Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi stopy narazie w ogóle nie spuchły na szczęście, oby tak już zostało.
Ja dziś miałam spotkanko a la baby shower, którego na początku nie chciałam ale stwierdziłam, że jednak będzie fajna okazja spotkać się z dziewczynami
Nie było to typowe baby shower ale było super 🥳
Dostałam szumisia i wow aż mnie to uspokaja 😀👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎

-
Malinka gratulacje! Mam nadzieję, że dziewczyny szybko zaczną samodzielnie jeść i oddychać i wszystko będzie dobrze.
Ciężko mi się wbić ostatnio, bo mamy sporo zamieszania z remontem. Juz się pogodziłam, że nie zdążymy się przeprowadzić i zastanawiamy się jak zorganizować przestrzeń pewnie na jakiś miesiąc z noworodkiem jeszcze w tym mieszkaniu.
Poza tym generalnie ja się czuję dobrze, więc nie mam na co narzekać. Sporo ćwiczę , 2 razy w tygodniu w szkole rodzenia i 2 razy chodzę na jogę, więc może dlatego nic mnie nie boli i nie puchnie
Tylko szybko się mecze, dzisiaj byliśmy pooglądać trochę pierdol do nowego mieszkania i dla małej w Ikei no i ponad 4 godziny na nogach, mimo jakiejs przerwy na jedzenie to już dla mnie zdecydowanie za dużo. Zwłaszcza ta IKEA mnie przebodzcowuje bardzo. Obiecałam sobie, że w życiu nie pojedziemy tam z dzieckiem poniżej 3 roku życia, chyba że przed południem w tygodniu.
W ogóle ciężko mi uwierzyć, że za 2 miesiące malenstwo już będzie miało z minimum tydzień, w może i miesiąc 🤯. W ogóle jeszcze nie umiem sobie tego wyobrazić. I też myślę że dla mojej control freakowej głowy ta druga połowa grudnia w totalnej niepewności "kiedy" będzie bardzo trudna.
-
Nefretam - ja też sporo się ruszam i ćwiczę i wiem, że nie na wszystko ma się wpływ ale jednak jestem przekonana, że dzięki temu aż tak dobrze się czuję w tym tygodniu ciąży. Też jedynie zmęczenie mi doskwiera.
I ja też obiecuję sobie, że nie będę brała malucha do takich miejsc. Mi jest ciężko a co dopiero bobaskowi..
Nefretam lubi tę wiadomość
👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎

-
A jeszcze pytanie do już obecnych mam, co wam się lepiej sprawdziło w szpitalu - pajacyki czy body plus spodenki? Czy obojętnie?
-
Malinka gratulacje! Oby jak najszybciej dziewczyny dobiły odpowiedniej wagi i do domku wyszły 🤞🏻
Mi stopy nie puchną w ogóle, ani dłonie. W pierwszej ciąży pamiętam że spuchły dopiero po porodzie, teraz myślę że może być podobnie. na szczęście to trwało maks 2/3 dni i wróciły do siebie. -
Suszara nic nie zmniejszyła, ale chyba zaduzo władowałam i nie dosuszyla, więc rozwiesiłam. Przerwzilam się, bo stwierdziłam, że nie wiem na co się zdecydować, żeby później zabrać do szpitala ... Ja siebie na 2 dni pakuje jak na tydzień , a co dopiero dla małej 😅 . Nie zdziwię się, jak wyjdzie mi 10 kompletów na 2 dni
-
Malinka gratulacje!
Mmie już męczą mega skurcze, szyjka się rozwiera, kazano mi odstawić wcześniej acard "bo może się coś zacząć", a ja muszę miec CC. Chciałabym dotrzymać jeszcze te 3 tygodnie.
Ogólnie nogi puchną, stopy jak u słonia, czuje się mega ociężale (a przytyłam w całej ciąży tylko 3 kg).
Najbardziej osłabia mnie remont w domu, czekam na dostawę mebli, wszystko w pudłach, bałaganie... masakra 🙈🙉 Zazdroszczę, że macie już wszystko naszykowane, poprasowane, walizki do szpitala gotowe... u mnie totalna rozsypka.36👩❤️💋👨55
👱♀️
2016 - 8 tc 👼
2017 - synuś 🙋♂️
2020 - córeczka 👸
👨🦱
2009 - bliźniacy 🧒🧒
28.03 - II
17.04 - 3 mm czlowiek z ❤️
24.04 - 0,96 cm ❤️
12.05 - 2,73 cm
SANCO - zdrowa dziewczynka 😍🥰❤️
03.06 - prenatalne: 6,5 cm zdrowej dzidzi 😍 -
Cebulka u mnie malowanie rusza w przyszłym tyg korytarzy na parterze + 2 piętra. My Się jeszcze nie przenieśliśmy na dół. Tylko małej pokoj staram się ogarnąć, żeby tyle o ile było. Ty tam nogi zaciskaj i dyskutuj z nią , żeby siedziała jeszcze. Jak to moj dr powiedzial , jak młoda nie chciała buzi odsłonić "no niech Pani jej coś powie".

Kiedy meble mają wjechać? -
A my dzisiaj byliśmy na pierwszych zajęciach Szkoły Rodzenia😁
Bardzo fajne i praktyczne. Odwiedziliśmy tez sale porodowe bo byly wolne. Trochę się uspokoiłam widząc jak to wygląda.
Czy Wasi mężowie/partnerzy planują uczestniczyć w porodzie? Mój się do tej pory wahał ale wydaje mi się, że już pierwsze zajęcia go trochę przekonały.👩🏻35 👨🏼🦱42 🐱
10.2024 biochem 💔
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 2,6 cm do kochania 🥰
18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
16.07 ważę 150 g i jestem siłaczką😻
13.08 połówkowe (340 g słodkiej dziewczynki )
10.09 670 g Skarba ❤️
08.10 mamy już 1250 g
29.11 1600g 🥰

-