Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
MadCat wrote:Nie mam i nie muszę ale chyba i tak pójdę 😆 na pewno zadzwonię do przychodni by mnie umówili. Prywatnie już się umówiłam i mam połowę maja. Ale wiadomo że za pierwsze badania nie zamierzam płacić to pójdę na NFZ. Ale też się waham nad lekarzem
-
Babsi wrote:🐣 Wesołych Świat Mamusie 🐰
Ruda.fretka, Maggie1989 - macie termin w dzień moich urodzin 😍
O jak miło ❤️ powiesz, jak to być grudniowym dzieckiem? W rodzinie wszyscy z wiosny albo z lata 😁
Chociaż ja mam jakieś załamanie nerwowe i jestem pewna że coś jest nie tak... Chociaż nic na to nie wskazuje. Ale po pierwszej ciąży wiem, że hormony tak na mnie działają 😐18.04 - badania USG (6t0d) -
Gilgotek wrote:Cebulka pięknie to napisałaś
Drugi typ to lekarz co pracuje w szpitalu, ma dobre opinie, ale jeszcze u niego nie byłam
A ostatni to była u niego na usg piersi i bardzo fajny był, także dobre opinie i mi się spodobał.
I teraz nie wiem 😂 -
MadCat wrote:Ja miałam swój typ i byłam u niego przed ciąża. No i pokazuje mu ze mam wyniki kontrolnych badań krwi przed ciaza, a on do mnie ze się nie robi przed cisza. No cóż. To się nie dogadamy 😂
Drugi typ to lekarz co pracuje w szpitalu, ma dobre opinie, ale jeszcze u niego nie byłam
A ostatni to była u niego na usg piersi i bardzo fajny był, także dobre opinie i mi się spodobał.
I teraz nie wiem 😂
Cebulka szczęśliwego powrotu do domu -
Też jestem grudniowa
) i hmm raczej nie polecam :p zwykle rodzina łączyła mi prezenty np na urodziny i na wigilię jeden 🙈
Ciężko zorganizować imprezę w okresie świątecznym, bo każdy wyjeżdża na święta.
Mam termin na 7 grudnia a nastawiam się na cesarkę więc chyba będzie lekko wcześniej, czyli jeszcze trochę do świąt będzie. Ale pewnie z kolei będzie dostawało jeden prezent na mikołaja i urodziny 🤣Starania zaczęte 08.24.
Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia
💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł.
⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękłNie wyszło
💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków🥰
🍼 04.03. Początek ciąży
29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
31.03. Beta 380, progesteron 46.
04.04. Beta 2461. -
Moniczka38 wrote:Też jestem grudniowa
) i hmm raczej nie polecam :p zwykle rodzina łączyła mi prezenty np na urodziny i na wigilię jeden 🙈
Ciężko zorganizować imprezę w okresie świątecznym, bo każdy wyjeżdża na święta.
Mam termin na 7 grudnia a nastawiam się na cesarkę więc chyba będzie lekko wcześniej, czyli jeszcze trochę do świąt będzie. Ale pewnie z kolei będzie dostawało jeden prezent na mikołaja i urodziny 🤣
Ja w rodzinie nie mam grudniowych, ale bardzo się cieszę na ten termin, choć u mnie mogą to być i święta, może być i Nowy Rok (termin na ok 28.12), ale taka niewiedza i ta niepewność ma w sobie urok, kiedy to dziecko może pojawić się na świecie 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:41
-
Hej dziewczyny
Podczytuję Was i nie chce zapeszyć więc nie wpisuje się na pewniaka.
Narazie mam dwie bety pozytywne, idę jeszcze we wt a potem dopiero 5.05 wizyta.
Termin Wg kalkulatora na teraz to 24.12 😶🌫️ a ja sama jestem z 27.12 i co prawda prezenty zawsze dostawałam oddzielnie ale cukierków do szkoły nigdy nie mogłam zanieść 😅🥲
I imprezę potem faktycznie ciężko zorganizować.
Ale jakie to ma znaczenie w obliczu tego, że jesteśmy w ciąży 😀♥️
Będę Was podczytywać i uaktywnię się mocniej jak będę miała pewność, że wszystko jest ok. Mam nadzieję, że 5.05 będę miała super info.
Powodzenia dla Was wszystkich!🌞🌿
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍 -
Ja już w domku. Dokuczają mi plamienia. Niby luteinę biorę a one się chyba nasilają. Ale to może z polipa. Na szczęście w czwartek mam wizytę kontrolną to podejrze bobasa.
Dziewczyny a jak u Was nastroje? Ja jestem tak totalnie nerwowa, że mam ochotę dokonać mordu. Ja nie wiem jak mój związek z partnerem przetrwa... Wszystko mnie w nim irytuje. Jestem jedną wielką frustracją. -
Ja tam się nie przejmuje. Syna mam z kwietnia wiec blisko Wielkanocy, to drugie może być grudniowe 😂
A z impreza to myśmy zorganizowali mu weekend przed urodzinami, bo kolejny to już święta. -
Mnie grudzien nie przeszkadza z racji świąt. Moja mama ma urodziny i imieniny w grudniu, zawsze to jakos było i się obchodziło
Jedynie co, to nie będzie plenerowej letniej imprezki i będzie zawsze najmłodsze w grupie. Ja jestem ze stycznia, bylam najstarsza i lubiłam to :😀
-
Cebulka35 wrote:Mnie grudzien nie przeszkadza z racji świąt. Moja mama ma urodziny i imieniny w grudniu, zawsze to jakos było i się obchodziło
Jedynie co, to nie będzie plenerowej letniej imprezki i będzie zawsze najmłodsze w grupie. Ja jestem ze stycznia, bylam najstarsza i lubiłam to :😀
-
Wilga27 wrote:Hej dziewczyny
Podczytuję Was i nie chce zapeszyć więc nie wpisuje się na pewniaka.
Narazie mam dwie bety pozytywne, idę jeszcze we wt a potem dopiero 5.05 wizyta.
Termin Wg kalkulatora na teraz to 24.12 😶🌫️ a ja sama jestem z 27.12 i co prawda prezenty zawsze dostawałam oddzielnie ale cukierków do szkoły nigdy nie mogłam zanieść 😅🥲
I imprezę potem faktycznie ciężko zorganizować.
Ale jakie to ma znaczenie w obliczu tego, że jesteśmy w ciąży 😀♥️
Będę Was podczytywać i uaktywnię się mocniej jak będę miała pewność, że wszystko jest ok. Mam nadzieję, że 5.05 będę miała super info.
Powodzenia dla Was wszystkich!
Cześć i gratuluję
Będziesz miała piękny prezent urodzinowyi myślę, że wiele z nas jeszcze jest na etapie lęku, ale razem raźniej, by przetrwać te pierwsze tygodnie, potem już z górki
Wilga27 lubi tę wiadomość
-
Delfi wrote:Cześć i gratuluję
Będziesz miała piękny prezent urodzinowyi myślę, że wiele z nas jeszcze jest na etapie lęku, ale razem raźniej, by przetrwać te pierwsze tygodnie, potem już z górki
To prawda, trochę łatwiej, zwłaszcza jak nikt dookoła o niczym jeszcze nie wie..
Mam nadzieję, że będę miała najpiękniejszy prezent urodzinowy 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:26
Delfi lubi tę wiadomość
🌞🌿
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍 -
U mnie duże zmęczenie, senność, humorki też swoją drogą
Na szczęście nie mam żadnych mdłości, to średnio bym zniosłaStarania zaczęte 08.24.
Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia
💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł.
⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękłNie wyszło
💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków🥰
🍼 04.03. Początek ciąży
29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
31.03. Beta 380, progesteron 46.
04.04. Beta 2461. -
Moniczka38 wrote:U mnie duże zmęczenie, senność, humorki też swoją drogą
Na szczęście nie mam żadnych mdłości, to średnio bym zniosła
No właśnie, dziewczyny macie jakieś objawy? Od kiedy ?🌞🌿
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0