X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2025 🍼❤️
Odpowiedz

Grudzień 2025 🍼❤️

Oceń ten wątek:
  • Frelcia_na_chwilę Autorytet

Wysłany: 30 listopada, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy kp/i trzeba uważać z alkoholem i lekami (szczególnie psychotropowymi). Tak to jadłam wszystko.
    https://laktaceuta.pl/alkohol-a-karmienie-piersia/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada, 21:55

👩🏻‍🦰 33l
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo
    🔺PAI-1 4G hetero
    -> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii
    -> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
    - w trakcie badań immunologicznych
    ☘️

👨🏽37l
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
    6 transfer- nasz Maleńki Cud <3
    Po 5 latach starań jest Rysiu 💙

2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
    Będzie zdrowy Chłopczyk :) Henio.💙
    preg.png
    age.png
  • Cebulka35 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już potem, jak dzieciaki podrosły, pozwalałam sobie okazjonalnie na jakieś winko. One już jadły i piły inne rzeczy i wiedziałam, że jak napije się wieczorkiem wina, to spokojnie nawet dobę mogę ich nie karmić albo dać im wcześniej odciągnięte. Ja w tym czasie ściągałam i wylewałam, żeby nie doszło do zastoju. Choć u mnie problem był w drugą stronę - że alkohol mocno wyciszał mi laktację. Ale na początku tak się nie da, bo maluszki jedzą na żądanie, często i są tylko na mlesiu, a alko laktacją może zaburzyć nawet przy intensywnej pracy laktatorem.

Ja jestem zestresowana, że zaraz pojawi się dziecko. Jakbym się nie cieszyła, nie była gotowa, jakby było za wcześnie i nie w porę. Jeszcze z miesiac-dwa może-byloby lżej. Ale już 38t3d. Dzidzia wymarzona, wystarana, a teraz mi odwala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada, 22:43

36👩‍❤️‍💋‍👨55

👱‍♀️
    2016 - 8 tc 👼
    2017 - synuś 🙋‍♂️
    2020 - córeczka 👸

👨‍🦱
    2009 - bliźniacy 🧒🧒

28.03 - II
    17.04 - 3 mm czlowiek z ❤️
    24.04 - 0,96 cm ❤️
    12.05 - 2,73 cm
    SANCO - zdrowa dziewczynka 😍🥰❤️
    03.06 - prenatalne: 6,5 cm zdrowej dzidzi 😍
  • Maura Autorytet

Wysłany: 30 listopada, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nayeli wrote:
    Maura nie ma to jak w domu 😊 kompresy od razu działają? Polecasz zabrać kilka do szpitala? Ja z ubranek naszykowałam body, połśpiochy i pajacyki. Najwyżej jak mi będzie ciężko to mąż przywiezie inne zestawy.

Tak, myślę, że mogą się przydać jeszcze w szpitalu, ja użyłam dziś po 1 na każdą piers i jest lepiej, z braku czasu nie zastosowałam wiecej, a teraz juz leżę i nie mam sily wstać, wiec zobaczymy jak bedzie w nocy i najwyzej jutro juz spokojnie będę działać z nimi, żeby się poprawiło.
    Ja też miałam tak zapakowane, ale finalnie używałam tylko spioszki ze stópkami plus skarpetki, same położne tak zrobiły, wiec powtarzałam po nich i super się sprawdziło. Ja akurat w szpitalu spałam z mala na lozku, a teraz mam duża dostawkę dla niej, ale ja jakoś chcialabym miec ją blisko siebie 🤭 a myslalam, ze przy drugim bedzie inaczej. A moja dwulatka pieknie spi juz praktycznie tydzien w swoim łóżku, na materacu rucken fizjomommy :D dzięki za polecajkę, moze faktycznie w nim tkwi sekret.

preg.png

age.png
  • Maura Autorytet

Wysłany: 30 listopada, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie trzymam kciuki, żebyś jutro wyszła! Bedzie dobrze ☺️

I Cebulka za Twoje rozwiązanie, zobaczysz malutką to od razu Ci się poprawi :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada, 22:49

preg.png

age.png
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 30 listopada, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczka wrote:
    Cebulka - pewnie aura szpitalna tak działa 🥺 trzymaj się tam, już bliżej niż dalej 🫂

Pytanie do osób, które są po KP/I lub planują - jak to jest z tą dieta. Dziś byliśmy u moich rodziców i mama oj uważaj na barszcz, bo ocet, nie jedz dużo rzeczy z kapustą, żeby małej brzuszek nie bolał. Nie wiem czy będę karmić, ale jeśli będę to nie chce też odpuszczać jedzenia, na które czekam cały rok 😜 położna na szkole rodzenia mówiła, że nie ma czegoś takiego jak dieta mamy karmiącej, jak będziecie się żywic w tym świątecznym okresie?

Pierniczka, czasy się zmieniają i nauka poszla do przodu. Już wiadomo,że to co je mama nie ma wpływu na np. wzdęcia czy kolki u dziecka. Kiedyś łączono te fakty. Kobieta karmiącą, powinna jeść wszystko, ale zdrowo.

👨‍🦲49 👱‍♀️ 43 🐶🐱

28.07.2024 ⏸️
    28.07.2024 jest serduszko
    26.09.2024 12+4 💔
    17.03.2025 CB
    09.04.2025 -⏸️
    16.04.2025 USG piersi 👍
    18.04.2025 - diagnoza Hashimoto - Euthyrox 100
    💊
    30.04.2025 - jest ❤️

Będzie chłopczyk 💙

preg.png
‹‹ 548 549 550 551 552
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ