X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2025 🍼❤️
Odpowiedz

Grudzień 2025 🍼❤️

Oceń ten wątek:
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maura wrote:
    U nas dzisiaj jakby lepiej...? Liczę na to.

Delfi, trzymam kciuki za synka i za Was! Czyli mała nadgoniła troszkę?

Moja siostra miała i tak jak u dziewczyn wyglądało. Ja natomiast od gina się dowiedziałam, że jak w 1.ciąży wyjdzie, a w 2. Nie to i tak podają antybiotyk 🤷‍♀️

Raczej nie traktuję tego tak, że podgoniła, bo chodzę można powiedzieć do 3 różnych miejsc, gdzie robione jest USG i te różnice siłą rzeczy w wadze się pojawiają :)
    tu byłam pierwszy raz, bo tu chcę rodzić, w poprzednich dwóch miejscach córka się trzyma swojej siatki (w jednym miejscu 7 centyl, w drugim 10 centyl, teraz 13), więc zakładam, że cały czas rośnie swoim tempem, a różnice wynikają ze sprzętu, waga jest między 7-13 centylem, zależnie od lekarza.

Maura lubi tę wiadomość

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi - fajnie, że przed świętami. I tam w tym szpitalu już będą się od razu malutka zajmować tak?

Belma - polubiłam za pierwszą część. Może się jeszcze obróci?

Ja dziś byłam też z oczami i na szczęście wszystko jest ok! Okazało się, ze taką mam budowę oczu i nie mam żadnej wady, także podwójna ulga bo mogę też rodzić (a przynajmniej próbować) naturalnie :)

Belma, KasiaXXX, Delfi, PoskromionaZłośnica, Nayeli lubią tę wiadomość

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

Starania naturalne od 2021.
    W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
    11.08 połówkowe lux 😎

preg.png
  • Książkara_w_ciąży Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też po wizycie🙂 gwiazda ma koło 3 kg bo dokładniej nie był w stanie podać raz mu wychodziło ponad 3 kg a raz poniżej. Główka już nisko a szyjka miękka i gotowa (jeszcze zamknięta). Wycofał leki i czekamy🥳 zaśmiałam się że będę wyganiać do końca miesiąca to mi powiedział że może mi zrobić na złość i zostać do terminu😅
    Nie zlecił mi już żadnych badań, jak sądzicie, powinnam jeszcze zrobić morfologię i mocz?
    Gratuluję wszystkich wizyt😘

Pierniczka, Wilga27, Belma, KasiaXXX, Delfi, PoskromionaZłośnica, taterniczka lubią tę wiadomość

🧍‍♀️32🧍‍♂️33
    Pierwszy test 1/04/25😍
    Beta 2/04/25 - 203,5
    Beta 5/04/25 - 898,70
    23/04/25 - jest serduszko❤️

preg.png
  • tęczynka Ekspertka

Wysłany: 13 listopada, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzień z przygodami i to prawie na sam koniec ciąży. Poszłam na spacer bo ładna pogoda i przy okazji do babskiego RPA i zemdlałam w sklepie a przy okazji chyba skręciłam kostkę upadając. Czułam się super a nagle zrobiło mi się gorąco i tylko czułam jak lecę.
    Na szczęście Michaś się rusza, dzwoniłam na oddział w szpitalu i mam się obserwować a w razie niepokoju odrazu do nich jechać.
    Chłop powiedział że zacznie chować klucze do mieszkania żebym nie wychodziła ale po dzisiejszej przygodzie już do końca nigdzie się sama nie wybieram

• Belma Ekspertka

Wysłany: 13 listopada, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga jest taka szansa, bo jest mała więc może jeszcze coś wymyśli, za tydzień mam jeszcze jedno USG to zobaczymy 😬

Książkara super wieści! 😍

Tęczynka współczuje.. może to znak, że jednak chłop ma rację i tylko odpoczynek jest teraz potrzebny. Oby kostka nie była skręcona i bobas dobrze się czuł razem z Tobą 🙂

Edit: Wilga i super że z oczami też wszystko w porządku! Wiem ile te oczęta mogą nastraszyć człowieka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada, 15:39

Wilga27 lubi tę wiadomość

• Wilga27 Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belma - dzięki! Ja w takim razie trzymam kciuki, żeby malutka się jeszcze ruszyła główka w dół :)

Ksiazkara - super, że wszystko ok.
    Ciekawe która teraz pierwsza w kolejce 🫣

Teczynka - o matko dobrze, że już jest ok, ale siedź i odpoczywaj! Niestety ta końcówka ciąży jest faktycznie cięższa.

Powiem Wam, że ja sobie nie wyobrażam być na końcu ciąży latem 🙄 mi teraz jest gorąco wszędzie gdzie chodzę i często czuję się mega osłabiona.
    Latem bym chyba nie wychodziła z domu …

Belma lubi tę wiadomość

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    11.08 połówkowe lux 😎

preg.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga27 wrote:
    Delfi - fajnie, że przed świętami. I tam w tym szpitalu już będą się od razu malutka zajmować tak?

Belma - polubiłam za pierwszą część. Może się jeszcze obróci?

Ja dziś byłam też z oczami i na szczęście wszystko jest ok! Okazało się, ze taką mam budowę oczu i nie mam żadnej wady, także podwójna ulga bo mogę też rodzić (a przynajmniej próbować) naturalnie :)

Tak, córka już będzie w tym szpitalu, zależało mi na tym. W innych mówili mi, że dziecko będzie przewiezione do jednego z dwóch z Warszawy (między innymi tego, który wybrałam na poród). Nie chciałam tego, mimo wszystko do końca nie wiadomo, jak serduszko małej poradzi sobie po porodzie, chcę być obok, gdyby jednak było nam dane być razem tylko dzień/dwa, choć odsuwam tę myśl od głowy.

Cieszę się, że z oczami u Ciebie wszystko w porządku, zawsze to dodatkowa ulga przed porodem :)

Belma, kciuki za obrót malutkiej 🤞 :)

Tęczynka, dobrze, że nic się nie stało, oby tylko na obserwacji się skończyło.

Ksiażkara, gratuluję pozytywnej wizyty, to już tuż tuż :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada, 16:45

Wilga27, Belma lubią tę wiadomość

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Mini94 Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belma a na kiedy masz kolejną wizytę? Za 2 tygodnie? Spróbuj ćwiczeń, zrób bobo miejsce może będzie chciała się obrócić.

Tęczynka ojej współczuję, kontroluj teraz sytuację.

Też odczuwam inaczej temperaturę, wcześniej byłam zimnolubna a teraz mi ciągle ciepło. Nawet w nocy się nie przykrywam tylko do pasa.

Z tym materacem to mnie nie pocieszyłyście, mam założony tym różowym kolorem w dół, w dostawce i gondoli. A już wszystko poubierane. No nic będę mieć co robić.

Dzisiaj zaszalałam i umyłam aż 1 okno, ale trochę szorowania było bo jeszcze po remoncie nie są w idealnym stanie. Jutro jadę z kolejnym oknem, niestety większym.

👩🧑
    31 33

26.03.25 ⏸️
    05.05 - 2,49 cm 😍
    26.05 chłopiec 🩵
    07.08 połówkowe (22+3) 511g
    07.09 1006g (26+6)
    13.10 1850g (32+0)

preg.png
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi - trzymam za Was najmocniej kciuki i wierze, że będzie dobrze 🩷

Delfi lubi tę wiadomość

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    11.08 połówkowe lux 😎

preg.png
  • Belma Ekspertka

Wysłany: 13 listopada, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini94 wrote:
    Belma a na kiedy masz kolejną wizytę? Za 2 tygodnie? Spróbuj ćwiczeń, zrób bobo miejsce może będzie chciała się obrócić.

Tęczynka ojej współczuję, kontroluj teraz sytuację.

Też odczuwam inaczej temperaturę, wcześniej byłam zimnolubna a teraz mi ciągle ciepło. Nawet w nocy się nie przykrywam tylko do pasa.

Z tym materacem to mnie nie pocieszyłyście, mam założony tym różowym kolorem w dół, w dostawce i gondoli. A już wszystko poubierane. No nic będę mieć co robić.

Dzisiaj zaszalałam i umyłam aż 1 okno, ale trochę szorowania było bo jeszcze po remoncie nie są w idealnym stanie. Jutro jadę z kolejnym oknem, niestety większym.

Za tydzień, bo moja prowadząca stwierdziła, że za 2 tygodnie najpóźniej można zrobić ten obrót zewnętrzny (to będzie prawie 38 tydzień)😱 będę ćwiczyć i mam nadzieję, że to coś da 😬

• PoskromionaZłośnica Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też po wizycie na nfz. Młody znowu spadł z centyla, teraz 41,4. Jak pomierzyła za pierwszym razem to wyszedł 30 centyl i się tam załamałam. 2460 g. Chyba będę musiała dopkupić ubranek na rozm. 50, bo w 56 to się utopi .
    no i rozwarcie na opuszek, więc czuję, że nie dotrwam do grudnia. Płakać mi się chcę.

Jedyne co pocieszające, to że lekarka zapewnił mnie, że jak zacznie się wcześniej, to mi zrobią cc z tokofobią. Ja nic jej nie wspominałam o tokofobii, więc wychodzi na to, że moje lekarki o mnie rozmawiały (obie pracują w szpitalu). ;)

GBS pobrany, jutro szczepię się na rsv i pozostaje tylko zaciskac nogi,

Delfi - super, że córeczka trzyma się centyla i ładnie rośnie.

tęczynka - bardzo współczuję, sama miałam skręconą kostkę i wiem, jaki to problem. A tu jeszcze omdlenie...

gratuluje wizyt :) niektóre z nas mają już ciąże donoszone!

Delfi lubi tę wiadomość

2021 transfer 2 x 3dniowców
    2022 zdrowy synek

Powrót do gry
    II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
    VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
    02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
    02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
    03.04 ET 5.1.1., 6dpt - beta 52,2, 8 dpt - beta 92,5, 11 dpt - beta 236,7, 13 dpt - beta 600, 15 dpt - beta 1448, 22 dpt - beta 9820, 25 dpt - beta 22546 jest ❤️
    24+4 tc 818 g
    29+5 tc 1495 g
    34+5 tc 2460 g

preg.png
  • tęczynka Ekspertka

Wysłany: 13 listopada, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belma wrote:
    Za tydzień, bo moja prowadząca stwierdziła, że za 2 tygodnie najpóźniej można zrobić ten obrót zewnętrzny (to będzie prawie 38 tydzień)😱 będę ćwiczyć i mam nadzieję, że to coś da 😬
    Mi na obrót pomogło leżenie na plecach z dużą poduchą pod pupą codziennie 5-10 min i po tygodniu był głową w dół.
    Robiłam ćwiczenie od zaufaj położnej na yt jest filmik

Belma lubi tę wiadomość

• Moniczka38 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poskromiona złośnica - ale co się dzieje że tak Cię stresują centyle?

One praktycznie nic nie oznaczają. Zarówno 10 centyli jak i 90 centyli jest ok…. To mówi jedynie to że dzieci średnio rodzą się w 50 centylu, ale to nie oznacza, że dziecko w 50 centylu to idealny przykład zdrowia i najlepszy ma wymiar :)

Teczynka- ojej uważaj na siebie. dziewczyny jak tylko czujecie, że robi się gorąco, czarno przed oczami, słabo słyszycie to informacja że trzeba szybko usiąść albo pod ścianą jak jesteście koło niej albo na podłodze. Najlepiej nogi do góry i oddychamy i prosimy o wodę.
    Nie stoimy, nie podpieramy sie…

Ja dzisiaj robiłam ostatnią morfologię krwi i mocz. Jest ok :) jutro ostatnia wizyta 🤭

Starania zaczęte 08.24.
    Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
    PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia

💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł. :(
    ⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
    💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękł :) Nie wyszło :(
    💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
    💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków :) 🥰

🍼 04.03. Początek ciąży
    29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
    31.03. Beta 380, progesteron 46.
    04.04. Beta 2461.
    08.06. To będzie dziewczynka! 🌸

Termin 02.12.
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoskromionaZłośnica wrote:
    ja też po wizycie na nfz. Młody znowu spadł z centyla, teraz 41,4. Jak pomierzyła za pierwszym razem to wyszedł 30 centyl i się tam załamałam. 2460 g. Chyba będę musiała dopkupić ubranek na rozm. 50, bo w 56 to się utopi .
    no i rozwarcie na opuszek, więc czuję, że nie dotrwam do grudnia. Płakać mi się chcę.

Jedyne co pocieszające, to że lekarka zapewnił mnie, że jak zacznie się wcześniej, to mi zrobią cc z tokofobią. Ja nic jej nie wspominałam o tokofobii, więc wychodzi na to, że moje lekarki o mnie rozmawiały (obie pracują w szpitalu). ;)

tęczynka - bardzo współczuję, sama miałam skręconą kostkę i wiem, jaki to problem. A tu jeszcze omdlenie...

Jeżeli nie ma żadnych innych oznak poza tym, że szyjka przepuszcza opuszek palca, to myślę, że nie musisz się martwić, że poród odbędzie się w listopadzie :) oczywiście żadna z nas nie wie, jak nasze organizmy zareagują oraz kiedy nastąpi poród, ale szyjka jeszcze musi się zgładzić całkowicie, to trochę trwa. U mnie pod oxy, gdzie już miałam rozwarcie na 1,5-2cm, szyjka gładziła się 10h ;) dopiero potem ruszyło rozwarcie. Samego rozwarcia nie musisz się obawiać na tym etapie

PoskromionaZłośnica lubi tę wiadomość

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Willsee Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoskromionaZłośnica wrote:

Będzie 3kilo i tyle :) jak wszystko jest okej i mały przybiera to się nie stresuj, nie ma czym.
    W pierwszej ciąży w 35 tc miałam 2 cm rozwarcia - finalnie wywoływany poród 39+6 😉

PoskromionaZłośnica lubi tę wiadomość

preg.png
  • Chałwa Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam wizytę kwalifikacyjna i zaczynam mieć wątpliwości, gdzie chce rodzic, czy chce rodzic...😬 I w ogóle co ja chce 😭 ...

1 dc - 27.02.2025
    🥚pik - 24/25.03.
    5.04.25 - ⏸️

preg.png
  • MadCat Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzę dziś dni pełne przygód. Trzymam kciuki za wszystkie 🤞

Ja już czuje, że energetycznie jest cienko. Chyba się pogodziłam, że większość dnia leżę. Rano w ładowałam zmywarkę i się zmęczyłam. Potem zaczely mnie plecy boleć, że leżałam większość dnia z serialem i robótka na drutach. Później zrobiłam obiad, co znowu mnie zmęczyło i musiałam poleżeć 😂

Miałam ambitne plany jeździć autobusem na szkole rodzenia, ale chyba nic z tego nie będzie. Tak szybko się męczę, że mnie to przerasta.
    Jutro załapałam się do okulisty to pojadę sprawdzić co tam. A potem wracam leżeć 😂

👧🏼30 & 🧔31 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min
    10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
    17.06 prenatalne wszystko ok
    14.07 zdrowy chłop
    11.08 398 g 🩵
    8.09 684 g
    6.10 1321 g kluska
    20.10 prenatalne 1993 g 🙆‍♀️
    3.11 2300 g 🐾

⏩ Wizyta 24.11

Termin porodu 25. 12👶🏼

👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

preg.png
  • Nayeli Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dam rady się chyba do wszystkich odnieść ale przede wszystkim cieszę się z dobrych informacji z wizyt 🥰

Wilga super, ze z oczami wszystko dobrze, na pewno olbrzymia ulga dla Ciebie.

Maura zdrówka! Oby szybko Wam ten covid przeszedł i siły wróciły 💪

Belma kciuki za obrót🤞🏻 oby ćwiczenia pomogły i sama się obróciła.

Delfi mocno trzymam za Was kciuki. Mam przeczucie, ze masz w sobie siłaczkę i wszystko będzie dobrze❤️

Nie forsujcie się dziewczyny jak nie macie siły. Trzeba je zbierać na potem. Każdy dzień też jest inny. Ja przez ostatnie czułam się trochę gorzej a dzisiaj sprzątaliśmy z mężem garaż, potem prasowanie dla Małej część 1 i robiłam ciasto na jutro bo będziemy mieli gości.

Belma, Delfi, Wilga27, Maura lubią tę wiadomość

👩🏻35 👨🏼‍🦱42 🐱

10.2024 biochem 💔

13 cs 🤞🏼 kwiecień
    21.04 ⏸️ ❤️
    23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
    25.04 1479 mlU/ml
    07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
    29.05 2,6 cm do kochania 🥰
    18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
    16.07 ważę 150 g i jestem siłaczką😻
    13.08 połówkowe (340 g słodkiej dziewczynki )
    10.09 670 g Skarba ❤️
    08.10 mamy już 1250 g
    29.11 1600g 🥰
    preg.png
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Nayeli dzięki - mega się tym stresowałam i ogromnie się cieszę, że nic nie wyszło.

Ja dziś już jedne z ostatnich prań i prasowań. Musze jeszcze wyczyścić jakoś wózek i dostawkę bo mam używane. Macie jakieś patenty na to?

Jutro jadę też odebrać chustę. Czy któraś z Was zamierza nosić dzieciaczka w chuście? Gdzie będziecie się uczyć jak jej używać?

Ps zaczęła mi się dziś produkcja siary 🧐

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    11.08 połówkowe lux 😎

preg.png
  • taterniczka Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj po szczepieniu na rsv. Po krztuścu mnie ręka bolała i podanie minimalnie też. A teraz to się zastanawiam, czy pielęgniarka mi tę szczepionkę w ogóle podała, bo ani nie poczułam, ani żadnych dolegliwości. 🤣

Wyniki na poniedziałkową wizytę zrobione. Hemoglobina ładnie rośnie, już 12,7 a była na skraju 10. Za to w moczu jak zwykle jakieś bakterie i białko w śladowych ilościach. 🫣

No i mam nadzieję, że w poniedziałek lekarz wyznaczy mi już termin cesarki, bo cały czas mówił o 38 tygodniu, to już by wypadało. Inaczej nie wychodzę z gabinetu, będą mnie musieli stamtąd wynieść. 🤣

Gratuluję dziewczyny wszystkich pozytywnych wiadomości, pomyślnych wizyt i oczywiście trzymam kciuki za nasze walczaki. ❤️

niedoczynność tarczycy, mięśniaki macicy

sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
    2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka

➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
    21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
    26.10. - 1️⃣ET 5BB❌️

➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
    25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
    30.01. - 2️⃣ET 3AA❌️
    2.04. - 3️⃣FET 3BC ✅5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
    16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
    35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
    11.06. - prenatalne, zdrowe bobo ❤️
    SANCO - zdrowy chłopiec 💙
    13.08. - połówkowe, obraz prawidłowy 💙
    cudzie trwaj 🍀♥️🙏🍀♥️

preg.png
‹‹ 506 507 508 509 510
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ