Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nayeli wrote:Wilga niestety nie mamy osobnego pokoju. Ubolewam bo będziemy sie musieli wyprowadzić za jakiś czas do salonu albo po prostu zmienić mieszkanie ale to dalsza przyszłość🙈 Póki co w sypialni położyliśmy tą tapetę i wstawimy łóżeczko. Mamy tez dużą szafę która docelowo ma byc dla Małej, ale póki co jest tam 3/4 naszych rzeczy i komodę/bielizniarkę.
Chicco baby hug bedzie stało w salonie i będzie służyło do drzemek.
Maura ja tylko napisałam jakie czapeczki posiadam, sama pierwszy raz usłyszałam o takich zaleceniach szpitala. Ile osób tyle opinii, ja tak trochę zdroworozsądkowo staram sie podchodzić ale z pewnością analizuję wszystko o czym tu piszecie, szczególnie Wy - już Mamusie
A tak, to ja się domyśliłam, że to nie Twój pomysł, ale tak jak napisałaś zdrowy rozsądek jednak się przydaje, a nie oszukujmy się mamy chcą jak najlepiej dla maleństwa i zrobią wiele, żeby było na tip top, czasem ktoś coś powie, bierzemy to za pewnik lub niepotrzebnie się tylko stresujemy. A przy pierwszym dziecku to już w ogóle jedna wielka niewiadoma
Piękna ta tapeta 🥰Nayeli lubi tę wiadomość
-
A ja mam plan spać w osobnym pokoju z dzieckiem w pierwszych tygodniach. Stwierdziłam, że dobrze będzie,żeby chociaż jedno z nas mogło spać w nocy, rano wyjść z psem i przejąć Małego jak ja będę chciała się zdrzemnąć. W idealnym świecie, ja wrócę do sypialni w odpowiednim czasie, a dziecko zostanie u siebie w pokoju.
Ciekawe co z tego planu tak naprawdę wyjdzie 🤣 -
Lozeczko in progress. Zostały mi tylko , albo aż boczne barierki. Bloker i farba już lecą.
A dziś mam bezsenną noc. Oczy jak 5 zł. Moje psy zaczęły koncertować przed 2, cierpliwość mi się skończyła po 3. Poszłam je zamknac, bo ileż można.
Czapkę mam chyba 1. Przynajmniej ta kojarzę.
Jeśli mi się nie zmieni po ciąży, to będziemy spać z małą osobno, bo ja poprostu nie daje rady spać w ciepłym pokoju. Muszę mieć mrozik. Jak to mówi joj tato - iglo. 😂 -
To ja dziś też ciężka noc. O 2 się obudziłam na siku i już nie mogłam zasnąć. Koło 3 obudził sie mój syn, piciu, siku ok. I potem też nie mógł spać. Wgl. To się przebierać z piżamki zaczął bo myślał że już rano. W końcu stwierdziłam to chodź do nas do łóżka. Kiedyś bym się położyła obok jego łóżeczka i poczekała aż zaśnie ale teraz nie wstanę. Przyszedł, trochę się powiercil, mąż zwiał na kanape 😆 jakoś się udało nam zasnąć i dospać do teraz. Zaraz się zbieramy do przedszkola. No ale masakra. Dawno tak złej nocy nie mialam👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
8.09 684 g
6.10 1321 g kluska
20.10 prenatalne 1993 g 🙆♀️
⏩ Wizyta 3.11
Termin porodu 25. 12👶🏼
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo
-
Oby udało Wam się zrobić drzemkę i odespać tę noc dziewczyny 😬
Ja dziś idę na 3 prenatalne na NFZ, jestem bardzo ciekawa, jak ta wizyta. W razie czego mam umówione kolejne prywatne w środę ale może po dzisiejszych nie będzie potrzeby …
Wczoraj byłam też na USG piersi i na szczęście wszystko ok ☺️Hdfs, Nayeli lubią tę wiadomość
👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎
-
Co do tych czapeczek to chodziło właśnie o ryzyko podduszenia malucha, ale sama się zastanawiam czy to już nie przesada 🫣
Sama mam bardziej koszmar z dzieciństwa jak rodzice wielokrotnie zacięli mi zamkiem brodę i chodziłam z bliznami 🤭
Łóżeczko u nas złożone, pozostało mi pranie i prasowanie. Dokupiliśmy trochę ubranek w rozmiarze 50, 44 nie kupuje, nawet mąż mówił, że jak się coś wydarzy to podjedzie do smyka czy innego sklepu i kupi.
Do kupienia zostały już tylko jakieś pojedyncze rzeczy, ale mam dużo prywatnych wizyt w najbliższym czasie i z zakupami poczekam na wypłatę. Nie jest to nic bez czego nie można się obejść na początek
Wilga27 - kciuki za badania prenatalne 🤞 oby były same wspaniałe wiadomościWilga27, Maura lubią tę wiadomość
👩🏻💼37 🧔🏻♂️38
ICSI 03.25
6 🥚3 ❄️
22.03 ➡️ 4AA
14.04.25 - CRL 0.35 cm z ♥️
🔜
TP 10.12.2025
-
MadCat wrote:To ja dziś też ciężka noc. O 2 się obudziłam na siku i już nie mogłam zasnąć. Koło 3 obudził sie mój syn, piciu, siku ok. I potem też nie mógł spać. Wgl. To się przebierać z piżamki zaczął bo myślał że już rano. W końcu stwierdziłam to chodź do nas do łóżka. Kiedyś bym się położyła obok jego łóżeczka i poczekała aż zaśnie ale teraz nie wstanę. Przyszedł, trochę się powiercil, mąż zwiał na kanape 😆 jakoś się udało nam zasnąć i dospać do teraz. Zaraz się zbieramy do przedszkola. No ale masakra. Dawno tak złej nocy nie mialam
Potem oczywiście nie chciał wstawać do przedszkola. 😉
Wilga - trzymam kciuki!
Chałwa - a jaka temp to dla ciebie igloo? 😉Wilga27 lubi tę wiadomość
2021 transfer 2 x 3dniowców
2022 zdrowy synek
Powrót do gry
II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
03.04 ET 5.1.1., 6dpt - beta 52,2, 8 dpt - beta 92,5, 11 dpt - beta 236,7, 13 dpt - beta 600, 15 dpt - beta 1448, 22 dpt - beta 9820, 25 dpt - beta 22546 jest ❤️
11+5 tc Crl 5,8 cm
24+4 tc 818 g
29+5 tc 1495 g
-
Wilga 🤞🤞🤞
Lychee ja korzystam. Nie czesto, ale może raz w tygodniu mi się zdarzy posłuchać serduszka.Wilga27 lubi tę wiadomość
-
Babsi wrote:Wilga 🤞🤞🤞
Lychee ja korzystam. Nie czesto, ale może raz w tygodniu mi się zdarzy posłuchać serduszka.
Masz jakiś super extra detektor? Jesteś z niego zadowolona?
Ja wytrzymałam do tego momentu bez detektora, bo nie chciałam się nakręcać, ale teraz by to już nie przeszło. No i też chodzi mi o męża, bo ja maluszka czuję, a on jest dużo spokojniejszy jak przed snem posłuchamy serduszka.
I tak jak bicie serca słychać dobrze, tak ten wykres na ekranie jest taki dość średni i nie wiem czy to zignorować, bo to jednak nie KTG czy jednak brać to pod uwagę?👩🏻💼37 🧔🏻♂️38
ICSI 03.25
6 🥚3 ❄️
22.03 ➡️ 4AA
14.04.25 - CRL 0.35 cm z ♥️
🔜
TP 10.12.2025
-
Mąż wstał ok 5 do pracy i przysnęłam do 7. I w sumie czuję się, jakbym całą noc przespała. Nie jest źle. Ja się zbieram do diabetologa. Ostatnie parę dni mam tak dobre cukry , że się wystraszyłam, czy mi się glukometr nie popsuł 🤣.
A wieczorem chyba na basen wyskoczę.
Szczebelki poczekają do jutra.
PoskromionaZlośnica - ja śpię przy otwartym oknie, łącznie z całą zimą 😶.zimą Na dzień włączam kaloryfery, żeby ogrzać pokój, na noc wyłączam i otwieram okno 😶. Także ten ... Nie mam pojęcia ile Stopni 😅. Zazwyczaj śpię wtedy pod 2ma kołdrami i kocem 😅. Chociaż teraz starcza mi jedna kołdra i cienki koc 😆.PoskromionaZłośnica lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny! Dam znać
U nas jest jakieś 19 stopni zimą, bardzo mało grzejemy. Ja nie lubię strasznie przegrzania, wolę siedzieć w domu w dresie zimą niż w krótkim rękawie. Ale z tego co wiem 19-21 to idealna temp dla malucha👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
Punkcja nr 2 - 03.2025
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
11.08 połówkowe lux 😎
-
Po wizycie u prowadzącej - 1427g +/- 208g co daje 16 percentyl, 3 tyg temu u niej miałam 41%. Ona też mówi, że dziecko może być po prostu szczupłe, bo ja też jestem bardzo drobna i często jest tak, że w 3 trymestrze trochę wzrost przyhamowuje. Przepływy mam ok, ciśnienie 99/67 czyli standardowe dla mnie.
Mam przyjść za 2 tyg skontrolować przyrosty, ale to będzie też jej ostatni dzień w tej przychodni i nie wiem czy jeździć do niej do innej placówki czy przenieść się do innego lekarza, on też ma dobre opinie. Kurde w ciąży tak ciężko mi podejmować decyzje. Tutaj mam w ramach pakietu medycznego, tam już normalnie prywatnie, dużo wizyt nie zostało, ale to w innej części miasta, muszę sobie to rozpisać na kartce. Dziecko nadal położone miednicowo, ale ma czas na obrót. Także cały tydzień jestem jakaś taka rozbita, jeszcze muszę dziś jechać do okulisty, bo zatkany kanalik znów się chyba zatkał i mi jakieś gluty z oka lecą 😩 ręką po szczepieniu boli, słaby tydzień psychicznie i fizycznie.
Kciuki za dzisiejsze wizyty 🤞🏻🤞🏻🤞🏻Delfi, Belma, MadCat, malinka201666, KasiaXXX, Książkara_w_ciąży, PoskromionaZłośnica, Maura, Lychee, Nayeli lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny właśnie czekam na wizytę 3 prenatalne.
Co do czapki zamówiłam z wełny merino wiązana za 30 zł jak nówka z vinted polecam
Detektora tętna przestalam używać od momentu jak mały zaczął się ruszać jakoś 19 tc. Ostatnio z ciekawości sobie sprawdziłam, ale to bez sensu bo daje mi popisy w ciągu doby tyle razy, że nie mam nawet kiedy pomyśleć albo się zmartwić, że coś jest nie tak 😅
Ja umówiłam się na rsv na 21 października, muszę odebrać tylko szczepionkę z apteki w dzień szczepienia. Na krztusiec się nie szczepie, bo przeszłam w czerwcu krztusiec. A na grypę nigdy się nie szczepiłam i nie zamierzam, tym bardziej na covid.
I w końcu minęły mi pierwsze dwie noce gdzie mogłam spać i się nie budziłam. Liczę na to, że już tak zostanie 😆PoskromionaZłośnica, Maura lubią tę wiadomość
👸🏻97🤴🏻89
2019 11tc🕊 2020 bc IUI 2023 ❌️
11.2024 stymulacja
9.12 punkcja❄️❄️❄️❄️❄️
14.12 transfer +eb ✖️
26.03 transfer mrożony cykl naturalny+eb, agolutin, acard, utorgestan 2x200
4dpt II kreska- cień
6dpt beta 22,
7dpt beta 23,5.
8dpt beta 31.18
10 dpt beta 54,43
12 dpt beta 134,
14 dpt beta 354
16dpt beta 847
20 dpt usg GS 0,76cm pęcherzyk
21 dpt beta 5106
23 dpt pęcherzyk żółtkowy
29 dpt 25506 beta
30 dpt serduszko ❤️ crl 1.1cm
8+6tc crl 2.08 cm ❤️ 176
9+6 tc crl 3,17cm ❤️ 179 Panorama zdrowy 🩵
11+0 tc crl 4,30 cm ❤️ 170
13+3 tc crl 7, 29 cm ❤️166
18+3 tc 322g 🩵
21+6 tc 533g 🩵 połówkowe
27+0tc 1200g
32+0 tc 2200g
-
Dziewczyny kciuki za prenatalne i za wizyty 🤞
Pierniczka, myślę, że ta waga nie wygląda źle, trzymam kciuki za kolejne wizyty i żeby maluch trzymał się w siatce centylowejPierniczka lubi tę wiadomość
-
Byłam w Krapkowicach zobaczyć szpital. I oczywiście że spotkałam swojego prowadzącego 😆 ogólnie szpital z wyglądu nie powala, bo są przed remontem. Położna miła, inne które spotkałam też. Póki się do końca akcja porodowa nie zacznie to czeka się na oddziale (w opolu na przedporodowej i cała noc można spędzić jak się nie rozkręci lub fałszywy - raz tak miałam,a łóżka niewygodne). Mówią że po odpłynie to czekają i 24h, w trakcie porodu zachęcają do ruchu, nie ma stałego monitoringu. No tak jak mówią to wygląda kolorowo. Do Opola też się wybiorę zobaczyć jak wygląda po remoncie i co będą mówić.
A no i nie idzie się na izbę przyjęć rejestrować tylko wchodzi do budynku i idzie bezpośrednio na oddział i tak dzwonek i robią przyjęcie.
Ogólnie to jeszcze jedna rzecz się zorientowałam. Nie wiem, która z Was jeszcze myślała o porodzie w Opolu ale jest jeszcze jeden problem. W mieście są remonty a szpital jest w ścisłym centrum. Z parkingiem zawsze tam było ciężko, a teraz to jeszcze gigantyczne korki. Godziny szczytu to dramat, ale teraz jechałam o 11 centralnie koło szpitala i korek. Z mojego miejsca zamieszkania to szybciej ominę całe miasto obwodnica i dostanę się do Krapkowic - 40-50 min. A miasto potrafi się tak zapchać że tyle to do centrum będę jechać.
A i też mają 2 salę tzw rodzinne, że jak są wolne to chłop może z nami na te kilka dni zostać. I mają je bezpłatne, w opolu na tej samej zasadzie jak wolne, ale trzeba zapłacić 200 za dobę 🙃
Pytałam o anestezjologa to jak nie ma jakiejś srogiej operacji to bez problemu, położna mówiła że jeszcze się nie spotkała żeby się nie dało. Ogólnie dostępny jest cała dobę, w ciągu dnia jest ich więcej.
Taki bardziej kameralny szpital. W opolu to już taki większy jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października, 11:36
👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
8.09 684 g
6.10 1321 g kluska
20.10 prenatalne 1993 g 🙆♀️
⏩ Wizyta 3.11
Termin porodu 25. 12👶🏼
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo
-
Dziewczyny jakie majtki poporodowe kupujecie? Bo na Gemini Horizona (które mocno polecane) są tylko duże rozmiary chyba 42-44, nie wiem czy powinnam wziąć 36-38 czy 38-40 🤔 czy te z Canpola też są ok?zescreenowalam sobie listę Madcat i chciałam wczoraj ta aptekę ogarnąć, ale nie wiem, mózg chyba mi nie pracuje.
Jeszcze dziś jadąc autem chłop mi wymusił na rondzie pierwszeństwo, już widziałam że podejrzany i zwolniłam i dobrze zrobiłam, bo by we mnie wjechał, oczywiście się poryczałam w domu, a to nie sprzyja mojemu łzawiacemu oku 😩
Nie wiem czy powinnam brać jakieś wkładki laktacyjne, kompresy jeśli nie chce KP? Ale już mi psycha siada jak pomyślę, że pewnie będą mnie namawiać i nie będę umiała odmówić, a ten babsztyl na szkole rodzenia to ciągle podkreśla jak CC i MM to najgorszy start dla dziecka. Dobrze, ze ona już nie pracuje na oddziale, nie chciałabym na nią trafić.
Jakie butelki i smoczki sprawdziły się wam i noworodka? -
Pierniczka - ja mam butelkę i smoczek lovi.
Dobrze, że nic Ci się nie stało! W ogóle się nie dziwię; że się popłakałaś - ja totalnie bym zareagowała tak samo.
Co do majtek - też się zastanawiam bo wczoraj właśnie robiłam zamówienie z gemini i już nie było tych horizona - najwyżej zamówię gdzie indziej.
Dziewczyny ja już po prenatalnych. Wszytsko ok 😍
Mała waży ok 1,5kg. Ssała kciuka na USG ☺️
Nic niepokojącego nie wyszło na badaniu. Teraz normalna wizyta za ponad 2 tygodnie
Pytanko do dziewczyn z podwyższonym ryzykiem preeklampsji. Czy potem to się jeszcze jakoś kontroluje/sprawdza na późniejszych wizytach?Belma, Pierniczka, KasiaXXX, PoskromionaZłośnica, taterniczka, Delfi, Maura, Lychee, Nayeli, Babsi lubią tę wiadomość
👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
Punkcja nr 2 - 03.2025
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
11.08 połówkowe lux 😎
-
Cześć dziewczyny 😉 wczoraj miałam wizytę ale jakoś nie było czasu opisać co i jak 😀 malutka obróciła się już głową w dół i lekarz stwierdził, że był na to ostatni moment tak więc mamy to💪buzi nie pokazała bo oczywiście kciuk w buźce i zasłoniła całą twarz 😀waży już 2,055kg więc będzie z tych mniejszych dzieciaczków ale może to i dobrze 🙂 nastepna wizyta 4 listopada czyli za 3 tygodnie bo to już bedzie czas na wymazy gbs 🫣 a to znaczy że w sobotę za trzy tygodnie bedzie już ciąża donoszona 😱 nie wiem kiedy to tak zleciało
A dziś dla odmiany miałam szczepienie na rsv i grypę 😀 i nie obeszło się bez przygód bo przed wizytą kwalifikacyjną poszłam do apteki po te szczepionki a tu zonk bo na rsv brak...do zamówienia 😄 i szybka akcja- telefon do rodziców (na szczęście są na miejscu) żeby jeździli po mieście i szukali gdzie jest dostępna no i dostarczyli mi do przychodni 😄 tak więc udało sie
Rada dla dziewczyn które są przed szczepieniem- dzwońcie wcześniej do apteki zeby wam zarezerwowali szczepionki bo teraz jest sezon i sie dużo emerytów tez szczepi stąd problem z dostępnością w niektórych aptekach 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października, 12:39
PoskromionaZłośnica, Belma, Delfi, Maura, Lychee lubią tę wiadomość
🙋♀️29
🙋🏽♂️37
PCOS- podwyższone androgeny
Starania od 12.2021
Sierpień 22 -⏸️😍
Wrzesień 22- 💔7+5 😭
Kwiecień 23- 💔 biochem 😔
Marzec 25- 22.03 ⏸️ - do trzech razy sztuka!
24.03- beta 117
26.03- beta 217 prog 35 😍
1.04- beta 1642 🙏
8.04- 2,7mm dzidziutka z pikającym ♥️
22.04-1,63cm 8+0 🙏
rośnij ziarenku 🥜 🥹
21.05- prenatalne 12+2 🥹 niskie ryzyka-dziewuszka 5,82cm🩷
27.05- 73g 🥰
17.06- 177g kruszynki ♥️
9.07- połówkowe-271g- wciąż i nadal dziewczynka 🩷
-
Super wieści po wizytach, trzymam również kciuki za pozostałe! ✊🏼✊🏼
Ja też nie planuję karmić piersią (chociaż okaże się po porodzie co wyjdzie bo drugiej córki też nie planowałam a karmiłam ostatecznie 20 miesięcy 🤭🫣). Butelki kupuję z lansinoh i avent
Jeszcze rozmyślam co zrobić, czy zainwestować w baby breeza, czy zwykły podgrzewacz wody czy czajnik z możliwością ustawienia temperatury 🫣😆♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
23.04 beta HCG 6303
⏩ 02.05 6+5tc 0,77cm zarodek z 💓🥹
⏩ Czekamy na córeczkę 💓
TERMIN: 18.12.2025 🤞🏼🩷
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150,
❌ Encorton 5mg, Duphaston, Luteina - wyłączone w II trymestrze