X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2025 🍼❤️
Odpowiedz

Grudzień 2025 🍼❤️

Oceń ten wątek:
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nayeli wrote:
    Cieszmy się, ze jeszcze jesteśmy calkiem sprawne i mamy siłę cos porobić 😁 Ty juz robiłaś pranie i prasowanie? Ja chyba w przyszłym tygodniu zacznę...

A drożdżówkę robiłam z tego przepisu. Duza blacha bo szybko znika 😜https://natomamochote.blogspot.com/2021/10/ciasto-drozdzowe-z-dynia-i-orzechami.html?m=1&fbclid=IwAR2gzRHvw4Wk3zYSZAPRi9S69awBuHwLtcBu-6ON4_Vyp9NlvPNLVSH203M

W następnym tygodniu spróbuję z Twojego, dziękuję 😘

Jeszcze nie zrobiłam prania i prasowania ale też planuje to ogarnąć w przyszłym tyg. już wtedy chcę też skompletować w miarę pełną wyprawkę. Poczekam jeszcze z laktatorem - może kupię na black friday. A tak to większość już chce mieć.

O dzięki za Twój przepis, też zrobię bo mam akurat dynie w domu 😍

Ps dziewczyny czy wszystkie macie bazy obrotowe do fotelików?
    My nie i zastanawiamy się czy kupować czy już zostawić jak jest? Jak myslicie?

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

Starania naturalne od 2021.
    W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
    11.08 połówkowe lux 😎

preg.png
  • Willsee Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga27 wrote:
    Jeszcze nie zrobiłam prania i prasowania ale też planuje to ogarnąć w przyszłym tyg. już wtedy chcę też skompletować w miarę pełną wyprawkę. Poczekam jeszcze z laktatorem - może kupię na black friday. A tak to większość już chce mieć.

Mam bazę obrotową i szczerze nie wyobrażam sobie jej nie mieć, wygoda przy wkładaniu dziecka do fotelika jest maks. Aczkolwiek - z łupina jest tak że w zasadzie rzadko korzystasz z wkładania dziecka do łupiny w aucie, raczej przenosisz fotelik z domu do auta (no chyba że go trzymasz non stop w aucie) - i obrotowa baza jest przydatna kiedy przekładasz dziecko z łupiny do gondoli na spacer np. Więc jak tu bym się jeszcze bardzo nie upierała, tak przy kolejnym foteliku to dla mnie must have.

Wilga27 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Chałwa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczynka i jak sytuacja ?

Mini94 to teraz dużo odpoczywaj. Nie ma to tamto.

Malinka zaciskaj nogi i nie puszczaj :)

Wilga27 jak masz możliwość dokupić bazę, kupuj. To zawsze wygoda :) .

Skręciliśmy łóżeczko. Nawet wygląda zacnie. Jeszcze dzisiaj tylko pomaluje pędzelkiem śruby, żeby nie kłuło moich oczu :P . Nawet nie widzę już zacieków . Niestety zrobiły mi się na dwóch płytach, lakier przeleciał otworami.
    Skręcając ję, bałam się, że ono jakieś niskie, ale po złożeniu, jest akurat :D .
    Jak wrócę później do domu to zrobię fotę.
    Jadę spuścic krew i oddać siurki na jutro.

1 dc - 27.02.2025
    🥚pik - 24/25.03.
    5.04.25 - ⏸️

preg.png
  • Maura Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga, ja sobie nie wyobrażam nie mieć bazy obrotwej 🙈 serio, jest mega w użytkowaniu. To wydatek, ale na lata.

Ja już w aplikacji jestem w 36tc... 😱 35+1.

Dziś wieczorem wizyta, a od środy czeka mnie pranie i prasowanie. Szafa wczoraj zmontowana, prawie ;p Pomału zamykamy temat remontu i cóż w końcu będę mogła spakować się do szpitala 😀🤦‍♀️

Znalazłam w mailu tego e-booka fizjodzidziuś i też zacznę lekturę, rychło w czas 🤷‍♀️

Willsee jak się czujesz?

Tęczynka, a jak u Ciebie sytuacja?

Powodzenia na wizytach w tym tygodniu! ☺️

preg.png

age.png
  • Willsee Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maura wrote:
    Wilga, ja sobie nie wyobrażam nie mieć bazy obrotwej 🙈 serio, jest mega w użytkowaniu. To wydatek, ale na lata.

Ja już w aplikacji jestem w 36tc... 😱 35+1.

Dziś wieczorem wizyta, a od środy czeka mnie pranie i prasowanie. Szafa wczoraj zmontowana, prawie ;p Pomału zamykamy temat remontu i cóż w końcu będę mogła spakować się do szpitala 😀🤦‍♀️

Znalazłam w mailu tego e-booka fizjodzidziuś i też zacznę lekturę, rychło w czas 🤷‍♀️

Willsee jak się czujesz?

Tęczynka, a jak u Ciebie sytuacja?

Powodzenia na wizytach w tym tygodniu! ☺️

Dzięki że pytasz - dobrze się czuję, zostawili mnie w celach obserwacji do dzisiaj, wczoraj jeszcze miałam kroplówkę. Czekam na obchód i liczę że spotkam mojego lekarza - przy przyjęciu w sobotę lekarka która robiła USG, wymierzyła małą na 1900 g - czyli tyle, ile miała 2 tyg temu na wizycie u lekarza. Wiadomo - inny lekarz, inny sprzęt - sama powiedziała że to może być błąd pomiaru. Ale zdecydowanie będę próbować dziś łapać mojego lekarza prowadzącego i go o tym poinformować.

preg.png
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, może się skusimy w takim razie.

Maura - to już możesz odetchnąć jak remont się kończy co?
    Powodzenia na wizycie, ja mam jutro :-)
    Jeszcze mnie czeka rsv w tym tygodniu..

A moje wolne od pracy rozpoczęłam badaniami krwi 😆 idę więc na kawkę bezkofeinowa i potem będę bimbać 😀

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

Starania naturalne od 2021.
    W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
    11.08 połówkowe lux 😎

preg.png
  • MadCat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wizyta :) za chwilę wychodzę z domu.

Co do bazy obrotowej ja nie mam nawet zwykłej 😂 zapinam nosidełko na pas, a u nas też do domu wnosilam zawsze malucha. Teraz póki co nie kupuje. Z następnym fotelikiem się zobaczy. Ten pierwszy nie ma, ale też mój starszak już sam wchodzi.

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min
    10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
    17.06 prenatalne wszystko ok
    14.07 zdrowy chłop
    11.08 398 g 🩵
    8.09 684 g
    6.10 1321 g kluska
    20.10 prenatalne 1993 g 🙆‍♀️
    3.11 2300 g 🐾

⏩ Wizyta 24.11

Termin porodu 25. 12👶🏼

👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

preg.png
  • Maura Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Willsee wrote:
    Dzięki że pytasz - dobrze się czuję, zostawili mnie w celach obserwacji do dzisiaj, wczoraj jeszcze miałam kroplówkę. Czekam na obchód i liczę że spotkam mojego lekarza - przy przyjęciu w sobotę lekarka która robiła USG, wymierzyła małą na 1900 g - czyli tyle, ile miała 2 tyg temu na wizycie u lekarza. Wiadomo - inny lekarz, inny sprzęt - sama powiedziała że to może być błąd pomiaru. Ale zdecydowanie będę próbować dziś łapać mojego lekarza prowadzącego i go o tym poinformować.

To dobrze, że już wracasz do domu i jest lepiej. Pewnie to błąd pomiaru, ale jak sprawdzisz u prowadzącego bedziesz spokojniejsza, daj znać po wizycie, trzymam kciuki! :)

preg.png

age.png
  • Maura Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga27 wrote:
    Dzięki dziewczyny, może się skusimy w takim razie.

Maura - to już możesz odetchnąć jak remont się kończy co?
    Powodzenia na wizycie, ja mam jutro :-)
    Jeszcze mnie czeka rsv w tym tygodniu..

A moje wolne od pracy rozpoczęłam badaniami krwi 😆 idę więc na kawkę bezkofeinowa i potem będę bimbać 😀

Oj tak... trochę nerwówki było, ale udało się przed porodem 😜 teraz mogę już się z tego pomału śmiać, wcześniej nie było mi do śmiechu;)

Też trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę, a rsv miałam i nic po tym się nie działo. Nawet ręka nie bolała.

MadCat zazdroszczę, że masz możliwość tak rano wizytować, powodzenia! :)

Wilga27, MadCat lubią tę wiadomość

preg.png

age.png
  • Willsee Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maura wrote:
    To dobrze, że już wracasz do domu i jest lepiej. Pewnie to błąd pomiaru, ale jak sprawdzisz u prowadzącego bedziesz spokojniejsza, daj znać po wizycie, trzymam kciuki! :)

Widziałam się z prowadzącym, wziął mnie na usg. No wyszła teraz 2100, więc 200g w dwa tygodnie to trochę bez szału. No ale przepływy ma dobre, będziemy monitorować

Maura, Belma lubią tę wiadomość

preg.png
  • tęczynka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie stabilnie, przed spaniem wyciszyło się ale jak wstałam siku to brzuch bolał jak na okres tak samo rano.
    Na wizycie wszystko dobrze doktorka sprawdziła szyjkę i jest dobrze w usg też dobrze Michaś to już dorodna kluseczka waży 2200 przytył 700g w 3 tygodnie 🫣😱 aż się boję ile będzie za miesiąc.
    Na skurcze i bóle mam narazie magnez i nospe gdyby nie przechodziło lub się nasiliło to szpital.
    Kolejna wizyta za dwa tygodnie

Książkara_w_ciąży lubi tę wiadomość

• Mini94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Willsee dobrze, że przepływy dobre i że waga chociaż trochę ruszyła. Nje zawsze musi być wszystko książkowo. Jestem dobrej nadziei 🤎

U mnie 35+0 coraz bliżej. Ostatnio mam więcej energii i humor mam lepszy, wiem, że to już prawie końcówka i podnosi mnie to na duchu w ciężkich chwilach.

Do dziewczyn, które mają suszarkę bez odpływu, jaką polecacie?
    I używa któraś z Was osuszacza powietrza? Poziom wilgotności w sypialni po nocy wynosi 73% nie chcę by dziecko wdychało takie powietrze. My praktycznie nie grzejemy bo mamy bardzo ciepłe mieszkanie i po prostu byłoby za duszno. 22 stopnie to dla nas wysyarczająco. Zastanawiam się nad elektrycznym a takim zwykłym osuszaczem z wkładem. Używa któraś z Was?

👩🧑
    31 33

26.03.25 ⏸️
    05.05 - 2,49 cm 😍
    26.05 chłopiec 🩵
    07.08 połówkowe (22+3) 511g
    07.09 1006g (26+6)
    13.10 1850g (32+0)

preg.png
  • Nefretam Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga27 wrote:

Ja też muszę w tym tygodniu w końcu wyprać rzeczy :)

My mamy Maxi coś na obrotowej, przede wszystkim z wygody i tego że ja znam siebie i 10 razy sprawdzałabym czy na pasy jest fotelik naprawdę dobrze przypięty. A baza świeci na zielono jak jest ok i generalnie jak bazę nam zamontują specjaliści to fotelika nie da się wpiąć źle:).

Ja bardziej kminie czy do mojego auta nie będzie trzeba kupić drugiej bazy. Ale zobaczymy jeszcze.
    Jak usiądzie to już chciałabym do swojego auta chyba kupić po prostu takiego dużego RWF w stylu BesafeStretch.

AMH 0,24
    👩'90 🧔'86 🐱

Starania od 02.2025

15.04.2025 betaHCG 166
    29.04.2025 CRL 3mm ❤️
    22.05 - 2,5cm
    10.06 prenatalne 5,7cm i wszystko na miejscu - dziewczynka 🩷
    5.08 połówkowe - zdrowe 346g :) (20+2)
    8.10 III prenatalne 1458g (29+3)
    28.10 2062g (32+2)

preg.png
  • taterniczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga27 wrote:

My wzięliśmy z bazą obrotową. Generalnie ciężko było dobrać jakikolwiek fotelik, który pasowałby do jednego i drugiego auta. Ale że Młody częściej będzie jeździł ze mną raczej, to u mnie w Skodzie będzie zamontowana na stałe baza, a u partnera w Peugeocie będziemy zapinać na pasy. Ja stwierdziłam, że po cesarce i znając moje wygodnictwo nie wyobrażam sobie innej opcji niż baza.

niedoczynność tarczycy, mięśniaki macicy

sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
    2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka

➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
    21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
    26.10. - 1️⃣ET 5BB❌️

➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
    25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
    30.01. - 2️⃣ET 3AA❌️
    2.04. - 3️⃣FET 3BC ✅5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
    16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
    35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
    11.06. - prenatalne, zdrowe bobo ❤️
    SANCO - zdrowy chłopiec 💙
    13.08. - połówkowe, obraz prawidłowy 💙
    cudzie trwaj 🍀♥️🙏🍀♥️

preg.png
  • Cebulka35 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile Wasze bobaski ważą/ważyły w okolicach 34 tyg? Ja trafiłam na obserwacje do szpitala na 2 dni, bo uderzyłam się w brzuch, tak profilaktycznie. Wszystko jest ok, dziś miałam wyjść do domu, ale nie spodobała im się waga dziecka (2180g w 34t2d przy przyjeciu). Jutro mają zrobić jeszcze USG. Ale mnie się wydaje, że to całkiem ok jest... synka rodziłam w 36t 5d z wagą 2280 i wtedy to faktycznie było mało, ale to było ponad 2 tyg później.

36👩‍❤️‍💋‍👨55

👱‍♀️
    2016 - 8 tc 👼
    2017 - synuś 🙋‍♂️
    2020 - córeczka 👸

👨‍🦱
    2009 - bliźniacy 🧒🧒

28.03 - II
    17.04 - 3 mm czlowiek z ❤️
    24.04 - 0,96 cm ❤️
    12.05 - 2,73 cm
    SANCO - zdrowa dziewczynka 😍🥰❤️
    03.06 - prenatalne: 6,5 cm zdrowej dzidzi 😍
  • taterniczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka35 wrote:
    Dziewczyny ile Wasze bobaski ważą/ważyły w okolicach 34 tyg? Ja trafiłam na obserwacje do szpitala na 2 dni, bo uderzyłam się w brzuch, tak profilaktycznie. Wszystko jest ok, dziś miałam wyjść do domu, ale nie spodobała im się waga dziecka (2180g w 34t2d przy przyjeciu). Jutro mają zrobić jeszcze USG. Ale mnie się wydaje, że to całkiem ok jest... synka rodziłam w 36t 5d z wagą 2280 i wtedy to faktycznie było mało, ale to było ponad 2 tyg później.

Mogę Ci odpowiedzieć późnym popołudniem, bo dzisiaj 34+2 i mam kontrolę u lekarza prowadzącego.
    Tylko u mnie też Młody raczej z tych większych, więc nie wiem, czy będzie sens porównywać.

niedoczynność tarczycy, mięśniaki macicy

sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
    2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka

➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
    21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
    26.10. - 1️⃣ET 5BB❌️

➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
    25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
    30.01. - 2️⃣ET 3AA❌️
    2.04. - 3️⃣FET 3BC ✅5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
    16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
    35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
    11.06. - prenatalne, zdrowe bobo ❤️
    SANCO - zdrowy chłopiec 💙
    13.08. - połówkowe, obraz prawidłowy 💙
    cudzie trwaj 🍀♥️🙏🍀♥️

preg.png
  • MadCat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduję po wizycie. Teraz już nie przybrał tak zastraszajaco 😂 waży 2300. Czyli w 2 tydz 300 g, a poprzednio w tym czasie zrobił 600 🙈 także Willsee to może być jednorazowy skok,nie ma się co stresować. Póki lekarzowi się jakotako na wykresie zgadza to nic nie mówią że duzo

Delfi, Wilga27 lubią tę wiadomość

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min
    10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
    17.06 prenatalne wszystko ok
    14.07 zdrowy chłop
    11.08 398 g 🩵
    8.09 684 g
    6.10 1321 g kluska
    20.10 prenatalne 1993 g 🙆‍♀️
    3.11 2300 g 🐾

⏩ Wizyta 24.11

Termin porodu 25. 12👶🏼

👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

preg.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach :)

Willsee, dobrze, że już wracasz do domu.

Ja mam również bazę obrotową, łupinę mam maxi cosi, jestem zadowolona, choć bazy tej używam teraz do drugiego fotelika dla synka, więc będziemy musieli przemyśleć, czy kupujemy drugą bazę do łupiny 😅

Mini, ja swego czasu używałam osuszacza powietrza. Jak się wprowadziliśmy do domu, nowowybudowany, to było sporo wilgoci. Nam zależało, żeby pozbyć się dość sprawnie tej wilgoci, więc kupiliśmy osuszacz z tych większych i bardziej wydajnych (wydajność zbierania w litrach na dobę, nie w ml). Używaliśmy z miesiąc, potem już w razie potrzeby, teraz już długi czas nie używamy (2-3 lata?). Ale byliśmy zadowoleni, w pierwszych dobach to potrafił zebrać parę litrów wody, po jakimś czasie, gdy wilgotność spadła, to np litr na dobę, z czasem już przestaliśmy włączać, bo wilgotność już była prawidłowa. Nie wiem, jak te małe osuszacze, ale te duże polecam, my mieliśmy maltec (w budżecie ok 400-500 zł).

Mini94 lubi tę wiadomość

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Pierniczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też wizyta w tym tyg, ale w piątek, mam nadzieję że przybrała sporo 🙂 Madcat to już duża kluseczka w brzuchu 👶🏼
    Willsee - powrotu do zdrowia ❤️ na pewno z dzieckiem wszystko ok 😊
    Wilga my też mamy na obrotowej bazie Cybexa - w tym tyg odbierzemy wózek i fotelik z magazynu
    Wczoraj udało się wyskoczyć na miasto na kolację ze znajomymi, ale zgaga męczy ostatnio, przedwczoraj obudziłam się do toalety to tak mnie przełyk palił 🥵 na szczęście Renni pomogło
    Dziś zaczęliśmy kontrolne badania i szczepienia kotków, żeby przed grudniem wszystko ogarnąć.
    Ja z kolei dzis mam rsv, potem szkoła rodzenia, ostatnie 2x nie poszłam, dziś może z mężem się wybiorę, chyba że po szczepieniu będę się słabiej czuć 🙂

MadCat lubi tę wiadomość

6+6 tc 7,3mm 💓
    10+3 tc 3,4cm
    13+1 tc 7,23cm prenatalne+nift 🧬
    14+3 tc 99g
    18+3 tc 246g
    21+6 tc 433g połówkowe 🧬
    22+3 tc 487g
    27+3 tc 1088g
    29+6 tc 1293g 🧬
    30+3 tc 1427g

preg.png
  • Gilgotek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj złożyliśmy łóżeczko też. Ściany po wyschnięciu i tak wyszły ciemne no ale trudno, trzeba się będzie przyzwyczaić.
    Widzę że sporo osób wizytuje, trzymam kciuki za nadchodzące i cieszę się z dobrych wieści po minionych ♥️

Teraz już chyba taki etap że tych bóli będzie coraz więcej, ja mam też ciągły ból w kroczu, ciągnięcie w dół czuje często jak chwilę postoje i twardnienia brzucha i ból podbrzusza. No i nie zmiennie od paru tygodni ból w krzyżu..
    40f6270de14f3.jpghttps://zapodaj.net/plik-Fy1vQtR0tT

Mini94, KasiaXXX, Delfi, Wilga27, Nayeli lubią tę wiadomość

♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka

⏸️ 13.04
    15.04 beta HCG 580,76
    23.04 beta HCG 6303
    ⏩ 02.05 6+5tc 0,77cm zarodek z 💓🥹
    ⏩ Czekamy na córeczkę 💓
    TERMIN: 18.12.2025 🤞🏼🩷

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150,
    ❌ Encorton 5mg, Duphaston, Luteina - wyłączone w II trymestrze

preg.png
‹‹ 483 484 485 486 487
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ