Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzik, ja planuję rodzić naturalnie.
Co do bankowania krwi, my się nie decydujemy.
Madcat, a czy miałaś pozytywny wynik GBS w pierwszej ciąży? U mnie też wleciała od razu oxy, bez wcześniejszych metod indukcji, ale mi to tłumaczyli tak, że mam pozytywny GBS i nie mogą innych metod indukcji stosować (baloniki itd.). -
My nie bankujemy.
Miałam dziś kontrolę oka, szału nie ma, lekka poprawa, diagnostyka po rozwiązaniu, ale wada z -3.25 na -4 skoczyła, do 3 miesięcy po porodzie powinna wrócić.
Ja na ten moment CC, bo bobo miednicowo, ale jeśli się obróci to SN i mam przeczucia, że przed terminem nie wyskoczy 😝 męczy mnie ta niepewność w jaki sposób urodzę
Torby mam spakowane pod SN, jak już CC będzie pewne to chyba przepakuje się jakoś, tylko jak? 😅 Co najlepiej mieć w takiej materiałowej pod ręką, a co w walizce?
bardzo źle spałam, nad ranem się obudziłam i nie mogłam zasnąć. Katar jakiś mocny mnie męczył, taki co bulgocze w zatokach i się dziada nie da pozbyć, do tego co chwilę krew/skrzepy z nosa, chyba jakaś osłabiona jestem 😏 -
Nie miałam -. - a antybiotykiem też mi walnęli "bo wody odeszły". A potem coś mi się wydaje że słyszałam jak jedna drugiej mówiła, że po co to było. Także mam wrażenie, że moja opieka tam była zrobiona do dupy.Delfi wrote:Madzik, ja planuję rodzić naturalnie.
Co do bankowania krwi, my się nie decydujemy.
Madcat, a czy miałaś pozytywny wynik GBS w pierwszej ciąży? U mnie też wleciała od razu oxy, bez wcześniejszych metod indukcji, ale mi to tłumaczyli tak, że mam pozytywny GBS i nie mogą innych metod indukcji stosować (baloniki itd.).
U mnie nie było tłumaczenia czemu. Zgodziłam się na wstępie, że jak trzeba to mogą dać oxy to dali 🙃 teraz się ni chu chu nie zgodzę. Chyba że w pakiecie ze znieczuleniemWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada, 13:03
👧🏼30 & 🧔31 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
8.09 684 g
6.10 1321 g kluska
20.10 prenatalne 1993 g 🙆♀️
3.11 2300 g 🐾
24.11 2800 g 🐦
⏩ Wizyta 15.12
Termin porodu 25. 12👶🏼
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

-
Madcat biedna jesteś z tym pierwszym porodem 🙁 i potem takie traumy, bo są nadużycia na nieświadomych pacjentach. Ja jakbym poszła na SN nie znając waszych historii to też bym się godziła pewnie na wszystko, żeby nie zaszkodzić dziecku. W końcu personel medyczny to pewnie wie lepiej. Mam nadzieję i trzymam mocno kciuki żeby teraz bobo wyskoczył jak z procy 😀
A potem obwiniają za niska dzietność psy i koty 😅😅
MadCat lubi tę wiadomość
-
Powodzenia dziewczyny w tym tygodniu🤞🏻 oby Was nic nie zaskoczyło i wszystko poszło według planu🥰
Dla mnie porod wydaje sie jeszcze baaardzo daleki. Do 26 grudnia z resztą ponad miesiąc a nie wydaje mi się, żeby moja Mała się pospieszyła. Zdecydowaliśmy, że bedzie miała na imię Pola 😍
Masaż krocza zaczynam dzisiaj, herbatkę z malin, daktyle i ananasa od 37 tygodnia ale to wszystko zeby ułatwić poród.
A jak sie mają nasze trojaczki i bliźniaki? Pewnie dziewczyny mają mało czasu żeby zaglądać. Kochane Mamusie, dużo sił. Lychee bedzie dobrze❤️ jeszcze chwila i będziecie w domku.
PoskromionaZłośnica, Delfi, Maura, Książkara_w_ciąży, Lychee lubią tę wiadomość
👩🏻35 👨🏼🦱42 🐱
10.2024 biochem 💔
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 2,6 cm do kochania 🥰
18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
16.07 ważę 150 g i jestem siłaczką😻
13.08 połówkowe (340 g słodkiej dziewczynki )
10.09 670 g Skarba ❤️
08.10 mamy już 1250 g
29.11 1600g 🥰

-
Ja wtedy nic właśnie nie wiedziałam, nie czytałam i miałam zaufanie. Teraz zobaczymy, bo słabo z nim. Mojemu lekarzowi ufam i liczę, że mnie nie zawiedzie jak tam pracuje. A w ostateczności to będę sprowadzać moja mamę pielęgniarkę, bo pracowała kiedyś z ordynatorka z tego szpitala co wybrałam 😂Pierniczka wrote:Madcat biedna jesteś z tym pierwszym porodem 🙁 i potem takie traumy, bo są nadużycia na nieświadomych pacjentach. Ja jakbym poszła na SN nie znając waszych historii to też bym się godziła pewnie na wszystko, żeby nie zaszkodzić dziecku. W końcu personel medyczny to pewnie wie lepiej. Mam nadzieję i trzymam mocno kciuki żeby teraz bobo wyskoczył jak z procy 😀
A potem obwiniają za niska dzietność psy i koty 😅😅👧🏼30 & 🧔31 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
8.09 684 g
6.10 1321 g kluska
3.11 2300 g 🐾
24.11 2800 g 🐦
⏩ Wizyta 15.12
Termin porodu 25. 12👶🏼

-
My nie będziemy bankowac krwi.
Nayeli mi się też wydaje że jeszcze dużo czasu
Dziewczyny a kupujecie chustę? Są zniżki na BF i tak się zastanawiam. Czy lepiej poczekać i zobaczyć jak mała już będzie na świecie?
W ogóle nie planowałam ale chyba jednak ta pogoda ostatnio mnie motywuje i chyba kupię śpiworek Rollersy do fotelika i jeszcze się zastanawiam nad Zaffiro do wózka. A mówiłam długo ze nie będę żadnych spiworkow kupować
Dużo czasu i Black Friday to złe połączenie dla mojego portfela
-
Też nie bankuje krwi.
Dziewczyny proszę dajcie znać. Kupić poduszkę do karmienia do szpitala? Zgłupiałam i jej nie mam. Jedna położna mówiła że nie a druga że bez tego jest dramat.Starania zaczęte 08.24.
Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia
💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł.
⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękł
Nie wyszło 
💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków
🥰
🍼 04.03. Początek ciąży
29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
31.03. Beta 380, progesteron 46.
04.04. Beta 2461.
08.06. To będzie dziewczynka! 🌸
Termin 02.12. -
Przyszły wyniki GBS - też ujemny ❤️
Jestem ciekawa jak mi morfologia w przyszłym tyg wyjdzie, bo ostatnio płytki spadły mocno, a do CC chyba trzeba mieć je na jakimś tam poziomie. Przez to krwawienie z nosa to co uzupełniłam Sorbiferem to poszło w piach, a wręcz w chusteczkę 😆
Chustę chcę kupić, ale używkę na start. Spiworka nie kupuje raczej, też ta gondola Roana dość mała jest 🤔 na start kombinezon merino +kocyk merino i ta klapa od gondoli, najwyżej dokupie, pewnie po świętach będą jakieś wyprzedaże.
Dziewczyny jaki wy polecałyście termometr dla niemowląt? Braun jakis to był?
MadCat, Belma lubią tę wiadomość
-
Trojaczki są od piątku w domu 🥰 Szuszu mam nadzieję że się nie obrazi!
Nefretam, Pierniczka, PoskromionaZłośnica, Belma, Lychee, Nayeli lubią tę wiadomość
-
Ja mam swoje wyniki i hemoglobina 12.6.
Wiecie że jak suplementowalam to spadała a jak mam gdzieś i nie przyjmuje to pięknie urosła?
Zauważyłam tą tendencję przez całą ciążę… 🙈🙈🙈
Maura - ja mam ocenę blizny 5 dni po porodzie w poniedziałek. Ewentualnie ostrzykiwanie tropokolagenem (to nie pic na wodę, pracuje w branży) ale położna oceni stan i podejmie decyzję czy robimy czy czekamy
dodatkowo do rany ten kwas hialuronowy kupiłam przeciwko zrostom na salę operacyjna aby zaaplikowali. Po 3 tygodniach umówię się na pewno na INDIBĘ a po 5/6 tygodniach na fizjoterapię. Oprócz tego zadbaj o białko w diecie aby skóra miała możliwość się goić i jeśli problem z cukrem to zero cukru!
Maura lubi tę wiadomość
Starania zaczęte 08.24.
Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia
💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł.
⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękł
Nie wyszło 
💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków
🥰
🍼 04.03. Początek ciąży
29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
31.03. Beta 380, progesteron 46.
04.04. Beta 2461.
08.06. To będzie dziewczynka! 🌸
Termin 02.12. -
Gilgotek super wiadomość
a powstała w końcu grupa na fb czy WA ? Może jednak bym dołączyła?
A kupujecie ten taki podgrzewac do wody przenośny? Zastanawiam się nad My baby bottle, chyba że macie coś sprawdzonego ? -
Ja dostałam 3 chusty więc kupować już nie muszę. Znalazłam już doradczynię od chustonoszenia bo chce nosić od początku ale umówię się z nią dopiero po porodzie.
Termometr będę kupować Braun termoscan, czekam
Na pt może będą promocje
Śpiworek do wózka też kupiłam w razie czego bo ja mnóstwo chodzę więc jak chusta się nie sprawdzi to mała
Będzie w spiworku w wózku pokonywać ze mną te kilometry 😁
👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎

-
I jeszcze mam pytanie, może z tych mniej mądrych. Do CC można mieć mani zrobiony ? Na kartce do przygotowania nic tam nie mam o tym, a madre moja mówi, że teoretycznie nie powinnam mieć.
-
Tez się zastanawiam, cxy wziać mojego rogala. U nas w szpitalu poduszki są STRASZNE. Odechciewa się karmienia. Ale moze sprobuje na leżąco albo mąż mi dowiezie.Moniczka38 wrote:Też nie bankuje krwi.
Dziewczyny proszę dajcie znać. Kupić poduszkę do karmienia do szpitala? Zgłupiałam i jej nie mam. Jedna położna mówiła że nie a druga że bez tego jest dramat.2021 transfer 2 x 3dniowców
2022 zdrowy synek
Powrót do gry
II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
03.04 ET 5.1.1., 6dpt - beta 52,2, 8 dpt - beta 92,5, 11 dpt - beta 236,7, 13 dpt - beta 600, 15 dpt - beta 1448, 22 dpt - beta 9820, 25 dpt - beta 22546 jest ❤️
24+4 tc 818 g
29+5 tc 1495 g
34+5 tc 2460 g

-
Ja poprzednio brałam rogala, ale to dlatego, żeby głównie mieć pod głowę 😂 nie lubię nisko spać. Teraz jaska se wcisnęłam w walizkę. Jak mi będzie za mało to mąż przywiezie rogala.PoskromionaZłośnica wrote:Tez się zastanawiam, cxy wziać mojego rogala. U nas w szpitalu poduszki są STRASZNE. Odechciewa się karmienia. Ale moze sprobuje na leżąco albo mąż mi dowiezie.
Jednak nie będziemy z tą sala rodzinna kombinować. Stwierdziliśmy, że mimo że nasz 4latek jest dzielny i twierdzi że będzie siedział u babci to jak za długo ani mamy ani taty nie będzie to zacznie się rozpacz. Ewentualnie jak wypadną centralnie święta to może zmienimy zdanie,bo ja sama w święta nie chce 😂
Z paznokciami to wiem, że do naturalnego chcą by nie było. Jak się coś zaczyna dziać to najszybciej widać, że paznokcie sinieja albo coś takiego
PoskromionaZłośnica lubi tę wiadomość
👧🏼30 & 🧔31 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
8.09 684 g
6.10 1321 g kluska
3.11 2300 g 🐾
24.11 2800 g 🐦
⏩ Wizyta 15.12
Termin porodu 25. 12👶🏼

-
Nefretam wrote:My nie będziemy bankowac krwi.
Nayeli mi się też wydaje że jeszcze dużo czasu
Dziewczyny a kupujecie chustę? Są zniżki na BF i tak się zastanawiam. Czy lepiej poczekać i zobaczyć jak mała już będzie na świecie?
W ogóle nie planowałam ale chyba jednak ta pogoda ostatnio mnie motywuje i chyba kupię śpiworek Rollersy do fotelika i jeszcze się zastanawiam nad Zaffiro do wózka. A mówiłam długo ze nie będę żadnych spiworkow kupować
Dużo czasu i Black Friday to złe połączenie dla mojego portfela
O, a jaka chustę planujesz? Ja mocno się zastanawiam. Mam nosidło qusy, ale ono jednak myślę, że jest dla starszego trochę maluszka, córkę nosiłam jak skończyła 4 miesiące i bardzo lubiłyśmy.