Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Gilgotek a nie chciałabyś podzielić się zdjęciem tapety ? I skąd braliście ? Wygląda na motyw zwierzęcy.
Moniczka szalona godzina
Tęczynka - a próbowałaś lactuloze ? Czopki EvaQ też są spoko i zwykle glicerynowe.
Szu_szu u Was to razy 3a będziecie mieli chociaż kogoś do pomocy ? 3jka to wyzwanie ..
Wilga myśmy odrzucili maxi cosi, bo jakiś taki ... maly nam się wydawał. Koleżanka mowila , że musieli zmienić maxi cosi po 3 mcach... ale może zależy od modelu ? Tam jest fajna baza , taka wysuwana, ale dla nas to był koniec plusów. Jednak może zależy też od modelu ... Ja jeszcze sobie sprawdzałam opinie tu na forum w ogólnej wyszukiwarce
Wilga27 lubi tę wiadomość
-
https://zapodaj.net/plik-4Rtd4PEiQp
Zamawialiśmy na osom home
PS Kleiliśmy ją sami, pierwszy raz więc te rogi nam trochę kiepsko wyszły 🤣 chociaż bardziej na zdjęciu się rzuca w oczyWilga27, Książkara_w_ciąży lubią tę wiadomość
-
A i ta strona bardzo fajna bo podałam wymiary wnęki, wybrałam wzór i grafik zrobił ją tak żeby nie były żadne zwierzątka poucinane. Dostałam projekt na maila do akceptu.
A na innych stronach te wzory by musiały być ucięte -
My rozważamy zakup tego fotelika maxi cosi pebble 360 i obrotową bazę albo avionaut. Ale jeszcze czekamy na wymianę samochodu bo w tym nie zmieścimy 3 fotelików, dopiero jak już kupimy to będziemy dobierać fotelik i bazę żeby wszystko pasowało.
-
Gratulacje udanych wizyt! 😍
I czekam na wieści dzisiaj po 22 😅
Co do 💩 polecam koktajl ze szpinaku, banana i czegoś tam jeszcze, chociaż nie piłam go w tym celu, to jednak zadziałał jak szalony.. ale też na poprawę ferrytyny powinien być dobry, bo u mnie też kiepsko z nią..
Czy tylko ja nie zaczęłam jeszcze kompletowac wyprawki? Orientowałam się co wózka i mam jeden typ, ale cała reszta to czarna magia i tylko ceny mnie przerażają 🫣 poza tym planujemy przeprowadzkę na większy metraż w październiku, więc w sumie nawet jakbym coś zamówiła to nie mam gdzie tego dać, zapowiada się ciekawa jesień 😅Nayeli lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o żelazo to ja już walczę naturalnie ale chyba nici z tego nie będzie i dołączy mi tabletki.
Ale zażywam na ten moment:
Sok z buraka (polecam firmę 100% sok oryginalny)
Natka pietruszki
Wołowina
Suszone morele ale te ciemne
Jajko
Ale w sumie mi nie pomaga za bardzo. Moje hemo teraz 12,3👨🦱 36l.
👩34l.
W klinice Gyncentrum od Listopada 2020r.
Podchodzimy do In vitro.
1 Transfer 08.11.2021r. 😭
2 Transfer 09.05.2022r. 😭
3 transfer ❌️
4 transfer ❌️
5 transfer❌️
😭😭😭😭😭
2 punkcja
3 punkcja Eurofertil Czechy
6 transfer❌
7 transfer 02.04
5dpt beta 11 prog 14,20
6dpt beta 44,70 prog 30
9dpt beta 89,60 prog 39,28
12dpt beta 312 peog 17
14dpt beta 797,30 prog 17
20dpt zarodek w macicy (CRL 0,15cm) czekamy na Twoje serduszko 🥰
26dpt mamy serduszko 🥹🥹 CRL 0,55cm
27dpt krwiewienie, sor, serduszko biję
30dpt CRL 0,93 cm
-
Gratuluję dobrych wizyt! 🤩🩷
Jasne dziewczyny, nie będę macać pęcherzyków! 😅 Chociaż ich w sumie Mąż i tak nie ma. Ma wysypkę i ból pleców. Lekarka nie była pewna, czy to półpasiec, póki co dostał zwolnienie do piątku, a w czwartek do kontroli.
My na razie będziemy kupować tylko wózek - mam zapisanych z 15, ale zobaczymy na żywo, który nam się spodoba i co w sklepie będą mówić specjaliści. Zawsze byłam zakochana w Venicci Upline, ale te opinie słabe. Interesuje mnie mocno Espiro Code - lepsza wersja Espiro Miloo (3 znajomych ma Miloo i są zakochani), no ale tak jak mówię, zobaczymy na żywo.
Marzy mi się fotelik z bazą ze względu na wygodę, ale nasz Seat Leon za stary i nie można zamontować bazy. Dlatego moooooże pod koniec roku uda się zmienić auto i dopiero wtedy kupimy fotelik. Chociaż szczerze w to wątpię z tymi wydatkami w tym roku 😬 -
Hej dziewczyny, ostatnio żadnej tu zaglądam przyszłam po poradę 🙂 jak to jest z waga dziecka?
Byłam dziś na wizycie kontrolnej przed wylotem i poprosiłam o zmierzenie bobasa.
Dziś mam 22+2 i waga bobasa to 370g.
Lekarz powiedział że syn ułożony jest miednicowe dlatego wymiary mogą być przekłamane.
Trochę mnie to zaczęło niepokoić o szczerze to ciągle o tym myślę....
24 lipca bobas wazyl 290 g. Więc przez 2 tyg przytył tylko 80g🤯 -
Chałwa - dużo osób się deklaruje, ale ja z tych co uwierzą jak zobaczę 😂 dla mnie pewniak to mąż (oboje będziemy cały czas w domu, mąż wraca do pracy jakoś marzec/kwiecień to wtedy się zdąży zobaczyć jak z tą obiecaną pomocą np. od mojej mamy. I będziemy mieli babeczkę od ogarniania chaty/ewentualnie gotowania.
Wisienka a jak to wypada w siatce centylowej?
Błąd pomiaru też weź pod uwagę - jak pojechałam do szpitala ostatnio to najmniejszy mój bąbel miał 480 g. Tydzień później miałam połówkowe i na nich z kolei 460 g jakby schudł przez tydzień 🤷♂️
Wisienka95 lubi tę wiadomość
👩🏻👦🏻😺😺🐶
Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025
12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯
11.05 🍓🍓🍓 rosną, 3,87 cm, 3,85 i 3,34 cm dzieciaczków
27.05 zdrowe dzieciaczki 🩷🩷🩵
15.07 ekipa ma już🩵 331 g,🩷 311 g, 🩷301 g
4.08 - połówkowe
-
Dzięki dziewczyny za opinie o maxi cosi!
właśnie my może też jak Gilgotek zmienimy auto na jesieni więc chyba się wstrzymam z tym fotelikiem .. zwłaszcza, że one są raczej od ręki prawda?
Belma - na luzie, ja też nic jeszcze nie mam. Jeszcze jest dużo czasu (cały czas to sobie powtarzam 😆)
Belma lubi tę wiadomość
👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎
-
Ja zaczęłam kompletować ciuchy wyprawkowe, ale głównie na Vinted. Powystawialam sporo po synu, trochę się sprzedało więc takie wlał/wylał 😉 ale ja jestem z tych co się denerwuje jak nie jest gotowa sporo przed 😂 znając życie we wrześniu pewnie zamówię jakąś część apteczną i zobaczę czego brakuje do zamówienia na październik/ listopad.
Wózek i fotelik mam więc tym się nie przejmuję, ale z własnego doświadczenia - bierzcie lekki fotelik, serio. Mam kobyle cybexa i jak młody osiągnął już jakieś 7 kg to była walka o przetrwanie żeby to na stelaż założyć, jak jechaliśmy gdzieś sami.
Nie wiem czy avionaut już się dorobił bazy obrotowej? Jak kupowałam fotelik 2023 to jeszcze miał zwykłą, a obrotową jest jednak spoko ułatwieniem 😉 -
Cześć dziewczyny, mało się odzywam, ale jesteśmy w Polsce i nie mam chwili na tyłku usiąść.
Nie planowałam wizyty u ginekologa, bo za tydzień mam połówkowe, ale coś mnie tknęło dzisiaj i poszłam kontrolnie. Wszystko dobrze. Mały ładnie rośnie. 5 dni temu miał 325 g a dzisiaj 403 +/- 59g
Odnośnie💩💩 ja mam złoty środek i nigdy mnie nie zawiódł : Błonnik witalny babka pleszik.
Jak już pojawią się problem z 💩, a czasem nawet profilaktycznie robie sobie przed spaniem taki kisiel. Około 2 -3 małych łyżeczek do kubka, zalewam wrzątkiem. Lepiej zamieszać od razu kilka razy bo potem robi się na dole taka galaretka. Ważne,żeby też w ciągu dnia i po wypiciu kisielku pić wodę.
Suplementujac żelazo zatwardzenie jest murowane, więc lepiej się jakoś wspomagać.
KasiaXXX, Belma, Szu_szu, Wilga27 lubią tę wiadomość
-
U nas dzisiaj już 628 gram, mała zdrowa, serduszko git. Więc nic tylko się cieszyć 😄🫶🏻
KasiaXXX, Babsi, Belma, Książkara_w_ciąży, Szu_szu, Wilga27, Delfi, Gilgotek, Nayeli, Hdfs, taterniczka lubią tę wiadomość
Starania zaczęte 08.24.
Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia
💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł.
⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękłNie wyszło
💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków🥰
🍼 04.03. Początek ciąży
29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
31.03. Beta 380, progesteron 46.
04.04. Beta 2461.
08.06. To będzie dziewczynka! 🌸
Termin 02.12. -
To mi przepisał preparat szelazo i nie ma problemów z 💩 a zawsze miałam po żelazie. Także ten polecam.👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
⏩ Połówkowe 19.08
Wizyta 8.09
Termin porodu 25. 12👶🏼
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo
-
Aktualizuję swoją listę wyprawkową - po ile sztuk kupujecie pieluszek muślinowych i tetrowych?
I kupujecie tylko w tym większym rozmiarze czy te 30x30 też? -
Dawno się nie odzywałam
jakiś czas temu miałam połówkowe i będzie dziewczynka
Choć narazie tak do tego podchodzę zachowawczo, bo moja ginekolog nigdy nie określiła płci, bo zawsze jakoś nóżki podwinięte albo źle ułożona, więc narazie chyba zaczekam aż ona mi potwierdzi i wtedy zacznie się zakupowy szał
co prawda dużo rzeczy mamy po synku, ale trzeba będzie ewentualnie trochę to podkręcić dla dziewczynki
Bardzo się cieszęczuje się jak narazie super, chyba nawet lepiej niż w 1 ciąży jak na ten etap. Oby tak dalej
Miłego dnia!
KasiaXXX, Nayeli, Delfi, Wilga27, Książkara_w_ciąży, MadCat, Szu_szu, Babsi, taterniczka lubią tę wiadomość
-
Moniczka, Liversiak gratulacje 🥰
Ja tez polecam na lepszą przemianę i ogólnie na dobre samopoczucie koktajle owocowe lub owocowo- warzywne. U mnie jedyna szansa żebym zjadła zieloną pietruszkę to zmiksować z czymś
Może się Wam przyda więc wrzucam moją ściągę 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia, 10:30
Belma, Wilga27 lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 2,6 cm do kochania 🥰
18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
16.07 ważę 150 g i jestem siłaczką😻
Połówkowe 13.08
-
Gilgotek wrote:Aktualizuję swoją listę wyprawkową - po ile sztuk kupujecie pieluszek muślinowych i tetrowych?
I kupujecie tylko w tym większym rozmiarze czy te 30x30 też?
Ja na pewno będę brała te 30x30, takie typowe ulewajki. Wezmę 10 sztuk, bo na allegro są w takich paczkach sprzedawane.
Oprócz tego myślałam o 5 tetrowych większych i 5 bambusowych 70x70. Ponoć starczy, z tego co naoglądałam się innych mam na Insta 😅
Moja dalsza znajoma jest fotografką i wczoraj dodała post, że szuka ciężarnej na darmową sesję. Napisałam i się udało 😁❤️ Także pewnie w najbliższych tygodniach będzie jakaś sesyjka. Cieszę się, że brzusio widoczny 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia, 10:50
Babsi lubi tę wiadomość
-
Gilgotek jakie tam piękne tapety i naklejki są ! Jak mówisz, że dobra jakość, to może od nich zamówię.
Co do baz do fotelików - musicie podpytać które, ale pokazywała nam Pani, że niektóre (?) Można zamontować na pasy. Tylko nie wczuwaliśmy się w temat.
Wisienka ciężko mi coś powiedzieć:<, ale może poczekaj do następnej wizyty ? Może faktycznie błąd pomiaru ? Albo pomysl o dodatkowej wizycie ?
Moniczka, Liversiak super, że wszystko prawilnieoby tak dalej
Ja jeszcze nic nie wiem z pieluszek... wczoraj się próbowałam zagłębić w wielorazowe, ale tylko sie popłakałam, bo nic z tego nie rozumiem 🤣 i musze umówić się do koleżanki , żeby mi to łopatologicznie wytłumaczyła 🤣. Kiedyś była tetra + cerata , a dzisiaj... zwariować idzie ...jeszcze się też nie wczytywałam do czego z bambusa, do czego z muslinu... zaczęłam płakać i sobie darowałam 🤣
-
Dzień dobry 😀
Super,że wczorajsze badania wyszło dobrze 😀
Ja się nudziłam i dodałam rzeczy apteczne do koszyka Gemini i się zastanawiam czy zamówić póki mam pieniądze 😂😂 od września czekają mnie różne składki w przedszkolu i szkole 🫣 dzisiaj jeszcze kupiłam książki dla syna do 2 liceum i 800 zł poszło 😵💫
Wczoraj wpadła teściowa,dostała nową kartę do konta i nie wiedziała jak aktywować.Mowila że mamy jej powiedzieć kiedy będziemy zamawiać wózek bo chce się dołożyć.Miło z jej strony,ale trochę mi głupio bo ona ma tylko nie wielką rentę ale znowu jak nie powiemy to się obrazi 🤷