Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Moniczka też jestem ciekawa co na to lekarz, jeszcze nigdy nie widziałam tak niskiego wyniku 🤔
Ja dzisiaj w nocy miałam takie szalone sny. Że zdradziłam swojego partnera z sąsiadem 🤦🏼♀️ gdzie ja nigdy nawet nic o nim nie pomyślałam, Boże skąd się w głowie biorą takie sny 😂
Co się obudziłam i na nowo przysnęłam to znowu on wracał do moich snów. MASAKRA -
Ja już po badaniach połówkowych. Z Młodym wszystko w porządku, wszystkie pomiary wyszły prawidłowe. Waży 492 gramy. 🥰
Niestety nie mam zdjęć z USG żadnych, bo ultrasonograf coś się nie chciał łączyć z komputerem i nie można było wydrukować. 😢
Co do wyników żelaza i ferrytyny lekarz nie chciał wchodzić w kompetencje lekarza prowadzącego ciążę. Powiedział, jaki suplement mogę brać przez te kilka dni i że na pewno w poniedziałek na wizycie coś ustalę z moim ginekologiem.
Mam w zaleceniach jeszcze echo serca do zrobienia, ale bardziej profilaktycznie, bo to ciąża z invitro, pierwsza i późna.
I od razu umówiłam się na trzecie prenatalne na 2 października. 😊KasiaXXX, Delfi, Wilga27, Nayeli, Belma, Gilgotek, Książkara_w_ciąży, Szu_szu, Mini94 lubią tę wiadomość
niedoczynność tarczycy, mięśniaki macicy
sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka
➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
26.10. - 1️⃣ET 5BB❌️
➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
30.01. - 2️⃣ET 3AA, progesteron 51,80
beta: 7dpt 2,92; 11dpt 2,3 ❌️
2.04. - 3️⃣FET 3BC, progesteron 26
5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
27dpt CRL 0,75cm i migający punkcik na USG
35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
9w0d CRL 2,4cm ♥️ 11w0d CRL 4,4 cm ❤️
cudzie trwaj 🍀♥️🙏🍀♥️
-
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne 😊
Też miałam dzisiaj wizytę u swojej gin.Juz ostatnia i przechodzę do poradni przy szpitalu.Dziewczyny ok,szyjka 3,5 cm.Poprosilam o receptę na leki na nadciśnienie bo nie chce mi się iść do rodzinnego 😂😂 dostałam skierowanie na krzywą,to na początku września muszę zrobić.Mówiła że jakby nie chcieli mi dawać w poradni skierowań na badania to ona mi może wypisywać i ewentualnie sprawdzi tętno płodów ale boi się mnie nadal prowadzić.Gilgotek lubi tę wiadomość
-
Gilgotek no pięknie pieknie , a sąsiad chociaż mlody ? 🤣
Taterniczka - super, że dobre wieści:)
Malinka fajnie, że babeczka jest szczeraI nie próbuje czegoś na siłę. Duży + dla niej.
Moniczka , a nie będzie może błędu w labie ? Nie wiem czy przy 35 nie powinno Cie odciąć? Ale ciężko powiedzieć...
Ja popełniłam pierwsze zakupy w crocodrillo i nawet... kartę założyłam 🙈. Weszlam jak z kijem w do..ie a jak się Pani zapytala , czy mi w czymś pomóc, to mnie sparaliżowało 🤣. Jest promka -55% na drugą rzecz. Na internety nawet nie wchodzę . Wzięłam 2x bodziaki 62.
A z ig , z tych lumpów też zamówiłam jakieś 7 rzeczy 😅 na rozm. 56. I daje sobie bana na zakupy na najbliższy czas 🤣.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia, 12:09
KasiaXXX, Książkara_w_ciąży, Delfi, Maura, Babsi lubią tę wiadomość
-
Malinka, Taterniczka - super wiadomości 🥰
Gilgotek - ohoooo, tylko nikomu o tym śnie nie mów 😅 Ale szczerze mówiąc, mi też się śnią takie rzeczy często. I to z takimi ludźmi, że szok. Nie wiem skąd to się bierze 😅
Ja dziś byłam u dentysty z tym zębem, co mi tak doskwiera. Uznał, że nie widzi, żeby coś się uszczerbiło, ale jest stan zapalny dziąsła, więc przepisał maść, żeby używać, a po ciąży chyba będę musiała założyć koronkę na tego zęba, bo ciężko z nim -
Gratuluję dziewczyny udanych wizyt 🥳 jeszcze troszkę i wszystkie będziemy miały już za sobą połówkowe.
Ja czekam na 17:20 i przebieram już nogami w pracy 😁
Gilgotek ja ostatnio też mam jakieś zwariowane sny i mocno seksualne chociaż sama nie wiem kto w nich jest moim partnerem bo to niby mąż ale nie mąż 🙈🤣libido szaleje i wciąż mało😁
Chałwa cudne to body w koale 🥰🥰👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 2,6 cm do kochania 🥰
18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
16.07 ważę 150 g i jestem siłaczką😻
Połówkowe 13.08
-
Ale super ciuszki 😊 my w niedzielę wyjeżdżamy na tydzień to nie zamawiam nic bo nie będę miała jak odebrać 😂
-
Ja tak poleciałam na vinted że praktycznie wszystko na 56 mam, i spora część na 62 i 68 🫣 staram się podchodzić racjonalnie że sukienki nie będą bardzo potrzebne na początku, bo jednak wygoda ale jak się to wszystko ogląda to oj kusiiiii… i przyszły pierwsze pierdoly z temu do pokoju małej typu kosz na pranie i wiklinowe pudełka na pierdoly 😅
-
O super wieści z wizyt ❤️
Gilgotek ja ostatnio miałam taki sen z fachowcem, który przychodził. Nikt przecież nie wiedział, a mi było cały dzień tak głupio jak go widziałam 🫣 przystojny chociaż ten twój? 😂
Chałwa nie wchodzę 🤞 ale te koale cudo
KasiaXxx ja na takie stany zapalne dziąsła lubię dawać ludziom Elugel, w aptece, bez recepty. To taki fajny żelik o miłym składzie. Najlepiej albo jakimś patyczkiem do ucha posmarować z obu stron dziąsła, albo jeszcze lepiej kupić w aptece najmniejszą strzykawkę bez igły, nabrać i aż tak wcisnąć żeby lepiej weszło. Polecam w ogóle dziewczyny na wszelkie aftki, przypadkowe ugryzienia i wychodzące 8.
Maura lubi tę wiadomość
👩🏻👦🏻😺😺🐶
Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025
12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯
11.05 🍓🍓🍓 rosną, 3,87 cm, 3,85 i 3,34 cm dzieciaczków
27.05 zdrowe dzieciaczki 🩷🩷🩵
15.07 ekipa ma już🩵 331 g,🩷 311 g, 🩷301 g
4.08 - połówkowe
-
Willsee wrote:Ja tak poleciałam na vinted że praktycznie wszystko na 56 mam, i spora część na 62 i 68 🫣 staram się podchodzić racjonalnie że sukienki nie będą bardzo potrzebne na początku, bo jednak wygoda ale jak się to wszystko ogląda to oj kusiiiii… i przyszły pierwsze pierdoly z temu do pokoju małej typu kosz na pranie i wiklinowe pudełka na pierdoly 😅
Ja się trochę cieszę z tego, że mała urodzi się zimą, bo przez to wszystkie te letnie, cudne sukienki mogę omijać i wiem, że za rok latem będzie w nich śmigać 😅 Pewnie kupię jakieś kiecki na długi rękaw do rajstopek, ale to na Święta czy coś. Gdybym rodziła w lipcu/sierpniu to Mała nie miałaby chyba niczego innego, oprócz sukienek 😅
SzuSzu - o, zapisuje! Ja akurat byłam u dentysty w DE i tutaj kupiłam jakąś maść, którą polecili, ale zaopatrzę się też w tą, co piszesz. Bo u nas w PL każdy zawsze ten Sachol poleca, a mi to nigdy nie pomagało i każda rana jeszcze bardziej szczypała 😬 -
No lekarz powiedział, że dziwny wynik i że nisko.. i że mocna dieta z niskim indeksem i nie ma wyjścia.
Gdzie moja dieta obecnie może się składać wyłącznie z 🍬🍡🍦🍧🍨🍩🍪🍭🍮🍰🎂🧁
😰😰😰😰
No ale co zrobić. Szukam jakiś przepisów z niskim indeksem, jakiś deserków itp. Nawet owoców nie mogę zbytnio chyba że Borówki lub maliny.
Od jutra mam catering dietetyczny bo przygotowanie posiłków nie mając na nie ochoty to dla mnie za dużoStarania zaczęte 08.24.
Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia
💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł.
⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękłNie wyszło
💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków🥰
🍼 04.03. Początek ciąży
29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
31.03. Beta 380, progesteron 46.
04.04. Beta 2461.
08.06. To będzie dziewczynka! 🌸
Termin 02.12. -
Super wieści z wizyt dziewczyny!
Moniczka - o nie, oby dieta była ok! Daj znać jutro 😬
Ja dziewczyny poza kilkoma ubrankami z lumpeksu nie mam nic i w sierpniu kompletnie nie będę miała do tego głowy nawet.. jedyne co to zarezerwowałam już sobie używaną dostawkę Chicco więc powiedzmy, że to
Mam, brawo ja 😆👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎
-
KasiaXXX wrote:
SzuSzu - o, zapisuje! Ja akurat byłam u dentysty w DE i tutaj kupiłam jakąś maść, którą polecili, ale zaopatrzę się też w tą, co piszesz. Bo u nas w PL każdy zawsze ten Sachol poleca, a mi to nigdy nie pomagało i każda rana jeszcze bardziej szczypała 😬
Sachol to złoty Graaal, teraz prawie nie do dostania 😂 on taki ściągający jest to faktycznie może szczypać.👩🏻👦🏻😺😺🐶
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
4.08 - połówkowe
-
Chałwa wrote:Szu_szu Ty też specjalizacja Od lady do szuflady ?
Hahahah tego jeszcze nie słyszałam 😂 ale tak. Chociaż ja przede wszystkim bombelki przyjmuje👩🏻👦🏻😺😺🐶
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
4.08 - połówkowe
-
Przystojny to jest ale starszy ode mnie z 10-15 lat 😂 ja mam jeszcze 24 🤣
O ja też mam strasznie problem z krwawiącymi dziąsłami, mycie zębów to udręka 😬😬
Do mnie dzisiaj przyszły 3 piżamki z vinted ❤️ Piękne i maaaaleńkie
https://zapodaj.net/plik-KuqmMRXuHd
Gratulacje udanych wizyt ❤️Szu_szu, KasiaXXX lubią tę wiadomość
-
Szu_szu myślałam, że apteka
Gilgotek przepiękne! Próbowałam coś z tym vinted, ale nie umiem się tam odnaleźć.
Dziewczyny, któreś rozważały Gazelle, tylko wybaczcie nie pamiętam kto.
Nie wiem czy to dobra okazja, ale wrzucamlink:
https://www.facebook.com/share/p/178aLytLZy/Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia, 15:43
-
Chałwa wrote:Szu_szu myślałam, że apteka
Hahaha, mi się szuflady z protezkami skojarzyły 😂 ale powiem to szwagierce, bo pracuje w aptece, ładne powiedzenie
Tak, ja myślałam o gazelle, zaraz sobie popatrzę co tu za oferta ciekawa, dzięki!👩🏻👦🏻😺😺🐶
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
4.08 - połówkowe
-
Cześć dziewczyny,
Chciałam się z Wami niesmiało przywitać.
Jestesmy na podobnym etapie ciazy wiec podczytuje Was w zasadzie od samego początku.
Trzymam kciuki za wszystkie mamusie i bobasy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia, 16:58
Szu_szu, Wilga27, Książkara_w_ciąży lubią tę wiadomość