Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dopóki coś się załatwiam to lewatywy nie chcę. Do porodu myślę, że raczej się dam namówić.
Powodzenia dziewczyny, oby jakiś bobas się dzisiaj nam pojawił 🫠 -
PoskromionaZlosnica aaaa! Już dzisiaj się będziecie tulić 😍 trzymam kciuki za cesarkę żebyś szybciutko do siebie doszła
Mini, Babsi u Was trzymam kciuki za indukcję, żebyście nie musiały się długo męczyć 💗 też jeszcze chwila i będziecie mieć obok swoje skarby 😍
Ja myślałam że u nas problemy z 💩 się skończą a jak tylko pochwaliłam małą to mam teraz.. w nocy znowu problem i twarda kupa.. już nie wiem, zmieniłam mleko, masuje brzuszek często, było już ok chwilę i teraz znowu.. dzisiaj wizyta u pediatry 🫡
Mini94 lubi tę wiadomość
-
Mini, Poskromiona, Babsi trzymam kciuki!
Ja jadę właśnie na KTG i wizytę
MadCat, Wilga27, Mini94, Nayeli, Belma lubią tę wiadomość
AMH 0,24
👩'90 🧔'86 🐱
Starania od 02.2025
15.04.2025 betaHCG 166
29.04.2025 CRL 3mm ❤️
22.05 - 2,5cm
10.06 prenatalne 5,7cm i wszystko na miejscu - dziewczynka 🩷
5.08 połówkowe - zdrowe 346g
(20+2)
8.10 III prenatalne 1458g (29+3)
28.10 2062g (32+2)
20.11 2780g (35+4)
2.12 3100g (37+2)
Ostatnia 🩺 16.12

-
Nefretam kciuki za wizytę🤞🏻
Delfi oby konsylium się dzisiaj zebrało. Jak bedziesz coś wiedziała to dawaj znać 😊
Wilga ja tez dzisiaj sobie odpuszczam i odpoczywam pod kocem. Dzisiaj porodu bym nie chciała bo chyba bym nie dała rady siłowo.
Wilga27, Delfi lubią tę wiadomość
👩🏻35 👨🏼🦱42 🐱
10.2024 biochem 💔
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 2,6 cm do kochania 🥰
18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
16.07 ważę 150 g i jestem siłaczką😻
13.08 połówkowe (340 g słodkiej dziewczynki )
10.09 670 g Skarba ❤️
08.10 mamy już 1250 g
29.11 1600g 🥰

-
Poskromiona, Mini, Babsi - też trzymam kciuki! Oby indukcje Wam ruszyły sprawnie i bezbolesnie 🤞🏻💪🏻 dzis/jutro będziecie tulić bobaski! Niemożliwe jak te 9 miesięcy zleciało i jak mało nas w dwupaku 😱
Gilgotek ojej, oby sprawa z kupkami się rozwiązała 🥺
Ja z kolei od tygodnia chodzę codziennie/co drugi dzień na 🚽, ale efekt marny, jakbym królikiem była xdd
Kasia coś czuję, że nasze się spotkają na olimpiadzie gimnastycznej, ale Twoja zdobędzie złoty medal 😂
Nefretam kciuki za ktg, żeby wszystko wyszło dobrze 🤞🏻
Wilga, Madcat, mocno liczę że w tym tyg będziecie rozpakowane, w końcu te skurcze muszą dzieciaki wykurzyć 😄
Ja dziś ostatnia nocka w domu 😱😱😱 dziś pełen dzień na porządki, przygotowania, a jutro o 18 mam być w szpitalu, nie dociera to do mnie, boje się tych pierwszych godzin/nocy z noworodkiem. Mam nadzieję, że uda się złapać sale rodzinna i mąż będzie mógł zostać na noc, chociaż w razie co w zwykłych salach odwiedziny od rana do późnego wieczora są. Do kotów przyjedzie rodzina, żebym się nie stresowała, że same siedzą tyle czasu 🥰
Wilga27, Mini94, MadCat lubią tę wiadomość
-
Delfi - czekamy na info!
Nefretam - kciuki za wizytę i też dawaj znać
Nayeli - ja dziś też energetycznie bym odpadła na porodówce 😒
Pierniczka - no oby, ja mam cały pakiet objawów już od półtora-dwóch tygodni i nic 🤫 a więc czekam cierpliwie ale jak już mają przychodzić te skurcze przepowiadające to poproszę w dzień jak nie śpię, żebym nie zarywała nocy przez to 🙁
Ja też się stresuje co to będzie jak zostanę sama
Z noworodkiem w szpitalu, ale u nas odwiedziny 6-22 no i w sumie będą położne w razie czego, gorzej potem w domu 😬
Pierniczka, Delfi lubią tę wiadomość
👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎

-
Pierniczka nie ma się co stresować, zobaczysz maleństwo i się nim zaopiekujesz. Położne zawsze pomogą. Ja oglądałam tyle filmików jak podnosić, jak przebierać, odkładać, ćwiczyłam na lalkach na szkole rodzenia a i tak wiem, że pierwsze co to poproszę położną o pomoc.
U mnie na noworodkach odwiedziny do 19, chciałabym do 22. Ja mam nadzieję, że załapię się na salę rodzinną wtedy bez limitu czasowego. Ale im dłużej leżę tym więcej ciężarnych, niedobrze.
Pierniczka lubi tę wiadomość
-
My ostatnio cwiczlismy chustowania na pluszowym prosiaku z Ikei także jest grubo 😂
U nas na szczęście też te odwiedziny są od 7 do 21/22 chyba, mąż wziął wolne, więc będzie przy mnie stal 🤪 siostra miała nagła CC, to nawet na noc noworodka nie zabierają tylko ciągle jest na sali z mamą, mogłoby być ciężko samej ogarnąć opiekę z rana, jak jeszcze 6h uziemienie. Też na pewno poproszę o pomoc położna albo będę odpalać YouTube 😅
Wilga współczuję tych nocnych boli, ale to by miało sens, że wtedy jest najwięcej oksytocyny, bo organizm w nocy zrelaksowany. Mam nadzieję, że wszystkie na święta będziemy już rozpakowane w domu 😄 ewentualnie Nayeli na spokojnie zje pierogi, sernik i wtedy akcja porodowa 😄
Wczoraj obejrzeliśmy Święta z eks i spoko był, w sam raz do poczilowania pod kocykiem 🎄
Wilga27 lubi tę wiadomość
-
Ja już po, KTG w porządku, chociaż na początku trudno było dobrze złapać to bicie serduszka, bo ciągle uciekało.
Szyjka miękka już nie do kości ogonowej, ale też jescze nie tak jak ma być, z jakimś takim mikro rozwarciem.
Niestety główka wysoko, cały czas nie wstawiona w kanał
i już ma 3,5kg - to jak ja jak się urodziłam 
Decyzja o przyjęciu do szpitala w poniedziałek podtrzymana.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:46
Delfi, Wilga27, Mini94, Belma lubią tę wiadomość
AMH 0,24
👩'90 🧔'86 🐱
Starania od 02.2025
15.04.2025 betaHCG 166
29.04.2025 CRL 3mm ❤️
22.05 - 2,5cm
(20+2)
28.10 2062g (32+2)
20.11 2780g (35+4)
2.12 3100g (37+2)
Ostatnia 🩺 16.12

-
Nefretam to jeszcze tydzień na rozkręcenie się akcji 💪🏻 dużo czasu, z dnia na dzień to się może zmienić, oby dziecko postanowiło samo wyjść 😊
Nefretam lubi tę wiadomość
-
Nefretam, oby ruszyła akcja sama przez ten tydzień

Udało się i jednak dzisiaj było konsylium. Trochę sobie po nim popłakałam, nie była to łatwa „rozmowa”.
Guz na sercu jest duży, nie wiadomo, jak malutka sobie poradzi, bo uciska na płuca. Najpierw ma trafić na oddział intensywnej terapii noworodków, będzie zbadana oddechowo i krążeniowo, echo serca i inne badania, ma mieć podane leki. Jeżeli będzie kiepsko, to operacja, która jest ostatecznością, bo w tym guzie nie widać naczyń i mogą być przecięte, jest bardzo ryzykowna. Rokowanie jest bardzo poważne, może tak być, że od razu po porodzie serce sobie nie poradzi.
Wstępnie miałam mieć indukcję główną w czwartek, a jutro balonik, ale zdecydowano, że jednak będzie cesarskie cięcie, żeby mała nie urodziła się późnym wieczorem, lub w nocy, tylko o konkretnej godzinie. Da to większą możliwość kontroli, będą wszyscy specjaliści już na sali. Bali się też, że nie będą mogli dostatecznie monitorować, jak mała się czuje podczas indukcji. Jeszcze to trawię, ale wiem, że to dla dobra małej. Terminu nie znam, mam dostać dzisiaj informację, jak zorganizują leki oraz jak lekarze wybiorą dzień i godzinę, kiedy wszyscy będą dostępni, ale zakładam, że tak jak planowo z indukcją, najpóźniej czwartek.
Nefretam lubi tę wiadomość
-
Delfi - 🩷😕 trzymaj się kochana. Niewiem co napisać poza tym, że niezmiennie trzymam za Was najmocniej kciuki i mocno wierzę, że będzie dobrze 🩷
Nefretam - super, że ktg ok. Tak jak napisała Pierniczka - jeszcze dużo czasu oby rozkręciło się samo
Pierniczka - my nosimy po pokoju lemura zawiniętego w rożek, żeby nas pies się przyzwyczajał 😆 także podobny klimat 😅
Ja już po drzemce i czuję, że wcale nie pierwszej dziś 🤫
Nefretam, Pierniczka, Delfi lubią tę wiadomość
👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎

-
Dziewczyny trzymam za Was wszystkie kciuki, dacie radę jesteście silne!!! 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🩷
Delfi za Ciebie szczególnie, jesteś strasznie dzielna!!!🩷
PS nie martwcie się przewijaniem itd ja ze szkoły rodzenia nic nie pamiętałam, to moje pierwsze dziecko i nigdy nawet nie trzymałam noworodka, a mimo to w nocy po CC dwa razy przebierałam mojego bobasa więc i Wy dacie radę! 😊😊
Wilga27, Delfi, KasiaXXX, Pierniczka lubią tę wiadomość
-
Delfi mocno trzymam kciuki by wszystko się udało. Cały wątek wierzy,że mała da radę 💚
Co do reszty to dziewczyny nie znamy dnia ani godziny 😂 z 4 cm rozwarcia można chodzić 2 tydz, a z brakiem nagle wylądować na porodówce. Ja się dziś nie nastawiam na nic, mam w planach pizze 😂
Ja z pierwszym byłam w czasach covidu i wgl nie bylo odwiedzin. W szpitalu to jakoś za bardzo nie bylo dramatów. Ale tez nie miałam żadnych komplikacji. I więcej się dzieje tym pewnie gorzej. A tak to śpisz tyle co dziecko w sumie. Trzeba korzystac
Delfi lubi tę wiadomość
👧🏼30 & 🧔31 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
8.09 684 g
6.10 1321 g kluska
20.10 prenatalne 1993 g 🙆♀️
3.11 2300 g 🐾
24.11 2800 g 🐦
15.12 3520 g 🐬
Termin porodu 25. 12👶🏼
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

-
Nefretam wszystko się jeszcze może zmienić. Dzidzia może się jeszcze obniży, weź z nią tam porozmawiaj, pomasuj po brzuszku, pozaczepiaj a może zejdzie niżej, trzymam kciuki 🙂
Delfi ściskam mocno i bardzo trzymam kciuki. Jeżeli cesarka jest najlepszą opcją to nastaw się na nią pozytywnie, będzie wszystko dobrze. Liczy się to, że maleństwo będzie zaopiekowane przez specjalistów. Wiesz na czym stoisz, mam nadzieję, że wszystko ułoży się dobrze i za niedługo będziecie się tulić.
Nefretam, Delfi lubią tę wiadomość
-
My już po wizycie 🙂 gwiazdeczka waży już 3670 gram co oznacza że ładnie odbiła od wagi urodzeniowej. Na brzuszek dostaliśmy Delicol a poza tym wszystko dobrze i w styczniu szczepienie.
Też jestem za szczepionkami skojarzonymi. Szczepiłam obie córki tak samo ale niestety w Irlandii wszystkie szczepienia, nawet te skojarzone były za darmo. Tutaj nie ma tego luksusu ale nie chcę jej kłuć tyle razy.
Powodzenia dziewczyny😘
Wilga27, Pierniczka, Mini94, Delfi, Belma, KasiaXXX lubią tę wiadomość
-
Delfi wrote:Nefretam, oby ruszyła akcja sama przez ten tydzień

Udało się i jednak dzisiaj było konsylium. Trochę sobie po nim popłakałam, nie była to łatwa „rozmowa”.
Guz na sercu jest duży, nie wiadomo, jak malutka sobie poradzi, bo uciska na płuca. Najpierw ma trafić na oddział intensywnej terapii noworodków, będzie zbadana oddechowo i krążeniowo, echo serca i inne badania, ma mieć podane leki. Jeżeli będzie kiepsko, to operacja, która jest ostatecznością, bo w tym guzie nie widać naczyń i mogą być przecięte, jest bardzo ryzykowna. Rokowanie jest bardzo poważne, może tak być, że od razu po porodzie serce sobie nie poradzi.
Wstępnie miałam mieć indukcję główną w czwartek, a jutro balonik, ale zdecydowano, że jednak będzie cesarskie cięcie, żeby mała nie urodziła się późnym wieczorem, lub w nocy, tylko o konkretnej godzinie. Da to większą możliwość kontroli, będą wszyscy specjaliści już na sali. Bali się też, że nie będą mogli dostatecznie monitorować, jak mała się czuje podczas indukcji. Jeszcze to trawię, ale wiem, że to dla dobra małej. Terminu nie znam, mam dostać dzisiaj informację, jak zorganizują leki oraz jak lekarze wybiorą dzień i godzinę, kiedy wszyscy będą dostępni, ale zakładam, że tak jak planowo z indukcją, najpóźniej czwartek.
Delfi wszyscy w Was wierzą!
Myślę, że faktycznie lepiej, żeby wszyscy byli zwarci i gotowi o konkretnej godzinie.
Naprawdę nie wiem co jeszcze mądrego napisać, bo sytuacja jest trudna, ale Ty jesteś w tym wszystkim bardzo silna!
Delfi lubi tę wiadomość
AMH 0,24
👩'90 🧔'86 🐱
Starania od 02.2025
15.04.2025 betaHCG 166
29.04.2025 CRL 3mm ❤️
22.05 - 2,5cm
(20+2)
28.10 2062g (32+2)
20.11 2780g (35+4)
2.12 3100g (37+2)
Ostatnia 🩺 16.12

-
Delfi 🥺 będę trzymać kciuki za Ciebie i malutka, żeby CC przeszło sprawnie i córka wytrzymała ten najgorszy czas dopóki lekarze jej nie pomogą 🫂❤️ przetrwała tyle czasu w brzuszku, na pewno poza nim też da radę! Jesteście otoczone opieka specjalistów, widać że wszyscy są bardzo zaangażowani w opiekę nad Wami, więc na pewno będą robić wszystko żeby zwalczyć guza ❤️
Wilga nie żałuj sobie drzemek 😀 u mnie na bank też jakaś niedługo wleci 🤪 pewnie o 13 mi prąd odetnie 😅
Delfi, Wilga27 lubią tę wiadomość
-
O tak, mi zdecydowanie się jakaś akrobatka trafiła. Ale to nie po mnie, ja to ze sportem mam 0 wspólnego i nigdy nawet gwiazdy nie potrafiłam zrobić 😅
Trzymam za was wszystkie kciuki dziewczyny! Czekamy dziś na nowe dzidziusie ❤️
Delfi - ja to się bardzo cieszę, że trafiliście na dobrą opiekę i tak się wami zajmują, wszystko konsultują, i o wszystkim informują. Też uważam, że Malutka da radę. Pokazała już swoją siłę w brzuszku, to dlaczego ma jej nie pokazać poza nim? 🥰 Tym bardziej, że od razu będzie pod opieką i będzie monitorowana 24/24.
Mi na koniec ciąży zwiększyło się zdecydowanie ciśnienie. Całą ciążę było okej, ostatnio takie 130/80 jest dla mnie normą, a na badaniach u lekarzy itp. wychodzi mi np. 138/89. Wczoraj lekarka kazała zapisywać ciśnienie i w domu wieczorem miałam dwa razy w ciągu 10 minut 140/90, ale nie panikowałam i odpoczęłam chwilę, zmierzyłam znowu i było 133/80. Więc zdecydowanie takie skoki mi się pojawiają.
Wiem, że niektóre z Was miały problem z ciśnieniem całą ciąże. Jak to teraz jest z porodem naturalnym? Dopuszczą mnie? 🤦🏼♀️ To też nie jest stałe ciśnienie i nie są to skoki po 160/90.
Delfi lubi tę wiadomość
-
KasiaXXX wrote:O tak, mi zdecydowanie się jakaś akrobatka trafiła. Ale to nie po mnie, ja to ze sportem mam 0 wspólnego i nigdy nawet gwiazdy nie potrafiłam zrobić 😅
Trzymam za was wszystkie kciuki dziewczyny! Czekamy dziś na nowe dzidziusie ❤️
Delfi - ja to się bardzo cieszę, że trafiliście na dobrą opiekę i tak się wami zajmują, wszystko konsultują, i o wszystkim informują. Też uważam, że Malutka da radę. Pokazała już swoją siłę w brzuszku, to dlaczego ma jej nie pokazać poza nim? 🥰 Tym bardziej, że od razu będzie pod opieką i będzie monitorowana 24/24.
Mi na koniec ciąży zwiększyło się zdecydowanie ciśnienie. Całą ciążę było okej, ostatnio takie 130/80 jest dla mnie normą, a na badaniach u lekarzy itp. wychodzi mi np. 138/89. Wczoraj lekarka kazała zapisywać ciśnienie i w domu wieczorem miałam dwa razy w ciągu 10 minut 140/90, ale nie panikowałam i odpoczęłam chwilę, zmierzyłam znowu i było 133/80. Więc zdecydowanie takie skoki mi się pojawiają.
Wiem, że niektóre z Was miały problem z ciśnieniem całą ciąże. Jak to teraz jest z porodem naturalnym? Dopuszczą mnie? 🤦🏼♀️ To też nie jest stałe ciśnienie i nie są to skoki po 160/90.
Do 140 to jeszcze norma, w niczym nie przeszkadzaAMH 0,24
👩'90 🧔'86 🐱
Starania od 02.2025
15.04.2025 betaHCG 166
29.04.2025 CRL 3mm ❤️
22.05 - 2,5cm
(20+2)
28.10 2062g (32+2)
20.11 2780g (35+4)