Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Stokrotka94 wrote:Dzięki kochane za dobre słowa 🩷
Kasia - ja biorę luteinę i nie mam plamień, ale też nigdy ich nie miałam. Może musisz dłużej pobrać? Wtedy luteina zdąży zadziałać i nie powinno być plamień
Ja też dotychczas nie miałam żaaaadnych plamień, nawet kropeczki, ale kojarzę, że dziewczyny tu pisały, że miewały po luteinie właśnie plamienia drobne. -
Może chodziło o luteinę dopochwowo, przy aplikacji jej można się podrażnić aplikatorem albo sama tabletka też podrażnia.
Stokrotka Twój wynik jak najbardziej w normie.
Mi co udało się zrobić wywiad po cichu z koleżankami, które są już mamami żadna nie robiła nigdy bety 😅
Zobaczyły pozytywny test umówiły się do gin za 2-3 tyg i tyle 😅
Stokrotka94 lubi tę wiadomość
💃🏻31
🤵♂️33
4cs - na luzie, spontanicznie
3cs - testy owulacyjne, suplementy
31.03 🥰 II 🥰 12 dpo
31.03 -33.60 mlU/ml
02.04- 111.00 mlU/ml
04.04- 326.00 mlU/ml
07.04- 834.00 mlU/ml
16.04- 11410.00 mlU/ml
Progesteron- 11.90 ng/ml -> 10.80 ng/ml
„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍 -
My jeszcze na pewno nie mówimy w te święta, bo nie byłam u lekarza. Zresztą boję się , że we wtorek będzie tylko pęcherzyk, więc będę się stresowala dalej tak samo.
Ja bym chciała powiedzieć jak będzie serduszko, ale moja mama od tylu lat czeka na wnuka i tak bardzo o tym marzy, że nie chciałabym jej fundować rozczarowania jeśli coś będzie nie tak.
Wczoraj było mi dosyć mocno niedobrze i teraz też co raz gorzej. Ja ewidentnie mam wieczorne mdłości a nie poranne :pAMH 0,24
👩34 🧔38 🐱
3dc
FSH 11.9
LH 6.2
estradiol 60
20dc (7dpo)
Progesteron 18,6
Estradiol 121
TSH 3,5 ->Letrox 25mg -> 1,8
Starania od 02.2025
15.04.2025 betaHCG 166
17.04.2025 betaHCG 438 -
PaulinaNnn wrote:Może chodziło o luteinę dopochwowo, przy aplikacji jej można się podrażnić aplikatorem albo sama tabletka też podrażnia.
Stokrotka Twój wynik jak najbardziej w normie.
Mi co udało się zrobić wywiad po cichu z koleżankami, które są już mamami żadna nie robiła nigdy bety 😅
Zobaczyły pozytywny test umówiły się do gin za 2-3 tyg i tyle 😅
Z tego co czytałam po luteinie pod język też mogą być plamienia, bo progesteron wpływa na błonę śluzową macicy.
Achhh, tyle nowości, ciągle coś 😅 -
Dziewczyny życzę wszystkim Wesołych, pogodnych Świąt! 🐣🐥🐰🐇
Nefretam, bellA, KasiaXXX, Stokrotka94 lubią tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, Encorton 5mg, Duphaston, Luteina -
Ja też życzę spokojnych i rodzinnych Świąt
aby kolejne Święta (Bożego Narodzenia) były w powiększonym gronie, lub już na samej końcówce ciąży
Nefretam, KasiaXXX, Stokrotka94 lubią tę wiadomość
02.2024 synek 💙
02.2025 💔 (8/9 tydz.)
15.04. ⏸️
wciąż kp 🤱 -
Cześć. Tak nieśmiało się przywitam, bo nadal nie wierzę. Jutro rano powtórkę zrobię 😂 wczoraj rano zobaczyłam cie, dziś już mocniejszą kreskę. Z liczenia wypada termin na 30 grudnia więc będą wesołe święta lub sylwester 😂
Nefretam, Maggie1989, Kłapciuch, Gilgotek, Książkara_w_ciąży, zosiasamosia, Stokrotka94, Mini94, Wixa🌸, Babsi, Szu_szu lubią tę wiadomość
👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
04. 2025 2cs 🤞
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ ale nie wierzę 😂
👧🏼💊Pregna start , kwas foliowy 400 µg
🧔💊 Pregna On, witamina D -
Nie wiem czy badać betę, czy czekac, czy lecieć do lekarza 😂 poprzednio mnie dość mocno brzuch bolal i odrazu poszłam do lekarza od którego trafiłam do szpitala z ryzykiem pozamacicznej xD tam była i neta i dokładne usg. finalnie na szczęście skończyło się na braniu proga na podtrzymanie bo po prostu wczesna ciąża była. Owulacja przesunięta i różnica tygodnia w stosunku do dnia miesiączki.
Wtedy też objawy wyraźne, ten bol brzucha, mdłości, wrażliwość na zapachy, bol piersi. A teraz niby trochę jest, ale trochę nie, trochę słabe. I tak się zastanawiam 🙈👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
04. 2025 2cs 🤞
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ ale nie wierzę 😂
👧🏼💊Pregna start , kwas foliowy 400 µg
🧔💊 Pregna On, witamina D -
Nefretam wrote:My jeszcze na pewno nie mówimy w te święta, bo nie byłam u lekarza. Zresztą boję się , że we wtorek będzie tylko pęcherzyk, więc będę się stresowala dalej tak samo.
Ja bym chciała powiedzieć jak będzie serduszko, ale moja mama od tylu lat czeka na wnuka i tak bardzo o tym marzy, że nie chciałabym jej fundować rozczarowania jeśli coś będzie nie tak.
Wczoraj było mi dosyć mocno niedobrze i teraz też co raz gorzej. Ja ewidentnie mam wieczorne mdłości a nie poranne :p -
Ja na swieta u mamy, wczoraj przejechałam 200 km z dwójką dzieci i trzecim w brzuchu. :😜 Dziś cały dzień na działce, zabawy, ognisko, dzieci niedawno poszły spać. A ja jestem totalnie zmęczona i śpiącą, cokolwiek zjem mam od razu mega mdłości albo wymiotuje. Z łezką w oku wspominam czasy, kiedy będąc w pierwszej ciąży źle się czując po prostu się kładłam, nawet na drzemkę w ciągu dnia mogłam sobie pozwolić... Teraz się modlę, żeby dzieci zasnęły przed 23 i nie wstały przed 6 🙈 O ciąży mamie nie powiedziałam, jest już serduszko, ale chce jeszcze trochę poczekać, aż dzidzia się porządnie zadomowi.
-
MadCat podobnie wyglądała teraz moja pierwsza wizyta. Poszłam żeby tylko dostać leki dzień po zrobieniu testu a usłyszałam że ona nic nie widzi, że trzeba będzie iść do szpitala zlokalizować ciążę czy nie jest pozamaciczna. Mimo że tłumaczyłam że ja miałam bardzo późno owulację (około 30dnia cyklu). Więc w teorii w czasie kiedy powinnam dostawać już kolejną miesiączkę. Później oglądała oglądała i mówiła że "to może być to" ale kazała iść kolejnego dnia na betę zbadać, jak będzie wysoka to się położyć do szpitala. Leków też mi nie przepisała..
Poszłam i beta wyszła 580.. Napisałam SMSa do innego ginekologa z tej przychodni i dostałam receptę od razu na wszystkie leki a nawet więcej niż w poprzedniej ciąży donoszonej.MadCat lubi tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, Encorton 5mg, Duphaston, Luteina -