Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Chałwa ja kupiłam te
https://sklepanda.com/legginsy-ciazowe/182-2066--legginsy-ciazowe-polska-jakosc-z-panelem-kolor-butelkowa-zielen.html#/1-rozmiar-s/78-kolor-butelkowa_zielen
I jeszcze inne czarne od nich.
Nie prześwitują i super wygodne. No stop bym nosiła 😂teraz spodnie odesłałam bo za małe wzięłam i czekam na wymiane
Wilga27 lubi tę wiadomość
👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
8.09 684 g
6.10 1321 g kluska
20.10 prenatalne 1993 g 🙆♀️
⏩ Wizyta 3.11
Termin porodu 25. 12👶🏼
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

-
Cześć Dziewczyny

- KasiaXXX - dzisiaj popołudniu siadam do wyprawki aptecznej i na pewno będę mieć milion wątpliwości, także zazdroszczę, że już jesteś w trakcie
Dostałam wczoraj od synka pierwszego, soczystego kopniaka w wątrobę - bolało długo później. A w nocy wpychał mi coś (zakładam, że stópki) w żołądek, ledwo mogłam się przekręcić na drugi bok, bo góra brzucha mnie blokowała
Czy u Was też się to zmienia tak z dnia na dzień?
Ogólnie jeszcze mam wrażenie, że on się kręci strasznie po brzuchu, bo co chwilę czuję go gdzieś indziej, ale coraz częściej też czuję takie przesuwanie i rozciąganie, zamiast głównie kopniaków
Widziałam, że powstał już wątek czerwcowych mamuś - kiedy ja się pytam? 🤯👩🏻💼37 🧔🏻♂️38
ICSI 03.25
6 🥚3 ❄️
22.03 ➡️ 4AA
14.04.25 - CRL 0.35 cm z ♥️
🔜
TP 10.12.2025

-
Lychee wrote:Widziałam, że powstał już wątek czerwcowych mamuś - kiedy ja się pytam? 🤯
Zlecialo, wczoraj to myślałam o czerwcowym wątku. A i Megipta z naszego wątku go prowadzi ☺️
Belma, Nayeli, Lychee, Wilga27, PoskromionaZłośnica, Maura, Hdfs lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny witam się w 3 trymestrze 😱 normalnie szok jak ten czas szybko leci a tak się martwiłam że będzie mi się ciągło a tu już nie ma żartów.
Jak się dzisiaj czujecie? U nas pogoda byle jaka ale najlepiej się czuje jak jest chłodno i pada
PoskromionaZłośnica lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny 😊
Nie jestem jakaś aktywna bardzo tutaj bo w poniedziałek wróciłam do pracy i brakuje mi na wszystko czasu ale podczytuję codziennie i mam teraz przerwę na drugie śniadanie więc postanowiłam napisać.
Delfi bardzo się cieszę z optymistycznej wiadomości po badaniu. Bardzo mocno trzymam za Was kciuki i wierzę, że będzie dobrze🩷
Szu_szu jak się czujecie? Podejrzewam, że nie jest Ci lekko ale ważne, że jesteś pod opieką i trzymam kciuki za dzisiejsze badanie🤞🏼
Ja się jutro wybieram wreszcie na krzywą (ktoś jeszcze nie robił?). Mam nadzieję, że pójdzie gładko i dam radę potem iść do pracy...
Wczoraj wieczorem zamówiłam parę drobiazgów typu prześcieradła do gondoli i łóżeczka (nie mamy jeszcze ani wózka ani łóżka 🤣), jakieś pieluszki, ręczniki i tak powoli próbuję coś ruszyć z wyprawką a jednocześnie się wstrzymuje bo czekam na szkołę rodzenia. Wykupiłam tez kurs z zaufajpołożnej więc liczę, że z niego się czegoś dowiem co warto mieć już a co lepiej kupić po porodzie.
Dla siebie do porodu jeszcze nie mam nic ale staram się tym nie stresować. Bardziej stresuje mnie sam poród i jak to będzie wyglądało.
Co do szczepień bo poruszałyście ten temat, czy do szczepienia na rsv i krztusiec potrzebne jest skierowanie od lekarza? Podejrzewam, że trzeba się umówić na wizytę, żeby lekarz zbadał i dopiero na szczepienie ale czy to tego samego dnia? Pytam pod kątem pracy, żebym sobie ewentualnie wzięła urlop na ten dzień...
Delfi lubi tę wiadomość
👩🏻35 👨🏼🦱42 🐱
10.2024 biochem 💔
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 2,6 cm do kochania 🥰
18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
16.07 ważę 150 g i jestem siłaczką😻
13.08 połówkowe (340 g słodkiej dziewczynki )
10.09 670 g Skarba ❤️
08.10 mamy już 1250 g
29.11 1600g 🥰

-
Miałam z tej firmy szorty na lato, jakość lepsza niż w HM porównując do legginsów ciążowych i byłam zadowolona. Nie prześwitują tak jak te z hm. Prałam je na delikatniejszych obrotach i nie rozciągły sie. Byłam z nich zadowolona. Co do ciuchów to polubiłam się z sinsayem na okres ciazy, głównie sukienki i spodnie materiałowe.Chałwa wrote:Szu_szu cudownie, że stabilnie ! Niech kurczaczki jeszcze siedzą ! ❣️❣️
Zamówiłam wczoraj te legginsy : https://www.zalando.pl/odziez-damska-legginsy/anna-field-mama/?assortment_area=moda-ciazowa . Na promce, polecane z innego wątku. Nie wiem co przyjdzie, nawet jak będą prześwitywać to trudno. Na miasto i tak zakładam coś za tylek, a po domu mogę w takich latac. Cenowo wyszło spoko, rozpędziłam się, zamówiłam 2 paczki, najwyżej odeślę. Jutro powinny być.
A z octaniseptem były jakieś historie dziwne, tak samo jak z rivanolem. Ja mam w domu zawsze nadmiar i raczej nie będę nic nowego używać. Teraz chyba w ogóle zalecają na sucho. -
Przyszłam sie przywitać i życzyć spokojnej końcówki 🦋 Delfi 💐
Cieszę się, że zamknęłam to fatum strat na tym wątku i tym razem musi sie udać 😊
Jakby któraś chciała odsprzedać detektor tętna to chętnie odkupię 👋
Miłego dnia 😊
Belma, Książkara_w_ciąży, KasiaXXX, Pierniczka, Nayeli, Mini94, Wilga27, Szu_szu, Delfi, PoskromionaZłośnica, Maura, taterniczka, Lychee, Hdfs lubią tę wiadomość
-
Witam się w ten zimny, pochmurny dzień. Jak zobaczyłam wątek czerwcowy to nie mogłam uwierzyć 🫣 Megipta, strasznie się cieszę z kolejnej szansy i trzymam kciuki żeby wszystko potoczyło się dobrze 😘❤️
Co do pakowania do szpitala. Myślę że zacznę sobie od mojej torby bo wiem co muszę mieć 🙂 a na następnej wizycie zapytam czy można już oszacować mniej więcej jaka gwiazda będzie duża 🙂
A czuję się dzisiaj nie najgorzej ale ostatnie dni dały mi się we znaki tak bardzo że skończyło się łzami. Pomimo pełnej dawki magnezu nadal mam silne twardnienia a chodzenie więcej niż 10 minut kończy się bólem i wizytami w toalecie 💩 nawet do 6 razy dziennie 🤕Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 12:10
Megipta lubi tę wiadomość
-
Megipta !! Gratuluję i życzę, żeby ta ciąża była dluga , nudna i bez przykrych niespodzianek ! Baaardzo się cieszę
ja co prawda nie mam, ale zapytam koleżanki czy odsprzeda swój:)
MadCat - dzięki za polecajke ! Zapisałam i jak te mi nie podpasują, to zamówię z ten Andy.
Tęczynka - witamy po tej stronie mocy. u nas szaro buro i ponuro, ale to są moje pogody 🧡 dostałam energii, wczoraj rzucałam pokrywkami, bo już mi miejsca brakuje i dzisiaj wzięłam się za szafki w kuchni 😬. Na razie przerwa na kawę i slub od pierwszego wejrzenia Australia. Jak nabiorę siły jadę dalej z koksem.
Lychee - nie wiem, kiedy to zlatuje, nim się obejrzymy będzie lipcowy 😬😬
Nayeli - skąd zamawiałaś prześcieradła ? Będzie dobrze z krzywą, nie ma innej opcji
Mini94 - o widzisz. Ja na te hm nie narzekam w zasadzie, więc może faktycznie będzie dobrze
a jak się czujesz ?
Muszka ja niestety nie pomoge, nie mam kompletnie doświadczenia:)
Kiedyś rozmawialiśmy o zachowaniach naszych zwierząt. kitku ostatnio zaczęła przychodzić jak siedzę, najpierw wtula głowę w brzuch , i później przykleja się cala do bebzola i tak leży.
Nayeli, Megipta, Lychee lubią tę wiadomość
-
Megipta ogromnie się cieszę! Gratulacje, dużo zdrowia dla Was i szczęśliwego zakończenia 🥰🥰🥰🥰
♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
23.04 beta HCG 6303
⏩ 02.05 6+5tc 0,77cm zarodek z 💓🥹
⏩ Czekamy na córeczkę 💓
TERMIN: 18.12.2025 🤞🏼🩷
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150,
❌ Encorton 5mg, Duphaston, Luteina - wyłączone w II trymestrze

-
Zadzwoń do przychodni. U mnie umówili teleporade żeby wypisać receptę na szczepionkę. Potem na szczepienie się idzie i kwalifikacja jest przed nim. Mamy szczepienia za darmo, ale trzeba mieć tą receptę.Nayeli wrote:Hej dziewczyny 😊
Nie jestem jakaś aktywna bardzo tutaj bo w poniedziałek wróciłam do pracy i brakuje mi na wszystko czasu ale podczytuję codziennie i mam teraz przerwę na drugie śniadanie więc postanowiłam napisać.
Delfi bardzo się cieszę z optymistycznej wiadomości po badaniu. Bardzo mocno trzymam za Was kciuki i wierzę, że będzie dobrze🩷
Szu_szu jak się czujecie? Podejrzewam, że nie jest Ci lekko ale ważne, że jesteś pod opieką i trzymam kciuki za dzisiejsze badanie🤞🏼
Ja się jutro wybieram wreszcie na krzywą (ktoś jeszcze nie robił?). Mam nadzieję, że pójdzie gładko i dam radę potem iść do pracy...
Wczoraj wieczorem zamówiłam parę drobiazgów typu prześcieradła do gondoli i łóżeczka (nie mamy jeszcze ani wózka ani łóżka 🤣), jakieś pieluszki, ręczniki i tak powoli próbuję coś ruszyć z wyprawką a jednocześnie się wstrzymuje bo czekam na szkołę rodzenia. Wykupiłam tez kurs z zaufajpołożnej więc liczę, że z niego się czegoś dowiem co warto mieć już a co lepiej kupić po porodzie.
Dla siebie do porodu jeszcze nie mam nic ale staram się tym nie stresować. Bardziej stresuje mnie sam poród i jak to będzie wyglądało.
Co do szczepień bo poruszałyście ten temat, czy do szczepienia na rsv i krztusiec potrzebne jest skierowanie od lekarza? Podejrzewam, że trzeba się umówić na wizytę, żeby lekarz zbadał i dopiero na szczepienie ale czy to tego samego dnia? Pytam pod kątem pracy, żebym sobie ewentualnie wzięła urlop na ten dzień...
A co do krzywej to jestes pewna? 🙈 Chociaż maczka se po drodze strzel dla nabrania sił.
Megapita ale super 💚 trzymam kciuki
Mi się aktualna pogoda podoba
ale ja też jestem jesieniara 🍁 😂
Nayeli, Megipta lubią tę wiadomość
👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
8.09 684 g
6.10 1321 g kluska
20.10 prenatalne 1993 g 🙆♀️
⏩ Wizyta 3.11
Termin porodu 25. 12👶🏼
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

-
Megipta,gratuluję i życzę spokojnej ciąży 😃
Super,że wasze wizyty się udały,ja mam jutro gina a w sobotę diabetologa.
Część ubranek mam już popranych i są poukładane w komodzie.Wczoraj znowu dostałam ciuszki to jedna partia wisi a druga się pierze 🫣 stoi też jedno łóżeczko,ale na razie "gołe"poszewka na materacyk i prześcieradełka też są w praniu 🤪 nawet myślałam aby się już jutro nie spakować ale chyba jeszcze poczekam 🤷 muszę sobie kupić szampon do szpitala bo nie mam,mam za to kilka małych płynów do kąpieli 😊
Było pytanie o pieluszki happy,stosowałam je przy pierwszym dziecku i byłam zadowolona,nie było żadnych problemów z od parzeniem czy alergią.Teraz też zamówiłam 2 paczki,niestety u mnie na osiedlu ich nie ma więc nie kupię,tylko na zamówienie.Do szpitala zabieram właśnie happy 0
26.05.2025 Dwa ❤️❤️
05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
5.08.2025 -połówkowe 308 g🩷 316g🩷
13.08.2025-gin -wszystko ok, szyjka 3,5
26.08.2025-poradnia w szpitalu 🩷586gram 🩷595gram
29.08.2025-Echo serduszek- serduszka jak dzwony
13.10.2025-3 prenatalne 🩷1469 g 🩷1263 g wszystko ok 😃

-
Megipta - gratulacje !! Bardzo się cieszę 🥰🥰
Lychee - ja małą czuje praktycznie cały czas i wszędzie 😆 po jednym i drugim boku, na górze i mega nisko w dole. Przesuwanie i kopniaki - pełen zestaw. Podejrzewam ze ma jeszcze trochę miejsca w brzuchu bo serio istne akrobacje czuje 😆
Co do legginsów - może możecie polecić jakieś grubsze? U nas dzisiaj rano 4 stopnie, to na legginsy już trochę za zimno 😬 i muszę znaleźć jakieś cieplejsze …Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 13:09
Megipta, Lychee lubią tę wiadomość
👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎

-
Megipta gratulacje! Cudowna wiadomość 🥳Ja się urodziłam w czerwcu, mam nadzieję, że ten czas będzie dla Ciebie łaskawy z dobrym zakończeniem po 9 miesiącach 🩷
Książkara współczuję bardzo samopoczucia. Leżenie też nie jest wygodne na tym etapie więc wyobrażam sobie, że się męczysz tak czy inaczej...
Chałwa moja kotka zachowuje się całkiem normalnie i chyba nie zauważyła/ nie wyczuła ciąży....
a prześcieradła kupiłam na allegro od tego sprzedawcy:
https://allegro.pl/oferta/przescieradlo-do-lozeczka-120x60-z-gumka-gruba-bawelna-100-produkt-polski-14955779699
Madcat jak będzie źle po krzywej to wezmę urlop na żądanie 😉nigdy nie miałam tego badania więc nie wiem jak organizm zareaguje. Może jakaś nagroda potem wleci 😁
👩🏻35 👨🏼🦱42 🐱
10.2024 biochem 💔
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 2,6 cm do kochania 🥰
18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
16.07 ważę 150 g i jestem siłaczką😻
13.08 połówkowe (340 g słodkiej dziewczynki )
10.09 670 g Skarba ❤️
08.10 mamy już 1250 g
29.11 1600g 🥰

-
Megipta oooo jak miło, życzę spokojnej ciąży i trzymam kciuki 🤞
U nas co tam, średnio, maluchy mało przyrosły, jeden już się pod hipotrofię łapie, a ja dostałam holtera. Może jutro będzie lepszy dzień. Staram się myśleć o czymś innym, bo małe też stres wyczuwają, a tego nie potrzebują.
👩🏻👦🏻😺😺🐶
Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025
12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯
11.05 🍓🍓🍓 rosną, 3,87 cm, 3,85 i 3,34 cm dzieciaczków
27.05 zdrowe dzieciaczki 🩷🩷🩵
15.07 ekipa ma już🩵 331 g,🩷 311 g, 🩷301 g
4.08 - połówkowe gitówa 💪
19.08 małe pulpeciki 🩵788 g, 🩷 749 g, 🩷712 g
4.10 Trio już na świecie 31+1
Julian 🩵
Florentynka 🩷
Matylda 🩷 -
Nayeli - ja się po krzywej czułam całkowicie normalnie - więc może też nic nie odczujesz

Szu_szu - trzymaj się ! Wiadomo, łatwo się mówi, żeby się nie stresować
Ale bądźmy dobrej mysli!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 13:28
Nayeli lubi tę wiadomość
👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎

-
Chałwa - ja mam pełno ubrań ciążowych Anna field. Absolutnie spoko. Piorę normalnie i nic mi się nie rozciągnęło.
Nayeli - ooo, też pracujesz??? Łączę się w bólu. Ja dziś po 3 bitych godzinach spotkania powiedziałam, ze jutro idę na chorobowe. Jeszcze chyba klima mnie dobiła u klienta.
Ale po krzywej też pojechałam do pracy i nic mi nie było. To samo w I ciąży. Tylko zabierz kanapkę, żeby zjeść po krzywej, nawodnij się i dopiero wtedy wsiadaj do auta.
Szu_szu - ooo, to trzymam kciuki, żeby się polepszyło. Na innym wątku ktos napisał, ze od 30 tc dzieci praktycznie juz nie mają poważnych powikłań. Tylko będą w szpitalu pewnie do wyliczonej daty porodu.
A jak się czujesz? Co porabiasz? Książki? Gry? Podcasty??? A może krzyżówki??? 😀
BellaHappy to pieluszki z marki Bella. Polskie, z Torunia. Może z raz miałam. Ciężko dostać, raczej w aptece.
Ja czuję, ze Młody się kręci i chyba zmienia pozycję, bo raz czuję go tu, a potem tam. Ale nie mam jeszcze rakich objawów, ze boli mnie wątroba po kopniaki.
Książkara - bardzo mi przykro z powodu twardnień brzucha. Co na to lekarz??
U mnie ładnie i ślonecznie, choć wieje strasznie.
Miłego popołudnia dziewczyny!
Nayeli lubi tę wiadomość
2021 transfer 2 x 3dniowców
2022 zdrowy synek
Powrót do gry
II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
03.04 ET 5.1.1., 6dpt - beta 52,2, 8 dpt - beta 92,5, 11 dpt - beta 236,7, 13 dpt - beta 600, 15 dpt - beta 1448, 22 dpt - beta 9820, 25 dpt - beta 22546 jest ❤️
11+5 tc Crl 5,8 cm
24+4 tc 818 g
29+5 tc 1495 g

-
Megipta - gratuluję!!!! ❤️ Trzymam kciuki!
Książkara - kurde przykro mi z powodu słabego samopoczucia
Mi też brzuch często twardnieje, ale zastanawiam się czy on po prostu nie powinien taki być na tym etapie ciąży, nie wiem sama 🧐
SzuSzu - wierzę, że jeszcze nabiorą tłuszczyku 💗 Niech Cię tam lepiej karmią!
My dziś 29 tydzień zaczynamy sesją brzuszkową. Idę na 16:00, więc przed jeszcze obiadek zjem. Pierwszy raz od dawna wykonałam full makeup, dokleiłam kępki rzęs itp, loka zrobiłam 😅 Przed ciążą to była dla mnie normalka, a teraz czuję się jak na jakieś święto 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 14:42
-
PoskromionaZłośnica lekarz kazał zminimalizować ilość chodzenia po schodach bo 4 piętro i ja tak zapitalam po 4/5 razy dziennie bo ma psa, bo zakupy, bo spotkania do pierwszej komunii...no i przez to macica pracuje mi mocniej żeby sobie poradzić z takim ruchem. Na ten moment szyjka zaczęła się skracać ale wciąż mieści się w normie więc po prostu na wizycie sprawdzi czy nadal się skraca i jak to wygląda.
Kasia tak, twardnienia czy skurcze Braxtona Hicksa są na tym etapie normalne o ile nie oddziałują na szyjkę właśnie. No i nie powinny być ani za częste ani za silne.
Ja mam je bardzo silne. Nie są to porodowe ani nie mam innych porodowych objawów na całe szczęście ale no fizycznie jest to dla mnie najtrudniejsza ciąża.
Szu_szu trzymam kciuki żeby było lepiej. Na całe szczęście jesteś pod opieką i na etapie gdzie dzieci rodzą się już zdrowe i silne. Będzie dobrze 😘