Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Szu_szu super, że wszystko w porządku 🙂
Ja spróbuję prowadzić na NFZ z racji tego, że moja ginekolog jest kierownikiem szpitala, w którym jest porodówka i bardzo ciężko się do niej dostać na NFZ. Dużo osób ją poleca. Dzisiaj pierwsza wizyta u niej. Mam nadzieję, że będę zadowolona. Przy ciążach bliźniaczych raczej bym się zastanawiała nad wizytami prywatnymi.KASIEEK, Siasi lubią tę wiadomość
-
Nie no, ja z tej prywatnej gin na pewno nie zrezygnuje, bo to nie na moje nerwy, ale właśnie myślę czy chociaż badań by mi zwykły funduszowi gineks nie wypisał, bo vitalabo wycenił sobie na 950 ziko. Na prenatalne mam skierowanie na szczęście, więc będzie za fri.
-
Cześć dziewczyny, to i ja się przywitam
To moja druga ciąża, córka za dwa tygodnie skoczy rok, a jeśli z ciążą wszystko będzie dobrze, to drugie dziecko, kryptonim Bułka, pojawi się dokladnie 19 mc po pierwszym porodzie (termin z USG mamy na 11.12)
Aktualnie jestem 7+5, w 6+1 było już widać bicie serduszka, wszystko jak na ten moment rozwija się prawidłowo. Z objawów miałam paskudne mdłości i wymioty (nie znałam tego w pierwszej ciąży!) ale dostałam Bonjestę i serdecznie polecam, po 3 dniach stosowania było już duuuuuzo lepiej.
Widziałam że pisałyście o suplementach, warto dorzucić kwasy omega, kto jeszcze nie bierze, i sprawdzić czy w preparatach dla kobiet w ciąży jest wystarczająco dużo folianow i wit d3ja biorę też magnez na wyciszenie skurczy
Szu_szu, Gilgotek lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a czy któraś bierze suple dla ciężarnych od HelthLabs LittleMe? U mnie oprócz leków od lekarza to z supli przyjmowałam pregna plus w sumie też z polecenia dr. kończę opakowanie i poszperałam trochę w necie i podobno te pregna plus słabo wypadają. Chwalone są te z HelthLabs i zastanawiam się czy rzeczywiście takie dobre czy to kolejny internetowy marketing 😅30l🙎♀️ 34l🙎
-12.2022 początek starań
-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
-10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
-11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌
-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
-02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
-22.01 drożność sono hsg ✔
-25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)
15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
31.03-beta 56.5
02.04-beta 120
04.04-beta 311
07.04-beta 1346
08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
22.04-7tydzień jest serduszko 💓
-
Cebulka35 wrote:Ja przez pobyty w szpitalach będę miała dziś 7 USG... czy ktoś to przebije? 😜
Ja już miałam chyba 6 🙂 w środę kolejne 🙂18.03.2025 8 FET 4AB 💔 9 tc [*]
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
Szu_szu wrote:Ja już po. Wycisnełam z lekarki same treściwe informacje, żeby trochę to wszystko poukładać, usystematyzować i wizyta trwała godzinie 🫣
Fasolki rosną, wszystko z nimi w porządku. Założyli mi kartę ciąży, wysłali na tysiąc badań.
Zastanawiam się czy planujecie prowadzić ciążę prywatnie i na NFZ? Bo chociaż kurcze te badania bym chętnie za darmo zrobiła, bo to kupa kasy.
Pierwsza część prenatalnych ustalona na 20 maja, ale ginekolog chce mnie jeszcze 11 na szybkie kontrolne USG (przemiła kobieta, powiedziała, że tych USG będzie dużo, ale część zrobimy w szpitalu na fundusz, żebym nie zbankrutowała).
Jestem zadowolona z wizyty, oby w spokoju do następnej. A po drodze jeszcze endokrynolog, diabetolog i krewka 2x 😂 tak pisałam o tej pracy, ale żeby tych wszystkich lekarzy zaliczyć to by się przydało jednak full wolnego -
A co do badań to prenatalne są za darmo. Wprowadzili program na to. Kiedyś były płatne.
A jak chodzi o wizyty ciężarnych to należy się płatne wyjście z pracy na wizyty lekarskie ktore nie mogą się odbyć po południu. Bierze się zaświadczenie od lekarza albo z laboratorium. -
Ja za leki na miesiąc na utrzymanie ciąży place aktualnie około 4 tys więc chyba i pociągnę cenę badań i innych.
Ale spokojnie .ozna prowadzić ciążę prywatnie a iść na 3 wizyty w ciągu całej ciąży na NFZ tylko po to żeby wziąć skierowania na badania.
Ja póki co boje się je zrobić,że jeszcze za wcześnie.
Nie spieszy mi się też szczególnie bo te wszystkie wirusowki mam robione przed każdym transferem.18.03.2025 8 FET 4AB 💔 9 tc [*]
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
Ewa89_89 wrote:Ja za leki na miesiąc na utrzymanie ciąży place aktualnie około 4 tys więc chyba i pociągnę cenę badań i innych.
Ale spokojnie .ozna prowadzić ciążę prywatnie a iść na 3 wizyty w ciągu całej ciąży na NFZ tylko po to żeby wziąć skierowania na badania.
Ja póki co boje się je zrobić,że jeszcze za wcześnie.
Nie spieszy mi się też szczególnie bo te wszystkie wirusowki mam robione przed każdym transferem. -
A może macie do polecenia lekarza w Warszawie na NFZ ?👩34 👨42
🌞🌿
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 usg 😶🌫️ -
Delfi wrote:Ja będę prowadzić ciążę prywatnie w medicover - mam pakiet z pracy, więc za nic nie płacę, mam też tam możliwość prenatalnych z pakietu. W pierwszej ciąży prowadziłam ciążę i na NFZ i prywatnie. Lekarz w pobliżu na NFZ jest bardzo polecany, ale potrafi odwoływać wizyty w ostatniej chwili. Szkoda mi nerwów na takie sytuacje, tym bardziej w grudniu, w świątecznym czasie tuż przed porodem, gdzie na pewno coś odwoła
Ja też mam pakiet w medicover. Problem w tym, że lekarze do których są miejsca mają tak tragiczne oceny na znanym lekarzu, że na pewno do nich nie pójdę.
Poszukam więc kogoś na NFZ ..👩34 👨42
🌞🌿
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 usg 😶🌫️ -
MadCat wrote:A co do badań to prenatalne są za darmo. Wprowadzili program na to. Kiedyś były płatne.
A jak chodzi o wizyty ciężarnych to należy się płatne wyjście z pracy na wizyty lekarskie ktore nie mogą się odbyć po południu. Bierze się zaświadczenie od lekarza albo z laboratorium. -
Dziewczyny ja chodzę do lekarza teraz na NFZ. Chodziłam do niego na początku moich starań. Opinie w Internecie miał tragiczne, a że bylo do niego miejsce to się umówiłam
okazał się wspaniałym, spokojnym, wyrozumiałym człowiekiem. Ostatnio wróciłam do niego z informacją o ciąży i tak się cieszył że aż mi miło było. Pozwala na wizyty przychodzić z partnerem, daje wszystkie badania na NFZ, a nawet jeszcze dodatkowe, byleby nie płacic. Nie zawsze zle opinie w Internecie oznaczają że lekarz jest zły. Ale wiadomo różnie bywa. Ja się cieszę że poszłam do tego lekarza na przekór opiniom
-
MadCat wrote:A co do badań to prenatalne są za darmo. Wprowadzili program na to. Kiedyś były płatne.
A jak chodzi o wizyty ciężarnych to należy się płatne wyjście z pracy na wizyty lekarskie ktore nie mogą się odbyć po południu. Bierze się zaświadczenie od lekarza albo z laboratorium.
Nie na działalności kochana 😂 -
Wilga27 wrote:Ja też mam pakiet w medicover. Problem w tym, że lekarze do których są miejsca mają tak tragiczne oceny na znanym lekarzu, że na pewno do nich nie pójdę.
Poszukam więc kogoś na NFZ ..
To prawda. Ja to już mam „swoją” lekarkę, że wiem, że jest fajna, no ale te terminy, ciężko z nimi. Pojawiają się raz w miesiącu i rozchodzą się w pół dnia. Teraz mi udało się ostatni termin zablokować na koniec maja, a pierwsza wizyta u kogoś innego. Nowy lekarz, opinie ma fajne na znanym lekarzu, mam nadzieję, że się nie zawiodę. Jak będzie ok, to już zmienię też drugą wizytę do niego, bo męczy mnie to polowanie na wizyty do tej drugiej lekarki, też WarszawaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia, 12:25
Wilga27 lubi tę wiadomość
-
MimiM29 wrote:Dziewczyny ja chodzę do lekarza teraz na NFZ. Chodziłam do niego na początku moich starań. Opinie w Internecie miał tragiczne, a że bylo do niego miejsce to się umówiłam
okazał się wspaniałym, spokojnym, wyrozumiałym człowiekiem. Ostatnio wróciłam do niego z informacją o ciąży i tak się cieszył że aż mi miło było. Pozwala na wizyty przychodzić z partnerem, daje wszystkie badania na NFZ, a nawet jeszcze dodatkowe, byleby nie płacic. Nie zawsze zle opinie w Internecie oznaczają że lekarz jest zły. Ale wiadomo różnie bywa. Ja się cieszę że poszłam do tego lekarza na przekór opiniom
Czy prywatnie czy na NFZ trzeba po prostu dobrze trafić. Na NFZ wiadomo jest ciężej.MimiM29 lubi tę wiadomość
-
A ja nie wytrzymalam i jakos wcisnelam sie na 9 maja do innego lekarza 😊chodzilam do niego z pierwszą ciaza buc jakich malo ale teraz mam go gdzies ciaze prowadzil bedzie mi ktos inny ale chce zobaczyc czy wszystko na ten czas ok, jak pojde teraz to bedzie 6+2 powinno już byc chyba cos widac 😊
Nayeli lubi tę wiadomość
-
MimiM29 wrote:Dziewczyny ja chodzę do lekarza teraz na NFZ. Chodziłam do niego na początku moich starań. Opinie w Internecie miał tragiczne, a że bylo do niego miejsce to się umówiłam
Ja na NFZ też trafiłam na fajnego lekarza, w medicover niestety często pokrywają się te opinie. Byłam u paru lekarzy w pierwszej ciąży (po kilku miesiącach moja lekarka się zwolniła i szukałam nowej). Niestety ci lekarze, co mieli niskie oceny, byli też nie za ciekawi. Całe szczęście byłam w zaawansowanej już ciąży i czułam ruchy, więc byłam już spokojna, pomimo kiepskich wizyt -
Wilga27 wrote:A może macie do polecenia lekarza w Warszawie na NFZ ?
Wilga27 lubi tę wiadomość