Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Wixa🌸 wrote:Odpaliło mi się za mocne rozmyślanie i złapałam lekki stres że moja "bezobjawowa" ciąża to może jakiś zły znak🤯 chociaż jestem świeżo po poniedziałkowej wizycie, gdzie lekarz stwierdził że wszystko jest w porządku. Wiem że brak przykrych dolegliwości powinien cieszyć, ale czy są tu jeszcze dziewczyny w 8tyg+ bez żadnych objawów?
U mnie do południa jest ok, a po południu przychodzi takie mocne zmęczenie, senność, dreszcze, uczucie zimna. Te objawy co chwilę się zmieniają. A w majówkę chodzenie po górach, nie wiem na ile mogę sobie pozwolić.Wixa🌸 lubi tę wiadomość
-
Nie ma co się martwić brakiem objawów tylko naprawdę doceniać i cieszyć się swoim stanem. Każda ciąża jest inna nawet u tej samej kobiety. Ja jestem aktualnie w trzeciej ciąży i mam straszne mdłości od 6 TC. Jadę już na tabletkach Xonvea a mimo to i tak ledwo daję radę. Jestem wyczerpana bo to tak jakby od kilku tygodni mieć grypę żołądkowa. W poprzednich dwóch ciążach miewałam tylko lekkie mdłości a córki są całe i zdrowe. Także Mamy bezobjawowe cieszcie się i nie martwcie, a te, które zmagają się z tym co ja ściskam wirtualnie!
Wixa🌸, Daniela77, Szu_szu lubią tę wiadomość
-
Mini94 wrote:Ciesz się tą chwilą 😃 i nie potrzebnie rozmyślasz, spokojnie każda ciąża jest inna.
U mnie do południa jest ok, a po południu przychodzi takie mocne zmęczenie, senność, dreszcze, uczucie zimna. Te objawy co chwilę się zmieniają. A w majówkę chodzenie po górach, nie wiem na ile mogę sobie pozwolić.
My też jedziemy na Słowację - Małą Fatrę i nie wiem ile będę w stanie łazić... -
Nefretam wrote:My też jedziemy na Słowację - Małą Fatrę i nie wiem ile będę w stanie łazić...
Nefretam lubi tę wiadomość
-
Chorowanie jest zaraźliwe 😂 od wczoraj boli mnie gardło i czuje ze leci po nim katar 🙃
-
Mam prenatalne na 17.06
Zadzwonilam i skierowanie później dopiero przynoszę. A tak mnie tknęło by dzwonić jak mówiłyście że terminy słaboNayeli, Gilgotek, Szu_szu lubią tę wiadomość
-
Nadzieja89 wrote:Nie ma co się martwić brakiem objawów tylko naprawdę doceniać i cieszyć się swoim stanem. Każda ciąża jest inna nawet u tej samej kobiety. Ja jestem aktualnie w trzeciej ciąży i mam straszne mdłości od 6 TC. Jadę już na tabletkach Xonvea a mimo to i tak ledwo daję radę. Jestem wyczerpana bo to tak jakby od kilku tygodni mieć grypę żołądkowa. W poprzednich dwóch ciążach miewałam tylko lekkie mdłości a córki są całe i zdrowe. Także Mamy bezobjawowe cieszcie się i nie martwcie, a te, które zmagają się z tym co ja ściskam wirtualnie!
Hej Nadzieja, jeśli xonvea Ci nie pomaga to możesz jeszcze spróbować Bonjesty, ja ją mam, podobno ma trochę wyższe stężenie i organizm łatwiej się wysyca. U mnie po 3 dniach brania mdłości się zupełnie wyciszyłypo 10 tabletkach nie wzięłam jedenastej, żeby zobaczyć, czy mogę schodzić z dawki i no cóż… nie mogę 🫣 ale jak się wczoraj modliłam nad toaletą to jakos też mi się lepiej zrobiło, że skoro mdłości są, to z Bułką chyba wszystko dobrze
Kciukasy za wszystkie wizyty ✊🤞Nadzieja89 lubi tę wiadomość
-
A jak wasze nastroje?
Ja dzisiaj mam ochotę płakać. Nue wiem czemu, trochę może dlatego, że jest duza szansa że nie zdążymy się przeprowadzić do nowego mieszkania przed porodem, troche może po prostu jestem zmęczona że od 2 tygodni cały czas mniej bądź bardziej mi niedobrze, może jestem ogólnie przerażona posiadaniem dziecka i odpowiedzialnością.
Ale czuję się przytłoczona -
Ja się wczoraj wyleżałam po południu i poszłam wcześniej spać. Dzisiaj już gardło nie boli i czuję się dobrze 😊Jestem raczej z tych co nie potrafią odpuścić i jak jest coś do zrobienia to dopóki nie zrobię, siedzi mi to w głowie. Ale odpuszczenie teraz jest potrzebne i będę się tego uczyć.
Nefretam pozwól sobie na swoje emocje. Hormony pewnie szaleją i nie mamy na to wpływu 🩷Rozumiem Twoje obawy. Też sama się obawiam jak to będzie, mimo że tak bardzo czekaliśmy na Maluszka. Chyba to naturalne przy pierwszym, że boimy się nieznanego.Nefretam lubi tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Badania z I etapu ✓
Drożność ✓
AMH: 3,38
FSH: 6,70
badanie nasienia ✓
Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 pierwsza wizyta -
Aleksandra jest okej ☺️
Jejku dziewczyny wczoraj mnie tak ścięło z nóg, pojechałam do sklepu kupić jakieś jedzenie i było mi tak słabo, ledwo ustałam na nogach, myślałam że zaraz zemdleje. Jeszcze wybrałam się sama z moją 16 miesięczną córą która wszystko chciała brać do domu..
Jeszcze do tego miała w tym czasie takie mocne skurcze brzucha, chciało mi się wymiotować przy tym. MASAKRA
Dzisiaj od rana jeździmy z niemężem i też załatwiamy sprawy różne i tak samo się słabo czuje.. a liczyłam na kolejną ciążę bezobjawową. Z tego wszystkiego to wgl leków pozapominałam wczoraj wieczorem wziąć, część wzięłam, część nie. Dzisiaj jeszcze nic..♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
23.04 beta HCG 6303
⏩ 02.05 wizyta 🥹
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, Encorton 5mg, Duphaston, Luteina -
Nefretam wrote:A jak wasze nastroje?
Ja dzisiaj mam ochotę płakać. Nue wiem czemu, trochę może dlatego, że jest duza szansa że nie zdążymy się przeprowadzić do nowego mieszkania przed porodem, troche może po prostu jestem zmęczona że od 2 tygodni cały czas mniej bądź bardziej mi niedobrze, może jestem ogólnie przerażona posiadaniem dziecka i odpowiedzialnością.
Ale czuję się przytłoczona
Hej mama, dasz radę, zobaczyszto że boisz się odpowiedzialności tylko pokazuje że Twoje dziecko będzie miało świadomą i uważną mamę, to połowa sukcesu. A jeśli Cię to pocieszy to my się przeprowadzaliśmy z 6 miesięczną córką pod pachą, z kumulacją pierwszych wychodzących zębów, początków rozszerzania diety i kryzysu snu - łatwo nie było, ale daliśmy radę, Wam też na pewno się uda 🫶
Nayeli lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny nie wiedziałam, że mnie to spotka ale już wiem skąd taka beta 🥹 mam 2 pęcherzyki z ciałkami żółtkowymi 🙈
https://zapodaj.net/plik-IFee1adUmj
Książkara_w_ciąży, Delfi, Ewa89_89, M&Ms_91, Mini94, Wilga27, Szu_szu, Wixa🌸, ellevv, MadCat, Wisienka95, Nadzieja89, Babsi, Le lubią tę wiadomość
-
malinka201666 wrote:Megipta,super 😃
Pewnie jesteś w szoku 🤪Gilgotek lubi tę wiadomość
-
Megipta wrote:Dziewczyny nie wiedziałam, że mnie to spotka ale już wiem skąd taka beta 🥹 mam 2 pęcherzyki z ciałkami żółtkowymi 🙈
https://zapodaj.net/plik-IFee1adUmj
Gratuluję 😍 masz jakieś bliźniaki w rodzinie?
Edit. Widzę już odpowiedź wyżejWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 11:27
Megipta lubi tę wiadomość
-
U mnie też jest dobrze.
Makuch się trzyma. Ma 19 mm co troszke mnie martwi bo powieki być większy ale wierzę, że nadrobi.
Według transferu mam dzisiaj 8+6, wg OM 9+1. Ale chyba będę się trzymać transferu.
Najważniejsze, że żyje!
Teraz dla mnie okres straty poprzedniej ciąży więc oby to przetrwać i mam nadzieję, że dalej już pójdzie z górki.
Ale ciąży bliźniaczych mamy na grupie!
Niesamowite 🥰
Delfi, Gilgotek, Szu_szu, ellevv, Megipta, Nayeli, Le lubią tę wiadomość
18.03.2025 8 FET 4AB🙏 walcz 🙏 codzienne krwawienia od 14 dpt, 24 dpt krwotok, 7tc crl 9mm, 7+6 crl 13mm❤️
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016