X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2025 🍼❤️
Odpowiedz

Grudzień 2025 🍼❤️

Oceń ten wątek:
  • Belma Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystkie gratulacje! 💞

Próbowałam jeszcze tego obrotu zewnętrznego, ale nie chciała się obrócić wiec miałam tą umówioną cesarkę. Póki co laktacja leży, ale liczę że się rozkręci i będziemy ładnie się karmić 😊

Trzymam kciuki za szybkie porodu 🤞🏻🤞🏻

• MadCat Autorytet

Wysłany: 9 grudnia, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja napisałam do swojego lekarza jak się czuje i czy coś robić czy w normie i czekać. Jutro jest u siebie w gabinecie więc zobaczymy czy mi powie bym przyjechała, czy do szpitala czy norma i widzimy się w poniedziałek 🤷

Najbardziej to chyba bierze mnie nerwica xd

👧🏼30 & 🧔31 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min
    10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
    17.06 prenatalne wszystko ok
    14.07 zdrowy chłop
    11.08 398 g 🩵
    8.09 684 g
    6.10 1321 g kluska
    20.10 prenatalne 1993 g 🙆‍♀️
    3.11 2300 g 🐾
    24.11 2800 g 🐦

⏩ Wizyta 15.12

Termin porodu 25. 12👶🏼

👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

preg.png
  • Frelcia_na_chwilę Autorytet

Wysłany: 9 grudnia, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to wkurwienie na końcówce to chyba norma. Ja się boję że jak wrócę do domu to dostanę piany że coś leży, że jest jakiś pierdolnik po weekendzie ze Starszakiem 😂

👩🏻‍🦰 33l
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo
    🔺PAI-1 4G hetero
    -> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii
    -> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
    - w trakcie badań immunologicznych
    ☘️

👨🏽37l
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
    6 transfer- nasz Maleńki Cud <3
    Po 5 latach starań jest Rysiu 💙

2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
    Będzie zdrowy Chłopczyk :) Henio.💙
    preg.png
    age.png
  • KasiaXXX Autorytet

Wysłany: 9 grudnia, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, brak mi słów 🤦🏼‍♀️

Pojechałam rano na przyjęcie - KTG, wenflon założyli po bólach, bo ja z tymi żyłami to cyrki mam, dali obiadek, poszłam na USG i co? Obróciła się główką w dół. Do widzenia, do domu 🙈
    Pojechaliśmy do domu, poszłam siku do łazienki, a tam całe majtki, spodnie, wszystko we krwi i to dosłownie żywa krew. Dzwonię do szpitala - kazali wrócić. Pojechałam, przyjęli od razu. Cały oddział mnie już zna. Naczynko jakieś pękło po badaniu wcześniejszym możliwe, ponownie USG, ponowne KTG - wszystko gicio. Kazali wrócić do domu, odpoczywać i witaminę C brać.

Ja dziś to mam rollercoaster. Nie wierzę w ten dzień normalnie 🤯

Wysłany: 9 grudnia, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko… współczuję takich przebojów 🥹

👩🏻‍🦰 33l
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo
    🔺PAI-1 4G hetero
    🔺ryzyko celiakii
    ☘️

👨🏽37l
    🔺HBA 58%

preg.png
    age.png
  • Pierniczka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeju, ale akcja Kasia 😨 współczuję stresu, ja się bardzo obawiam właśnie takiej sytuacji, że jestem psychicznie nastawiona na to CC, pojadę do szpitala, a bobas zrobi psikusa i odeślą mnie do domu 😵‍💫

Czyli teraz masz czekać na SN? Jakieś wizyty masz jeszcze umówione? Ech, jeszcze z tym naczynkiem pechowo

6+6 tc 7,3mm 💓
    10+3 tc 3,4cm
    13+1 tc 7,23cm prenatalne+nift 🧬
    14+3 tc 99g
    18+3 tc 246g
    21+6 tc 433g połówkowe 🧬
    22+3 tc 487g
    27+3 tc 1088g
    29+6 tc 1293g 🧬
    30+3 tc 1427g
    33+3 tc 2020g
    35+2 tc 2502g
    37+2 tc 2740g
    🩺📆 15.12

CC 18.12

preg.png
  • PoskromionaZłośnica Autorytet

Wysłany: 9 grudnia, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaXXX wrote:
    Dziewczyny, brak mi słów 🤦🏼‍♀️

Pojechałam rano na przyjęcie - KTG, wenflon założyli po bólach, bo ja z tymi żyłami to cyrki mam, dali obiadek, poszłam na USG i co? Obróciła się główką w dół. Do widzenia, do domu 🙈
    Pojechaliśmy do domu, poszłam siku do łazienki, a tam całe majtki, spodnie, wszystko we krwi i to dosłownie żywa krew. Dzwonię do szpitala - kazali wrócić. Pojechałam, przyjęli od razu. Cały oddział mnie już zna. Naczynko jakieś pękło po badaniu wcześniejszym możliwe, ponownie USG, ponowne KTG - wszystko gicio. Kazali wrócić do domu, odpoczywać i witaminę C brać.

Ja dziś to mam rollercoaster. Nie wierzę w ten dzień normalnie 🤯
    Jeju. Strasznie współczuję. Ale stres. 😞
    Czyli teraz sn??

2021 transfer 2 x 3dniowców
    2022 zdrowy synek

Powrót do gry
    II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
    VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
    02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
    02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
    03.04 ET 5.1.1., 6dpt - beta 52,2, 8 dpt - beta 92,5, 11 dpt - beta 236,7, 13 dpt - beta 600, 15 dpt - beta 1448, 22 dpt - beta 9820, 25 dpt - beta 22546 jest ❤️
    24+4 tc 818 g
    29+5 tc 1495 g
    34+5 tc 2460 g

preg.png
  • Chałwa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, ależ historie... oby na spokojnie dalej było.

Belma gratulacje:)

PoskromionaZłośnica wrote:
    Chałwa - jak zaczęły ci się te wody sączyć? Bo ja wróciłam z przedszkola z mokrymi majtkami i to nawet trochę mokrymi w kroczu getrami. Ale nie czułam, jakbym bezwiednie robiła siusiu, jak w pierwszej ciąży/QUOTE]

Wiesz co, ja poszłam do WC, wróciłam, siadłam przed tv i poczułam, że coś jeszcze poleciało. Nieraz ona mi dociskała pęcherz i jeszcze popuszczalam, ale tu było tego wiecej. Poszłam do toalety, żeby dosikac, ale coś zaduzo tego było. Później jak 2 razy zmieniałam spodnie, bo leciało jak siku to stwierdziłam, że jest tego zaduzo i bez zapachu. Nie byłam pewna czy to wody , wolałam pojechać na IP żeby sprawdzić co to, ale wychodząc z auta nie miałam już wątpliwości.
    Nayeli wrote:
    Dziewczyny, które już są Mamusiami - czy Wy kupiłyście podgrzewacz do chusteczek i Wam sie sprawdza? Zarzekałam się, ze tego nie kupię ale coraz więcej pozytywnych opinii słyszę, ze nocne przewijanie jest dzięki temu łatwiejsze.

Mam, zamawialiśmy do szpitala. Na noc super. Bawelbiane płatki też można w tym trzymac

Nayeli, PoskromionaZłośnica lubią tę wiadomość

1 dc - 27.02.2025
    🥚pik - 24/25.03.
    5.04.25 - ⏸️

👣 25.11.2025 (36+6) , 2800 g , 10 pkt.

TP 17.12.25

age.png
  • KasiaXXX Autorytet

Wysłany: 9 grudnia, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dajcie spokój, dzisiaj mieliśmy stres jak nie wiem co 😅

Tak, teraz czekać na SN ❤️ Cieszę się, ale z drugiej strony już odkąd wiedziałam; że mała się ułożyła pośladkowo, to nie szykowałam się do naturalnego w ogóle. Także zaczynam na nowo jak tylko odpocznę i przestanę krwawić.

Wizyty już żadnej miałam nie mieć, moja lekarka poszła na urlop. Dzwoniłam dziś do niej i pisałam, ale na razie zero odpowiedzi. Jak nie odpowie do jutra, to muszę znaleźć innego ginekologa, który nas przyjmie w przyszłym tygodniu (40+0).

Nie no, jaja jakieś ten dzień 😅 A rodzinka cała to chyba z pięć zawałów przeszła. Jeszcze słyszeliśmy dziś poród naturalny i mamusię, tatusia jak dopingował, i mąż się mój śmiał; że dobrze, że nas to ominie. A tu niespodzianka 😅

No i 2 tygodnie temu mówili, że Mała waży 3200, i dziś też, że 3200. Ale mówili, że to błąd pomiaru po prostu, bo dziecka się nie da zważyć, że brzusio wygląda idealnie, Marysia też, więc jest okej.

Byleby nie przeciągnęła do stycznia, bo nie chce po prostu mieć dziecka z 2026 roku, no nie chce! 😅

• Pierniczka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać SN było Wam pisane ❤️ a nie czułaś, że się obróciła? W sensie jakichś kopniaków po żebrach? Bo właśnie nie wiem czy ja to jestem w stanie sama rozpoznać, czy dopiero się okaże w szpitalu albo w poniedziałek u prowadzącej. A dziś jaki masz tc?
    No Marysia dostarczyła Ci wrażeń zdecydowanie, to oby krwawienie szybko ustało, a podali Ci coś na nie?

6+6 tc 7,3mm 💓
    10+3 tc 3,4cm
    13+1 tc 7,23cm prenatalne+nift 🧬
    14+3 tc 99g
    18+3 tc 246g
    21+6 tc 433g połówkowe 🧬
    22+3 tc 487g
    27+3 tc 1088g
    29+6 tc 1293g 🧬
    30+3 tc 1427g
    33+3 tc 2020g
    35+2 tc 2502g
    37+2 tc 2740g
    🩺📆 15.12

CC 18.12

preg.png
  • Mini94 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaXXX to takie szczęście w nieszczęściu, współczuję stresów ale ważne, że się obróciła. Do stycznia myślę, że już na spokojnie będzie po wszystkim 🙂

Mi wszyscy dookoła mówią że na wywołanie to ruch, wysiłek fizyczny i seks. I wiecie co, wczoraj byłam już tak padnięta, że odpoczęłam. Położyłam się, zrobiłam sobie zdrzemkę popołudniową, nawet nie poćwiczyłam i w nocy znowu wróciły bóle po tygodniowej przerwie, może coś się ruszy.

👩🧑
    31 33

26.03.25 ⏸️
    05.05 - 2,49 cm 😍
    26.05 chłopiec 🩵
    07.08 połówkowe (22+3) 511g
    07.09 1006g (26+6)
    13.10 1850g (32+0)

preg.png
  • KasiaXXX Autorytet

Wysłany: 9 grudnia, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczka wrote:
    Widać SN było Wam pisane ❤️ a nie czułaś, że się obróciła? W sensie jakichś kopniaków po żebrach? Bo właśnie nie wiem czy ja to jestem w stanie sama rozpoznać, czy dopiero się okaże w szpitalu albo w poniedziałek u prowadzącej. A dziś jaki masz tc?
    No Marysia dostarczyła Ci wrażeń zdecydowanie, to oby krwawienie szybko ustało, a podali Ci coś na nie?

Nie czułam, ale tak z 3 dni temu podejrzewałam, bo czułam z prawej strony brzucha takie lekkie kopniaki i nie pasowało mi to na żadną inną część ciała, niż stopy 😅 Ale ona się tak rusza, naprawdę, brzuch w każdą stronę wygina, że nie byłam w stanie rozpoznać kiedy mogłaby się obrócić.

Dziś mamy 38+6, jutro w 39+0 miała być CC.
    Na krwawienie nic mi nie podali, kazali kupić Rutinoscorbin i brać 2x po trzy tabletki. Już prawie nie krwawię, kilka kropelek ciemnych mam na podpasce tylko.

Jedyne co mnie uspokoiło to to, że naprawdę rodzę w najlepszym szpitalu w okolicy. Już wiem za co ciągle zdobywają 1 miejsce jako porodówka na tle chyba pięciu innych województw. Czułam się mega zaopiekowana od A do Z 🥰

My nie kochaliśmy się z pół roku chyba i dziś chcieliśmy zacząć, zmusić się (😅), żeby właśnie rozruszać coś, bo szyjka jeszcze jest, 0 rozwarcia, czop jest i lekarz kazał się dużo „bawić”, a jak wróciliśmy z tym krwawieniem to jednak to cofał, i na razie mamy i tak zakaz 😅

• Książkara_w_ciąży Autorytet

Wysłany: 9 grudnia, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie drogie mamusie, życie z noworodkiem, którego nocami męczą gazy nie jest łatwe. Bardzo mało śpię a trzeba odciągać pokarm. Ale Zosia to nasza Gwiazdeczka, jest grzeczna, niewiele płacze, raczej marudzi przy tych gazach bardziej. Jest cudowna😍 także jakoś to przeżyję, ten brak snu przy tym ogromie miłości ❤️
    Gratuluję wszystkim mamusiom❤️ uzupełnie listę obiecuję 🙂

Pierniczka, PoskromionaZłośnica, Delfi, Wilga27, MadCat, Lychee, Dariana, Maura lubią tę wiadomość

🧍‍♀️32🧍‍♂️33
    Pierwszy test 1/04/25😍
    Beta 2/04/25 - 203,5
    Beta 5/04/25 - 898,70
    23/04/25 - jest serduszko❤️

preg.png

Wysłany: 9 grudnia, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdałam sobie sprawę że to będzie ostatnią względnie przespana noc 😂 (czyli w moim przypadku pobudka o 10)

👩🏻‍🦰 33l
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo
    🔺PAI-1 4G hetero
    🔺ryzyko celiakii
    ☘️

👨🏽37l
    🔺HBA 58%

preg.png
    age.png
  • Belma Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ale akcja!!! Te Marysie to jednak wariatki 😂

Dziewczyny po CC-tez miałyście tak spuchnięte nogi? 😱Jestem w szoku.. no i ta rana długo będzie tak ciągła? Nie wiem co jest normalne a co nie 😬

Wysłany: 9 grudnia, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belma wrote:
    Kasia ale akcja!!! Te Marysie to jednak wariatki 😂

Dziewczyny po CC-tez miałyście tak spuchnięte nogi? 😱Jestem w szoku.. no i ta rana długo będzie tak ciągła? Nie wiem co jest normalne a co nie 😬

A dostajesz heparynę? Nogi mogą być długo spuchnięte.

👩🏻‍🦰 33l
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo
    🔺PAI-1 4G hetero
    🔺ryzyko celiakii
    ☘️

👨🏽37l
    🔺HBA 58%

preg.png
    age.png
  • Willsee Autorytet

Wysłany: 9 grudnia, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie jestem spuchnięta, ani trochę. Gdzie po naturalnym byłam bardzo. Z laktacją nie mam problemów, bo moja córka to drama queen i każda próba odłożenia to pisk jakby ją obdzierali ze skóry. Na jedną pierś już dzisiaj musiał wlecieć multimam bo tak mi ją zgryzła wczoraj - te kompresy to złoto, bo już po jednym byłam ja w stanie przystawić z grymasem na twarzy, ale przed to w ogóle. Także polecam dorzucić do walizki jeżeli nie macie 😉.
    Rana ciągnie, ale u mnie zdecydowanie dzień cc i godziny po nim były najgorsze. Dziś od rana wstaje, dwa razy brałam prysznic, generalnie się ruszam. W zwolnionym tempie ale da się to zrobić :)

Belma, PoskromionaZłośnica, Maura lubią tę wiadomość

preg.png

Wysłany: 9 grudnia, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No te plastry to gamechanger.

Maura lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦰 33l
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo
    🔺PAI-1 4G hetero
    🔺ryzyko celiakii
    ☘️

👨🏽37l
    🔺HBA 58%

preg.png
    age.png
  • Belma Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_chwilę wrote:
    A dostajesz heparynę? Nogi mogą być długo spuchnięte.

Ale aż tak? Zawsze miałam chudziutkie stopy i smukłe łydki, a teraz mam łydki większe od mojego męża, a u stóp ledwo widać palce 😱
    Tak, dostaje heparynę

Wysłany: 9 grudnia, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belma wrote:
    Ale aż tak? Zawsze miałam chudziutkie stopy i smukłe łydki, a teraz mam łydki większe od mojego męża, a u stóp ledwo widać palce 😱
    Tak, dostaje heparynę

No to spokojnie. To może nawet dwa trzy tygodnie sobie schodzić.

👩🏻‍🦰 33l
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo
    🔺PAI-1 4G hetero
    🔺ryzyko celiakii
    ☘️

👨🏽37l
    🔺HBA 58%

preg.png
    age.png
‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ