Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak, cesarkę miałam. Właśnie małą zabrali ode mnie, ja już odczuwam ból w miejscu cięcia więc jak ktoś przyjdzie to już będę prosić o przeciwbólowe
-
No, nie żałuj sobie 💊 kurcze jeszcze rano choinkę rozkładałaś, a wieczorem Marysia po drugiej stronie 🙈 muszę rozważnie wybrać datę ustawienia choinki 🙈
Źle się poczułaś czy wody/skurcze zaskoczyły?
A sprawdziłam sobie w postach wagę Twojego bobasa i w 35+4 było na USG 2700g, to mega duży margines błędu 😱 -
Dziękuję za gratulacje ❤️ Rano faktycznie nie spodziewałam się że będzie dzisiaj z nami malutka. Jakoś w okolicach 14 zaczęły pojawiać się skurcze, między 16 a 17 poszłam się kąpać i skurcze zrobiły się co 6 minut, wyszłam z wanny i nagle co 2:30-3 minuty. Jeszcze długo czekałam na mojego męża aż wróci 😬 a jak go tylko zobaczyłam to się z bólu popłakałam, miękka jestem 🤣 w drodze do szpitala miałam chwile zwątpienia czy urodzę, czy czasem się te skurcze nie wyciszą itd Jeju cieszę się że już po bo ból był okropny.. nie dałabym rady już dłużej
Belma, Pierniczka, MadCat, KasiaXXX, taterniczka, Wilga27 lubią tę wiadomość
-
No bardzo.. ale dzisiaj po USG mi powiedziała że dziecko jej wychodzi mniejsze wagowo niż te 2 tygodnie temu bo pytała o to kiedy miałam wizytę i ile ważył maluch
2600 jej dzisiaj wyszło.
Pierniczka lubi tę wiadomość
-
Gilgotek gratulacje. U mnie też się tak przy pierwszym zaczęło ni z gruchy ni z pietruchy a ból nieziemski bo też przetrzymałam aż jechałam jak wody odeszły i 10cm rozwarcie już w szpitalu. Ale ten zastrzyk w kręgosłup był wtedy najlepszym co mnie spotkało na ból 😂
Teraz cc mam termin na 15.12 i najbardziej stresuje mnie fakt że mogę mieć nieogolone nogi albo pipke 😂👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Po 5 latach starań jest Rysiu 💙
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
Będzie zdrowy Chłopczyk
Henio.💙

-
Ja muszę jutro się ogarnąć, czyli akurat tydzień przed. Ale już sobie obiecałam, że wiosna robię laser! 😅
Gilgotek zazdroszczę, że udało się przed planowaną CC i, że Mała była gotowa. Chciałabym, żeby u mnie też tak wyszło. Nie chcę operacji na zimno
Aha, no i witam się podczas bezsennej nocki. Wstałam 03:20 na siusiu i już nie zasnęłam. 04:40 jadłam banana i tak leżę 🤷🏼♀️ -
Gilgotek gratulacje. 🥰
Umnie nocka z tych szpitalnych. Co chwilę albo komuś mierzą ciśnienie, albo przychodzą z detektorem tętna, albo sprawdzają cukry. I weź tu człowieku przespih chociaż dwie godziny ciągiem. 🫣
Będę teraz odliczać do obchodu, bo chciałabym się w końcu czegoś dowiedzieć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2025, 05:52
niedoczynność tarczycy, mięśniaki macicy
sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka
➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
26.10. - 1️⃣ET 5BB❌️
➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
30.01. - 2️⃣ET 3AA❌️
2.04. - 3️⃣FET 3BC ✅5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
11.06. - prenatalne, zdrowe bobo ❤️
SANCO - zdrowy chłopiec 💙
13.08. - połówkowe, obraz prawidłowy 💙
3.12. - CC, 3870gr, 54cm

-
Gilgotek gratulacje, jakie maleństwo 🥰 należy Ci się odpoczynek.
Grudzień rozpoczęty, kto kolejny? 🙃
U mnie ból się utrzymuje tak w skali 2/10 napiera tą główką na szyjkę. Czasem zaboli coś mocniej, że aż oddech wstrzymam, staram się tego odduczyć. A teraz wstałam na siku i zasnąć nie mogę. Czuję się wyspana a tylko 6,5 h spałam. Przez ten ból którego wcześniej nie miałam mam wrażenie, że za 2-3 dni urodzę. -
Jak pisałam po południu która rodzi 1.12 to nie spodziewałam sie, ze jeszcze któraś zdąży 😀
Gilgotek gratulacje !! 🩷
Rozpoczęłaś godnie grudzień ❄️☃️
Taterniczka - może się okazać, że dzisiaj będziesz miała CC?
Jakie plany na dziś dziewczyny 😅?👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎

-
Gilgotek gratulacje! Z ciekawości - z jakim rozwarciem wpadłaś do szpitala?
Moje dziecko od 2 dni jest mniej aktywne, i się zastanawiam czy to cisza przed burzą🧐
Największego stresa mam że np wody mi odejdą jak będę w sklepie czy gdzieś 😅
ILCIA lubi tę wiadomość
-
Gilgotek gratulacje

Ja jestem dalej w szpitalu, lekarze upierają się, że jeśli nic się nie pogorszy to dopiero po skończonym 38 tyg będą działać z porodem czyli od piątku. Zobaczymy co mnie czeka.
Póki co cisnienie skacze, włączyli mi wczoraj dodatkowy lek i próbują ustabilizowac. Po porannym pomiarze efektów wg mnie brak.
O dziwo psychicznie czuje się całkiem nieźle i nie narzekam ale chciałabym, żeby malutka już była z Nami
-
2cm, podziwiam wszystkie które rodzą naturalnie w tych bólach 😬 czapki z głów ❤️
Zaraz pionizacja, czekam tylko na walizki bo tam mam rzeczy do przebrania a jeszcze nikt nie przyniósł. Dzwoniła teraz Pani na porodówke żeby przynieśli -
Gilgogek, fajnie,że Marysia już jest z Tobą. Teraz możesz na spokojnie przygotowywać się do rodzinnych świąt.
A jak tam szpital? Fajny personel? Dobrze Cie traktują?
Możesz mi napisać,.proszę czy jest bardzo maluśka? Mój pewnie też się urodzi w podobnej wadze i zastanawiam się czy jest bardzo duża różnica między niemowlęciem 2600, a na przykład 3200 gram.
Wydaje mi się jakby była sobota, bo mój ma urlop,żeby dokończyć przeprowadzkę. Więc dzisiaj znowu bierzemy się do roboty. Wczoraj jeszcze przewiozłam trochę bibelotów, ale dostawka jeszcze w kartonie.
Polozna w szpitalu dala mi strzykawki,żeby zebrać siarę przed porodem. Wczoraj probowałam, ale niestety nic mi jeszcze nie leci. A jak jest u Was?
👨🦲49 👱♀️ 44 🐶🐱
28.07.2024 ⏸️
28.07.2024 jest serduszko
26.09.2024 12+4 💔
17.03.2025 CB
09.04.2025 -⏸️
16.04.2025 USG piersi 👍
18.04.2025 - diagnoza Hashimoto - Euthyrox 100
💊
30.04.2025 - jest ❤️
Będzie chłopczyk 💙
Leon urodził się 20.12.2025 roku -
Gilgotek - Czy możesz przypomnieć czemu cc?
Ja najbardziej się boję właśnie, ze zacznie się wcześniej, pojadę i nie będą chcieli mi zrobić cc mimo zaświadczenia od psychiatry...
Byleby pionizacja przeszła gładko u ciebie! -
Już miałam dwie cesarki, pierwsza z powodu zagrożenia zamartwicą płodu, miałam zielone wody płodowe. Kolejna nie chciałam próbować sn i teraz również
Póki co każdy tutaj jest bardzo miły, jestem zadowolona. Oj maleńka jest, wczoraj tylko z godzinę ją miałam ale taka delikatna się wydaje że sama bałam się dotykać tym bardziej że sprawności w tamtej chwili nie miałam żadnej -
Ja miałam 10cm rozwarcie i dostałam opier…że tak późno przyjechałam (utknęliśmy autem na lodzie) a potem kolejny opier że krzyczę z bólu a próg bólu mam cholernie wysoki przy endometriozie. Teraz zdecydowanie chce cc na zimno. Spokojnie, planowo w skończonym 39tc. 🙏👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Po 5 latach starań jest Rysiu 💙
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
Będzie zdrowy Chłopczyk
Henio.💙

-
Wilga27 wrote:Jak pisałam po południu która rodzi 1.12 to nie spodziewałam sie, ze jeszcze któraś zdąży 😀
Gilgotek gratulacje !! 🩷
Rozpoczęłaś godnie grudzień ❄️☃️
Taterniczka - może się okazać, że dzisiaj będziesz miała CC?
Jakie plany na dziś dziewczyny 😅?
Przyszedł właśnie do mnie mój lekarz prowadzący i powiedział, że jutro z rana robi mi cesarkę. Dzisiaj kwalifikacja i anestezjolog.
Obchodu jeszcze nie było, ale już mi lepiej, że cokolwiek wiem. 🙂
Mini94, Wilga27, Delfi, PoskromionaZłośnica, Belma, Maura, MadCat, Książkara_w_ciąży, KasiaXXX, Nayeli lubią tę wiadomość
niedoczynność tarczycy, mięśniaki macicy
sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka
➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
26.10. - 1️⃣ET 5BB❌️
➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
30.01. - 2️⃣ET 3AA❌️
2.04. - 3️⃣FET 3BC ✅5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
11.06. - prenatalne, zdrowe bobo ❤️
SANCO - zdrowy chłopiec 💙
13.08. - połówkowe, obraz prawidłowy 💙
3.12. - CC, 3870gr, 54cm

-
Ja to bym nawet wolała przyjechać z rozwarciem 8-9 cm by tylko mnie przyjęli i mogę rodzić. Poród byłby idealny 😄 a przeczucie mam, że mi wody płodowe nie odejdą tylko zacznie się od skurczy.
Tak jak myślałam, nie pośpię już dzisiaj. Zjadłam śniadanie, nastawiłam ciuszki do prania, które jeszcze podostawałam. Poprasuję tylko te 56 i 62 a resztę do foliowych worków wrzucę. Po południu jedziemy jeszcze po ozdoby świąteczne bo mi mało. Chciałam jeszcze zamrażalnik i piekarnik wyczyścić. Mama ma przyjechać. Nie wiem czy się wyrobię ze wszystkim. Godzinkę na ćwiczenia muszę przeznaczyć a póki co leżę i pachnę.
Widzę, że na listopadowym wątku tylko Fabregasowa się nie rozpakowało, też coś czasem u nas pisała. Sprawnie im poszło patrząc na porody SN to tylko kilka dziewczyn było po terminie.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH