nie wiem jak z tym 2m chłopem się pomieścimy.
Od poniedziałku jestem na L4 i jak zawsze w pracy marzyłam żeby nie pracować 😂 tak teraz trochę mi brakuje tej rutyny, ciężko mi się zorganizować
My w mieszkaniu spaliśmy na 140 właśnie, bo większe nie weszło do pokoju i zawsze jak spaliśmy potem w hotelach czy gdzieś z większym wyrem to nie panowaliśmy nad przestrzenią i zdarzało się, że się uderzaliśmy jakoś przypadkiem 🫣 także ja dobrze wspominam małe kompaktowe wyrko.
A z tą pracą to totalnie rozumiem. Nagle nie trzeba wstawać, jakieś takie rozmemłanie nadchodzi. Mi się udało je ogarnąć dopiero po 2 tygodniach 😂
Gilgotek a plecy Ci nie siadały od schylania się i przewijania na kanapie? Bo tego się najbardziej obawiam👩🏻👦🏻😺😺🐶
Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025
12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯
11.05 🍓🍓🍓 rosną, 3,87 cm, 3,85 i 3,34 cm dzieciaczków
27.05 zdrowe dzieciaczki 🩷🩷🩵
15.07 ekipa ma już🩵 331 g,🩷 311 g, 🩷301 g
4.08 - połówkowe
-
Pierniczka wrote:U mnie też ruchy są w okolicy linii majtek i jak położę rękę to czuć je, ale są bardzo sporadyczne, najczęściej wieczorem kiedy leżę na kanapie na plecach, na 90% to kopniaki 😊
Od poniedziałku jestem na L4 i jak zawsze w pracy marzyłam żeby nie pracować 😂 tak teraz trochę mi brakuje tej rutyny, ciężko mi się zorganizować
To ja powiem szczerze że jakbym mogła to bym kupiła łóżko 2mx2m. Obecnie mamy 160 - mały jescze spi z nami (w naszym przypadku teoria o własnym łóżeczku swoje a życie swoje) i jak on się rozłoży to my z mężem śpimy na dwóch skrajach 🤡 takze rozważcie mocno zmianę na mniejsze, bo może się okazać że będziecie tam mieli lokatora 😅PoskromionaZłośnica lubi tę wiadomość
-
A co polecacie na swędzący brzuch??
Mam palmers i działa ale tylko pół dnia... 😞2021 transfer 2 x 3dniowców
2022 zdrowy synek
Powrót do gry
10+1 tc Crl 3,41 cm
11+5 tc Crl 5,8 cm
-
Szyjka ma 4,02 cm i jest zamknięta 😊 Zosia ma już ponad 450g więc już prawie pół kilo dziecka.😱 Ale to niesamowite ☺️
Co do ruchów to czuję już od 16 tygodnia (trzecia ciąża)ale jeszcze ich nie widzę, pewnie przez tłuszczyk na brzuchu 😉 ale czuję już na całej powierzchni brzucha. Najbardziej upodobała sobie okolice pępka i pęcherz 😅
Wanienkę mam Primabobo i jest dla mnie idealna bo składana i z odpływem.KasiaXXX, taterniczka, Nayeli, malinka201666, Szu_szu, Pierniczka, Wilga27, Delfi, Gilgotek, PoskromionaZłośnica, Mini94, Babsi, Belma lubią tę wiadomość
-
Willsee to samo mówi teściowa 🙈 ale spanie z niemowlakiem w łóżku odpada, bo mój mąż nie ma żadnego instynktu i się rzuca jak ryba wyjęta z wody, nie raz ja albo kot zarobiliśmy z łokcia 🙈
Tylko ta sypialnia ma 10m2, jest w kwadracie, ma z dwóch stron okna do ziemi i ciężka do ułożenia 🙁 -
Ja będę kupować przewijak wolnostojący, chyba ze kuzynka jeszcze ma ten z Ikei bo poprzednio pożyczałam
I komodę też chcę kupić na rzeczy.
U mnie poprzednio położna była ze szkoły rodzenia, a teraz na pewno się do tej samej nie zapisze. Chcę iść do tej co przy szpitalu będzie. Poprzednia miałam po prostu bliżej 😂 może w tej szkole bd lepiej. A prywatna i tak rozważę jeszcze osobno.
Co do żywienia w szpitalu, tylko na ciąży takie fajne
Dla położnic jedzenie bylo do dupy 🙈👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
⏩Wizyta 11. 08
Połówkowe 19.08
Termin porodu 25. 12👶🏼
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo
-
Szuszu mi było wygodnie, kręgosłupa nie odczuwałam. A za mną też dwa porody przez cesarskie cięcie
-
Ja do tej pory przewijam na łóżku lub kanapie, to siadam na łóżku, nie przewijam z pozycji stojącej pochyłej. Przez pierwsze pół roku korzystałam z przewijaka.
Co do Erli, mam z tej firmy dwie szafki nocne, nic więcej. Ogólnie zawsze jakieś meble staramy się kupić na lata, więc raczej omijałam tę firmę, ale z szafkami zaryzykowałam, bo drogie nie były i to mały mebel. Stoi i ładnie wygląda, ale już szaf i komód bym nie kupowała. Raczej nie są to meble na lata. -
Rozmawiałam z moim partnerem bo jego brat ma komodę z Erli i mówił że on nie narzeka tylko że instrukcja do składania była średnio czytelna 🤣 więc w sam raz dla mojego bo on nie lubi składać mebli 🤣
-
Nefretam wrote:Pierniczka my też chcemy Roana, mogłabyś mi powiedzieć czym się różni Vintage od zwykłego? Bo mam pani mówiła że lepszym materiałem, ale w sumie to nie wiem czy jest sens dopłacać za to 300zl ?
.
Nie wiem czy jeszcze to będzie ważne, ale szukałam jeszcze opinii na forum o roanie i wpadło mi Twoje pytanie.
Oprócz różnicy w materiale i materacu, różnica jest w samym wyścielenie gondoli. 2.0 jest wyścielone materiałem na całości w środku, można odpiąć zamkiem i wyprac, natomiast Vintage ma materiał na ściankach, na "podłodze" gondoli jest goło i wesoło ,material "fruwa", i są prześwity w tej podłodze. Nawet nie wiadomo, że od tego gwizda, czy nie. Wypełnienie w Vintage jest... hm.. wygląda jak plastik. Jak rozmawialam z Panią , że może lepsza wentylacja , to skwitowała mi krótko"Gąbka to gąbka, wiadomo jak się zachowa, a ten wynalazek? Nie wiadomo. Gąbkę zawsze można wyprac." Materiał w ivi 2.0 jest ze steukturą, a w Vintage raczej gładkie. Różnica też jest w kolorach. Na stronie faktycznie te kolory się różnia od tych materiałów. Pani miała próbki i była różnica. -
Cześć cioteczki. U nas wszystko super, Marysia pięknie pozowała 🩷 Można odetchnąć!!!
https://zapodaj.net/plik-KiYHV0K4lE
https://zapodaj.net/plik-JHGOCrJBwz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 19:05
Delfi, PoskromionaZłośnica, Mini94, Wilga27, Nefretam, Szu_szu, taterniczka, Izuś84, Pierniczka, Belma, Maura, Książkara_w_ciąży lubią tę wiadomość
-
Delfi wrote:Kasia, bardzo ładne zdjęcia, gratuluję udanej wizyty
w tym drugim widoczne jest Twoje nazwisko, podetnij zdjęcie albo usuń je
Oj, nie zwróciłam uwagi. Już zmieniłam. Dziękuję! 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 19:05
Delfi lubi tę wiadomość
-
Chałwa wrote:Nie wiem czy jeszcze to będzie ważne, ale szukałam jeszcze opinii na forum o roanie i wpadło mi Twoje pytanie.
Oprócz różnicy w materiale i materacu, różnica jest w samym wyścielenie gondoli. 2.0 jest wyścielone materiałem na całości w środku, można odpiąć zamkiem i wyprac, natomiast Vintage ma materiał na ściankach, na "podłodze" gondoli jest goło i wesoło ,material "fruwa", i są prześwity w tej podłodze. Nawet nie wiadomo, że od tego gwizda, czy nie. Wypełnienie w Vintage jest... hm.. wygląda jak plastik. Jak rozmawialam z Panią , że może lepsza wentylacja , to skwitowała mi krótko"Gąbka to gąbka, wiadomo jak się zachowa, a ten wynalazek? Nie wiadomo. Gąbkę zawsze można wyprac." Materiał w ivi 2.0 jest ze steukturą, a w Vintage raczej gładkie. Różnica też jest w kolorach. Na stronie faktycznie te kolory się różnia od tych materiałów. Pani miała próbki i była różnica.
Ja i tak będę chciała kupić inny materacyk - zastanawiam się właśnie czy wtedy położyć ten nowy, na ten co już jest? Czy lepiej wymienić?
Muszę popatrzeć jeszcze w takim razie na żywo, bo czasem ja nawet nie wiem, którą wersję w sklepie oglądam.AMH 0,24
👩34 🧔38 🐱
3dc
FSH 11.9
LH 6.2
estradiol 60
20dc (7dpo)
Progesteron 18,6
Estradiol 121
TSH 3,5 ->Letrox 25mg -> 1,8
Starania od 02.2025
15.04.2025 betaHCG 166
17.04.2025 betaHCG 438