Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się w ten upalny dzień 😘 jak tam Wasze samopoczucia? Jak sobie radzicie w taki upał? Ja się przyznam że mieszkając na 4 piętrze mocno odczuwam takie temperatury. Potrafię mieć 29 stopni w mieszkaniu pomimo zasłoniętych okien i wiatraka. Koszmarek🫣 mój biust powiększył się już o dwa rozmiary co daje już miseczkę K/L a to jeszcze nie koniec🤦 pół roku przed ciążą miałam operację kolana i teraz zaczyna dawać się we znaki. Lekarz mnie uprzedzał że tak będzie ale wchodzenie po tych schodach po 5/6 razy dziennie jest straszne...
A jak Wasze brzuszki? Ja to już piłeczkę przypominam😂
https://zapodaj.net/plik-xAKLg2snhb
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia, 11:30
KasiaXXX, Delfi, Belma, Izuś84, Maura lubią tę wiadomość
-
Piękna ta piłeczka 🥰
Faktycznie upał dzisiaj straszny chyba w całej Polsce. Ja w pracy mam klimę więc do 16 jestem szczęśliwa, gorzej będzie wyjść i wrócić do domu. My na drugim piętrze przy zasłoniętych roletach i rozwieszonym żaglu na balkonie mamy jakieś 26-27 stopni ale i tak jest duchota.
Współczuję tych schodów... jeszcze przy problemach z kolanem 😔Książkara_w_ciąży lubi tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 2,6 cm do kochania 🥰
18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
16.07 ważę 150 g i jestem siłaczką😻
Połówkowe 13.08
-
Książkara pięknie wyglądasz ☺️
U mnie brzuchol też widoczny czasami mam wrażenie że się toczę i chodzę jak 🐧
Od wczoraj upał straszny mam wrażenie że się pocę nawet tam gdzie nie wiedziałam że można się pocić, niby mieszkamy na parterze ale od południa do 19 mamy słońce centralnie w okna.
Mi pomaga chodzenie po domu w samej bieliźnie i miska z zimną wodą na syrki.
Lokatorowi też upały się nie podobają bo mało co się ruszaKsiążkara_w_ciąży lubi tę wiadomość
-
29 stopni?! Leżałbym jak naleśnik, ja z tych co wolą zimę 🫣. My mamy klimę to żyć się chce. Chociaż i tak okna zasłonięte, bo też nie chce żeby latała cały czas. A na ogrodzie leje wodę do basenu, to się namoczę w weekend.
Jak mieszkaliśmy w mieszkaniu to właśnie miska z wodą na syrki, jakieś pseudo wiatraczki i dużo piciu z lodem. Pamiętam, że często chodziłam na zakupy, bo w galeriach była klima 😂
Brzuszek elegancki Ksiazkara, chociaż mega wspolczuję kolana! Ja myślę nad sesją zdjeciową z brzuchem. U mnie widać go już mocno, a jest jeszcze kształtny, nie rozlany, bez rozstepów, a ja jeszcze mobilna, później może być różnie 🫣 A to będzie jedyną ciąża, więc jedyna okazja. Chyba fajna pamiątka, chociaż modelka to ze mną żadna. Miała któraś taką sesję?
A tu kiedy myślisz, że kupujesz rzeczy dla dzieci...
https://zapodaj.net/plik-gfL0P15HV5
Jak ona schodzi to włazi rudy, nie jest wolny ani na chwilę 😂Książkara_w_ciąży, Belma lubią tę wiadomość
👩🏻👦🏻😺😺🐶
Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025
12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯
11.05 🍓🍓🍓 rosną, 3,87 cm, 3,85 i 3,34 cm dzieciaczków
27.05 zdrowe dzieciaczki 🩷🩷🩵
15.07 ekipa ma już🩵 331 g,🩷 311 g, 🩷301 g
4.08 - połówkowe
-
Mój najmłodszy synek to Michaś 🥰
u mnie też jest gorąco,miałam iść do Rossmana ale mi się nie chce 😂 Mąż się cieszy,że ma już wolne bo chodzić w mundurze w taką pogodę to masakra 😱
I jednak jestem pojebana,to dopiero 21 tydzień a dzisiaj ma przyjść paczka z Gemini 🤭😵💫 ale wolę być gotowa na wszystko z tymi moimi chorobami 😂 stan po 3 cc, nadciśnienie,nadwagą i bliźnięta a i w 2 ciąży stan przedrzucawkowy 🤦 mam nadzieję że cukrzyca mnie ominie, badania idę zrobić na początku września
Ale i tak jestem cały czas dobrej myśli i paczka zostanie schowana w szafie 😂 na razie pakuje torbę ale na wakacje 😁Książkara_w_ciąży lubi tę wiadomość
-
malinka201666 wrote:Mój najmłodszy synek to Michaś 🥰
u mnie też jest gorąco,miałam iść do Rossmana ale mi się nie chce 😂 Mąż się cieszy,że ma już wolne bo chodzić w mundurze w taką pogodę to masakra 😱
I jednak jestem pojebana,to dopiero 21 tydzień a dzisiaj ma przyjść paczka z Gemini 🤭😵💫 ale wolę być gotowa na wszystko z tymi moimi chorobami 😂 stan po 3 cc, nadciśnienie,nadwagą i bliźnięta a i w 2 ciąży stan przedrzucawkowy 🤦 mam nadzieję że cukrzyca mnie ominie, badania idę zrobić na początku września
Ale i tak jestem cały czas dobrej myśli i paczka zostanie schowana w szafie 😂 na razie pakuje torbę ale na wakacje 😁
Schowasz do szuflady, a przynajmniej będzie odhaczone! Już któryś raz słyszę właśnie o Gemini, dobre ceny tam mają? Gdzie śmigacie na wakajki?👩🏻👦🏻😺😺🐶
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
4.08 - połówkowe
-
Ja po wizycie na NFZ, bez USG, więc bieda 🙈
Ale to co najważniejsze, czyli skierowanie na echo serca dostałam, więc jest sukces
Kciuki za pozostałe wizyty, jeżeli jeszcze ktoś ma
Co do upałów, mam w domu 26 stopni, więc jeszcze w miarę, ale zanim założyliśmy rolety w zeszłym roku, to potrafiliśmy mieć w upały w domu ponad 30 stopni…no oby nigdy więcejBelma lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny❤️ Szu_szu ja nie miałam nigdy sesji i żałowałam. Jednak to super pamiątka a skoro to jedyna ciąża to ja bym się nie wahała 🙂
Kot boski😍
Ja już powoli te kosmetyczne rzeczy też odhaczam ale tak po kilka przy okazji jak jestem na zakupach. Nie kupuję dużo bo mam Rossmana i aptekę pod nosem więc się nie martwię 🙂Szu_szu lubi tę wiadomość
-
Ja też padam. Drugie piętro i ostatnie, ale kamienica to dość wysoko. Zadyszka jak wchodzę zawsze. No i gorąco. Czekam aż mi nowa kuchenke przywiozą, zjemy obiad i na jezioro, bo umrę.
Maja być między 10 a 13. I oczywiście muszę być prawie o 13. Nie gotuję bo jak wyniosą z gorącym palnikiem, a powoli już jestem głodna. A jak głodna to i zła
U mnie ten brzuch się jeszcze chowa. Ale ja ważę za dużo i staram się nie jeść jak smok 🙈 póki co 4 kg na plusie.
W pierwszej ciąży miałam spust bez dna i byłam ciągle głodna. I wyszło potem w kg👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
⏩ Połówkowe 19.08
Wizyta 8.09
Termin porodu 25. 12👶🏼
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo
-
Ja mieszkam na parterze a upały takie jakbym mieszkała na 8 piętrze. Mam bardzo słoneczne mieszkanie z obu stron. Jak jest za ciepło to idę na działkę bo mamy za rogiem.
Gdzie jedziecie na długi weekend? Sama bym gdzieś pojechała. Jutro rodzinka wpada na grilla, a tak to na działce przy basenie będziemy siedzieć.
Myślimy nad basenami zamknięto-odkrytymi w okolicach Śląska, te obok nasz bez szału, a nie chcemy iść na typowo odkryty basen gdzie będzie tłum ludzi. Gdybym mogła dłużej spacerować to byśmy pojechali gdzieś a tak to jesteśmy mocno ograniczeni. -
Ooo jeziorko 😍 dobry plan
Ja akurat zostaje w domu, przyjaciółki do mnie przyjeżdżają i robimy bejbi szałerowe gotowanie. Chociaż w ten upał to dobrze będzie jak śniadanie sobie zrobimy chociaż 😂
A mąż na kawalerski brata, więc akurat się tak się zgrało.
Hm, zupełnie nie znam Śląska, ale takie baseny to na pewno kupa ludzi. Może jakieś mniej uczęszczane jeziorko właśnie? O albo czasem miasta robią na lato takie strefy Ala plażowe z piaseczkiem, leżaczkiem i piciu👩🏻👦🏻😺😺🐶
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
4.08 - połówkowe
-
Szuszu pochwal się potem, co tam wyczarowałyście w kuchni
Ja mam to szczęście, że 10 km ode mnie jest plaża i rzeka, więc pewnie podjedziemy w któreś dni trochę się ochłodzić. No ale tak to nigdzie nie wyjeżdżamy, spędzamy długi weekend w domuSzu_szu lubi tę wiadomość
-
My mamy w domu 26 stopni i padam. Nogi opuchnięte, duchota jak nie wiem więc masakra.. właśnie włączyłam klimę i wiatr bo nie da się wytrzymać.
Szuszu piękny ten przewijak z ceba - to ceratka czy materiał?
Oprócz Gemini polecam aptekę Melissę. Tam też wychodzą te rzeczy fajnie cenowo, chyba nawet lepiej niż na Gemini. Ale najlepiej sobie zrobić dwa koszyki i porównać.
My długi weekend spędzany urodzinowo. Moja najstarsza kończy 5 lat w niedzielę. To też właśnie z tego powodu się pokłóciłam z mamą bo był w planach wyjazd do Łodzi i zoo. Ale odwołałam go w niedzielę przez właśnie zapowiadane takie upały. Ani dla dzieci one nie służą ani tymbardziej mi i nie chciałam cały dzień być w tym pełnym słońcu. A jeszcze moja 20 miesięczna córka to nie ma opcji żeby założyła czapkę na głowę. Więc zaprosiłam wszystkich do nas na sobotę.
Więc stwierdziła że zabraniam dziecku kontaktów z nimi, że muszę iść na leczenie psychiatryczne bo dziecku głupot nagadałam i dlatego już nie chce jechać do zoo itd. I od niedzieli jak była ta afera każdego dnia to się za mną ciągnie że jestem najgorsza. -
Gilgotek wrote:My mamy w domu 26 stopni i padam. Nogi opuchnięte, duchota jak nie wiem więc masakra.. właśnie włączyłam klimę i wiatr bo nie da się wytrzymać.
Szuszu piękny ten przewijak z ceba - to ceratka czy materiał?
Oprócz Gemini polecam aptekę Melissę. Tam też wychodzą te rzeczy fajnie cenowo, chyba nawet lepiej niż na Gemini. Ale najlepiej sobie zrobić dwa koszyki i porównać.
My długi weekend spędzany urodzinowo. Moja najstarsza kończy 5 lat w niedzielę. To też właśnie z tego powodu się pokłóciłam z mamą bo był w planach wyjazd do Łodzi i zoo. Ale odwołałam go w niedzielę przez właśnie zapowiadane takie upały. Ani dla dzieci one nie służą ani tymbardziej mi i nie chciałam cały dzień być w tym pełnym słońcu. A jeszcze moja 20 miesięczna córka to nie ma opcji żeby założyła czapkę na głowę. Więc zaprosiłam wszystkich do nas na sobotę.
Więc stwierdziła że zabraniam dziecku kontaktów z nimi, że muszę iść na leczenie psychiatryczne bo dziecku głupot nagadałam i dlatego już nie chce jechać do zoo itd. I od niedzieli jak była ta afera każdego dnia to się za mną ciągnie że jestem najgorsza.
Gilgotek, przykra sytuacja 😢 najlepiej w takiej sytuacji myśleć o swoim komforcie i swoich dzieci. Dobrze zrobiłaś, że odwołałaś wyjazd
-
Gilgotek - dziękuję, ten wzór też mega mi się podobał, cały jest otoczony ceratką
Nie no gdzie w taki upał po zoo łazić z dwójką maluchów i w ciąży 🫣 jeszcze łodzkie, to to ogromne przecież jest, miałam do niego dwie próby i przez kolejkę nie weszłam. Też myślę, że dobrze zrobiłaś, bo nie chodzi o to żeby się zajechać.👩🏻👦🏻😺😺🐶
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
4.08 - połówkowe
-
Szu_szu wrote:29 stopni?! Leżałbym jak naleśnik, ja z tych co wolą zimę 🫣. My mamy klimę to żyć się chce. Chociaż i tak okna zasłonięte, bo też nie chce żeby latała cały czas. A na ogrodzie leje wodę do basenu, to się namoczę w weekend.
Jak mieszkaliśmy w mieszkaniu to właśnie miska z wodą na syrki, jakieś pseudo wiatraczki i dużo piciu z lodem. Pamiętam, że często chodziłam na zakupy, bo w galeriach była klima 😂
Brzuszek elegancki Ksiazkara, chociaż mega wspolczuję kolana! Ja myślę nad sesją zdjeciową z brzuchem. U mnie widać go już mocno, a jest jeszcze kształtny, nie rozlany, bez rozstepów, a ja jeszcze mobilna, później może być różnie 🫣 A to będzie jedyną ciąża, więc jedyna okazja. Chyba fajna pamiątka, chociaż modelka to ze mną żadna. Miała któraś taką sesję?
A tu kiedy myślisz, że kupujesz rzeczy dla dzieci...
https://zapodaj.net/plik-gfL0P15HV5
Jak ona schodzi to włazi rudy, nie jest wolny ani na chwilę 😂mój teść nam robił zdjęcia, bo ma sprzęt i to lubi, więc u nas tak na spokojnie. Polecam 🥹
Szu_szu lubi tę wiadomość
-
Ja mam kilka fotę z 1 ciąży i robił je mój chłop. Takie domowo leśne. Ani to profesjonalne ani nic, ale jest pamiątka👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
⏩ Połówkowe 19.08
Wizyta 8.09
Termin porodu 25. 12👶🏼
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo
-
malinka udanego wypoczynku 🥰
Gilgotek strasznie współczuje tego konfliktu z Mamą i nie bardzo mogę zrozumieć jej zachowanie z tego co piszesz. Nie powinna Ci teraz dokładać do pieca tylko być oparciem. Zwłaszcza, że uważam, że bardzo rozsądną decyzję podjęłaś. Jeszcze by ktoś zasłabł w taki upał i dopiero byłby problem. Trzymaj się i nie dawaj się wciągać z ten konflikt🩷
My dzisiaj mamy gości u siebie, jutro chyba taki dzień na luzie - pewnie wjedzie spacer do lasu jak będzie tak gorąco a na weekend jeszcze nie wiem ale powinnam robić porządek w nowej szafie... część rzeczy ładnie poukładałam i pochowałam a część wepchnęłam żeby nie było bałaganu tak na pierwszy rzut oka🙈😁👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 2,6 cm do kochania 🥰
18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
16.07 ważę 150 g i jestem siłaczką😻
Połówkowe 13.08