Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
W ktorym tygodniu albo ile dni po miesiaczce umawiacie sie do lekarza ? Bo ja dzisiaj zadzwonilam do mojej pani doktor i pierwszy wolny termin 26 maja 😐nie bedzie za pozno prawie za miesiac ?
-
Karola1995 wrote:W ktorym tygodniu albo ile dni po miesiaczce umawiacie sie do lekarza ? Bo ja dzisiaj zadzwonilam do mojej pani doktor i pierwszy wolny termin 26 maja 😐nie bedzie za pozno prawie za miesiac ?
Ja będę mieć 6 tydz. Tylko dlatego że termin się zwolnił. Tak to miał być 7.
Jak nic mocno nie boli, nie krwawisz to spokojnie. Przed 6 to i za bardzo nic nie widac -
Karola1995 wrote:W ktorym tygodniu albo ile dni po miesiaczce umawiacie sie do lekarza ? Bo ja dzisiaj zadzwonilam do mojej pani doktor i pierwszy wolny termin 26 maja 😐nie bedzie za pozno prawie za miesiac ?
Ja miałam iść 22 maja (ostatnia miesiączka 25 marca) I też się bałam, że może trochę późno tym bardziej, że to pierwsza ciąża więc jeszcze nie wiem co mnie czeka ale lekarz mnie wcisnął 7 maja na pierwszą wizytę. Jeśli masz możliwość to może podpytaj jeszcze czy ktoś w międzyczasie nie zrezygnuje? 😊👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Badania z I etapu ✓
Drożność ✓
AMH: 3,38
FSH: 6,70
badanie nasienia ✓
Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 pierwsza wizyta -
Najlepiej pierwszą wizytę umówić około 6+5 - 7 tygodniu. Wtedy już powinno byc serduszko. -
No i pamiętajcie że możecie se skoczyć jedna wizytę na nfz. 600 monet za badania zostanie w kieszeni. Tak koło 7 tydz iść jakby nic że pierwsza wizyta. Później już tak drogo nie są te badania, ale pierwsze to taki srogi pakiet
-
Cześć dziewczyny!
Na razie nieśmiało jeszcze się tutaj z Wami witam.
We wtorek zrobiłam pierwszą betę hcg, która wynosiła 19.2, a dzisiaj 55.2 - więc na razie bardzo małe wartości, ale najważniejsze, że rosną.
Termin porodu na podstawie owulacji wychodzi mi na 31.12, więc ledwo się załapałam na grudniowy wątek 😁
Jak się czujecie?
Postaram się nadrobić kilka ostatnich kart, żeby wejść w aktualne tematy 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia, 23:30
11.2020 - ⏸
07.2021 - 👶
04.2024- ⏸
07.2024 - poronienie 💔
01.2025 - rozpoczęcie monitorowania cyklu -
W pierwszej ciąży strasznie mi się spieszyło z tym, żeby jak najszybciej zobaczyć zarodek, a później bijące serduszko i ostatecznie 3 razy (co tydzień) byłam u mojej ginekolog - w międzyczasie zdążyłam się 10 razy zmartwić i zestresować, że jeszcze nic nie widać. 😅Oczywiście google podpowiadał mi przeróżne, najstraszniejsze scenariusze.
Myślę, że jak tak ciężko z terminami, to lepiej przejść się tydzień później niż tydzień za wcześnie (o ile ciąża przebiega prawidłowo, nie ma plamień itd).11.2020 - ⏸
07.2021 - 👶
04.2024- ⏸
07.2024 - poronienie 💔
01.2025 - rozpoczęcie monitorowania cyklu -
Troche panikuje bo pierwsza ciaza niestety poroniona - puste jajo ale tez bylo sporo nerwów bo chodzilam co tydzien na wizyte a moj lekarz nawet mi kazal przyjeżdżać tego samego dnia rano i po poludniu co sie najadlam stresu to moje i z jednej strony wolalabym isc i juz wiedziec na czym konkretnie stoje a z drugiej bardzo sie boję ze sytuacja się powtórzy .
-
Alex30 wrote:W pierwszej ciąży strasznie mi się spieszyło z tym, żeby jak najszybciej zobaczyć zarodek, a później bijące serduszko i ostatecznie 3 razy (co tydzień) byłam u mojej ginekolog - w międzyczasie zdążyłam się 10 razy zmartwić i zestresować, że jeszcze nic nie widać. 😅Oczywiście google podpowiadał mi przeróżne, najstraszniejsze scenariusze.
Myślę, że jak tak ciężko z terminami, to lepiej przejść się tydzień później niż tydzień za wcześnie (o ile ciąża przebiega prawidłowo, nie ma plamień itd).
To ja trafiłam na początku 5 tc w pierwszej ciąży. Miałam opóźniona owulacje o czym nie wiedziałam i ciąża byla młodsza. Mnie też brzuch bolał. Ginekolog nie była pewna czy zarodek jest w macicy i wysłała mnie do szpitala z podejrzeniem pozamacicznej. Skończyło się na duphastonie na podtrzymanie, ale stres był. Teraz idę w pon bo się termin zwolnił, ale obstawiam że może nie być nic widać. 14.05 mam drugi termin u tego lekarza i to będzie 8 tc. W 7tc mam wizytę nfz ale im nie ufam więc wolę pójść prywatnie na pierwszą. Ja też nie jestem pewna czy u tego lekarza będę prowadzić, ale raczej tak. Ogólnie to zaleca się że jak nie boli, nie krwawi to spokojnie -
Karola1995 wrote:Troche panikuje bo pierwsza ciaza niestety poroniona - puste jajo ale tez bylo sporo nerwów bo chodzilam co tydzien na wizyte a moj lekarz nawet mi kazal przyjeżdżać tego samego dnia rano i po poludniu co sie najadlam stresu to moje i z jednej strony wolalabym isc i juz wiedziec na czym konkretnie stoje a z drugiej bardzo sie boję ze sytuacja się powtórzy .
Możesz się zawsze umówić do innego lekarza na jedną wizytę tylko sprawdzaj opinie. Jak ma dużo wolnych terminów to bywa różnie -
MadCat wrote:Póki nie ma bety tak z 1000 to nie ma co. Który masz tc? Mogę dać znać ile było widać po mojej wizycie w pon, bo mamy chyba podobny wiek ciąży.
Możesz się zawsze umówić do innego lekarza na jedną wizytę tylko sprawdzaj opinie. Jak ma dużo wolnych terminów to bywa różnie
Wlasnie w poprzedniej ciazy 5 + 5 nic nie bylo widac dopiero 6+4 i chciałabym uniknąć stresu 😊 -
Babsi wrote:Najlepiej pierwszą wizytę umówić około 6+5 - 7 tygodniu. Wtedy już powinno byc serduszko.
Jestem tego samego zdania, ja umówiłam się 6+6 na pierwszą wizytę
Wiem, że czekanie jest trudne, ale każdy musi wybrać termin odpowiedni dla siebie. Ja wiem, że za bardzo bym się zamartwiała, gdybym na USG zobaczyła mniej, niż oczekiwałam, dlatego wolę iść później. Jeżeli ktoś nie ma z tym problemu, jest cierpliwy, nie będzie sobie nic dopowiadał, to można iść i ok 6+0.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia, 08:01
Wilga27, MadCat lubią tę wiadomość
-
Ja mam pierwszą wizytę w 6+5👩34 👨42
🌞🌿
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 usg 😶🌫️ -
Ja mam wizytę 2 maja ale nie jestem w stanie powiedzieć który to tydzień ciąży 😆 ale liczę bardzo że będzie już serduszko, żebym znowu nie musiała lecieć za tydzień..
Byłam na wizycie 14 - po leki. To totalnie nic nie było widać na USG. Ale liczę że to jest 2,5 tygodnia różnicy i że już coś tam będzie widoczne♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
23.04 beta HCG 6303
⏩ 02.05 wizyta 🥹
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, Encorton 5mg, Duphaston, Luteina -
Dziewczyny jak tam plany na weekend? Co ciekawego planujecie?
Cebulka mam nadzieję że majowy już spędzisz w domu że spokojna głowa. Będę trzymać kciuki 😘
Ja bym chętnie coś porobiła w ogrodzie, ale dziś zmnio się zapowiada i nie chce się przeziębić. W dodatku piersi mnie tak ciągną że każdy ruch czuję 🫣 -
Ja będę wcześnie na wizycie ale to mój wybór. Chcę też lepiej obczaić lekarza bo mam wybranego tak na 90%
-
Dziewczyny ja byłam na 1 wizycie jakoś 5+6 przed swietami i nie było jeszcze nawet zarodka. Teraz idę w poniedziałek, oczywiście obawiam się czy będzie zarodek i serduszko, ale jestem dobrej myśli 🤞🏻
Nayeli lubi tę wiadomość
-
Daniela77 wrote:Dziewczyny jak tam plany na weekend? Co ciekawego planujecie?
Cebulka mam nadzieję że majowy już spędzisz w domu że spokojna głowa. Będę trzymać kciuki 😘
Ja bym chętnie coś porobiła w ogrodzie, ale dziś zmnio się zapowiada i nie chce się przeziębić. W dodatku piersi mnie tak ciągną że każdy ruch czuję 🫣Daniela77, Szu_szu lubią tę wiadomość
-
Ogólnie przyjmuje się, że przy becie powyżej tysiąca powinien być o pęcherzyk w macicy, około 6 tysięcy pęcherzyk żółtkowy, a powyżej 10 tys zarodek z początkiem akcji serca.
Ale to oczywiście średnie i trzeba brać na to poprawki i nie panikować.
Pamiętajcie też, że powyżej tysiąca beta podwaja się już co 3 dni, a nie do dwa. Jest naturalne zwolnienie.Siasi lubi tę wiadomość
18.03.2025 8 FET 4AB🙏 walcz 🙏 codzienne krwawienia od 14 dpt, 24 dpt krwotok, 7tc crl 9mm, 7+6 crl 13mm❤️
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
Dziewczyny a smarujecie się już czymś od rozstępów ?
Macie coś do polecenia ?💃🏻31
🤵♂️33
4cs - na luzie, spontanicznie
3cs - testy owulacyjne, suplementy
31.03 🥰 II 🥰 12 dpo
31.03 -33.60 mlU/ml
02.04- 111.00 mlU/ml
04.04- 326.00 mlU/ml
07.04- 834.00 mlU/ml
16.04- 11410.00 mlU/ml
Progesteron- 11.90 ng/ml -> 10.80 ng/ml
„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍