Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale wiadomości, muszę nadrobić. Widziałam kilka o wizytach, super że bobasy zdrowo rosną i nie ma żadnych nieprzyjemnych niespodzianek 🥰 Delfi, to oby tak dalej dziecko w siatce się trzymało i było już tylko lepiej 🫶🏻
Tęczynka - o boże! Uważaj na siebie ❤️
Kasia - pewnie też bym się zestresowała, w przyszłym tyg też mam ten wymaz pobierany.
Ja dzis wypralam kokon, założyłam pokrowiec na baby Huga, ale kot go przejął, nie wiem jak odda dziecku, siedzi całe dnie, mam nowy materacyk, więc kot na tym używanym przesiaduje, leży jak dziecko i bawi się zabawkami 😆
Ja ostatecznie wylądowałam na Sorze i dobrze, że tak się stało, bo konieczny Augumentin przez 14 dni, jednak zapalenie woreczka lzowego, dużo ropy się zebrało, napuchło, 3 okulistów i jednego rodzinnego przerobiłam przez 2 miesiące... Za 14 dni kontrola, mam nadzieję że pomoże.
Naszej najstarszej kotce wyszła też nadczynność tarczycy, więc od dziś dostaje syrop, ciezkie 2 tyg za mną, dużo się działo, oby ku lepszemu. Bobo robiący fikołki w brzuchu pokrzepia 😊
-
Wilga27 wrote:Tak Nayeli dzięki - mega się tym stresowałam i ogromnie się cieszę, że nic nie wyszło.
Ja dziś już jedne z ostatnich prań i prasowań. Musze jeszcze wyczyścić jakoś wózek i dostawkę bo mam używane. Macie jakieś patenty na to?
Jutro jadę też odebrać chustę. Czy któraś z Was zamierza nosić dzieciaczka w chuście? Gdzie będziecie się uczyć jak jej używać?
Ps zaczęła mi się dziś produkcja siary 🧐
My byśmy chcieli, byliśmy na warsztatach z chustonoszenia, mąż zafiksowal się na to 😀
Pani pokazywała jak wiązać, chyba sposób na kieszonkę, dobrze jak chusta jest kolorowa, bo wtedy dokładnie widać czy mamy dobrze materiał w kolejności zebrany, więc taka ombre/w paski idealna i polecała używane na start, bo są już miękkie, wyrobione. Pewnie spróbujemy z youtubem, a jak nie to pójdziemy do doradcy, bo też nie wiem jaki rozmiar, dla mnie chyba 4,2m, mąż powinien mieć co najmniej 4,6 albo nawet więcej, bo u nas 163cm vs 194cm wzrostu, a nie chce kupować na start dwóch, bo zobaczymy jak to wyjdzie. Fajne są też nosidła hybrydowe, ale cena zawrotna, może wydebimy w jakimś prezencie od dziadków 😆 i te nosidła to nie dla noworodka
-
Dostawkę jeżeli nie ma ściąganych elementów to najlepiej odkurzyć i przetrzeć szmatką. Można też potraktować parownicą ale też zależy jaki materiał.
Mój daje popis w brzuchu aż mi żebra wykrzywia. Chyba nie da spać. Byłam cały dzień aktywna to teraz jego kolej.
Nie wiem czy mi czop śluzowy odchodzi, mam jakąś galaretkowatą konsystencje. Ostatnio miałam 1/4 łyżeczki koloru kremowego pomyślałam, że to sperma. Ale dzisiaj prawie pół łyżeczki galaretkowate przezroczyste a zbliżenia z moim nie było. W poniedziałek mam ginekologa to się dowiem czy coś tam się święci ale za wcześnie. -
Co do chustonoszenia ja uczyłam się z tego filmiku. Najwygodniejsza metoda dla mnie
https://youtu.be/okYqDkDxh1c?si=iyjurYrtdTdz_i6v
A chustę mamy jedna. Gdzie ja 160 w kapeluszu, mąż prawie 2 m. Ale musiałabym ją zmierzyć ile ma. Podejrzewam, że styknie jedna ale dluzsza wlasnie. Bo nam niskim będzie po prostu więcej zawiązane na plecach, a takiemu wysokiemu musi wgl jej starczyć by się zawiązał.
A jak chodzi o używany wózek to ile się dało zdjąć to wyprałam.
Wilga27 lubi tę wiadomość
👧🏼30 & 🧔31 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
8.09 684 g
6.10 1321 g kluska
20.10 prenatalne 1993 g 🙆♀️
3.11 2300 g 🐾
⏩ Wizyta 24.11
Termin porodu 25. 12👶🏼
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

-
Dzięki dziewczyny!
Jeszcze jedno pytanko - te które z Was mają śpiworek do gondoli - jaki kupiłyście?👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎

-
Cześć dziewczyny,
Niestety chyba wszystkich wiadomości nie nadrobię.
Teczynka uważaj na siebie. Wiesz co było przyczyną omdlenia? Może warto w domu mierzyć ciśnienie? Cukier masz w normie?
Delfi kibicuję Twojej dzielnej dziewczynce. Ładnie, równomiernie rośnie a to jest dobry znak.
Poskromiona Złośnica, czy lekarz zauwazyl,że dziecko za mało rośnie? Co Cie martwi?
U mnie tydzień przeleciał nie wiem kiedy. Zaczęłam szkole rodzenia. Narazie się tam nudzę, ale może czegoś się w końcu dowiem. Dużo tych godzin : 2 razy w tygodniu po 2 godziny, razem 10h plus 4h w sobotę z partnerem.
W środę mialam wizytę u mojej ginekolog, zrobila mi wymaz GBS za ktory musialam zapłacić, ale czułam,ze pobrała tylko z pochwy.
Nie wiem co sądzić,ale przecież nie będę pouczała lekarza co robić 🤷🏼♀️
Nie mierzyła małego, bo stwierdziła, że co tydzień nie ma sensu, wsadziła palec i powiedziala,że ma jeszcze miejsce, żeby zejść niżej.
Pakuje nasz dobytek, sprzątam mieszkanie, wczoraj myłam okna, prałam kanapę, a potem na spacerze z psem dreptałam jak stara babcia. Już nie mogę się doczekać, żeby ta przeprowadzka była za nami. Dużo mam tego ostatnio na głowie.
Myślałam,że będzie trochę spokoju zanim się dziecko urodzi, ale chyba nie bardzo. Tyle tej niemieckiej biurokracji, papierologii 🤮 -
Ten kupioamWilga27 wrote:Dzięki dziewczyny!
Jeszcze jedno pytanko - te które z Was mają śpiworek do gondoli - jaki kupiłyście?
https://mojswiatdziecka.pl/pl/p/Babymam-spiworek-do-wozka-sanek-gondoli-premium/6508?gad_source=1&gad_campaignid=20273542249&gbraid=0AAAAAByyCScu0hb8eTFVRjAdkpPNVHz0x&gclid=CjwKCAiAoNbIBhB5EiwAZFbYGE8MU8beoHZ64L2mK2RK4QtqewgQJ74v4vEwcSyOUHtC3_MGVYe8lRoCUw4QAvD_BwE
I w sumie to nie prałam go. Dziecko i tak ma trochę warstw na sobie jak wchodzi do wózka👧🏼30 & 🧔31 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
8.09 684 g
6.10 1321 g kluska
3.11 2300 g 🐾
⏩ Wizyta 24.11
Termin porodu 25. 12👶🏼

-
Dziewczyny a coś takiego?
https://www.sling-mania.com/pl/products/nosidlo-hybrydowe-lennylamb-magnolia-4374.html
To od jakiego wieku?
Ja jestem załamana… obudzilam się dzisiaj z katarem, gorączka i gardłem 🥺😭😭😭 a mam mieć za 1.5 tygodnia cesarkę. Obstawiacie że uda się wyzdrowieć? 😭😭 a jak nie to co wtedy?Starania zaczęte 08.24.
Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia
💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł.
⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękł
Nie wyszło 
💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków
🥰
🍼 04.03. Początek ciąży
29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
31.03. Beta 380, progesteron 46.
04.04. Beta 2461.
08.06. To będzie dziewczynka! 🌸
Termin 02.12. -
MadCat - ja też o tym myślałam bo nie chcę wydawać od razu 300zl jak niewiem jak się nam to sprawdzi ..
Najwyżej za rok kupię lepszy do spacerówki ..
Moniczka - zdrówka! Półtora tyg to sporo czasu, trzymam kciuki, żebyś szybko wygoniła to choróbsko !👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
Punkcja nr 2 - 03.2025
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
11.08 połówkowe lux 😎

-
Moniczka38 wrote:Dziewczyny a coś takiego?
https://www.sling-mania.com/pl/products/nosidlo-hybrydowe-lennylamb-magnolia-4374.html
To od jakiego wieku?
Ja jestem załamana… obudzilam się dzisiaj z katarem, gorączka i gardłem 🥺😭😭😭 a mam mieć za 1.5 tygodnia cesarkę. Obstawiacie że uda się wyzdrowieć? 😭😭 a jak nie to co wtedy?
Ja dostałam taką w prezencie:
https://pl.lennylamb.com/web_page/26440
Opisana jest jako dla takich całkiem maluchów też. System wiązania wydaje się prosty, dołączona jest też do niej czytelna instrukcja, więc myślę, że sobie poradzimy w bezpiecznym założeniu.niedoczynność tarczycy, mięśniaki macicy
sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka
➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
26.10. - 1️⃣ET 5BB❌️
➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
30.01. - 2️⃣ET 3AA❌️
2.04. - 3️⃣FET 3BC ✅5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
11.06. - prenatalne, zdrowe bobo ❤️
SANCO - zdrowy chłopiec 💙
13.08. - połówkowe, obraz prawidłowy 💙
cudzie trwaj 🍀♥️🙏🍀♥️

-
Dzięki dziewczyny za pocieszenie z tym rozwarciem. Mam schizę po pierwszej ciąży, bo już chyba w szpitalu siedziałam z PPROMem.
Na bank nie dotrwam do 39 tc do planowanej cesarki, więc się zastanawiam, jak to wszystko zaplanować.
MadCat - syn chodzi nadal do przedszkola? Dla nas jedynym ratunkiem, żeby nie oszaleć z dwoma dzieciakami w domu, będzie wysyłanie go do przedszkola. Pytanie tylko, jaką chorobę przyniesie. Sama już nie wiem, ale starszak jest tak absorbujący i hiperaktywny, że po długim weekendzie byliśmy wykończeni. Nie wyobrażam sobie zostawić go na miesiąc w domu. Nawet jesli mąź weźmie 1 miesiąc wolnego i będzie siedział ze mną i młodym, nadal bezimiennym. Musimy to jeszcze przemyśleć.
Ogólnie lekarki się nie przejmują centylami, ja się przejmuję, bo ciągle lecą na dół. A że jestem stara, to się boję, że coś nie tak z moim łożyskiem lubb przepływami. Schizy na całego. Niby stara i doświadczona, a panikuję.
Mini - czop może odpadać wcześniej kawałkami. Ale jesteś za chwilę w donoszonej ciąży, więc możesz też niedługo rodzić.
Ja śpiworka do gondoli już nie kupuję. Nie wyobrażam sobie ubierać dziecka w kombinezon, potem w śpiworek. Ugotuje się tam. Mam otulacz, też grzeje, a jest bardziej przewiewny.2021 transfer 2 x 3dniowców
2022 zdrowy synek
Powrót do gry
II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
03.04 ET 5.1.1., 6dpt - beta 52,2, 8 dpt - beta 92,5, 11 dpt - beta 236,7, 13 dpt - beta 600, 15 dpt - beta 1448, 22 dpt - beta 9820, 25 dpt - beta 22546 jest ❤️
24+4 tc 818 g
29+5 tc 1495 g
34+5 tc 2460 g

-
Ja czekam pod gabinetem i jestem 💩💩💩 po pachy. Ja nie chce .. 😭. Jak było daleko, to było spoko, a im bliżej tym gorzej 🤮.
Coś czuję, że jeszcze chwila, a zacznie wjeżdżać u mnie melisa.
Mini94 zależy kiedy był stosunek. Ja przez 2-3 dni po stosunku miewam takie galaretki. Lekarz mówił, że to normalne, bo produkujemy więcej śluzu. Kiedyś spanikowałam, bo miałam taka długa galaretę.
Mi się udało odkupić spiworek Cottonmoose w rewelacyjnym stanie od koleżanki za 100 zł , ale ten 1 sezonowy. -
Chałwa a jednosezonowy to taki?
https://cottonmoose.shop.pl/sklep/spiworek-moose-limited-od-0-do-36-m-cy/
Daj znać jak tam na wizycie! Ja mam w śr i to będzie 35+0.
Już też zaczyna mnie dopadać coraz większy stres i coraz więcej wątpliwości. Wiem, że to normalne ale zastanawiam się jak dam radę. Mój mąż oczywiście będzie pomagał ale jednak te pierwsze tygodnie to wszytsko
Spoczywa na nas..
I tak jak fizycznie ogólnie jestem w dobrej formie
(Może nawet bardzo) to już coraz ciężej mi się chodzi, ciężko mi na kroczu, na maksa jestem zmęczona..👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
Punkcja nr 2 - 03.2025
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
11.08 połówkowe lux 😎

-
A mnie mój luby uświadomił w środę, że zadzwonił do urzędu I załatwił nam ślub na sobotę. 😉 Także jutro wychodzę za mąż. Taka akcja 😀 3 dni na ogarniecie wszystkiego 😉
Bobo siedzi w brzuchu, skurcze łapią, nogi puchną... jeszcze z 2 tyg i będzie ze mną.
PoskromionaZłośnica, MadCat, Delfi, Belma, taterniczka, Maura, KasiaXXX, Książkara_w_ciąży, Wilga27, Babsi lubią tę wiadomość
36👩❤️💋👨55
👱♀️
2016 - 8 tc 👼
2017 - synuś 🙋♂️
2020 - córeczka 👸
👨🦱
2009 - bliźniacy 🧒🧒
28.03 - II
17.04 - 3 mm czlowiek z ❤️
24.04 - 0,96 cm ❤️
12.05 - 2,73 cm
SANCO - zdrowa dziewczynka 😍🥰❤️
03.06 - prenatalne: 6,5 cm zdrowej dzidzi 😍 -
PoskromionaZłośnica chodzi i będzie chodził. Niektórzy uważają ze lepiej go trzymać w domu, a inni że rodzeństwo to duża zmiana i by nie zabierać z przedszkola, bo to jego normalność. Także nie zamierzam robić mu przerw. Ale zaszczepiłam go na grypę, a siebie grypa, rsv i krztusiec.
U mnie mąż wolnego nie weźmie bo zmienił pracę we wrześniu. Więc trochę lipa brać tyle wolnego. Ale mają mieć odgórnie wolne od 22 grudnia do 7 stycznia. Także trochę posiedzi w domu. Młodego podejrzewam że w przerwie po świętach puścimy. Zanudzi się w domu. Na początku jednak się trzeba z tym noworodkiem ogarnąć. A chcemy trzymać się podejścia, że maluch nie zapamięta jak będzie chwilę olany, ale ten starszy już tak. Więc zapowiada się chaos 🙈
Ale też teściowie są gotowi do pomocy więc tyle fajnie
Widzę Cebulka na przypale albo wcale 😀 gratuluję. Takie akcje też mają swój urok 😂
PoskromionaZłośnica lubi tę wiadomość
👧🏼30 & 🧔31 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
8.09 684 g
6.10 1321 g kluska
3.11 2300 g 🐾
⏩ Wizyta 24.11
Termin porodu 25. 12👶🏼

-
Moniczka, może wybierz się do lekarza, żeby dał jakiś antybiotyk, by Cię szybciej postawił na nogi? Ja ostatnio z podobnymi objawami (+ból mięśni) pierwsze 5 dni mocno odczuwałam objawy, potem z każdym dniem lepiej, ale ratowałam się tylko Prenalen, oraz ciepłe herbaty z miodem, lub mleko z miodem (na kaszel). Po 5 dniach szło już to w lepszym kierunku, ale dalej mam kaszel.
Chałwa, mam nadzieję, że już po kwalifikacji, daj znać po 🙂
Wilga, wysłałaś link do dłuższego śpiworka, przewidzianego na 2-3 lata
przykład mniejszego:
https://cottonmoose.shop.pl/sklep/spiworki-mini-moose-prime/
Cebulka, jaka niespodzianka, zawsze to mniej przedślubnego stresu, będzie co wspominać, gratuluję ☺️😀
Wilga27 lubi tę wiadomość
-
O proszę o takim czymś pierwsze co słyszę 🙂Chałwa wrote:Mini94 zależy kiedy był stosunek. Ja przez 2-3 dni po stosunku miewam takie galaretki. Lekarz mówił, że to normalne, bo produkujemy więcej śluzu. Kiedyś spanikowałam, bo miałam taka długa galaretę.
Cebulka Gratulacje w takim razie 🙂 powodzenia na ślubie 🙂
Mój też wolne będzie miał dopiero w okresie okołoświątecznym, więc będzie hardkor, ale mam już zadeklarowaną pomoc i nie mam się co martwić. -
Wywaliło mi cała wiadomość. Ogólnie jestem zakwalifikowana na 8.12. Z godzina będą dzwonić.
Mała wazy w 35+2 ok. 2,5 kg, więc będzie ponad 3 kg.
Jest włochata
, czuprynę ma bujną. Oczywiście zdjęcia nie dało się zrobić, bo facepalma to chyba ma już we krwi. Ręką przy buzi musi być. Nie ma to tamto. Szzyjka długa, płynów dużo, więc mam nadzieję, że dotrzyma do 8.12.
25.11 wizyta u mojego ginka.
Jeszcze śniło mi się, że wyciągnęli ze mnie syna i 3 razy kazałam sobie pokazać siuraka, bo przeżywałam nie plec ... A to że w szpitalu mam tylko sukienki i ubranka w kwiatki 😂.
Mój małż będzie z nami przez tydzień, później wraca do pracy i ma wolne od swiat jakoś do nowego roku. Też będzie ciekawie. Mam nadzieję dać sobie radę sama, jakoś niebardzo chce ściągać moja mamę, a teściowa niemobilna.
Pamiętacie ostatnia wizytę mojej teściowej? Już jest w trakcie robienia pierogów dla nas na połóg 🥰. Mąż nie będzie musiał się martwić o jedzenie 🤣 .
Spiworek nie wiem, który Model . Napewno na przyszły sezon już będzie do zmiany.
Cebulka przynajmniej nie ma czasu na stres, chociaż
... kiece masz ?
Belma, PoskromionaZłośnica, Maura lubią tę wiadomość
-
Delfi - dziękuję!
Cebulka - wow 😅 powodzenia! 😀🩷 jak będziecie celebrować?
U nas mąż ma drugą połowę grudnia praktycznie wolną dlatego marzy mi się poród w pierwszej części miesiąca, organizacyjnie byłoby to mega ułatwienie. Ale jak będzie, zobaczymy ..👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
Punkcja nr 2 - 03.2025
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
11.08 połówkowe lux 😎

-
Cebulka- o szybka akcja
super, mniej czasu na stres. Pochwal się po 
Mnie też już chyba wszystko boli, krocze, dzieć jak kopie. Zgagi mam tak dosc ze nie mam na nic ochoty... a nic na dłuższą metę nie pomaga.
Gin miala wyznaczyć mi termin cc ale stwierdziła że zrobi to 24.11 wiec troche późno eh. Ale jak się zacznie mam skierowanie.
Mloda w 36t1d miala jakieś 2770 gram, ale odwrócona miednicowo dlatego cc. Obrotu sie boje, chociaż mam wrażenie że mnie o niego pyta co wizytę eh.
Ja dziś ciaza donoszona. Zaraz większość z nas będzie miała. Ciekawe która się kolejna rozpakuje
Mini94, Książkara_w_ciąży lubią tę wiadomość
XII 2021 Cb 💔
VII 2022 poronienie zatrzymane 💔
III 2023 poronienie zatrzymane 💔
IV 2024 synek ❤️
27.03 pozytywny test ❤️
29.03 beta 52
31.03 beta 211
08.04 beta 3431