X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2025 🍼❤️
Odpowiedz

Grudzień 2025 🍼❤️

Oceń ten wątek:
  • Gilgotek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholerka jestem totalnie zła na siebie. Wstałam zrobiłam butle i zasnęłam 😵‍💫😵‍💫 więc dopiero teraz karmię malucha od godziny 22!! Przespałam poprzednie karmienie 😫

♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
    🩷 12.2025 👶🏼 córeczka

PAI1 hetero, MTHFR hetero

age.png
  • Pierniczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy jakiś kryzys. Normalnie karmienia co ok. 3h zaczynając od północy. Dziś bobo płacz 23:30 - no ok, dostanie szybciej, zjadła z 40ml, próbowaliśmy odbić, ale nic nie pocieklo, poszła spać. 1:30 płacz okrutny, pewnie zbudził cały blok, próbowaliśmy chodzenia, na brzuszku, na fasolę, smoczek, masowanie brzuszka, wleciała butla, zjadła z 20ml, spanko. 3:30 znow alarm, płacz, nic nie pomaga oprócz butli, pampers przebrany, nie był pełen. Zjadła z 15ml, oczy jak 5 zl, ale zasnęła. 4:15 znów pobudka i ryk. Prutanie słychać, w brzuszku się przelewa, obecnie śpi na mnie brzuszek do brzuszka, ledwie patrzę na oczy, wczoraj 4h snu, z czego ostatnia drzemka o 14. Nie mam pojęcia co jej dolega.
    Do tego psychicznie ta sytuacja mleczna mnie rozwala i chyba będę wyciszać laktację domowymi sposobami lub tabletka - każdy lekarz poz mi je przepisze? Taki prywatny na teleporsdzie typu luxmed też? Psychicznie nie udźwignę KP/KPI, ale też ciężko mi z MM patrząc jak stygmatyzowanie jest w moim otoczeniu
    Rollercoaster ostatnie dni, znow zaczęłam płakać.

Edit: no i ostatnie 2 karmienia to jej się ulewslo. To ostatnie to chyba całe ulala patrząc po ilości na mojej koszulce

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 04:55

6+6 tc 7,3mm 💓
    10+3 tc 3,4cm
    13+1 tc 7,23cm prenatalne+nift 🧬
    14+3 tc 99g
    18+3 tc 246g
    21+6 tc 433g połówkowe 🧬
    22+3 tc 487g
    27+3 tc 1088g
    29+6 tc 1293g 🧬
    30+3 tc 1427g
    33+3 tc 2020g
    35+2 tc 2502g
    37+2 tc 2740g
    38+6 tc 3280g

age.png
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik, Nefretam- powodzenia i dawajcie znać dziś!

Ja całą noc miałam bole krzyża zresztą już od wczoraj wieczora i nadal nic. Od 3 tyg mam objawy zbliżającego się porodu i nic kompletnie się nie dzieje... jutro wizyta i ktg na które byłam pewna, że nie dotrę.
    Także jestem zmęczona tym oczekiwaniem, lekarka też mi mówiła ze jej zdaniem urodzę wcześniej - przed terminem - ale to tylko potwierdza że wszystko może wskazywać na poród a nic z tego nie musi finalnie wyjść …

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 06:26

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

Starania naturalne od 2021.
    W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
    11.08 połówkowe lux 😎

preg.png
  • KasiaXXX Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babsi - tak, tak, całe 4h byłam podpięta pod KTG. Rozwarcie też badali, codziennie po 2 razy badają w sumie. Cały czas bez zmian - 2 cm, szyjka skrócona, Mała odpycha się główką. Ja nie czułam nic a nic po oxy, jakby mi wodę podali dożylnie.

Zobaczymy co dziś będą mówić. Ciśnienie mam okej według nich, raz miałam 152/80, a tak to 132/80, 139/80 itp. Z jednej strony chciałabym prosić o wypisanie i wrócić do domu, czekać aż samo się zacznie, ale z drugiej za tydzień w 42 tygodniu musiałabym wrócić, i całą indukcję przeżywać na nowo, co przeciągnęłoby się do stycznia… także chyba będę wolała CC, jeśli będzie w ogóle taki temat. Trudno, choć nie jest to łatwe takie wybieranie.

Termin z USG miałam na 17.12, a z miesiączki (który najbardziej biorą pod uwagę) na 19.12.

Mam nadzieję, że problemy z brzuszkiem u Leonka się nie będą powtarzały i, że Tobie też się polepszy 😘

Pierniczka - jejku, bardzo mi przykro :( Akurat w temacie laktacji, karmienia itp. nie wiem nic, dosłownie zero, nawet z teorii, więc nie jestem w stanie nic podpowiedzieć… trzymam kciuki, żeby się to unormowało i, żebyś poczuła się też lepiej psychicznie, bo to jest najważniejsze!!!

Wilga - może w końcu coś ruszy! Chociaż rozumiem zmęczenie tym czekaniem..

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:21

‹‹ 619 620 621 622 623
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ