Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Gilgotek wrote:Wilga jeszcze troszeczkę i ty też będziesz po 😉❤️
Na to liczę ale już tracę wiarę 😂👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎

-
Wpadam tylko z info, że Młody od wczoraj w szpitalu z podejrzeniem jelitówki.

Także smutne dla nas święta w tym roku.
Trzymajcie się ciepło i zdrowo. -
Cześć dziewczyny,
Przepraszam, że się nie odzywam, ale uczę się karmić piersią i nie mam ręki,żeby pisać.
Życzę Wam Wesołych Świąt, przespanych kilku godzin w dobie, braku kolek u Waszych skarbów, cudownego zakończenia połogu i radości z każdej rodzinnej chwili.
Nefretam mi po 2 godzinach na Oxy odeszły wody i zaczęły się skurcze porodowe.
U nas pierwsza noc była stresująca. Mały robił kupę i dostał takiej histerii,że o 3 w nocy nie umiałam go uspokoić przez prawie godzinę. Na szczęście tatuś sobie poradził. Pierwszego dnia też skapitulowałam i dałam butelkę. W drodze ze szpitala kupiłam MM bo już w szpitalu sugerowali,żeby dokarmiać bo mały traci na wadze. Ja mam problem,żeby mi złapał sutka i walczymy. Ciężko, on się rzeczą strasznie i wkurza.
Wczoraj już był dobry dzien: jeden cycek, drugi cycek, butelka, pośpi trochę,.jak na rękach to z godzinę, jak odłożę to z 5-10.min. Kładę go sobie na klatce piersiowej i tak śpimy w dzień i w nocy. Inaczej pewnie już nie spałabym 3 dobę. Rozumiem, że zależy nam na bezpieczeństwie, ale przecież brak snu=stres=brak laktacji itd. Więc nie walczę. Smoczek też dałam. Już w szpitalu..teraz nawet go za bardzo nie chce.
Odnośnie kup to też się zastanawiałam. Mieliśmy dzisiaj rano 3 pieluchy pod rząd. Taka zólto-brązowa jajecznica. Czy to nie za dużo 🤷🏼♀️?
Byla u nas położna. Jakieś dobre rady dala, ale wkurza mnie,że rozmawia ze mną jak z dzieckiem w szkole. Opieprzyła Tatusia, że ją to irytuje, że siedzi z boku , a nie z nami. A on biedny nie wiedział, czy ona chce tylko ze mną rozmawiać czy jak. Dala małemu jakieś leki homeopatyczne, zawinęła pępęk wełną nie pytając, za ale już się nie będę kłóciła. Nie chce mi się.
Miałam pytać @Poskromiona Złośnica w jakiej pozycji karmisz? Pytam bo mówiłaś,że masz jedną rękę wolną. Ja musze jedną ręką odsuwać pierś,żeby nosek był lekko odsłonięty.
W nocy, nie wiem dlaczego Leon nie chce łapać sutka. Wkurza się strasznie, walczę, żeby złapał, a on potrzyma go w buzi i wypluwa. I znowu złość i się rzuca. 🤷🏼♀️ Jak dzisiaj opanuje jakiś sposób, żeby zawsze złapał sutka to będzie kamień miliony.
Odnośnie Semi-Simplex to ja bym mogła posłać pocztą do Polski. Tzn nie wiem kiedy, ale na przykład mogłabym kupić kilka, wysłać do jednej i byście się między sobą dogadały. Tak tylko pomyślałam. Nie wiem też ile sztuk mogę kupić w aptece.
Moja radość dzisiejszego dnia: zobaczyłam moje stopy i nogi, nie są już spuchnięte. To jest cudowny początek dnia 😍🤣🤣
Maura lubi tę wiadomość
-
Babsi, z moich obserwacji wynika, że takie kupki to norma. One staną się żółte, a ilość to u nas też czasem podczas zmiany pampersa leci kilka razy, więc się nie martw.
Nie wiem, co ta położna z pepkiem zrobila i po co? Dziwne. On powinien być w suchym środowisku, nawet po to pampersy wywijamy, żeby był dostęp powietrza. Nie przejmujcie się jej gadaniem.
Co do karmienia, spróbuj jak go karmisz, żeby miał główkę delikatnie wygiętą, pierś niżej, główką na piersi, jakby zadarty nosek miał. Może spróbuj na leżąco karmic? U mnie to najlepsze rozwiązanie.
Jesli chodzi o sabsimplex czy semi, bo nie znam nazwy, to ja chyba bym się zastanawiała, ale jeszcze muszę poczytać.
PoskromionaZłośnica, ktory z chłopców z tą jelitowką? Starszak? Boziu... przesyłam duzo ciepła, trzymajcie się!
MadCat, aaaaa, dawaj znać
-
MadCat - no nie!!! Zazdroszczę 😅 Powodzenia! ❤️
Nefretam - tak, ja dziś jestem 40+6. Miałam się stawić 29.12 do szpitala na wywołanie, w wypisie lekarz dał jednak 28.12, a po chwili dzwonił do położnej, że ja i tak pewnie urodzę wcześniej, bo się kapusty najem na święta 🤦🏼♀️😅
P.S. akurat kapusty nie jem 😅 -
KasiaXXX wrote:MadCat - no nie!!! Zazdroszczę 😅 Powodzenia! ❤️
Nefretam - tak, ja dziś jestem 40+6. Miałam się stawić 29.12 do szpitala na wywołanie, w wypisie lekarz dał jednak 28.12, a po chwili dzwonił do położnej, że ja i tak pewnie urodzę wcześniej, bo się kapusty najem na święta 🤦🏼♀️😅
P.S. akurat kapusty nie jem 😅
A to jescze masz 3 dni
To trzymam kciuki:)
KasiaXXX lubi tę wiadomość
AMH 0,24
👩'90 🧔'86 🐱
Starania od 02.2025
15.04.2025 betaHCG 166
29.04.2025 CRL 3mm ❤️
22.05 - 2,5cm
10.06 prenatalne 5,7cm i wszystko na miejscu - dziewczynka 🩷
5.08 połówkowe - zdrowe 346g
(20+2)
8.10 III prenatalne 1458g (29+3)
28.10 2062g (32+2)
20.11 2780g (35+4)
2.12 3100g (37+2)
16.12 3480g (39+2)
22.12 🏥

-
taterniczka wrote:Jak są chętni, to mogę stworzyć grupę na wybranym komunikatorze. 🙂
Forum przeglądam tylko na laptopie, bo w telefonie mnie wkurza. Więc dla mnie opcja WA lub MSN na pewno byłaby wygodniejsza i łatwiejsza do ogarnięcia i czytania. 😉 Ale nic na siłę.
Jeśli będą chętni, to niech może polubią ten post i wtedy wymienimy się na priv informacjami, żeby się odnaleźć.
Tylko WA czy MSN? Mi obojętnie. 🤪
Też wysłałam zaproszenie do przyjaciółek. -
Grupa powstała na WA. Jak ktoś chce jeszcze dołączyć, to zapraszamy. 🙂 Na priv wtedy poproszę numer telefonu i dodam.
U nas z odkładaniem do spania bywa różnie. Dzisiaj na przykład po karmieniu Młody zrobił kupę, więc musiałam go przewinąć. Oczywiście już spał, więc się rozbudził i potem w łóżeczku się wkurzał. Musiała wziąć go obok siebie, poprzytulać i dopiero jak zasnął dał się odłożyć.niedoczynność tarczycy, mięśniaki macicy
sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka
➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
26.10. - 1️⃣ET 5BB❌️
➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
30.01. - 2️⃣ET 3AA❌️
2.04. - 3️⃣FET 3BC ✅5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
11.06. - prenatalne, zdrowe bobo ❤️
SANCO - zdrowy chłopiec 💙
13.08. - połówkowe, obraz prawidłowy 💙
3.12. - CC, 3870gr, 54cm

-
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH