Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lychee - też dołączyłam później. Witaj i trzymam kciuki żeby kłopoty sie juz skończyły.
Gilgotek - piękne zdjęcie! 😍😍😍 trzymam kciuki, żeby to było przejściowe.
Mini - a przypomnij mi proszę,czemu straszą porodem przedwczesnym???
Ja dziś u internisty, bo czuję kłucie serca. Czy któraś z Was też tak ma?? Lekarz zakładam, że pewnie jakiś niedobór i zlecił masę badań. Pytał też o magnez, ale sama zaczęłam brać jakieś 1,5 tyg temu, bo wydawało mi sie, ze mam jakiś taki twardy brzuch.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:53
2021 transfer 2 x 3dniowców
2022 zdrowy synek
Powrót do gry
II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
03.04 ET 5.1.1., 6dpt - beta 52,2, 8 dpt - beta 92,5, 11 dpt - beta 236,7, 13 dpt - beta 600, 15 dpt - beta 1448, 22 dpt - beta 9820
25 dpt - beta 22546 jest ❤️
10+1 tc Crl 3,41 cm
11+5 tc Crl 5,8 cm
-
Chałwa wrote:Lychee rozgość się
oby do końca ciąży był spokój.
KasiaXXX jaki młody człowiek.. to wielka tragedia dla całej rodziny... przykro bardzoteż bym została w domu. Myślę, że sytuacja też będzie zrozumiała, że Cię nie ma.
Gilgotek mała jest silna, mam nadzieję, że końska dawka magnezu pomoże! 💪
Mini zaciskaj nogi i nie puszczajodpoczywaj i dbaj o siebie
Ja się dzisiaj wystraszyłam, jak się obudziłam na brzuchu 🙈, a jakąś taka zmęczona byłam. Bania weszła,bo mała się aż tak dzisiaj nie odzywa, od czasu do czasu coś poczuje, ale staram się nie panikować 😅.
Ogólnie to poki wygodnie na brzuchu można. Plecy gorzej bo tam żyle główna chyba może macica uciskać i tego nie zalecajaWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:54
👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
⏩ Wizyta 8.09
Termin porodu 25. 12👶🏼
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo
-
Mini - luteinka dużo dobrego robi, a leżenie też się na pewno przyda. Jak brałam końską dawkę na krwiaka to nic mnie nie bolało, ani trochę. Po odstawieniu się zaczęło ciągnięcie 😅 ale jako, że norma to nie dostałam z powrotem. Trzymam kciuki żeby było dobrze 🤞🤞🤞
My oficjalnie mamy zestaw wózków! Jeden pojedynczy dostaliśmy od znajomych znajomych, właśnie jedziemy go odebrać, nie wiem co za marka, ale za darmo to uczciwa cena 😂 a bliźniaczy, jestem w szoku, kupiła moja mama. Stwierdziła, że to obowiązek babci 🤯🤯 w końcu nie cybex, a mast twin x. Dzieciaki obok siebie, tak jak chciałam na początku, a i tak lekki, zwrotny. Szerokość 77, więc wejdzie w standardowe drzwi, 80.Lychee, Wilga27 lubią tę wiadomość
👩🏻👦🏻😺😺🐶
Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025
12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯
11.05 🍓🍓🍓 rosną, 3,87 cm, 3,85 i 3,34 cm dzieciaczków
27.05 zdrowe dzieciaczki 🩷🩷🩵
15.07 ekipa ma już🩵 331 g,🩷 311 g, 🩷301 g
4.08 - połówkowe gitówa 💪
19.08 małe pulpeciki 🩵788 g, 🩷 749 g, 🩷712 g
-
PoskromionaZłośnica wrote:Mini - a przypomnij mi proszę,czemu straszą porodem przedwczesnym???
Ja dziś u internisty, bo czuję kłucie serca. Czy któraś z Was też tak ma?? Lekarz zakładam, że pewnie jakiś niedobór i zlecił masę badań. Pytał też o magnez, ale sama zaczęłam brać jakieś 1,5 tyg temu, bo wydawało mi sie, ze mam jakiś taki twardy brzuch. -
Mini94 wrote:Głównie ból podbrzusza, ledwo chodziłam, wyzwaniem było dojście z łóżka do łazienki. Przeleżałam tak cały weekend, a zaczęło się jakoś 2 tygodnie temu, ale to co było teraz przerosło wszystko. Nawet króciutki spacerek powoduje ból. Nie boli jak leżę i się nie ruszam.
Proponuję udać się do fizjo. Jeśli to nie skracajaca się szyjka to mięśnie o więzadła dają ci w kość.
To twoja pierwsza ciąża? Mam wrażenie jakbym czytała swoją historię z przed 3 lat. Ciagly bol i kamień w brzuchu. Jak leżałam było ok. Niestety do fizjo nikt nie zalecił mi iść... a faszerowali mnie papaweryna na rzekome "skurcze" -
Mini, zgodzę się z Wisienką.
Ja mam straszne bóle więzadła, paląco-kłujące, głównie z prawej, ale czasami też z lewej. Jak postoję lub pochodzę, co potem objawia się bólem całego podbrzusza. Tak samo było w pierwszej ciazy, choć nie tak źle jak opisujesz.
Jeśli szyjka ok, to może to być kwestia dla fizjoterapeuty.
Wisienka95 lubi tę wiadomość
2021 transfer 2 x 3dniowców
2022 zdrowy synek
Powrót do gry
II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
03.04 ET 5.1.1., 6dpt - beta 52,2, 8 dpt - beta 92,5, 11 dpt - beta 236,7, 13 dpt - beta 600, 15 dpt - beta 1448, 22 dpt - beta 9820
25 dpt - beta 22546 jest ❤️
10+1 tc Crl 3,41 cm
11+5 tc Crl 5,8 cm
-
Mi fizjo kazała w wolnej chwili podtrzymywać sobie brzuch, podnosić go jak to czasami nagrywają na tiktokach
i pomaga.
PoskromionaZłośnica lubi tę wiadomość
Starania zaczęte 08.24.
Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia
💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł.
⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękłNie wyszło
💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków🥰
🍼 04.03. Początek ciąży
29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
31.03. Beta 380, progesteron 46.
04.04. Beta 2461.
08.06. To będzie dziewczynka! 🌸
Termin 02.12. -
KasiaXXX wrote:Lyche - witaj, rozgość się ❤️ Baaardzo współczuję takich przebojów z ciążą, oby teraz było już z górki! To pierwsza dzidzia?
Mini - mam nadzieję, że nie będziesz wysłana do szpitala, ale nawet jeśli to pamiętaj, że czasem tak lepiej, jeśli chodzi o zdrowie!
Dziewczyny, my z mężem wczoraj dostaliśmy smutna wiadomość. Szykuje nam się w tym tygodniu pogrzeb kuzyna męża, 35 lat, osierocił 4 córeczki (jedną sześciolatkę i pięcioletnie trojaczki)… od razu uzgodniliśmy z całą rodziną, że najlepiej będzie, jak nie pójdę na ten pogrzeb ze względu na ciążę. Bardzo źle znoszę takie „imprezy”, jestem osobą wysokowrażliwą i ciężko mi się pozbierać, jak widzę smutek ludzi. Jak pomyślę o tych córeczkach, które zostały bez taty to mi serce pęka… straszne
Mam nadzieję, że będzie pierwszaa w zasadzie pierwszy, bo spodziewamy się synka
Niestety to nie moja pierwsza ciąża, pierwszą poroniłam w 10 tc, ale to było już kilka lat temu
Nie dziwię Ci się, że nie wybierasz się na pogrzeb.. Sama też zrezygnowałam z takiej uroczystości, zwłaszcza, że niecały rok temu pochowałam tatę i brata w odstępie 2 miesięcy. Nadal mam traumę jak tylko widzę wozy zakładu pogrzebowego. A dla takiej rodziny to straszna tragedia.. Mój brat osierocił 3 córki, na szczęście już troszkę starsze, powoli się z tym godzą, ale towarzyszenie im w pożegnaniu taty to była jedna z najtrudniejszych sytuacji, z jakimi musiałam się zmierzyć w ostatnim czasie. Ten stres nie jest Ci na pewno potrzebny👩🏻💼37 🧔🏻♂️38
ICSI 03.25
6 🥚3 ❄️
22.03 ➡️ 4AA
14.04.25 - CRL 0.35 cm z ♥️
🔜
TP 10.12.2025
-
PoskromionaZłośnica wrote:Lychee - też dołączyłam później. Witaj i trzymam kciuki żeby kłopoty sie juz skończyły.
Gilgotek - piękne zdjęcie! 😍😍😍 trzymam kciuki, żeby to było przejściowe.
Mini - a przypomnij mi proszę,czemu straszą porodem przedwczesnym???
Ja dziś u internisty, bo czuję kłucie serca. Czy któraś z Was też tak ma?? Lekarz zakładam, że pewnie jakiś niedobór i zlecił masę badań. Pytał też o magnez, ale sama zaczęłam brać jakieś 1,5 tyg temu, bo wydawało mi sie, ze mam jakiś taki twardy brzuch.
Ja przed snem mam takie kołatania, że czuje że serce mi wali mocno, ginekolożka mówiła, że to pokłosie niskiej hemoglobiny.
Magnez też biorę, glownie z powodu twardego brzucha, to też mi na poprzedniej wizycie zaleciła. A jaki magnez bierzesz i w jakiej ilości?
-
Lychee wrote:Mam nadzieję, że będzie pierwsza
a w zasadzie pierwszy, bo spodziewamy się synka
Niestety to nie moja pierwsza ciąża, pierwszą poroniłam w 10 tc, ale to było już kilka lat temu
Nie dziwię Ci się, że nie wybierasz się na pogrzeb.. Sama też zrezygnowałam z takiej uroczystości, zwłaszcza, że niecały rok temu pochowałam tatę i brata w odstępie 2 miesięcy. Nadal mam traumę jak tylko widzę wozy zakładu pogrzebowego. A dla takiej rodziny to straszna tragedia.. Mój brat osierocił 3 córki, na szczęście już troszkę starsze, powoli się z tym godzą, ale towarzyszenie im w pożegnaniu taty to była jedna z najtrudniejszych sytuacji, z jakimi musiałam się zmierzyć w ostatnim czasie. Ten stres nie jest Ci na pewno potrzebny
Och, kochana jak mi jest przykro… aż nie wiem co odpisaćPrzytulam, że musiałaś przez to wszystko przechodzić. Teraz nic tylko odliczać do poznania synka ❤️
Lychee lubi tę wiadomość
-
@Gilgotek - córeczka już teraz jest prześliczna
Takie maluszki mają ogromną moc samoregeneracji. I to absolutnie nie jest Twoja wina, na pewno wszystko się unormuje i na kolejnej wizycie będzie wzorowo
@Mini94 - trzymam kciuki, żeby te bóle Ci odpuściły🤞🏻kiedy wybierasz się na krzywą i pozostałe badania?
@Szu_szu - gratuluję nowych furek dla bobasówprzy trójce to jest nie lada wyzwanie. Ogólnie od początku Cię podziwiam za Twoje podejście do jakby nie patrzeć, niecodziennej sytuacji
My dziś zamówiliśmy wózek, fotelik z bazą i łóżeczko dostawne. Jutro idę na krzywą i powtarzam próby wątrobowe, moja wątroba coś nie chce dojść do siebie po stymulacji do ivf i często kontroluję👩🏻💼37 🧔🏻♂️38
ICSI 03.25
6 🥚3 ❄️
22.03 ➡️ 4AA
14.04.25 - CRL 0.35 cm z ♥️
🔜
TP 10.12.2025
-