Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Objawy miałam od pierwszych dni, początkowo to były straszne zawroty głowy i lekkie mdłości, później doszedł ból podbrzusza, wzdęcia, okropne odbijanie, ból jajnika a bolące piersi mam cały czas. I z apetytem różnie bywa. Dzisiaj obiadu nie zjadłam bo mnie mięso odepchnęło, zjadłam za to sałatki, jajka, babkę. Miałam trzy intensywne dni mycie okien, sprzątanie, gotowanie dla 11 osób na święta i teraz podbrzusze boli i widzę 2 opcje albo faktycznie przeciążyłam się albo boli bo ma boleć coś się rozciąga i tak musi być. Teraz odpoczywam.
Jak reakcje Waszych bliskich na ogłoszenie w święta dobrej nowiny? -
Ja z objawów mam bóle jajnika, najgorzej jak szybko wstanę to wszystko ciągnie w podbrzuszu. Każdej nocy też wstaje siku i później zasnąć nie mogę 😬😬
Co do urodzin w grudniu, ja się urodziłam 29.12 i w sumie nie odczułam jakiejś wielkiej różnicy między innymi dziećmi w szkole. Nie byłam najmłodszą w klasie do czasu szkoły średniej 😆
Moja druga córka jest z grudnia no i z tymi prezentami świątecznymi to jest różnie. Z mojej strony rodziny dostaje osobno na mikołajki, osobno na urodziny, osobno na święta. Od rodziny partnera dostaje tylko raz.♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
23.04 beta HCG 6303
⏩ 02.05 6+5tc 0,77cm zarodek z 💓🥹
⏩ 28.05 wizyta - problem z łożyskiem, do dokładnego określenia na prenatalnych
⏩ 06.06 prenatalne 🥹
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, Encorton 5mg, Duphaston, Luteina
-
Dzięki za odpowiedzi
Pytam Was bo ja jestem po transferze IVF tak obstawiona lekami, że ciężko mi powiedzieć czy mam jakiś objaw „naturalny” a nie takiej dawki progesteronu..👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
16.06 prenatalne
-
Piersi bolą i mdłości ale to już od owulacji. Teraz mocniej. Pobolewa brzuch. Senna jestem ale bez tragedii, może też nerwowa.
W poprzedniej bylo bardziej - mdłości, ból piersi, wrażliwy węch, ból brzucha i też zasypiałam o 21 😂
Nie sugeruj się jednak - koleżanka nie miała żadnych objawów poza brakiem okresu. Kwestia wrażliwości na hormony -
A czy to normalne; lub czy też tak macie, że pochwa robi się na początku mega rozpulchniona i miękka ?👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
16.06 prenatalne
-
U mnie najdłuższej utrzymujacym się objawem jest brak apetytu, po 2-3 kęsach rośnie mi w buzi i już nie chce, mimo, że w brzuchu burczy. Na Święta zjadłam pół miski żurku i tyle. I odbijanie się namiętne wszystkim, ale na jakimś wątku widziałam polecajkę z coli to faktycznie jest lepiej.
Piersi nie bolą, brzuch czasem pociągnie jak kichnę. Do wytrzymania.
Wypoczęłam w te święta, pierwsza impreza w naszym nowym domu, na wsi jest tak spokojnie i to się udziela, ptaszki śpiewają, na porannym spacerze widziałam sarnę, więc zastrzyk motywacji, żeby zacząć się pakować i się przeprowadzić już na stałe.Wilga27, Rene lubią tę wiadomość
-
Na tą chwilę brak jakichkolwiek objawów
Nastrój stabilny czuje ogólny spokój i równowagę.Oby jak najdłużej.
Mam za to problem ze snem,dziś spałam około 2 godzin ...Ale zmęczenia nie czujeMadCat lubi tę wiadomość
-
Willsee wrote:U mnie jest ból piersi, mocne bole podbrzusza i lędźwi przeszły jak ręką odjął jak zaczęłam brać magnez 3x dziennie na polecenie lekarza. Plus progesteron, to może to do kupy sprawia że czułam się dziś jak nowonarodzona 😉 ale drzemki z synem codziennie odbywam, nie przepuszczę 😅
Dostałaś magnez na receptę, czy jakiś bez? Ja biorę luteinę od 3 dni, ale bóle podbrzusza i lędźwi dalej się pojawiają kilka dni temu, i są straszne. Od razu się pocę, nie mogę złapać oddechu, najczęściej ląduje wtedy od razu na toalecie z numerem 2.. Taki „atak” trwa z 10 minut, ale jest to okropny bólDlatego myślałam też o magnezie.
-
KasiaXXX wrote:Dostałaś magnez na receptę, czy jakiś bez? Ja biorę luteinę od 3 dni, ale bóle podbrzusza i lędźwi dalej się pojawiają kilka dni temu, i są straszne. Od razu się pocę, nie mogę złapać oddechu, najczęściej ląduje wtedy od razu na toalecie z numerem 2.. Taki „atak” trwa z 10 minut, ale jest to okropny ból
Dlatego myślałam też o magnezie.
Kazał mi brać magne b6 forte więc bez recepty. Ale widzę że chyba jako jedyna dostałam utrogestan a nie luteinę jako progesteron 🤔 mi magnez pomógł bardzo, a też miałam mocne bóle podbrzusza i lędźwiWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia, 09:20
-
Rene wrote:Na tą chwilę brak jakichkolwiek objawów
Nastrój stabilny czuje ogólny spokój i równowagę.Oby jak najdłużej.
Mam za to problem ze snem,dziś spałam około 2 godzin ...Ale zmęczenia nie czuje -
Willsee wrote:Kazał mi brać magne b6 forte więc bez recepty. Ale widzę że chyba jako jedyna dostałam utrogestan a nie luteinę jako progesteron 🤔 mi magnez pomógł bardzo, a też miałam mocne bóle podbrzusza i lędźwi
Cieszę się, że Twój ból Ci przeszedł, ale jesteś dla mnie pocieszeniem, że jednak takie mocne bóle też się komuś przydarzają 😅 Bo już myślałam, że jestem jedyna z bólami, które ścinają z nóg. Masakra, nigdy takiego czegoś nie czułam.
W takim razie będę pytała też swoją gine o magnez, żeby nie było, że decyduje o czymś sama. Mam nadzieję, że pomoże, bo nie mogę normalnie funkcjonować 😓 Co się trochę poruszam to nachodzi mnie ból lędźwi, albo co najgorsze lędźwi + podbrzusza na raz. -
KasiaXXX wrote:Cieszę się, że Twój ból Ci przeszedł, ale jesteś dla mnie pocieszeniem, że jednak takie mocne bóle też się komuś przydarzają 😅 Bo już myślałam, że jestem jedyna z bólami, które ścinają z nóg. Masakra, nigdy takiego czegoś nie czułam.
W takim razie będę pytała też swoją gine o magnez, żeby nie było, że decyduje o czymś sama. Mam nadzieję, że pomoże, bo nie mogę normalnie funkcjonować 😓 Co się trochę poruszam to nachodzi mnie ból lędźwi, albo co najgorsze lędźwi + podbrzusza na raz.
Miałam to samo… nie wiem czy ta odklejająca się kosmówka w moim przypadku to powoduje czy co.. w pierwszej ciąży magnez brałam gdzieś dopiero od połowy ciąży, na samym początku było wszystko ok. Ale wczoraj zrobiłam 12k kroków z bieganiem za pędzącym dwulatkiem na rowerku, i nic mi nie było -
Willsee wrote:Miałam to samo… nie wiem czy ta odklejająca się kosmówka w moim przypadku to powoduje czy co.. w pierwszej ciąży magnez brałam gdzieś dopiero od połowy ciąży, na samym początku było wszystko ok. Ale wczoraj zrobiłam 12k kroków z bieganiem za pędzącym dwulatkiem na rowerku, i nic mi nie było
Baaardzo się cieszę, że Ci przeszło w takim razie, bo wiem o jakim bólu mówisz. Nie wyobrażam sobie mieć 2 latka i zwijać się tak z bóluSuper, że minęło ❤️
Mi też dałaś w takim razie nadzieję na to, że ten ból nie jest stały. Biorę dalej luteinę i odliczam do wizyty, żeby dostać zielone światło na magnez, ewentualnie może zadzwonię wcześniej do gine, i spytam o zgodę. -
Ja objawowo mocno odczuwam. Nie mam ochoty na jedzenie, ale jak już się zmuszę - to całkiem mi smakuje. Po około 20 min od posiłku przychodzą mdłości... i męczą, jak zwymiotuje - jest lepiej, jak nie - to męczę i się męczę i zapieram, że nigdy już więcej nic nie wezmę do ust... ból piersi prawie minął. Za to emocjonalnie jestem kompletnie niestabilna I niezrównoważona...36👩❤️💋👨55
👱♀️
2016 - 8 tc 👼
2017 - synuś 🙋♂️
2020 - córeczka 👸
👨🦱
2009 - bliźniacy 🧒🧒
28.03 - II
17.04 - 3 mm czlowiek z ❤️
24.04 - 0,96 cm ❤️
12.05 - 2,73 cm
SANCO - zdrowa dziewczynka 😍🥰❤️
03.06 - prenatalne: 6,5 cm zdrowej dzidzi 😍 -
Cześć dziewczyny, długo mnie nie było. Musiałam trochę uporządkować swoje życie o trochę dostosować się do nowej sytuacji.
Witam nowe dziewczyny widzę że trochę nas grudniowych przybyło.
U mnie objawy raz są raz nie. Bolały mnie piersi, teraz już przestały, mdłości nie mam rano tylko wieczorem 🙈 cały czas mi się chce spać a w nocy się budzę co chwilę i spać nie mogę. Jakaś dziwna ta ciąża. W czwartek mam kontrole, będzie to równo 8 tydzień. Mam nadzieję że usłyszę już serduszko ❤️31👩❤️👨41
👶- 9 lat
Starania o rodzeństwo od 06.2023
Styczeń 2024 💔
Marzec 2025 ⏸️🤞🤞
24.04 mamy serduszko ❤️ -
Willsee wrote:Kazał mi brać magne b6 forte więc bez recepty. Ale widzę że chyba jako jedyna dostałam utrogestan a nie luteinę jako progesteron 🤔 mi magnez pomógł bardzo, a też miałam mocne bóle podbrzusza i lędźwi♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
23.04 beta HCG 6303
⏩ 06.06 prenatalne 🥹
-
Książkara, może zapiszesz na pierwszej stronie kto jest w ciąży bliźniaczej i trojaczki Szu_szu?
Ja pamiętam tylko Szu_szu że trojaczki, a tych bliźniaków też tutaj trochę jest 💙🩷🩵🤰🏼🤰🏼Szu_szu, Wilga27 lubią tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
23.04 beta HCG 6303
⏩ 06.06 prenatalne 🥹
-
Cebulka35 wrote:Ja objawowo mocno odczuwam. Nie mam ochoty na jedzenie, ale jak już się zmuszę - to całkiem mi smakuje. Po około 20 min od posiłku przychodzą mdłości... i męczą, jak zwymiotuje - jest lepiej, jak nie - to męczę i się męczę i zapieram, że nigdy już więcej nic nie wezmę do ust... ból piersi prawie minął. Za to emocjonalnie jestem kompletnie niestabilna I niezrównoważona...
Mocno przytulam, masz emocjonalne wsparcie od kogoś bliskiego? -
Julciaa14 wrote:Cześć dziewczyny, długo mnie nie było. Musiałam trochę uporządkować swoje życie o trochę dostosować się do nowej sytuacji.
Witam nowe dziewczyny widzę że trochę nas grudniowych przybyło.
U mnie objawy raz są raz nie. Bolały mnie piersi, teraz już przestały, mdłości nie mam rano tylko wieczorem 🙈 cały czas mi się chce spać a w nocy się budzę co chwilę i spać nie mogę. Jakaś dziwna ta ciąża. W czwartek mam kontrole, będzie to równo 8 tydzień. Mam nadzieję że usłyszę już serduszko ❤️